- 13 Temmuz 2011
- 1.331
- 8
Günaydın canım,
öncelikle nasıl başlasam bilmiyorum, bunları sana yazıyorum ama aslında biraz da topiğin geneline bu yazdıklarım. Kilonun tek nedeni metabolizma olsaydı hepimiz birer hap yutar kilolarımızdan kurtulurduk. oysa bir kısmımızın kilo almasının nedeni direk kendisi bile değil, hayatla ilgili kimseyle paylaşma cesareti gösteremediği sıkıntılar. bunu senle benden iyi kimse bilemez.
hal böyle olunca, sanki herkes hayatından çok memnunmuş, geçmiş aylarda her hafta bildirim yaptığı halde kilosunu bilmez şuursuzluğundaymış gibi bir algı var. geçmiş ayların listesi yayınlanmasa da hepimiz o aylarda kaç kilo olduğumuzu biliyor buna yeterince hayıflanıyoruz.
ben topikteki sıkıntılarla ilgili birçok arkadaşımın benle aynı fikirde olduklarını biliyorum, ha onlar gerek kendilerine direk bir şey söylenmediği için, gerekse olayı unutmayı istedikleri için farklı düşünüyor-konuşuyor olabilirler şu an. ama ben kendi adıma bana söylenen " İRADESİZ " kelimesini unutmayacağım. kimseyi eğitimiyle mesleğiyle yargılamadığım, değerlendirmediğim halde; hiç okumadığım, demek ki aralarındaki dedikoduda geçen, daha önce de kullanıldığı söylenen "MESLEĞİYLE İLGİLİ" bağlacını unutmayacağım. Kimseyi kovmayı bırak, yan gözle bakmayacak Yenanın birini kovmakla itham edildiğinde telefonda ağlamasını, karşılıklı ağlaşmamızı unutmayacağım...
unutmak güzel şeydir. yanlış yaptığınızda bunun unutulmasını beklemek, ummak daha da güzel... umarım herkesin içi rahattır.
benim bundan sonra bu topikle bağım her hafta yapacağım liste, kilom kimseyi ilgilendirmiyor. listeyi yapacak kişi olarak de kendimi paylaşım yapma kuralından ayrık tutuyorum kilo bildirmeyeceğim için. herkes böyle çok daha iyi olacak, ha hatta liste tutma, saklama konusunda fazla hevesli arkadaşlar topikte olmasalar da listeyi yapabilirler, seve seve devrederim listeyi onlara..
hepiniz Allaha emanet olun, hakkı geçenler helal eder inşallah, benden yana helal olsun. kalın sağlıcakla...
asuu evlilik yıldönümünüz kutlu olsun.Allah tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu,saadetli nicee yıllar geçirmeyi nasibetsin boy boy torunlarınızı büyütünHayırlı günler
Bugün uykumu aldım şükür geceki yürüyüş de ilaç gibi gelmiş bana özlemişim yürümeyi gün içinde yürürüm bugün de inşallah
Kızlar annemdeler bugün de evlilik yıldönümümüz 18 yıl bitti maşallah
Ben 39 yaşındayım daha genç yaşlarda veremediğim kiloyu 35 yaşından sonra burda verdim 30 kilo az değil galiba
Ve en önemlisi de 2 senedir koruyorum listelere bakarsak son aylarda hep artı gözükebilirim ama o bence esneme payı kabul edilebilir sınırda gidip geliyorum sonuçta
Topikteki destek motivasyon önemli ama herkes kendi çabasının sonuçlarını alıyor hepimiz kocaman aklı başında insanlarız
Geçmişe ait yayınlanan listeleri biliyoruz ve de farkındayız ama hayat hep düzenli olmuyor malesef bazen istemediğimiz halde neler yemek durumunda kalıyoruz bazen de isteyerek yiyoruz ama ertesinde dengelemeye çalışıp bir düzene oturtuyoruz kendimizi benim için vermek kadar kilo almamak korumak da önemli bence genelimiz bunu başarıyoruz bu da birlikteliğimizin sonucu
Burda katı kural yok herkes doğal içinden geldiği gibi o nedenle senelerdir dağılmadık beraberiz ben eminim beraber de olacağız
Bence buradaki insanlık dostluk kilo vermekten bile değerli
Daha disiplinli yerler isteyen oralara gider burası böyle hep böyleydi zaten
Ayrıca böyle sorunlar yaşanıyor diye de ben gidiyorum daha da gelmem demek bana doğru gelmiyor gitmiyorum ben bir yere topiğimi arkadaşlarımı bırakmam
Öyle bir kural da nursena da demiş o zaman biz 80 lerdeydiz diye direk terk mi edeceğiz burayı yani
Yaşı kilosu farklı insanlar bir arada bişeyler yapamaz mı
Biz yapıyoruz işte valla hiç bir yere gitmiyorum burdayım şikayeti olan tabii ki söyler kırıp dökmeden biz de insanız hata yapmış olabiliriz
Ama bu meselede biz gerçekten kırılan tarafız
Benim kimsenin kilosuyla, diyetiyle, yaşam tarzıyla, bünyesiyle, özel sorunlarınlarınla ilgim yok... Hepimizin geçmişi bildiginizi biliyorum. Benim tek sorunum, burada kilo vermeye çalışan kişilerin, yaptiği kaçamaklara destek verilmesine tepki göstermemdir. Hatirlatma nedenimde bir değişiklik yokmu acaba, deyip yaşanılanların esra tarafindan unutmamış olmasıdır.
esra,
"unutmak güzel şeydir. yanlış yaptığınızda bunun unutulmasını beklemek, ummak daha da güzel... umarım herkesin içi rahattır."
bu cümlene istinaden yaziyorum. (yazikların ve yaşadıklarımız okadar çok çelişik ki...)
unutabilseydin ben, bu topige gelip bunları yazıp subat ayinin tablosunu buraya ekliyor olmazdim. Geçen sefer özür dilerim kelimesini kullanmamak için elinden geleni yaptın.
Dün gece sanki ben bu topiktekinlere hakaret etmişim gibi bir cümle kurdun. Bu durum benim iyi niyetim senin tarfindan suistimal edilmesidir. Espiri adi altinda bile olsa...benim canim aciyor gülmüyorum. Bu cümleni düzeltmeni ve vicdanli bir insan gibi özür dilemeni bekliyorum.
kızlar bu belayı bir "espri" ile tekrar başınıza sardığım için üzgünüm. umarım azalarak biter.
ben haftasonu müsait olmayacağım. olanlardan sonra burayı kimseye bırakmaya da niyetim yok. hepinizle görüşürüz inşallah, selametle...
Doğru sölüyosun nursena ablacım güzellik göreceli bişeygünaydın efemmm benim anenem tuhaf kına gecelerine giderdik dayıma kız bakmaya anne annem kızların bacaklarına bakardı kalın olanı bulur maşşallah nasıı kalın ayak bilekleri var zıngır zıngır oynar iş yapar bu kız diye dayıma sölerdi eve gelince banada zayıff kalırsan almazlar seni derdiii:)))))))))))))))))
güzellik herkezin bakış açısına göre deişiyo iştee
Hayırlı günler
Bugün uykumu aldım şükür geceki yürüyüş de ilaç gibi gelmiş bana özlemişim yürümeyi gün içinde yürürüm bugün de inşallah
Kızlar annemdeler bugün de evlilik yıldönümümüz 18 yıl bitti maşallah
Ben 39 yaşındayım daha genç yaşlarda veremediğim kiloyu 35 yaşından sonra burda verdim 30 kilo az değil galiba
Ve en önemlisi de 2 senedir koruyorum listelere bakarsak son aylarda hep artı gözükebilirim ama o bence esneme payı kabul edilebilir sınırda gidip geliyorum sonuçta
Topikteki destek motivasyon önemli ama herkes kendi çabasının sonuçlarını alıyor hepimiz kocaman aklı başında insanlarız
Geçmişe ait yayınlanan listeleri biliyoruz ve de farkındayız ama hayat hep düzenli olmuyor malesef bazen istemediğimiz halde neler yemek durumunda kalıyoruz bazen de isteyerek yiyoruz ama ertesinde dengelemeye çalışıp bir düzene oturtuyoruz kendimizi benim için vermek kadar kilo almamak korumak da önemli bence genelimiz bunu başarıyoruz bu da birlikteliğimizin sonucu
Burda katı kural yok herkes doğal içinden geldiği gibi o nedenle senelerdir dağılmadık beraberiz ben eminim beraber de olacağız
Bence buradaki insanlık dostluk kilo vermekten bile değerli
Daha disiplinli yerler isteyen oralara gider burası böyle hep böyleydi zaten
Ayrıca böyle sorunlar yaşanıyor diye de ben gidiyorum daha da gelmem demek bana doğru gelmiyor gitmiyorum ben bir yere topiğimi arkadaşlarımı bırakmam
Öyle bir kural da nursena da demiş o zaman biz 80 lerdeydiz diye direk terk mi edeceğiz burayı yani
Yaşı kilosu farklı insanlar bir arada bişeyler yapamaz mı
Biz yapıyoruz işte valla hiç bir yere gitmiyorum burdayım şikayeti olan tabii ki söyler kırıp dökmeden biz de insanız hata yapmış olabiliriz
Ama bu meselede biz gerçekten kırılan tarafız
kızlar bu belayı bir "espri" ile tekrar başınıza sardığım için üzgünüm. umarım azalarak biter.
ben haftasonu müsait olmayacağım. olanlardan sonra burayı kimseye bırakmaya da niyetim yok. hepinizle görüşürüz inşallah, selametle...
aynur gelmıs gıtmıs. ne guzel brı enerjı ıle yazmıs. valla hepımızı heveslendırdı resmen. manevıyatını ne guzel yansıtıyor maasallah arkadasıma.
asuman ablanın evlılık yıldonumuymus mutlulugun daım olsun nıce yılları saglıcakla mutluluklar karsılamanız dılegıyle muhabbetınız daım olsun ınsaallah tebrık ederım
elız ıyılesmıs, esra ıyılesmıs. buna da cok sevındım.
elızzzzzzzz aman ha buaralar cok yıyormussun ama almıyorum dıyorsun bak benım topıgımde ara verıp cok yıyen arkadas oldu once almadı almadı ama sımdı hem alıyor hem de cok zor verıyor lutfen mıdenı ve ıstahını kontrol edebıldıgın eskı gunlerdekı gıbı ol. ılk zamanlar cok dısıplınlıydın senın bızler gıbı 30şu yaslarda ya da dugununde sısman olmanı ıstemedıgım ıcın bunu ozellıkle yazmak ıstedım umarım yanlıs anlamadın.