- 22 Mayıs 2012
- 6.024
- 90
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Ya bu gece ancak gelebildim
İftarda şükür yine fazla kaçırmadım ve düne nazaran şu an kendimi daha rahat hissediyorum
Eşim sağ olsun bugünde iftarı ben hazırlayacağım diye tutturdu
Adamcağız oruç tutamıyor diye bana hizmet ederek sevap kazanma niyetinde herhaldene dediysem yok sen uzan ben hallederim dedi
Yemekten sonra tutturdu bir posta daha çamaşır at makineye bende ütüleri yapayım diyeanam kulaklarıma inanamadım eşim ve ütü Ben ne kadar nefret ediyorsam oda aslında okadar nefret eder ( bir kere ben hamileyken sabah gömlek ütülemek zorunda kalmıştı da bin tane laf söylemişti neden ütülenmemiş o gömleği diye )
Yorulunca sen devralırsın dedi ama sağ olsun yarısından çoğunu yaptı ve daha yeni pes edip bıraktı
Bende o arada gündüz halsizlikten yapamadığım tüm işleri hallettimAslında biraz daha işim var ama az sizlere bakayım dedim nasılsa aralarda laf yetiştirirken kalanlarıda yaparım
Yatarken birde tembihliyor bak canın istemiyorsa bırak yarın bitiririz kalanını diyeValla içine Ramazan kaçmış kocayı ben pek bir sevdim keşke hep Ramazan olsa ben oruç tutsamda herifim ev işlerine ortak olsa
Yenam üzülme, iyileş de tutarsın sonra yine. Soğuk su yapmış sanırım, dikkat et kendine
canım sıcakta içilen soğuk suyun akciğerlere ödem yaptığını duymuştum. dikkat etmek lazım.ben hiç soğuk su içmem.sorma Esracım çok etkiledi beni...Halsizlik,yorgunluk hadsafhada...
Bugün çıkarınca oruçta gitti maalesef ;(
bilemiyorum ki daficim salgın olabilir...Havalar çok ısınınca oluyor böyle...
Benim soğuk sudan olabilir...OĞlanı yüzmeye götürüyorum 12:00-13:00 seansına oruçtan bir gün önce gittiğimiz de kahvaltı etmeden çıktık evden eve gelinceye kadar sürekli soğuk su içtim aç karnına, aynı günün akşamı başladı ...
eşim duymasın sanırım kendim ettim kendim buldum...
canım bizde çullama kendi açtığımız yufkaları sacda pişirip yapılır ama ben burda hazır yufkayla yaptım. yufkaları yuvarlayarak dürüp küçük küçük kesiyoruz.(silor gibi) tepsiye dizip fırına atıyoruz.fırında hafif kızartıp ,kurutuyoruz. tavuğuda biraz sulu bol soğanlı pişirip, yufkaları tavuğun suyuyla ıslatıp, etlerinide yufkaların üzerine dizip servis yapıyoruz.Ramazanda sağlığımız için dikkat etmek güzel, ama nefise de işkence etmemek lazım. O yüzden kendini üzme Dafi abla. Misafirin olmadığı günler telafi edersin. Bu arada bostana ve çullamayı tat olarak çok merak ediyorum. Bizde közlemiş patlıcan salatasına çullama derler.
sen de çok iyi beslenmişsin canım, harikasın
canım sıcakta içilen soğuk suyun akciğerlere ödem yaptığını duymuştum. dikkat etmek lazım.ben hiç soğuk su içmem.
canım bizde çullama kendi açtığımız yufkaları sacda pişirip yapılır ama ben burda hazır yufkayla yaptım. yufkaları yuvarlayarak dürüp küçük küçük kesiyoruz.(silor gibi) tepsiye dizip fırına atıyoruz.fırında hafif kızartıp ,kurutuyoruz. tavuğuda biraz sulu bol soğanlı pişirip, yufkaları tavuğun suyuyla ıslatıp, etlerinide yufkaların üzerine dizip servis yapıyoruz.
bostana semiz otuyla yapılır ama ben pazarda satılan semiz otunun tadını hiç sevmiyorum. yabani semizotunu tarladan toplayıp, temizleyip ince ince kıyıyorum. içine yarım demet taze nane, biraz maydanoz ince ince kıyıyorum. domatesin kabuğunu soyup nohut tanesi kadar minik minik doğruyorum.taze kıl sivri biber veya köz biberi ince ince kıyıyorum.1 diş taze sarısak.biraz nar ekşisi, limon, zeytinyağ çok az tut koyup karıştırıyorum. bu kadar.
canım sıcakta içilen soğuk suyun akciğerlere ödem yaptığını duymuştum. dikkat etmek lazım.ben hiç soğuk su içmem.
canım bizde çullama kendi açtığımız yufkaları sacda pişirip yapılır ama ben burda hazır yufkayla yaptım. yufkaları yuvarlayarak dürüp küçük küçük kesiyoruz.(silor gibi) tepsiye dizip fırına atıyoruz.fırında hafif kızartıp ,kurutuyoruz. tavuğuda biraz sulu bol soğanlı pişirip, yufkaları tavuğun suyuyla ıslatıp, etlerinide yufkaların üzerine dizip servis yapıyoruz.
bostana semiz otuyla yapılır ama ben pazarda satılan semiz otunun tadını hiç sevmiyorum. yabani semizotunu tarladan toplayıp, temizleyip ince ince kıyıyorum. içine yarım demet taze nane, biraz maydanoz ince ince kıyıyorum. domatesin kabuğunu soyup nohut tanesi kadar minik minik doğruyorum.taze kıl sivri biber veya köz biberi ince ince kıyıyorum.1 diş taze sarısak.biraz nar ekşisi, limon, zeytinyağ çok az tut koyup karıştırıyorum. bu kadar.
Mehtap ikinci irmik vakasına neden olacak gibi görünüyor
ayy afiyet olsun şimdi benim de canım çekti acaba kalorisi nasıl yani yiyebilirmiyiz ki ?
kalorisiii çokkk :))
o bi de içine kaymaklı dondurma gömülmeden yenmez, bildiğin bomba olur yani
ben yeniyimde bu yediklerinizden sonra zayıflıyacakmısın merak ettiğim için soruyorum yoksa diet gibi bir listemi bende ramazan da kilo almak istemiyorumda
Menümü paylaşayım istedim bugün de ben.
İftar: 1 kase mercimek çorbası
2 yemek kaşığı zeytinyağlı taze fasulye
2 yemek kaşığı pilav ve 2 yemek kaşığı kadar haşlanmış tavuk göğsü
Salata
1 tane de hurma
Şimdi yeşilçayımı içiyorum. Teravihe gidip gelip sporumu yapıcam inşallah.
Ramazan girmeden önceki haftasonundan kalan epeeeey bir artım vardı. Bugün iftar öncesi baktım çoğu gitmiş 300 gramcık bişi kalmışCumaya kadar o da gider, üstüne de gider inşallah
ben de bugünkü menümü paylaşayım;
sahur
2 dilim kepekli ekmekle tost
domates salatalık
yarım bardak muzlu süt
2 porsiyon karışık meyve
iftar
1 tane hurma, 1 tane kuru kayısı
1 kase cacık
1 kase salata
3 kaşık etli patlıcan
4 kaşık zeytinyağlı barbunya
1 dilim pide
ara (saat 12ye doğru)
2 tane kayısı
yeşil çay
suyumu içerim bol bol. 11 gibi de yarım saat yürüyeceğim yine koşu bandında.
bu arada ben de tartıldm iftardan önce. geçen cuma 85dim, bugün 83.7 çıktım. çok sevindim
Kurbağalar kaçtı daficim..Bugün 2 kez istifra edince gitti onlar ses mes yok artık)
Bu arada yediklerin bence normal...Yarım kaşık bir kaşık diye sıralamışsın...
Afiyet olsun canım, umarım çok seversiniz. ben yaparken baya moralim bozlumuştu, et sertti, patlıcan çekirdekliydi. tadına da bakamayınca çekine çekine koydum sofraya. neyse ki güzel olmuştu, gece boyu dilinden düşürmedi bizimkiler. üstelik hafifte, daha ne olsun :))
ben de demin abdest alıp yasin okudum. peşinden de bildiğim sureleri... nazar değildir, dikkatsizlik kanımca. yine de ferahladım çok, uzun zamandır hissetmediğim kadar iyi hissediyorum. ramazan bitecek diye üzülüyorum bi yandan...
Aynurcum hadi inşallah bu sefer hayırlısıyla gidersiniz. çok öpüyorum seni, Allah razı olsun duaların için. Meryemi de öp bu arada, tatlı fıstık ya :))
Nilaycım ben de patates çok severim. diyette de arada tüketiyorum. fırınlayınca aynı kızartma gibi oluyor. 3-4 tane patatesi elma dilim doğruyorum. 1 yemek kaşığı ay çiçek yapını, 2 yemek kaşığı suyu, 1 tatlı kaşığı salçayı, tuz ve diğer baharatları blendırdan geçirip sos yapıyorum. tüm sosu patateslere yedirip yağlı kağıt üzerinde kızarana kadar fırınlıyorum. istersen fırınladığın patatesi ayrı, patlıcanları ayrı ayrı yapıp servis yaparken birleştirebilirsin bence :)
ben ekmeği bıraktım cnm yanı diyete başladım başlayalı gıdım ekmek yemedim eferim dimi bana
kilo sıkıntısı başka hiçbir şeye benzemiyor, hele kadınların yaşadığı kilo yüzünden hastalıklı ve dışlanmış hissi gerçekten çok ağır. Allah razı olsun senden, bu kadar destek vermen bile harika başkalarına. biz ideal kilosuna yaklaşınca neler edenler gördük burada, sağol, varol bu iyiliğin için.
canım yağ yakımı için hiç bir şey uygulamadım özel olarak.
ama sana beslenme tarzımı şöyle anlatayım
her gün aynı düzen...
sabah kalkınca bir bardak su
kahvaltıda
5-6 zeytin
2-3 dilim tam tahıl ekmeği
iki kibrit kutusu kadar peynir(istediğim peynirden yedim)
bol roka maydanoz (üstüne limon sıktım.)
saat 10-11 gibi
bir kase yoğurt, veya bir avuç kuruyemiş, veya bir bardak yarım yağlı süt,
öğlen 12-13 arası
ızgara et, balık, tavuk, yada haşlama tavuk but (kalçalı)
yoğurt, bol salata, bir kase çorba
1 dilim tam tahıl ekmeği
saat 15-16 arası
bir elma veya bir portakal veya bir kase küçük meyvelerden
saat en geç 19 da akşam yemeği
bir porsiyon z.yağlı yemek (asla suyunu içmek yok)
bol salata, yoğurt
1 dilim ekmek
saat 8 gibi bir tane meyve
günde 3 lt su içilecek.
1 saat spor
:) bu kadarr
ayy tamam sodada içeyim yaa vakit kalmıyor hemen sahur geliyor kaç gibi içsem acaba sodayıı ? köfteye de dikkat edeyim dünki köftede vardı :26: artık kattırmam onlardan
aman filizzz çok susarsın aç karnına annem bana izin vermiyor aç karnına spor yapayım düşüp bayılırmışımsende dikkat et kuzummm bari çok yapma aman diyimmm
sorunumu yiyerek kapatmak !!! işte cümle budur ben sinirlendiğimde sevindiğimde üzüldüğümde her durumda herkoşulda yiyen bir insandım rabbime şükürler olsun ki bu topikteyim ve sizlerle birlikteyim yoksa asla başaramazdım ve kalan hayatıma da şişko bi kız olarak devam ederdim ama artık öyle değil incelicem zayıf biri olucam başka yolu yokk
güzel dileklerin ve dualerın için aminnnnnnnnnnnnnnn inşallah canım
umut candır umut burda umudum sizlersiniz
hoşgeldin canımm kendi adıma konuşayım oruçla aram gayet iyi diyebilirim ki hiç acıkmıyorum ama fena susuyorum onun haricinde bişey yok gibi annem bugün yemekleri bana attı dünden çorba var bir de yemek salata yapıcammm tamamdır tatlı yok cumaya düşünüyorum gerçi annemler şekerpare yapmışlar ama ben yemiyorumm ille de sütlü tatlı