Canım çok geçmiş olsun
Rabbim acil şifalar versin ...Aminnnnnnnnnnnn
sağol canım inşallah seninde kolay geçer ama hiç canım istemedi gece gece bide 1 lt su içince şiştim
şu ana kadar ne susadım nede acıktım nazar değmesin hep böle gider inşallah
canım tekrar hoşgeldin ozaman
Allah mesut etsin
seninle ilgili en büyük takdir ettiğim şey bu zaten. Veremedim ya da az verdimm diye pes etmiyosun hiç bu çok güzel.
Amin..
filiz menümü beğendi filizz menümü beğendiii
Aslında asuman abla da menümü az bulmuş ama ben gerçekten çok doymuştum fazlasını yiyemezdim iftarda su çok mu içtim ondan mı bilemiyorum ama acayip yemiş gibi hissediyordum ayran çorbası bizim evde sürekli olur yani ramazanda da bol bol yicezz sanırım bunu öğrendiğim iyi oldu tşkler filizcimmm
iyi sizin de erken okunuyo sayılır yolculuk konusunda haklısın valla insan perişan oluyor resmen ben bi saatlik yol dahi gitsem başıma ağrılar giriyor benden yol arkadaşı olmaz herhaldeSen bi dinlen rahatla zaten regl de yeni bitti sen sporda açık ara hep öndesin yine toparlarsınnn
selam millet.....
çok şükür bizde yaptık ilk iftarımızı:)
kısada olsa size bi bakem dedimde
nilay nohutları götürdü, sonrada hoşafı içince kendinden geçti galibaDDDD
öptüm nilaycımDDD
---------------------
İllede gerçek sabır...
Gerçek sabır; istediğine bir gün varır...
MEYRA
---------------------
telefonum çaldiiii, yarım saat olmuş dalmışım telefona
Yeni kapattım.....
Evet canım edebiyat konusunda aynen katılıyorum sana, bende edebiyatı gerçekten çok seviyorum ama beceremiyorum bi türlü ve bu konuda kabiliyetim gerçekten sıfır......
Ama başarabilenler şanslılar bence....
Bak aklıma geldi; ben lise2deyken edebiyat yazılılarında sadece 15satırlık kompozisyonlar yazardım:dddd
hocam gülerdi kağıdımı alınca:dd
yok çıkmıyo başka:ddd olacağı en son buydu=15satır:dd
aynı şiirlerim misali az ama özlü olurdu galibaki 40 puanlık kompozisyon puanının 20-25-30luk payını hep alırdım yinede yazılılarımdan:dd
ayyy sıra arkadaşımda benim tam tersimdi, kız yazılıda hocadan izin alırdı hocam kompozisyonuma kağıdım yetmedi 2.kağıdı çantamdan çıkarabilirmiyim diye:ddd
şuan dışardan okuyomuşsun tekrardan edebiyat bölümünü az önce okudum mesajını; rabbim okul hayatında hep yar ve yardımcın olsun inşaallah canım benim...
Teşekkür ederim:)
senin dantel nasıl gidiyo?:)
Rabbim kolaylık versin tatlım......
Ayrıca çokta geçmiş olsun.....
Geçmiş olsun nursenam......
Düşen kilo için çok sevindim canım:))))
çok sağol canım
Ramazan bi süredir ihmal ettiğim disiplin açısından iyi olacak, akşamları yürümezsem kilo alacakmışım gibi geliyor. O yüzden dikkat ediyorum biraz. Keşke diğer kızlar gibi daha az yiyebilsem.
Kilo vermene çok sevindim, inşallah kıracaksın ramazan boyu şeytanın bacağını. 99u göreceksin bayrama inşallah. Ve kilo verdikçe vermenin daha kolaylaşacağını düşünüyorum, hormonların düzelecek hastalıkların iyileecek inşallah kilo verdikçe.
Meyveyi kesinlikle tavsiye ederim, dün çok zorlanmıştım bugün etkisini gördüm. Kuru kayısı, taze kayısı, hurma ve kavun yedim dün. Kayısıların ve hurmanın (hurma minikse) 3 tanesi 1 porsiyon ediyor ve 50 kalori civarı. Kavunun da 4-5 kibrit kutusu kadar dilimi 100 gr ediyor ve 30 kalori. Ben bugün çok rahattım bunların sayesinde.
Patlıcan da kızartınca lezzetlenen bir sebze ya, bi arkadaşımız vardı burda yolcu (zeynep) karnıyarığı haşlayarak yaptığını ve hiç tat farkı olmadığını söyleyince denedim ben de. Evet gayet güzel oluyor. Tek yaptığın patlıcanı kızartmak yerine tuzlu suda yumuşayana kadar haşlamak, yine içini yerleştirip fırınlamak. Annemle yapınca bu tarifi o da oturtmasını da böyle denemiş ve güzel oluş. Ben de dün akşam denedim. Patlıcanları yemeklik dilimledim, tuzlu suda haşladım. Borcama dizdim. üzerine sotelediğim eti döküp 40 dakika fırınladım. Harika oldu. Islim kebabı da fırınlandığı için bence patlıcanlar haşlanabilir bu şekilde.
Afiyet olsun zehracım, ben de semizotunu kurtarıcı görüyorum yoğurtlayınca. çok güzel olmuş menün, çok yesek de acıkacağımızdan tam kıvamında.
Nevincim geçmiş olsun, keşke dinlenebilseydin az. Inşallah bugün biraz daha kolay geçer, üzülüyorum sen böyle dinlenemeyince.
Menün de çok güzel bence, özellikle iftardaki tarifin güzel olmuş, ben de deneyeyim bi ara. Kavunun 5 ceviz kadar dilimi 100 gr, 30 kalori. Ki yeterli oluyor bana sayarak yediğimde :)
geçmiş olsun nursena, inşallah bugün daha kolay geçer. Maşallah menün de çok güzel. Bu sene herkes çok ölçülü sanırım, ne güzel.
filizcimmm ne kadar da ince düşünmüşsün öyle yaa okudukça dedim ki yoksa sen psikolog falan mısın ?Valla desteğiniz büyük burda yazdıklarımdan beni o kadar iyi anlamışsın ki şaştım kaldım Ama çok hoşuma gitti Bu aralar duygusal bi dönemdeyim ama söylediklerinden güç alıyorum gerçekten bak kendimi buluyorum kuvvetleniyorumm emin adımlar atıyorum ve kimseyi umursamıcam artık laflar dedikodular .... Hatta bu süreçte diyetime daha konsantre oldum zayıf biri olmak istiyorumm incecik böyle okulum bitsin istiyorum öğretmen olayım istiyorum saçlarım uzasın istiyorum ama şimdilik hayatımda hiçkimseyi istemiyorum duygusal anlamda bişeyler olmasın bunda böyle hep tek hep yek başımaa
Bende 5 aralık 1987 doğumluyum aramızda yaş farkı azmış demek sen de edebiyat öğretmeni olmak istemiştin benim gibi ben de istemiştim ama evlendikten sonra okulu bıraktım sonra dank etti başıma sınava girdim açıköğretimden türk dili ve edebiyatı okuyorum şimdi edebiyat benim herşeyim aşkım yolum... çok zor ama imkansız değil 3. Sınıfa geçtim hayırlısıyla .kaynanamla yaşarken bir sene kaldım ders çalışamıyordum onlardaykenAma toparladım hatta bu dönem onur belgesi geliyor
Hayallerimiz çok uzak değil umarım seninde herşey gönlünce olurr filizimmm eşinle birlikte çok çok çok mutlu olursun ve dünyanın en güzel annesi olursunnn inşallahhh
slm kızlaaaar geçmişi okumadan direk dalayrumm ve güne bir fıkrayla başlıyoruum okuyun bakem
Osman amcanın hanımı, dayak yiyip memleketteki anasının yanına gitmiş..
Cep telefonuyla yaptığı çağırmalarına cevap alamayan Osman amcanın; çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik ve çocuklarla uğraşmaktan takadı tükenmiş.
Osman amca kadınını telefonla bir daha aramış... ancak anasının yanından koca evine dönmek istemeyen kadın, telefona cevap bile vermemiş.
Bunun üzerine Osman amca mesaj atmaya karar vermiştir. Ve mesajdan bir saat sonra evin kadını kapıda belirmiş.
İşte o mesaj;
Kadınım bu sağa son mesajım.
Bebelerinen evde oturup ağlarım.
Çamaşır, bulaşık tarih yaptı.
Kadınım ben bu işlerden ne ağnarım.
Bi tokat salladım değmedi bile, La bok mu var babağan evinde.
Ula ne bilinmez bir avradmışsın, Bebelerinen beni Mevlam gayırsın.
Arkadaşın Hatçe yan yan bakıyo.
Üzelme Osman abi deyiveriyo, Bebelerin başını okşayaraktan, Kendi düşen ağlamaz deyip gülüveriyo.
Bugün geliverdi zabahın köründe, Vallaha, yalnız bi gecelik vardı zillinin üzerinde.
Bulaşığa daldı, çamaşırı yıkadı, La kadınım bak göğnüm çok daraldı.
Bebeleri banyoya sokup yıkayıveedi.
Osman abi sende gir, keseleyim diyiveedi.
Ben de buğün olmaz yarın diyiveedim, La kadınım sağa bir şans daha veedim.
Zabaha kadar geliyosan gel eve, Vallahi gelmezsen böyük tehlike.
Hatçe bekliyoo elinde kese, Vallah keseynen kalsa keşke..:)))
hahaha ne güzel bi yorum bu böyleee seni cimcime seniii
bi nohut yedim hoşaf bilem içmediiim herifden önce yedim sonra onu izledim
şiirinede bayıldım kuzumm ne marifetli hatun çıktın sen hee bide menünde güzelmiş bi ara yapıyveririm tavada börek
ama ben yemeden nasıl dururum bilmem olmadı haftasonu yaparım ödülüm olur hihi
tsk ederım meyra hemso sayılırsın sen hem cok yakınız hem esımın memleketlısısın.
Ben de senın gıbı edebıyat cok sevenlerdedınım duz yazı yazamıyorum lıse yıllarından berı. Ama sıır daha ıyıyım. Unıversıte dahıl en ıyı dersım hep edebıyat oldu sayfa sayfa kompozısyon yazıp oduller aldım edebıyat ogretmenı olmayı cok ıstedım ama nasıp olmadı
bır gun sıırlerımı toplamayı ve kıtap yapmayı dusunuyorum
Merhabalar yeniden,
Aynurdan haberlerim var, yarın yola çıkıyorlarmış kısmetse. akşam uğramayı planlıyor, selamları vardı sizlere
Sahurdan beri bi sürü şey kırıldı evde, deliricem :) sahurda buzdolabındaki tabak kapağını açınca kendini attı yere. demin de aynurla konuşurken rüzgar perdeyi kabartıp bardağı masadan düşürdü, hem de koca bardağı. ben onu toplarken başka bi bardağı kırdım, tam bir el kol titreme, dikkatsizlik, beceriksizlik hakim bana ramazanla beraber yani
Meyracım ölçülerini yazayım ben o zaman. biz 4 kişiyiz diye 8 patlıcan kullandım, yarım kilo kadar da kuşbaşı.
patlıcanları alacalı soyup yemeklik daireler şeklinde doğradım. o arada etini koydum tavaya suyunu salıp çekti. ısıtıcada 2 litreye yakın su kaynattım, kaynayınca 1 yemek kaşığı tuzla tencereye alıp altını yaktım. patlıcanların yarısını tencereye attım, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 8-10 dakika) haşladım. sonra onları borcama aldım. kalan patlıcan için de yine aynı ölçüde su ve tuz kaynattım, dökmesem acısı çıkabilirdi eski patlıcanların yenisine. onları da haşlayıp dizdim. 8 patlıcan büyük yuvarlak borcamı doldurdu. eti biraz suyunu çekene kadar çevirdim tavada. sonra et yağsız diye 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı koydum, yemekteki tek yağ bu. sonra soğan koydum yaklaşık 1 tane kadar doğranmış (dondurucuda vardı), soğanla az kavurunca biber doğradım 3 tane kadar yemeklik, onu da kavurdum. sonra 2 tane iri domates rendeledim, 1 tatlı kaşığı kadar salça koydum onları da az kaynattım. domates suluydu, ayrıca su koymadım. zaten haşlanmış patlıcanın da suyu oluyor. neyse bu soteyi borcamdaki patlıcanların üzerine döktüm, yaydım. fırında 250 derecede 40 dakika kadar fırınladım. etim sert olmasına rağmen pişmişti. aynı kızartmalar kadar lezzetliydi ama ağır değildi öyle.
sormak istersen bi şeyler, buradayım akşama kadar
elız, savasmaktan baska bırsey olmuyor maalesef savası yarım da olsa bırakınca gerı 3,5 kılo aldım. En ıyısı savasmak. Cunku basarı saglayamasa da ınsan, enazından vıcdanen rahat oluyor
selam canlarımm
herkese hayırlı Ramazanlar olsun inşAllaahhh
ben yine buralardayım , Esoşum vermiş haberleri , vizeler alındı Allahtan bi mani çıkmassa yarın akşam yada Cuma akşamı uçuyoruzz , herşeyin hayırlısı diyorummm ....
hepiniz dualarımda olacaksınız , öpüorum kocaman , Allaha emanet olunn
bu adam varyaaaa; kadının çocuklarını bırakıp evden gittiği kadar varmış bence:)))
güzeldi canım teşekkürler.....
ayy teşekkürler canım güzel sözlerin için:)
bencede canım tavada börek yapıcaksan hafta sonu yap, çünkü inan yemem az yerim dedim ama eşimden çok yedim dün, hepsini dibine kadar götürdüm:))):125::125:
curk curk gitti börekler; artık onlar ilerde lop lop yağ, lap lap et olmazsa iyi bişey......
ben düştüm çocuklarımız düşmesin misali, hihihihiiiiiDDD
kızlar ramazan dolayısıyla size bir ilahi linki:)
bildiğimiz yusuf güney söylemiş))
süper okumuş, yüreğine sağlık olsun inşaallah, çok etkilendim dinlerken.......
Yusuf Güney - Ötme Bülbül - YouTube
a.s cnm hayırlı yolculuklar edeceğin tüm dualar kabul olsun inşallahh Allah razı olsun senden cnm
aynen canomm bi de adam fenaa karısını nasılda geri getirtiyo ah bu erkekler pek bi muzur oluyolar
nedemek cnm benimmm
ohh afiyet bal şeker olsun kuzumm amaan arada olcek okaa iyi yapmıssın bu akşam dengelersin olur biter
dengelersin dimii