Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!


menunuz cok guzelllllll
 
GÜNAYDIN GÜZELLER
Herkeslere mutlu huzurlu ve sağlıklı bi gün diliyorum benim diyet Allaha çok şükür tam gaz devam ediyo bakalım cuma günü ne dicek tartı ben hergün tartılmıyorum tv de izlemiştim bi doktor sürekli tartılmanın + olarak çıkarabileceğini sölemişti
çünkü tartıya çıkmadan stres yapıyosunuz acaba kilo verdimmi diye ama o stres + olarak çıkmanıza sebep olabilir demişti
neyse çok uzattım öpüyorum hepinizi sizi seviyorum kızlar
Canım tekrar hoşgeldin aramıza bende tanıtayım kendimi 27 yaşındayım evliyim 1,5 yaşında bi oğlum var ve bende senin gibi basa

başı muhasebe işine bakıyorum

Anlattıkların inan hiç yabancı gelmedi evlendiğimde 75 kiloydum ve sürekli abur cubur yemekten 105 kiloya çıktım sonra iniş çıkışlarım

oldu doğumdan sonra tam 117 kiloya kadar çıktım malesef şimdi çok şükür çoğunu gönderdim

Sana tavsiyem evde abur cubur bulundurmamaya gayret et benim çocuktan dolayı bişeyler oluyo ama onlara dokunmamayı ögrendim

çok şükür sabahları kaktığımda bitter çikolata 1 parça atıyorum ağzıma sadece okadar

Neyse çok konuştum emin ol kafanda bitirdiğin zaman bitiyo inşallah beraber çok güzel kilolar vericez
zeynepp

İyi geceler canım..
ben eve geldiğimizden beri hastayım..
Marmaris te deniz çok soğuktu,üşüttüm orada..
kafamı kaldırmadan ölece yatıyorum

yazın hastalığı da kıştan zor yaf

Meryem kuzum çok geçmiş olsun hava değişikliği benide hasta eder hemen rabbim şifa versin


Asuman abla, Zeynep, Yenam, Yasemin ablacım hemen silkelenin ve kendinize gelin bakıyım hııııı
Sakın beni yanlış anlamayın ben sizleri çok seviyom yaaaa
 
bugunku menum:

ac karnına ıkı bardak su
bır adet balık yagı

ıse gelınce kahvaltı 7:30
bır domates
bır salatalık
ıkı dılım tam bugday ekmegınden tost az peynır ve maydonoz ıle.
ıkı tane buyuk erık
ceyrek demet maydonoz
acık sekersız cay

ara: 500 ml su ve kıraz yıyecegım.

oglen. tavuk baget, pılav, corba varmıs sanırım.


akşamı planlamadım spora gore degısebılrı cunku.
 

gunaydın

cok guzel bır gırıs yaptınız hepımızın havası dagılacak bence.

buarada ben hergun tartılıyorum duramıyorum hata mı yapıyorum ozaman. sız nezamanlar tartılıyorsunuz benım pazartesı topıgımde ve burda cuma gunu tartı gunum malum. bu durumda sadece bugunler mı tartılmalıyım acaba
 
herkese gunaydınnnnnnnnn

bıraz gec olduuuuuuu once cevapları yazdım menulerı yazdım

herkese guzel bır gun dılıyorummmmmmmmm
 
Hayırlı sabahlar canlarım
Kardeşim ve yeğenler birazdan gelirler ben de kahvaltı hazırlıklarına başladım menüm biraz kalabalık ama dengeli bişeyler yerim ben
Zehracım ve Yasemincim motive edici sözleriniz için sağoluntoparlarız en kısa zamanda arada oluyor böyle dağıtmak işte:)
Yeşilçayla başlayacağım güne bu bile iyiye işaret değil mi:)))
Öpüyorum hepinizi arada uğrarım yine
 
bazı yazılar buldum paylasayım.

Kabızlığı gideren bitkiler
.

KABIZLIĞI GİDEREN BİTKİLER

Kabızlıkta taze meyveler, sebzeler ve kepekli ekmek yemek bağırsak fonksiyonlarına yardımcı olur.

Nişastalı ve yağlı gıdalar kabızlığın giderilmesine yardımcı olamaz.

Mineraller ve yağlar müshil görevi yapmazlar. Sadece dışkıyı yağlayarak çıkmasına yardımcı olurlar.

Çavdar ekmeği yenmelidir. Sebze çorbaları içilmelidir. Erik reçeli, bal, üzüm, kayısı, elma, ıspanak ve salata yenmelidir.

Özellikle pırasa, bamya, mercimek, kepek ve kepekli gıdalar, yulaf, keten tohumu, mürdüm eriği, posalı meyve, zeytinyağı ve bol sıcak su tüketmelidir.

Yemeklere yağ az katılmalı ve kuru baklagiller tüketilmelidir.

Lavanta çiçeği çayı, ebegümeci çayı, Hind yağı ile portakal suyu karıştırılır, keten tohumu ezilir, limonataya karbonat konur ve bunlardan biri aç karına içilir.

Marul, ıspanak, pazı, balkabağı ve semiz otu kaynatılır ve bunlardan birisinin suyu aç karnına içilir.

Sıcak suda bal eritilir içilir. İncir zeytinyağına batırılır ve yenir.

Elma (kabuğuyla) kur erik, kuru soğan, sarımsak, lahana, çemen, aklar ot, havuç, domates, kereviz, portakal reçeli, yaş üzüm, kayısı, karadut, kiraz, pancar, kavun, portakal ve ayva faydalıdır.

Beyaz ekmek, peynir, yağlı et, yumurta ve muz yenmemelidir. Kaynatılmış incir sirkeye batırılır ve suyundan içilir. Kiraz, armut ve elma faydalıdır.

Muz, incir ve süt kaynatılmalıdır. Sonra yemelidir. Ahududu kabızlığı giderir.

Akasma müshil etkisi vardır. Günde 0,5 gr toz halinde alınabilir.

Akdiken kabızlığa iyi gelir. Meyvelerinden yapılan şurup müshil etkisi gösterir. Akdiken kabuğu kabızlıkta kullanılır. Kurutulmuş ve öğütülmüş kabuklarından 50 gr. alınır yarım litre suda kaynatılır ve balla günde bir iki bardak içilir. Meyvesi toz haline getirilir. Bundan günde 2-4 gram kadar su içinde eritilir. Ve içilir. Günde 1-2 bardak veya fincan içilebilir.

Aloe vera kabızlığa faydası vardır. Müshil etkisi vardır. Anason peklik giderici etki gösterir. Tohumu çay gibi demlenir. Ardıç yaprakları ve tohumları kaynatılır. Suyu içilirse kabızlığı giderir.

Aspir müshil etkisi vardır. Kabızlık için balla tatlandırılarak içilir. Kabızlık için aspir çiçekleri kaynatılır suyu içilir.

Badem yağı çocuklardaki kabızlık tedavilerinde kullanılır. Müshil etkisi gösterir. Bal veya pekmezle karıştırılan badem yağı yedirilir. Badem yağı: kabızlığı giderici, mikropları öldürüçü, yumuşatıcı ve derj çatlamasını önleyici olarak kullanılır. Yanıklara dü sürülür.

Basur otu kabızlık için yaprakları ve çiçekleri kaynatılır ve içilir. Bezelye kabızlığa faydalıdır.

Çavdar unundan yapılan ekmek hafif müshil etkisi gösterir. Ceviz yağı kabızlığı gidermede kullanılır.

Çiğdem kabızlığı giderir. Kökü ve çiçekleri kaynatılır suyu içilir.

Dut mide bağırsak hastalıkları için kullanılır. Kabızlık yapar. 10 gram dut kökünün kabuğu 200 gr suda kaynatılır ve süzülür. Hazırlanan bu çay müshil etkisi gösterir.

Ebegümeci çayı içilir. Ebegümeci kabızlığı giderir. Çiçekleri, yaprakları veya kökü kaynatılıp içilir. Günde 3-4 çay bardağı içilebilir. Çiçek veya yaprağından günlük 4-5 gram tüketilir. Elma öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler. Elma bağırsak sistemindeki bozukluklara faydalıdır. Lifli olduğu için bağırsakları temizler. Elma yemeklerden önce yenirse kabızlığı giderir. Elma mide bağırsak hastalıkları için iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır.

Kuru eriğin de kabızlık giderici etkisi vardır. Erik akşamdan ıslatılan erikler sabah aç karına yenirse faydalı olur. Hafif müsil etkisi vardır.

Eriğin kabızlığı giderici etkisi vardır. Erik ve kayısı suda ezilir ve yenir. Erik ve kayısı kompostosu içilmelidir.

Frenk üzümü kabızlık için kullanılır. Yapraklarından ve meyvelerinden çay demlenir.

Fesleğen tohumları kaynatılır suyu içilirse kabızlığa iyi gelir. Fesleğen çiçeği, tohumu ve yaprakları kullanın çayı demlenir. Bundan 1-2 bardak içilir.

Gelibor kabızlığı önleyici etki gösterir. Müshil etkisi gösterir. İdrar artırıcı etki gösteri. Meyveleri sıcak suda demlenir. Bu çaydan günde 2-3 bardak içilir. Meyveleri sıkılarak usaresi çıkarılır. Turşusu yapılır. 1 bardak sıcak suya öğütülmüş kabuğu veya çiçeklerinden 1 tatlı kaşığı konur ve demlenir.

Gül kuru gül kabızlık etkisi gösterir. 10 gr kuru gül yarım litre suda kaynatılır ve sudan günde bir iki bardak içilirse kabızlığa iyi gelir. Gül yapraklarından yapılan reçel kabızlığa iyi gelir.

Hind yağı kabızlığı giderir. Müshil olarak kullanılır. Hind yağı müshil etkisi olan bir yağdır. İnce saçlar için kullanılır.

Hodan müshil etkisi gösterir. Isırgan otu müsilaj etkisi vardır. Ispanak kabızlığı giderir. Ihlamur kabızlığa faydalıdır. İğde kabızlığa iyi gelir.

Taze incir kabızlığı giderir. Müshil etkisi gösterir. 1 bardak suya 2 kuru incir katılır kaynatılır ve suyu içilir. Kabak kabızlığı giderici etkisi vardır.

Keten tohumu yağı kabızlığa karşı kullanılır. Keten tohumu lif (posa) kaynağıdır, kronik kabızlığı önler. Müsilaj etkisi vardır. Bitki kökenli öströjen (fitoöstrojenler) içerir. Keten tohumu yağı omega-3 yağ asidi içerir.

Nergis müshil etkisi gösterir. Kabızlık için kullanılır. Patlıcan kabızlığı giderici etki gösterir.

Prasa kabızlığa faydalıdır. Salep müsilaj etkisi vardır. Kabızlığı giderir. Saparna kabızlığı giderici etki gösterir. Sarımsak kabızlığı giderici etkisi vardır.

Semiz otu kabızlığı önleyici etki gösterir. Sağır dili kabızlığa faydalıdır. Siklamen müshil etkisi vardır.

Sinameki kabızlığı giderici etkisi vardır. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı katılır ve demlenir. Kalın bağırsakları çalıştırır. Bağırsak tembelliğini giderici etki gösterir. Sinameki müshil etkisi vardır.

Sütleğenler müshil etki gösterir. Şeftali çiçekleri kabızlık için kullanılır. Şahtere kabızlığı giderici etki gösterir. Şalgam kabızlığı tedavi edicidir.

Sinirli ot kabızlığa iyi gelir. Şeftali kabızlığı giderici etkisi vardır. Şeftali çocuklar kabız olunca şeftali yedirilebilir. Tavşan kirazı pekliğe faydalıdır. Tavşan kulağı kabızlığı gidericidir. Tur kabızlığı giderici etkisi vardır. Üzüm kabızlığa faydalıdır. Yasemin kabızlığa faydalıdır. Yer elması kabızlığı önleyici etki gösterir.

Yulaf kabızlığı önler. Müshil etkisi vardır. Dışkılamanın normalleşmesini sağlar. Zeytin ve zeytinyağı kabızlık için kullanılır. Sabahları birkaç 1 çorba kaşığı içilirse müshil etkisi gösterir.
 
Isırgan otu ve Tohumu Yararları (Faydaları)

Isırgan otu ve tohumu karaciğer, safra kesesi, mide, bağırsak ve pankreas salgılarını uyarır.
Isırgan otu ve tohumu Egzama hastalığını tedavi eder.
Isırgan otu, böbrek ve mesanede taş ve kum oluşumunu engeller
Kan dolaşımını hızlandırır
Isırgan otu idrar yollarındaki iltihaplanmalar söker
Kabız olunduğu zaman, içilen bir bardak ısırgan otu çayı kabızlığı söker
Soğuk algınlığı grip ve nezle gibi hastalıklara karşı, ısırgan otu tedavi edici özellik gösterir
Vücutta oluşan ödemleri yok eder.
Mide ağrılarına, ülsere ısırgan otu faydalıdır
Birçok alerji türüne karşı, ısırgan otu vücudunuzu korur
Romatizma ağrıları ve gut hastalığına karşı ısırgan otundan faydalanabilirsiniz
 
Kabızlıktan hangi çay karışımıyla kurtulabiliriz?

Kabızlık sorununa iyi gelen bitkilerin bir kısmı, bağırsak mukozasına etki ederek onun çalışmasına teşvik eder ve dışkılamayı kolaylaştırır. Bir kısım bitkiler ise suyla birlikte şişerek kitlenin daha geniş olmasına neden olur, bu da bir süre sonra bağırsak hareketlerini başlatarak dışkılamayı kolaylaştırır. Eğer sorun çok akut değilse, müzminleşmiş bir durum varsa, su alınca kitle artıran yiyecekleri tercih etmek gerekir.

Keten Tohumu: Keten tohumu, müsilaj taşıdığı için, hem tahrişi azaltır hem de kitle oluşturur.

Sinameki: Alacağımız bitkinin aniden etki etmesini, örneğin gece alıp da sabah dışkılama olmasını istiyorsak, sinamekiyi öneririm. Yalnız bu bitkinin dozunu iyi ayarlamak gerekir. Herkes farklı hassasiyete sahiptir ve deneyerek uygun miktarı anlamak lazım. Sinameki tahriş edicidir ve piyasadan aldığımız sinamekinin gerçekten sinameki olup olmadığını, hangi bitkiden elde edildiğini ve usulüne uygun kurutulup kurutulmadığını kontrol etmemiz gerekir.

Mide sorunlarına karşı hangi çayları içebiliriz?

Midede rahatsızlık etkeni, doktor tarafından da belirtilmiş çok önemli bir rahatsızlık değilse, pek çok bitkiyi kullanabiliriz.

Keten Tohumu: Gastrit veya aşırı alkol almaktan kaynaklanan tahriş söz konusuysa, müsilaj içeren bitkileri kullanabiliriz. Örneğin keten tohumu yararlıdır. Keten tohumunu parçalamadan kullanmak gerekir. Ilık suda veya oda sıcaklığında bir suda 8-10 saat bırakılan keten tohumu süzülür ve su gün içinde içilirse iyi gelir.

Papatya Çayı: Mide rahatsızlığı, bir gerginlik sonucu meydana gelmiş bir şişkinlik ve huzursuzluksa eğer, papatya çayını öneriyoruz. Papatyayı bir bardağa koyuyoruz, üzerine bir bardağın alacağı kaynar suyu ekledikten sonra 10 dakika demleyip içiyoruz.

Anason ve Rezene: Aşırı gaz oluşumuna bağlı şişkinlik söz konusu olduğunda da anason ya da rezeneyi veya bunların karışımını kullanabiliriz. Bunlar, uçucu yağ bakımından zengin olan meyvelerdir.

Şiş bir karın, sert dışkı, 3-4 gün, belki de bir hafta dışkılayamama sorunu çoğumuzun başından geçmiştir. Artık şunu biliyoruz ki kabızlık, ne yiyip ne içtiğimizle fazlasıyla ilgili. Başta öğün atlamak şeklinde dengesiz beslenirsek; yeterince su, meyve, yeşil sebze, kepekli ve lifli gıda tüketmezsek; buna bir de hareketsiz ve egzersizden uzak bir yaşam biçimi de eklersek, kabızlık her an kapımızı çalmaya hazır demektir.

Kalın bağırsak hareketlerini uyararak kabızlığı gideren ilaçlara sarılmak yerine, yaşam biçiminde ve özellikle beslenme alışkanlıklarında değişiklikler yapmak önemli. Zira bu ilaçlar, kabızlık sorununu çözmede oldukça etkili olmalarına karşın, belli bir süre sonunda bağırsağı bu maddelere karşı bağımlı hale getirerek, bağırsak tembelliğine yol açabiliyor. Bu nedenle kısa süre kullanılmaları gerekiyor.
 
Dr. Ender Saraç’tan kabızlık giderici tarifler

Kuru kayısıyı ve kuru mürdüm eriğini akşamdan bir bardak suyun içinde bekleterek sabah aç karnına bu suyu için. Suyu içtikten sonra kayısı ve erikleri yiyin. Bu işlemi her sabah tekrarlayın.
Keten tohumunu havanda biraz döverek sabahları aç karnına, az yağlı yoğurtla karıştırarak yiyin.
Akşamdan bir kilo arpayı üzerini örtecek kadar suyun içine koyun ve sabaha kadar bekletin. Sabah haşlayın ve içine iki adet kabak, bir miktar pırasa, ıspanak, kereviz sapı, bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz ekleyerek pişirin. Hazırladığınız bu çorbayı sabah aç karnına için.
İki yumurta sarısını kek kabında iyice çırpın. Bir fincan sıvı yağın içine tarçını ekleyip ayrı bir kapta çırpın ve yumurtanın içine katın. 50 gr az öğütülmüş keten tohumu, 50 gr yulaf ezmesi, bir miktar mürdüm eriği, 1-1.5 kahve fincanı şeker, tam buğday ununu da ekleyerek normal bir kek hamuru elde edin. Hamuru 150-160 derecede pişirin. Keki iki ince dilimden fazla yemeyin.


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan kabızlık için pırasa

Zeytinyağlı ve pirinçsiz olarak pişirdiğiniz pırasa yemeğini haftada en az dört kez tüketin.
Sinemeki, kabızlığa karşı etkili bir bitkidir. Ancak bağırsağın içindeki kaydırıcı mukozayı da dışarı atacağından, sinameki kullanımını bıraktığınızda kabızlığınız daha da artacak, bağırsağınızın içi kuruduğu için kabızlığınız daha da şiddetli olarak devam edecektir.


Prof. Dr. Ahmet Maranki’den kabızlık giderici kür

Beş adet kuru inciri iyice yıkadıktan sonra bir bardak sıcak suyun içine koyarak 1-2 saat bekletin. Akşam yatmadan önce incirleri yedikten sonra üzerine de suyunu için. Birlikte ıhlamur da içebilirsiniz. Bu kür 3-4 hafta uygulandığında kabızlık için faydalıdır. Kuru incir, mide ve bağırsak mukozasını kalıntılardan, balgamlardan temizler ve rahat çalışmalarını sağlar. Ancak bu kür, şeker hastaları tarafından kullanılmamalıdır.


diyet Uzmanı Taylan Kümeli’den kabızlık için bitki çayı formülü

Bir avuç içi kadar maydanoz, bir avuç içi kadar kiraz sapı, üç poşet yeşil çay, üç kayısı ve bir limonu beş bardak suyun içine koyarak kaynatın. Bu çayı sabahtan akşama kadar aralıklı olarak için.


Kabızlıktan hangi çay karışımlarıyla kurtulabiliriz?

Tıbbi Bitkiler Uzmanı Prof. Dr. Kerim Alpınar, kabızlık sorunu için su görünce şişen, dolayısıyla kitle artırımına neden olan bitkileri kullanmak gerektiğini belirterek, bu bitkilere örnek olarak keteni gösteriyor. “Keten müsilaj taşıdığı için çok yararlı ve etkilidir. Hem tahrişi azaltır hem de kitle oluşturur” diyor. Kullandığı bitkinin aniden etki etmesini, örneğin akşam alıp sabah dışkılama yapmak isteyenlere sinamekiyi öneren Prof. Dr. Alpınar, “Ancak dozunu çok iyi ayarlamak gerekiyor. Herkes farklı hassasiyete sahiptir. Kişi kendisi için en uygun miktarı deneyerek bulmalı” diyor. Sinamekinin çok tahriş edici bir bitki olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Alpınar, piyasadan aldığınız sinamekinin gerçekten sinameki olup olmadığını, hangi bitkiden elde edildiğini ve usulüne uygun kurutulup kurutulmadığını kontrol etmeniz gerektiği konusunda uyarıyor.
 
Nette bu konuyu araştırırken bulduğum kabızlığın üstesinden geldiğini anlatan birinin yazısı;

Kabızlığa pratik doğal çözüm önerisi

4 yıl boyunca kabızlık problemi yaşadım. Dr sindirim sistemini düzenleyici öneriler, ilaçlar verdi. Internet'ten ve diğer kaynaklardan hemen her öneriyi dikkate almıştım ama istediğim sonucu alamamıştım.

Son 5 ay kabızlık probleminden kurtuldum. Her gün tuvalete gidiyorum ve %90 oranda tam rahatlama oluyor. "Hard kabız" (bu tanım literatüre girer sanırım hastalar bu önerimi deneyin, sonuç umarım sizi de memnun eder:

Öncelikle kesinlikle Dr'ların bir süreliğine kullanmamız için yazdığı kaka yumşatıcı ilaçları benim gibi hata yapıp uzun süre kendi başınıza alıp kullanmayın. Piyasada çok çeşitleri var ve hemen hepsini denedim. Bir süre sonra barsak tembelliğine yol açıyor. İlacı almadığınızda haftada bir kez tuvalet ihtiyacı duyuyorsunuz, şişkinlikler ve diğer problemler ağırlaşıyor. Barsak sistemini uzun süreli kullanımlarda olumsuz yönde etkiliyor.

Bir de piyasada bilinen ve kullanılan sinemaki bitkisi var, kaynatılıp içildiğinde ishal yapıyor ama uzun süre kullanımda ilaçların oluşturduğu yan etkileri gösteriyor. Bitkisiz ya da ilaçsız artık tuvalete çıkamaz duruma geliyorsunuz. Uzun süre kullanımda vücut su kaybediyor, karın bölgesinde yanma hissi, guruldamalar, halsizlik gibi problem yaşıyorsunuz.

Doğal çözümün adı "maydonoz + su"

Bildiğimiz manavda satılan taze maydonoz. Her yemekte yemek ile birlikte 1 bağ ayıklanmış ve iyi yıkanmış çiğ maydonozu (doğranmamalı) tüketiyorsunuz. Her gün ana öğünlerde (sabah/öğlen/akşam) ez az 3 bağ maydonoz tüketmelisiniz ve yemekler ile birlikte aynı anda alınmalı.

Neden Maydonoz? Her sebzeyi denedim, maydonoz her öğünde yemek ile birlikte "bıkılmadan" yenebilen, yemeğin çeşidi ne olursa olsun tadını/keyfini bozmayan, ağız kokusu yapmayan, ucuz ve kolay bulunabilen bir ürün, salata gibi hazırlaması zor değil, hatta iyi yıkayıp üşenirseniz ayıklamadan köfte yer gibi yenebiliyor. Mide ve barsaklarda bir çok sebze gibi hamur kıvamına gelmiyor, (maydonozlu kakada maydonoz sapları ve siyahlaşmış yapraklarını görürsünüz) bu nedenle kakanın woltron'u oluşturmasını engelliyor. Öğünlerde 1 adet meyve mutlaka olmalı. Mevsimine göre elma,üzüm,armut,karpuz ne olursa. Lifi artırmak amaç.

Yemeklerden bir süre önce su için. Gün boyunca bolca su tüketin.

maydonozun idrar sökücü niteliği var, bir de bol su içerseniz sık tuvalete gidersiniz

Not: ben doktor değilim, çok masum gibi görünsede sağlığınız ile ilgili tüm önerileri doktorunuza danışmadan uygulamayın.
 
Günaydin kizlarrrrr!!!
Bizim Isviçre'dede havalar coook sicak.... pazartesi günü havuza gittik, eve aksam saat 20de geldik, banyu yap falan derken 21:30oldu sonra cocugu uyut, ondan sonra koltukta uyuya kalmisim :)

Dünde bütün gün okulda mahv oldum... beynim patliycakti nerdeyse Birden coook bilgi sokunca kafaya öyle oluyor... dünde önemli 5ders vardi... aksam eve gelince hemen yemek ye cocugu yika derken aksam oldu sonrada oturayim tv izleyim dedim yine uyuya kalmisim...

Gelemedim buralara...

Esoşum hoşgeldin,iyiki geldin

deprem oldu yavrular 4.2 ...

Deprem icin gecmis olsun...


Iyi eglenceler sana... sanslisin ailen destek veriyorsa bu konuda :) Benimkilerde destek sifir...



Insallah ögrenci sayisini azaltirlar 50kisi cok olmus biraz... yada 2ye bölüp daha az süre yapabilirler belki...


dayım kalp krizi geçirmiş, hastaneye kaldırmışlar. durumu kritikmiş eşim izin aldı sakaryaya gidiyoruz.

Yenam beni izinli yazar mısın. hepiniz hoşçakalın kızlar, dualarınızı eksik etmeyin.

Gecmis olsun esracim dayina! Insallah en kisa zamanda iyilesir!!
 
herkese günaydın...çok sıcakkkk...Allah yardımcımız olsun...

Esra dan haber çıkmadı değil mi? merak ettim...inşallah iyidir dayısı. Allah şifa versin ona ve tüm hastalarımıza...

Pomo balık yağı bilgileri için teşekkürler..bende casaret edebilirsem kullanıcam...faydalı yağ tüketimim çok az benim...

Kızlar dün akşam adet sancım dayanılmaz oldu ağlaya ağlaya gittim acile iğne oldum yinede 1 saatten fazla sürdü geçmesi...uzun zamandır böyle kötü olmamıştım. ağrıdan bitkim düşmüşüm gece nasıl uyudum bilmiyorum...her ay azda olsa olurda bu sefer çok kötüydü...üşütmüşüm birde akşam ağrım az diye eve gidince 2 saat sil süpür.ayakta durmak beter yaptı...

Beslenmem genel olarak iyiydi...tartılmıyorum zaten şuan karnım davul gibi...

şimdilik ben kaçtım...görüşürüz
 
günaydıınnn

oohhh bu hafta sınav görevim olmadığı için çook rahatımmm

herifimi gönderiyom okula , bakıyom keyfimeee




hoşgeldin tatlımm ,güzel bi başlangıç yapmışsın ,azmin daim olsunn
 
şimdi de stresını yasadıgım ama su an ıtıbarı ıle plan yapabıldıgım ramazan konusundakı yenı gelısmelerı yazayım sıze.

sanıyorum sabah 5te bıtırmemız gerekıyor sahuru. esımle hafıf ogun yaptıgımız ıcın 4 bucukta uyanmak yeterlı olabılır dıye dusunuyorum.
tost, mercımek corbası, karpuz, maydonoz, domate salatalık, yogurt, meyve karısık olacak sekılde ogunler yapmayı planladım ıftar ıcın.

ıse gıtmek ıcın en gec 7 de uyanmam gerektıgı ıcın ramazan boyunca, sahurdan sonra da zor uykuya daldıgım ıcın kendıme şöyle bır plan yaptım.

sahurdan sonra, ıftar yemegımı hazırlayacagım. bu bır saatı alabılır duruma gore. uykumu getırmeyecek sekılde dua ya da bırseyler okuyacagım. evı toplayıp, duş alıp ıse gıdecegım. eger zamanım olursa ve esımden ızın cıkarsa, servıse daha uzak bır yerden bınebılmek adına ondan erken cıkıp baska bır duraga yuruyecegım.

bu yıl namaz kılmayı dusunuyorum ınsaallah. gun ıcerısınde hem ıslerımı halledecegım hem namaz kılacagım hem de bıldıgım surelerı ınternetten tekrar edebılırım.

aksam 7ye dogru evde olurum, yorgunsam uyurum belkı sahura kadar. yemegım hazır oldugu ıcın.

ıftardan sonra, namaz ve yorgunluguma gore de hafıf spor planlıyorum. dus ve 11 de uyku.

cumartesı ve pazar gunu uykuya agırlık vererek boyle planladım ramazan ayımı.

sehır dısına cıkma, mısafır gelme, mısafırlıge gıtme durumlarında degısebılır ama genel olarak gunlerım bu sekılde olacak.
 
ne gıydın ? son secımın ne oldu ? cok merak ettım

Şu elbiseyi giydim son olarak. Teşekkürler ilgin için

guzel bır plan yapıyorum kendıme buaralar, tam netlestıreyım sızınle de paylasacagım

ben de ramazana kadar 99 gorsem dıyordum ama mumkun degıl
İnşallah bir an önce programını hazırlar bizlerle paylaşırsın. Hepimiz ramazan içinde çok zorluk çkicez gibime geliyor :18:

Her gün tartılma sorunu bende de var. Hep diyorlar her gün tartılmayın, haftada bir bile tartılmak çok fazla diye ama ben her sabah tartılıp eğer artı çıktıysam çok daha dikkatli olup, ekstra sor yapıyorum mesela. Bu açıdan bakarsak benim için her gün tartılmak daha olumlu sonuç veriyor.
 

bızım burası cok sıcak degıl, ama ık uc gundur kum fırtınası cıkıyor resmen.

balık yagını cok faydalı olarak duydum ınsaallah faydalı olur sen de denersın bu sekılde.

cok cok gecmıs olsun nekadar zor gecıyor sızın regl donemı. cok zor valla.
 

elbısen sade ve guzel bır elbıseymıs. normal zamanlarda da gıyersın, ıse baslayınca da gıyersın guzel bır secım olmuş.

ben calısma saatlerıme gore kendıme bır plan yaptım belkı sen de buna bakarak kendıne bır program yapabılırsın.

ben cok sevıyorum her gun tartılmayı. bır yıldır boyleyım. bır de dedıgın gıbı ++ cıkarsam kendımı kontrol edebılıyorum aynı sekılde senın gıbı.
 
pomogranate gördüm planını ama şu an yorum yapamayacağım kahvaltıya gidiyoruz çünkü.
Kızlar herkese çok güzel, az kalorili, bol hareketli bir gün diliyorum. Cuma günü o kadar çok kilo vermiş olalım ki haftanın birincisi seçilemesin
Ben bugün kahvaltıdan sonra yeğenimin bebek şekerleri için sticker yaptırmaya gideceğim.
Sonra da geer dururum artık Görüşmek üzere, iyiki vrsınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…