- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
Sodalı Bayatlamayan Poğça ( Dafi )
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker ( ben tuzu şekeri göz kararı koyuyorum.
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs. ben patates koydum hemde bolca koydum bol naneli
Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş elenmiş unu ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede
Banuuu,buda çok güzel oluyor :))
Alt taban için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
Arası için;
1 paket kakaolu bisküvi
Üstü için;
3 su bardağı meyve suyu (karışık,vişne veya istediğiniz bir meyve suyu)
3 yemek kaşığı nişasta
İsteğe göre 1 çay bardağı şeker katılabilir
Hazırlanışı
Önce süt, şeker ve nişasta güzelce karıştırılır ve pişirilir.Küçük boy bir tepsiye dökülür, üzerine bisküviler dizilir. Meyve suyu, nişasta ve şeker(isteğe bağlı) karıştırılarak pişirilir ve bisküvilerin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat bekletilir. Afiyet olsun.
zekiye ekleme yapalım; pratik, akıllı, sevimli, güzel, muteşem, ................ diye devam ediyor....
kıslar hardi soru sorayim?
zeka ile akıl arasındaki fark sizce nedir?
Peki ben de bir soru sorayaım..Bunu sormamın bir nedeni var..
Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??
Peki ben de bir soru sorayaım..Bunu sormamın bir nedeni var..
Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??
Benim bir çocuğum yok bu konu hakkinda çok detaylı bir araştırma yapmadım. Ama bir çocuğum olursa nasıl bir yol izlerim diye düşündüm. Sana faydası olur mu bilmem?
Durumum çok çok iyi olursa, sayılı 4-5 okul var. Örneğin, Robert - Joseph - Koç gibi minicikken bu okulardan birisine gönderim. Gerçek olan birşey var. Bu okullara göndecek kadar zengin değilim ama yarından umutluyum
Diyelim ki sıradan bir özel okula gönderecek kadar param var... Bu durumda, direk devlet okuluna gönderirim. Çünkü, bu okullara bu kadar para vermeye değmez. Ben dünyanın parasını verirken o az ücretle öğretmen çalıstırıyorsa o okula güvenmem. (mevcut okullar hakkindaki izlemim ticarethane yönlerinin ağır bastığı konusu) Direk devlet okuluna gönderim. Lise sona kadar. Bu arada özel okula gidiyormus gibi parayı bir kenara koyar. O parayla mutlaka çok çok iyi bir özel üniversiteyi ve yurt dışını hedeflerim.
Kızlar bu arada şimdi haberlerde gösterdiler Özlemin vapurdan düşerek ölen akrabasıyla ilgili hakim karar vermiş :26:
Vapurdan düşen kişiye yardım ederken ölümüne sebebiyet verdikleri gerekçesiyle vapurun kaptanına ( motoru çalıştırdığı için ) ve birkaç kişiye daha ( gerekli yardımı düzgün yapmadıkları için ) 6 şar yıl hapis cezası verilmiş
iyi akşamlar kızlar nasılsınız..aşağıda beyzus abla ve banuyu görüyorum nasıl kilolar veriliyormu banu naptın sen öle canım 100 kiloya düşmüşsün nasıl başardın tebrik ediyorum gerçekten bravo....
dualarınıza ihtiyacım var kızlar ..preemlaksi(gebelik zehirlenmesi) başlamış idrarda 300 olması gereken protein değerim 3000 çıkıyor,buda ya erken doğum habercisi yada ölü doğum demek oluyormuş ,inş kızımda bende sağlıklı bir şekilde oluruz sağa salim kızımı kucağıma alabilirim ..şimdi yatıyorum sürekli tansiyonum ölçülüyor yükselmemesi gerekliymiş, haftada bir dr kontrollerim var .inşallah herşey yolunda ilerler yarın yine drdayım bakalım kan idrar tahilleri nasıl çıkacak bugün yine idrara biriktiriyorum yarın proteine bakılacak..
semiranla görüşüyorum canım hatta haftaya ankaraya gelme durumu var gelirse bana da gelecek ama didem hayırsız çıktı valla hiç haber yokasucuğum,yekta ve semiranla görüşüyormusun hiç...
yaaa portakal sosu tam içime sinmedi yarın ya vişne sosu yapayım yada hazır meyveli soslardan alayım diyorumBanucuğum ben o tatlıyı yazın yapmıştım. vişne kompostosuyla hazırlamıştım..
Sanada vişne suyuyla hazırla diyeceğim renk nefis oluyor..
ben de devlet diyorum özellere güvenemiyorumPeki ben de bir soru sorayaım..Bunu sormamın bir nedeni var..
Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??
Sitede gezintiye çıkmıştım kimse kalmamış.
Uyku saatimi geldi.??
Asuuu sana gelsin :)
Severim bu türküyü .abiyi yeni gördüm,duydum fakat beğendim .
Ankarali Namik - Beyaz Giyme Soz Olur - Vidéo Dailymotion
ooo herkesler burdaaaa...kızlar uyumadı bir türlü ben de oturduğum yerde uyuyacağım nerdeyse...
asuuu,Semiran'a selam söylersin buraya gelmeyede ikna etmeye çalış...
--
nuhan, her olaya banka müdahale ediyor artık...
söylerim tabii canım
her seferinde ikna etmeye çalışıyorum hatta ediyorum da ama getiremedim hala
ben artık yatayım iyi geceler hepinize siz de yatın da aklım kalmasın
yaaa portakal sosu tam içime sinmedi yarın ya vişne sosu yapayım yada hazır meyveli soslardan alayım diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?