Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

işler yeni biti. yarın yokum ben... iki ayrı yere toplantiya gideceğim... 2. toplantı malum pazarlık bana dua edin...kandırılmadan geleyim.
sevgiler..

selamun aleyküm hayırlı sabahlar kızlaarr
akşam köyden geldim geçmişe bir göz attım alıntılar yaptım geçmişi bitiremeden uyumuşum ne alıntı kalmış ne okuduklarımı hatırlıyorum

geçmiş olsun canım. hayırlısıyla, bebeğinle birlikte Allah kurtarsın.sağlıkla kuağına alırsın inşallah

cecoşum ben en son bu poğçayı kepekli un ve tam buğday ununu karıştırarak yaptım. sıcakken biraz kepek kokusu vardı ama bir gün sonra süper olduar. herkeste bayıla bayıla yedi. ben kendimde gönül rahatlığıyla yedim. hatta aynı undan kek yaptım. içinede şeker yerine pekmez koydum. inanılmaz güzel ve lezzetli oldu. bana kalsın diye baktım ama hiç kalmadı

ben diyeti bozmadan yatagıma gidiyim valla mutfaga saldırıcam. dün misafir vardı tatlılar poğaçalar dolu mutfakta yemiciiiiiiiimm

öpüyorum hepinizi hayırlı geceler

afferin sana işte böyle irademize sahip olucaz

KIZLAR GÜNAYDIN
herkeşlere mutlu huzurlu ve bol eksili bi hafta diliyorum bi pazar daha çabucak geçti gitti valla hiçbişey anlamadım lafta dinlenmemiz için izin yapıyoz ama nerde temizlikti yemekti çamaşırdı ütüydü hop bi bakmışım bütün günüm bitmiş neyse rabbim can sağlığı versin napalım umarım herkeşler iyidir hepiciğinizi öptüm kızlar

kızz bu zeynep benmiyimm...eğer öyleyse sağol valla ağzından bal damlıyor be güzelimm....

Sensin tabi canım :) bak ameliyat stresinyle falan yine çok iyi gidiyorsun. Ameliyat da çok iyi gider inşallah. dualarımız sizinle canım.

Banu tebrik ederim kızını..bizim bu yıl elimiz boş :)
9.sınıfta farklı derslere adaptasyonumuz hala tam sağlanamadı..
Dün oğlumun ilk karnesini aldık..Nasıl sevinçli ve heyecanlıydı anlatamam..

Kızlarrrrrrrrr karnemizi aldık
Akıllı cadı teşekkür almış yine Her sene gelenek haline getirdi ilk dönem teşekkür ikinci dönem takdir ancak alışıyorum anne derslere diyor

Karneleri tebrik ederim hepsi birbirinden zekiler. inşallah anneleri bu kadar bilinçliyken çok güzel yerlere gelecekler.
Yenam kızınla ilgili eminim daha güzel olacak her şey. ilk başlarda bocalaması çok normal. bizim zamanımızda anadolu liseleri ortaokulda başlıyordu. benim hazırlıkta ingilizcem 2ydi ve kötü bir ortalamayla geçmiştim. peşinden ortaokul da çok parlak değildi, 2ler, 3ler.. ama liseye gelince durum değişti. notlarım düzeldi. üniversite sınavında da güzel puan aldım o sarsaklığa, umursamazlığa rağmen. kızın da bence bu yıl olmasa bile seneye fırtınalar estirecektir. geçen seneden hatırladığım çok başarılıydı ogsde sanırım

Canım kızların için sen de çok hassaslar, narinler de sağa sola. anne babanın bu normal karşılayan tavrı ilerde çok sinir bozucu olabiliyor. benim annem de üstüme düşmez, prtamını bulunca övmezdi. kayınvalidem de sandı ki nefret ediyor ailem benden de evleneyim diye gözlerinin içine bakıyor. çok sinir bozucu ama şimdiden alıştır kendini sürekli çocuklarını övmeye falan. mütevazi davrandıkça başka sebepler arıyor insanlar.

bence gayet güzel, umursama sen kimseyi. nikahta beyaz giyicem diye komik duruma düşenler de var. sen çok şık duruyorsun.

Nevincim, canım benim... bebek konusunda eşinden kaynaklanan durumu bilmiyorum. ama sen kimseyi dinleme canım. kaderimiz bizim çabamıza bağlı çoğunlukla. ama çabalarımızın en az sonucu etkilediği konu bu bebek. istemediği halde olanlar, istediği halde olmayanlar... kaderde varsa biz de yaşayıp tadıcaz onu. yoksa da başımızla beraber, yağacak bir şey yok. bunun dışında bir şey söyleyene, suçlayana, baskı yapana zerre itibar etme. kimse çocuk sahibi oldu diye üstün insan olmuyor. çok büyük bir hediye, şans o. binlerce kez şükredecekleri yere kendileriyle övünenler çok büyük hata içindeler. sahip olamayanlara farklı bakanlar da Allah'a şirk koşmuş gibi günah işliyorlar bence...

Kayınvalidem de bizi sıkıştırıp duruyor. her akşam aynı mesele. ordaki bebeği görüp görüp bize sarıyorlar. inşallah maşallah geçiştiriyoruz şimdilik.

Ellerine sağlık canım, ne kadar çok uğraşmışsınız Mehtapla :) kızlar sizleri de tebrik ediyorum.

Sağol Dafi abla desteğin için. sen bunları yazdığın sırada eşim kayınvalideme dertlerinin ne olduğunu soruyordu.. ben de herkes yanında olanı verir demiştim söz bana geldiğinde. kalplerimiz birmiş. gerçekten gördüğü kadarını yapıyor her insan işte.

Bebek düşmüş sanırım bu arada. Allah haklarında hayırlısını versin. yine olur inşallah.

NE kadar düşüncelisin canım. sağol... siz de ne güzel bir akşam geçirmişsiniz :) beraber bir sürü doğumgünü kutlarsınız inşallah uzun yıllar boyunca.

Çok güzel bir şey yapmışlar senin için, çok şanslısın canım benim :) Allah mutluluğunuzu uzun yıllar devam ettirsin inşallah

okurken duygulandım, çok sevindim senin için. bir sürü de maşallah dedim, çok az böyle örnekler. bizim gibi yeni evlilere umut oluyor bunlar, Allah nazardan saklasın.42 beden kaban da olmuş, harikasın kuzum :) darsa da iki haftaya bollaşır o, olmuş ya bir kere :) güle güle giy güzel günlerde canım.

akıl sır ermiyor kimin neyi ne hesapla yaptığına. takma kafana ablacım. yorulmamaya çalış. herkes baksın başının çaresine.

Harikasın canım :) ben de 200 gr artıdayken kaçamaya başlayayım bari :) koş gel sen yine de :)

ben de yaptım o hatayı canım ya. 2 çiğköfte bana +200 gr olarak döndü. bol su, bol yeşilçay artık bugün.

Nuhan mesajları beğene beğene geliyor..

--

Ben Esra'yı merak ediyorum. uğramıyor epeydir..Umarım sıkıntısı yoktur konuklarıyla alakalı..:26:

Ancak gelebildim canım. haftasonu kayınvalidem nonstop çocuklarını överken telefondan okudum ama cevap yazamadım tabi. hijyenle ilgili büyük sorunlar yaşıyoruz. kayınpederim kirli çoraplarını sehpalara koyuyor. eşim kaldırıp yere atıyor. bu sefer koltuklara koyuyor. kirli çamaşılarını temiz çamaşır selesine koyuyorlar. bunaldım, en çok da eşime söyleniyorum. o da çaresiz. ben de pişman oluyorum zaten daha sonra. öbür evde gördükleri muameleyi düşündükçe acıyorum, ama benim evimdeki rahatlıklarına da sinir oluyorum. karışık duygular içindeyim yani. zaten haftasonu öbür evde 5 saat anca vakit geçirmişlerdir. yüz bulunca da gitmek istemiyorlar. ne zor ya zoraki misafir. çok sağol canım düşündüğün için bu arada.
Peki ben de bir soru sorayaım..Bunu sormamın bir nedeni var..

Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??

bence kesinlikle devlet okulu. büyük şehirlerde özel okula gidenler başına gelen en masum şey okulun onları finansör olarak görmesi. bir de uyuşturucu çeteleri var ki liselere kadar düşmüş, çocuklar çok tehlikede onlar yüzünden. İstanbulda özel okul kesinlikle tercih edilmemeli. diğer büyük şehirlerde de öyle. ama küçük şehirlerde anadolu lisesi kazanamayan çocuklar için alternatif olabilir. en iyi çözüm araştırıp iyi bir öğretmen bulmak ilkokulda sanırım çözüm. temeli sağlam olur böylece. zaten ilkokulda öğrenciler çok da sıkıntılı değilse okuldan çok öğretmen daha etkili canım.

bu arada parayla ilgili söylediklerine katılıyorum. çok para istersem de sahip olursam hastalıktan, kazadan, beladan yakamı kurtaramayacakmışım gibi bir duygu var bende. sağlıklı olalım da kendi kendimize yetelim, yeter diyorum ben de.

Bu arada o mesaşların alıntılarını yapamamışım Şahgizemcim başın daha iyidir şimdi umarım, geçmiş olsun. Mehtapcım senin de ehliyetin hayırlı olsun kuzu :)

Selam kızlar,

hepinize iyi bir hafta diliyorum. eksili olur inşallah :)
haftasonu yorucuydu. pişir taşir, kur kaldır. kayınbiraderim arabayı çektirmiş, eşimi sakinleştirmeye çalıştım bir sürü de. ufak tefek sinir bozucu şeyler... yine de şükür atlattık ilk haftasonunu. darısı kalanlara.

ne çok yazmışsınız ya. 31 sayfa okudum :) herkes iyi galiba şimdilik. ha Umutu unutmuşum. yardımcınız dönmüş, gözünüz aydın canım :) sen de dön artık yuvaya dafi ablanın dediği gibi :)

yenacım rabbim nice seneler nasip eder inşallah çocuklarınızla birlikte ay ne güzel olmuş bu süpriz olayı valla

çok beğendim ya böyle okurken içim cız etti çocukluğum okadar eski zamanda geçmedi ama yinede bukadar kötü zamanda çocuğumu büyütmek istemezdim doğrusu

mehtap eline koluna sağlık ya çok hoşuma gitti ilk defa okuyorum valla okurken gözlerim doldu ya
canım çok geçmiş olsun inşallah bi sorun çıkmaz ve sağ sağlim bebeğini kucağına almak nasip olur....dualarımız seninle canım
Slm millet 84 e kadar düşüp 93 e adım atmış bir bahtsız olarak aranıza katılmak istiyorum bende...
hoşgeldin aramıza diyelim ozaman emin ol burda hiç yabancılık çekmezsin çünkü hepimiz aynı dertten müzdaribiz

allah yar ve yardımcın olsun arkadaşım inşallah kurtulu verir sağlığınıza kauşursunuz geçmiş olsun viks deniyoum bende inşallah düzelir
azcık yesemm azcıcıkk birazcıkk
daha önce bu topikte 40 kilo kadar veren arkadaşım vardı canı çikolata çektimi bihter çikolatadan 2 dlm yerdi 1 dlm ağzına atıp eerek yiyorum acayip bayıyo cikolata yeme krizim geçiyo derdi
derin geçmiş olsun benim hamileliğimdede vardı gebelik zehirlenmesi 3 güne bi tahlil veriyodum çok şükür doğdu hatta ben sezeryan olayım erkenden alınsın yaşasın yeterki derken normal doğum bile yaptımmm
Slm millet 84 e kadar düşüp 93 e adım atmış bir bahtsız olarak aranıza katılmak istiyorum bende...
taaamm yerindesin aynı derttenim bede malesef
çoookk güzel oluyo buzluktan çıkardım geçen misafirlere kalanııı bayıldılarr yenimi yaptın diyeeee
benim puaçam olmazdı öle pufuduk maya kokardı süper olduuu
işler yeni biti. yarın yokum ben... iki ayrı yere toplantiya gideceğim... 2. toplantı malum pazarlık bana dua edin...kandırılmadan geleyim.
sevgiler..
kolay gelsin alnını akıyla çıkarsın inşallahhh

Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??

okuldan ziyade ögretmen önemli ablacım. öğretmeni araştırıcaksın donanımı etkisi vs çok önemli. devlet okullarında harika öğretmenler var. ben ilkokulu maltepede okumustum sonra ortaokulda başka bir okula geçmiştim ve ögretmenler bana hayran kalmıştı. gerçekten çok iyi donanıma sahiptim o yaşta. ama ortaokul lise gibi farklı ögretmenler girince derslere zor olabiliyor adaptasyonda. mesela benim lisedeki ingilizce ögretmenim şahaneydi. şakır şakır ingilizce konuşuyordum ama üniversiteye bi gittim orda unuttum hep. pratik yapsaydım belki unutmazdım. buda bizden kaynaklı bi sorun işte. tarih hocam masal anlatır gibiydi ama kendim kitapları okuyarak ögrenmiştim. cocuklardan mükemmel olmasını beklemeyin her anne baba ister elbet ama cocuk kendini zorlanmıs hissederse daha beter olur. kapasite neyse o. zincirleme bi olay işte. okul iyi olacak, ögretmen iyi secilcek, ögrenci zekayı kullanıcak, aile destek verecek vs. vs. benim anne babam derslerimde hiç yardımcı olamamıştı çünkü ikiside ilkokul mezunu annem onu bile bitirememiş köyde ögretmen yok diye okuryazarlık var sadece. ama olabildigince destek olmaya çalıştılar. belki derslerden anlamıyorlardı ama anlıyormuş gibi başımda dikiliyorlardı. ozamanlar anlıyorlar sanıyordum ama sonradan çaktım davayı meğersem beni kandırıyorlarmış ama özel okullara karşıyım. bizim bi akrabanın oglu gidiyor daha 1. sınıfta. zoraki okuyor şu anda. ama devlet okuluna giden bi yegenimiz maşallah 2 ay önce şakır şakır okumaya başladı. bu ögrenciylede alakaalı ögretmenlede. bide daha o yaşta konuşuyorlar aralarında. bizim okuldada böyle böyle imkanlar var diye. malum diğer cocuk kıskanıyor. yani bilmiyorum ama kötü etkiledigini düşünüyorum özel okulun. zaten ticaret yumagı onlar bellide, bide cocuklar devreye giriyor. tam gelişim çagındayken böyle bilmeden ayrımcılıklara sebebiyet olabiliyor. bilginize hanımlaar

Son düzenleme:
nursena iddiaa ediyoruuuuuuuumm diğer 40 kilo veren arkadaşın olacağııııııımmm bazen öyle tutuyor kriz ya aslında bide garip bi durum var çikolata yiyince benim karnım ağrır ama genede istiyorum

bi kaç alıntım daha vardı ama kaybolduuuuuu tekrar. aklıma gelenleri yazım.

efeeemmm yazılar güzel cidden ya insan duygulanmadan edemiyor. eskiler başkaydı. şimdi donuk donuk yaşıyoruz komşumu bile tanımıyorum ya. halıları bahçelerimiz yok yıkayamıyoruz nefret ederdim aslında halı yıkamaktan ama insan özlüyor tüm mahalle aynı anda yıkardı herkes yardım ederdi birine. cocuklar egleniyor diye onları çagrırlardı okadar cok cocuk vardıki sokaklarda herkes iki fırça atsa yıkama işi biterdi. sokağa yabancı araba girmezdi hele bi girsin hesap sorulurdu kime geldin diye ama güvenebilmek vardı mahalleye işte. şimdi mahalleme bakıyorum kimse kimseyi tanımıyor kapılar yabancı arabalarla dolu cocuktan cok araba var.

günaydın dileyeyim artık öglen olmadan 10 gibi kalktım saatimi kurmuştum 8de kalkayım diye. ama gene vurdum kafayı uyudum. diyetimi öyle ayarlamıştım 8de kahvaltı vs. diye. neyse değiştiriyim azcık ben bu kuralları birazcıkta spor yapsam fena olmucak hani.

BEYZUS ABLAAAAAAAAA

nasıl oldun iyisin biraz daha inşallah

Günaydın canım....

Bugün;çok daha iyiyim şükür...En azından halsizliğim geçti....

Mehtap;diyete ne zaman başladın ve nasıl bir yol izliyorsun...Şunun için soruyorum;ben 1 dilim ekmek+1 kibrit kutusu peynir vs vs vs şeklinde devam eden şablon diyetleri yapamıyorum

ve herkesin bünyesine uyan ayrı bir diet şeklinin olduğuna inanıyorum.Bu bakımdan sen hangi yoldasın merak ettim.

ablacım ben ayça kaya diye bir diyetisyen var onu yapıyorum listeyide ekliyim biraz şablon ama benim en yapabildigimm diyet bu. acıkmıyorum o yüzden iyi oluyor topiklerden birinde bulmuştum. diyetisyenden randevu aldım şubatın 19unda. ozamana kadar bunu yapıcam. diyetisyene gidince ne vericek bilmiyorum ama böyle bişey olur sanırım. 19unda sanırım başladım 10 gün felan oldu aşagı yukarı. başladıgım zaman tartım yoktu salıdan cumartesiye kadar 500gr gitmiş gözüküyordu ondan öncesini bilmiyorum. spor yapmaya çalışıyorum ama yetmiyor işte. 1 saat yapsam evde hep evdeyim geri kalan zaman yatış. çok yapıncada yoruluyorum ya da üşeniyorumda olabilir bi yere cıkıyım geziyimde tek basıma sevmiyorum. kendimi hareketlendiricek bişey arıyorum bende.

Sabah (Saat 07.30-08.00 gibi)
1 dilim peynir ya da 1 tane yumurta
2 dilim ekmek (kepekli ekmek ya da çavdar ekmeği olabilir)
Bolca maydanoz, roka, dereotu, tere
3-4 zeytin
Şekersiz çay

Ara ( Saat 10.00 gibi)
1 çay bardağı süt (istenirse süt yerine yoğurt da tercih edilebilir. Sütün içine azıcık kahve koyarsanız içerdiği kafein nedeniyle metabolizmanın hızlanmasına etkisi olacağını söyledi)

Öğle
Izgara et (Sabah yumurta yenmediyse yumurta da olabilir)
1-2 dilim ekmek
Bol salata
1 bardak ayran

İkindi 4 -5 gibi
1 bardak yoğurt
2 kaşık yulaf
1 meyve (Öğle yemeğinde doymadıysanız meyveyi öğle yemeğinin ardından da yiyebilirsiniz)

Akşam
1 kase çorba
4-5 kaşık zeytinyağlı yemek
1 kase yoğurt
1 meyve

Beraberinde en az 8 bardak su içilmesi öneriliyor, hatta 12 bardak içilebilirse çok çok daha iyi.
Bir haftada 3.5 kilo verdiren diyet / Zayıflama ve Diyet / Sağlıklı Beslenme / Video / Kanal D Sağlık

herkese hayırlı haftalar dilerim
azcık ortalığımı toplayım arkadaşıma gideceğiz artık akşama doğru ancak gelirim
cheesecake de portakallı sosu kullandım gitti şimdi ziyan olmasın sonra bir de vişneli yaparım dolabımda var biraz

sen simdi Naz i cok düsünme, yani düsünde öyle takma kafani, merak etme anne evde yokken kizinla berebar kalicak olanlar onu cok iyi bir sekilde oyalar ve ona iyi bakarlar. ogluma dogum yaparken benim kizimda 2,5 yasindaydi, bende kalmaz diyordum ama masallah Babamiz tek basina harikalar yaratmis.o yüzden icin rahat olsun benim esim tek basina baktiysa ve sorun cikmadiysa sende akrabalarla büyükannelerle daha kolay olur, hem dünyada olan kizin cok sükür saglikli, simdi sen önce kendini ve karnindaki bebegini düsünmelisin ki sonradan hepiniz mutlu mutlu ve saglikli saglikli bir hayati sürderebilin :) söylediklerim kulaga garip gelebilir ama gercek bu,ve hosbuldum, 2 hafta oluyor geleli ve burdan hic gitmeyi düsünmüyorum, görüsücez yani bol bol :)

Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??

kesinlikle devlet okulu, kafasi calisan cocugu nereye gönderirsen gönder sonuc degismez bence.hedefler ve disiplin önemli olan.kafasi calismayanlarada gelince , bazi seyleri zorlamaya gerek yok, olmuyorsa olmuyordur,bu dünyada herkes profesör mühendis doktor olcak diye birsey yok.

dafi abla özelden mesajini aldim fakat bana daha izin vermiyorlar özel mesaj yazmaya, cömezligim bitmemis henüz :))) cok tesekkür ederim , portakalyaginida denicem :)

herkese iyi günler kizlar.yeni hafta yeni kilolar yeni hedefler.motivasyonum süper bugün sabah bir cikolata krizini basariyla basimdan savdim, gelecekten umutluyum :)) seviyorum hepinizi :)

akıl sır ermiyor kimin neyi ne hesapla yaptığına. takma kafana ablacım. yorulmamaya çalış. herkes baksın başının çaresine.
ah birde umursamayabilsem
içim rahat etmezkii
yanımda olanı veririm mutlaka
onlarda bunu iyi biliyorlar.
akşam baktım hiçbir hazırlık yok. hiç toparlama kabiliyeti yok. üstüne giycek doğru dürüst birşeyi yok. bir ferace almış üstü geniş altı dar hiç giymediğim forma vardı onu giydirip tamirledim, boyunu kısalttım, kollarını kısalttım üzerine göre yaptım. valizlerini karıştırmasın kolay tanısın diye üzerlerine renkli kumaşlardan kılıf yaptım.yapabildiğim kadar uğraştım.kalanlarıda şöyle şöyle yapın diye geline tarif ettim. bırakıp geldim.ısrarla bugün köyde kalsaydın salı giderdin dedi.işlerim var kalamam ,perşembe günüm var. (sizin gidişinize denk gelip ertelemezsem) hazırlık yapıcam dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…