geçmiş olsun canım. hayırlısıyla, bebeğinle birlikte Allah kurtarsın.sağlıkla kuağına alırsın inşallahsağol yenacım ahhh canım benim çok teşekkürler sen yinede bana telini mesaj olarak at canım belki gerekli olur ,yardımına ihtiyacım olabilir...yoksa çok teşekkürler orda evimiz çok amcamın oğlu teyzemin oğlu rada oturuyorlar ,yinede söylemen yeterli bitanem....evt senin kzıın büyükmüş ama insan nasıl endişeleniyor,ben geçen hafta çarşamba günü geldim izmire hastaneye yatacak gibi hazırlıklı geldim belki yatırır diye ağlamaktan zor ayrıldım kızımdan nasıl içim yandı ,birde benimkki nazlı mızmız bir çocuk olduğu için dahada endişeleniyorum..
yarın hastaneye gideceğim erkenden bende yatıyorum kızlar dualarınızı esirgemeyin inşallah sonuçlar iyi çıkar yarın haberdar ederim sizi...
cecoşum ben en son bu poğçayı kepekli un ve tam buğday ununu karıştırarak yaptım. sıcakken biraz kepek kokusu vardı ama bir gün sonra süper olduar. herkeste bayıla bayıla yedi. ben kendimde gönül rahatlığıyla yedim. hatta aynı undan kek yaptım. içinede şeker yerine pekmez koydum. inanılmaz güzel ve lezzetli oldu. bana kalsın diye baktım ama hiç kalmadıValla güzelim bizim kuzenlerin hepsi zayıftır ama emin ol çok homini gırtlaklar
Kuzenlerden ikisi zaten her fırsatta bize geliyorlar ve bana hiç iş yaptırmazlar sağ olsunlarama bir bakmışsın gecenin bir vakti acıkırlar hadi ekmek arası birşeyler yaparlar yada işte tatlı birşeyler yokmu falan derler
Çayın yanına birşeyler yapacağım mecbur hatta biraz fazla yapayım dedim olurda daha sonra acıkan olursa diye
Kek yapacağım o kesin çünkü geçen yaptığımda bayıldılar ve bir dahakine mutlaka yine istiyoruz yengeciğim dedilertabi çikolata kaplı olucak geçen sefer öyleydi.
Şöyle poğça tarzı birşeymi yapsam diyorum böyle çabuk bayatlamayacak tarzda
Kalırsa ki sanmıyorum ama kalırsada artık herkese yolluk yapar yanında veririm ertesi gün
Birde yarısı yatıya kalacak ertesi gün kahvaltı faslıda olucakona uygun birşeyler olursa tam süper olur
ben diyeti bozmadan yatagıma gidiyim valla mutfaga saldırıcam. dün misafir vardı tatlılar poğaçalar dolu mutfakta yemiciiiiiiiimm
öpüyorum hepinizi hayırlı geceler
kızz bu zeynep benmiyimm...eğer öyleyse sağol valla ağzından bal damlıyor be güzelimm....
Banu tebrik ederim kızını..bizim bu yıl elimiz boş :)
9.sınıfta farklı derslere adaptasyonumuz hala tam sağlanamadı..
Dün oğlumun ilk karnesini aldık..Nasıl sevinçli ve heyecanlıydı anlatamam..
Kızlarrrrrrrrr karnemizi aldık
Akıllı cadı teşekkür almış yineHer sene gelenek haline getirdi ilk dönem teşekkür ikinci dönem takdir ancak alışıyorum anne derslere diyor
takma kafana sen elinden geleni yapmışsın eşimin kuzeni beraber büyümüşler aynu zamanlarda evlendik benden çocukları 2 yıl sonra oldu sülalede ilk çocuk benimkiydi anambebeği uyutmuyolardı resmen ben öle köşe bucak kaçıran bi tip deilimdir neyse bunun çocuğu oldu bende hayırlıya gititim izinim bitmeden göreyim diye anam buldumcuk olmuş giibi arkasını döndü emzirmeye başladı bozuldum çıkayım salonda bekleyim diye hadi ben çıkayım derken yüzüne bi baktım gelinin ağzı mırıl mırıl dua okuyup bana doğru üflüyo kaynanası demişki yanına kim gelirse üzerlerine oku üfle diye ayy tatamam okunurda yani böle gözüne gözüne de sokulmazki insanın allaha şükür bizde zaten besmeleyle falan aldık elimize bebeği ki ben zaten maşşalah lafını hiç eksiltmem ağzımdan aman garibime gitii yanii bilmiyorum deişik bi piskoloji sanırım iyiki benim öle bi garip annelik sendromum olmadı
o günden beride mesafeliyim
bide şu var bazen eşim derki sen çocuklarını el bebek gül bebek aman ellemeyin aman nazar değer aman mikrop kapar diye sakınmadın kime övmez senin çocuklarını ama o kuzenin kızını babannesi bi başalr anlatmaya şöle böle aman hastalanır yavrum annesi çalışıyo zaten hastalanmasın narin o hassas o diye diye kaynanamlarda alışmış kız ufacık geldimi her istediklerini yapar bazı insanlar kendilerini öle mi el üstünde tutulacağını sanyor bilemiyorum
Bakın bakalım kızlar,
Başıma da şu tarz bir siyah nikah şapkası takacağım...
Eki Görüntüle 616135
buradaki elbise ve ben oluyorum :)
Eki Görüntüle 616131
bu da arkası..
Eki Görüntüle 616132
koca popom da fotoğrafa sığmamış görüldüğü üzere
dereceye girenleri tebrik ediyorum Yenacım ellerine sağlık...
Asuman ablamada spor listesi için ellerine sağlık...
azminiz daim olsun....
çocuk meselesi komikya sanki insanlar ilkkez bebek görüyor duanı okursun nazara inanıyorsan çözümü duadır zaten...gerisi Rabbime kalmış sakınan göze çöp batar...
birde bizde bu mesele var tabiki şimdi benden umudu kestiler bebek konusunda eltime soruyorlarmış ...oda rahatsız olmuş hanım yaww bizim yaşadıklarımızdan sonra hala bize normalmiş sorunsuzmuş hemen çocuğumuz olabilirmiş gibi soruyorlardı sabrettim uzun zaman ama en sonunda patladım kv ye olanları biliyorsun oğlunun yaşadıklarını biliyorsun dedim ben üzülmüyormuyum dedim de bana cevabı ne oldu "belki senin çocugun olmuyordur dedi"sanki benim garantim var ama ortada da bir gerçek var...yinede sabrettim ediyorum Rabbim görüyor...beni üzdüğü konularda birbir yaşıyor zaten eltim hormon tedavisi görüyormuş prolaktini yüksekmiş vs reglde sorunları varmış...Allah onada nasib etsin isteyen herkese nasib etsin...
birde kv diyordu ki bana ben canım sıkkın olunca yada kızınca halimi çok belli ediyormusum. şimdi benim elti hepten dengesiz surat anında asılıyor kaşgöz hareketler tepkiler çok abartılı ama kv bişey diyemiyor...
burayıda ağlama duvarı yaptım ne olur hakkınızı helal edin bana. çok doldum son zamanlarda ailemide çok özledim..işyerinde sıkıntılar...
Allahım dermansız dert vermesin
1.xay............................................970dk
2.rüyanaz......................................960dk
3.mehtabb.....................................380dk
4.y.o.l.c.u......................................340dk
5.fadime02.....................................270dk
6.nuhan.........................................240dk
7.asumanzeynep..............................200dk
8.clutch.........................................165dk
9.meyra-SahGizem...........................120dk
10.egedeniz03.................................110dk
11.ceco34......................................105dk
12.gulma........................................100dk
13.dafi...........................................85dk
esracım sana bir kıssa anlatayım önce belki biliyorsundur ama ben hatırlatmış olayım
isa ( a.s.) bir gün birisiyle otururken yanına bir adam gelmiş. isa ( a.s.)a bağırmış, çağırmış, küfürler, hakeretler etmiş gitmiş. isa ( a.s.) ağzını bile açmamış. yanındaki adam dayanamamış. ya isa duymuyormusun bu adamın söylediklerini hiç cevap vermedin demiş. isa aleyhisselam ona demişki (!) '' herkes yanında olanı verir. onun yanında o sözler varmış onları söyledi. bende yokki vereyim''
işte bu kıssadan hisse sen sana yakışanı yapmışsın.
eltinde kendine yakışanı yapmış.
Canım, bende seni kocaman kocaman tebrik ediyorum. Çok sağol. Bak bugun sana 2cilik güzel bir hediye oldu. Ben, toplantıydı, dünden ertelenen doğum günüydü, misafirde derken seninle ilgilenemedim. Misafirlerim yeni gitti. Güzel bir akşam oldu iki insan görüp sohbet etmek güzel bişe....
Bu hafta dereceye giren herkesi tebrik ediyorum...
İyi geceler,iyi uykular diliyorum sevgili yoldaşlar..
Bugün İzmir'de yağmur hiç dinmedi sayılır.ıpıslak bir gündü :)
Dün evlilik yıldönümüz dü bizim. tam tamına 18 yıldır sevgili kocamla aynı evi,aynı hayatı paylaşıyoruz..Allah ayırmasın inşallah..
Dün malum geç geldiğim için pazar günü kutlarız diye planladık..Bugün de saat 15:00 te gidip 23:00 te evde oluyorum...
Eve girdiğim de ışıklar kapalıydı ama yer de oklar ve mumlar salonu gösteriyor du :)
Müzik eşliğin de salona geçtim ki oda ne, nefis bir pasta eşliğin de eşim kızım ve oğlum koltukta oturmuş gülümseyerek beni bekliyorlar :)
böyle işte :)
selamun aleyküm kısceleeeerrr
hayırlı sabahlar
kalkmadınızmı dahaaa
tabiii bu gün pazar tatil yapıyorsunuz
yapın bakalım yapın
bende biraz sonra köye gidicem. dünkü yorgunluğumun üzerine bugünde köy kaymaklı ekmek kadayıfı
dün akşama kadar çarşıdaydım. uzun süred,r insanlar 'köydeki eltin umreye mi gidiyor ? imam olan oğlunuz anne babasını umreye gönderiyormuş '' diyorlardı. bende '' haberimiz yok öyle birşey olsa söylerlerdi. herkesin duyduğu birşeyi bizden neden saklasınlar'' diyordum. meğerse milletin söylediği doğruymuşkaynım evvelsi gün aramış '' biz çarşamba veya perşembe günü gidiyoruz, alışveriş için gelicez evde olun '' demiş. biraz kırıldım ama yinede belli etmedim. dün bütün gün çarşıdaydım. diz kemiklerim iflaslarda . bugün köyde neyaparım bilmiyorum.
Günaydın,
Yenacigim, 18yıl uzun bir zaman maşaşallah. Allah bir ömür boyu ayırmasın ve multulukla, sağlıkla, rahat ve huzur içinde zayıf olarak yaşayın. Güzel bir süpriz olmuş.
Bende biraz önce uyandım ve şimdi tattildim. 82,9u gördüm. acayıp mutluyum. 7 yi rakamlara az kaldı. Bu hafta 82,4u görürsem toplam 10 kilo vemiş olacağım..
merhabaaaa
ben de akşam çiğ köfte yedim şiştim valla patlayacam sanki
yarın arkadaşıma gideceğim hazır cheesekek yap vardı onu yaptım üzerine de portakal sos ama aklım vişnede kaldı tariflere bakıyordum
Nuhan mesajları beğene beğene geliyor..
--
Ben Esra'yı merak ediyorum. uğramıyor epeydir..Umarım sıkıntısı yoktur konuklarıyla alakalı..:26:
Peki ben de bir soru sorayaım..Bunu sormamın bir nedeni var..
Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??
İyi geceler,iyi uykular diliyorum sevgili yoldaşlar..
Bugün İzmir'de yağmur hiç dinmedi sayılır.ıpıslak bir gündü :)
Dün evlilik yıldönümüz dü bizim. tam tamına 18 yıldır sevgili kocamla aynı evi,aynı hayatı paylaşıyoruz..Allah ayırmasın inşallah..
Dün malum geç geldiğim için pazar günü kutlarız diye planladık..Bugün de saat 15:00 te gidip 23:00 te evde oluyorum...
Eve girdiğim de ışıklar kapalıydı ama yer de oklar ve mumlar salonu gösteriyor du :)
Müzik eşliğin de salona geçtim ki oda ne, nefis bir pasta eşliğin de eşim kızım ve oğlum koltukta oturmuş gülümseyerek beni bekliyorlar :)
böyle işte :)
Nursena, ben pro üyeyim bir seferlik ücret ödeniyor adına kk kart ve yanında bir kaç hediye daha geliyor...
Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı.
Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım.
Hatta Babamın bile anahtarı yoktu.
Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi.
Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki.....
En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı.
Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani.
Cafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık.
Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya, zıplaya yürüyerek gelirdik.
Servis falan yoktu. Ayakkabılarımız eskirdi.
Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık.
Annelerimiz bu durumu bildiklerinden kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi.
Mahallemizdeki teyzeler Annemiz gibiydi.
Susayınca girer evlerine su içerdik.
Ya da pencereden bize bir sürahi bir bardak uzatırlar, hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik.
Kısacacı evine gidip gelen elinde mutlaka yiyecekle dönerdi.
Anneleri o arada çocuğuna verdiği şeyden bizlere de gönderirdi.
Bu bazen bir kurabiye, bazen bir meyve olurdu.
Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar oyun bitince geri alırdık.
Çok garip ama kimse almazdı. Sokaklarımız evimiz kadar güvenli idi.
Düşünce kaldırırlar, kavga edince barıştırırlardı bizi...
Polisler gelmezdi kavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı.
Sonra kavgalarımız da öyle ustura, falçata ile olmaz,
onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi,
en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık.
Birbirimizin suyundan içer, elmasına diş atardık.
Misket oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık.
Azar işitip, acillere taşınmazdık.
Düşerdik ekmek çiğner basarlardı alnımıza, oyuna devam ederdik.
Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik.
Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim.
Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki.
Komşumu tanımıyorum ama evinin camında,
temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum.
Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem.
Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece ;
bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri.
Evlerimiz var, içinde yaşayan yok.
Parklarımız var, içinde oynayan çocuk yok.
Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar,
ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar...
Ruh yok, buz gibi buz, bu biz değiliz..
Tahta iskemlelerimizde oturan yaşlılarımız,
onlara dede, nene diye hatırını soran çocuklarımız yok oldu.
Ben kapılarında ' vale ' lerin, ' bady ' lerin beklediği yerlerden hep korkmuş çekinmişimdir.
Kapısını çarparak örtüyor diye çocuğuna kızıp,
taksidini bitiremediği arabanın anahtarını, hiç tanımadığı birine vermek ters gelir bana.
Benim değildir bu kültür. Ne ruhuma, ne kültürüme ne de cüzdanıma hitap eder.
Nedir bunlar?
Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk.
Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk.
İyi de neden böyle olduk ?
Biz mi istemiştik? Yoksa birileri mi böyle istedi?..
"Her toplum hakettiği gibi yönetilir" derler ya, hakettiği gibi de yaşar diyelim mi ?..
Nihat KAŞIKÇI.
Eki Görüntüle 617709
mehtap eline koluna sağlık ya çok hoşuma gitti ilk defa okuyorum valla okurken gözlerim doldu yabiliyorum bunu da çok güzel bende severim. okuyunca bile kör oluyor insan sanki.
Can Dündar'ın yazısı bayramla ilgili onu mu dedin sen ben bi onu biliyorum. şu bak ,
Ah nerde o eski bayramlar diye başlayan bir yazı yazabilecek yaşa gelmeyi epey bekledim.
Sanıyorum artık vaktidir. Yaşım müsait. Dedemlerden "rahmetli" diye söz ediyorum nicedir, anneannem "Allahım elden ayaktan düşürmeden al yanına" duasında...
Her bayramı bir arada "bayram gibi" kutlayan o koca aile, telefonda bayramlaşıyor kaç zamandır...
"Modernleştikçe" uzaklaştık çokları gibi biz de... Tek sobanın etrafına kümelenip sohbet etmeler bitti. Kaloriferle ısı odalara yayılınca, sohbetlerin keyfi de dağılıp gitti. Yer sofrasından masaya terfi edilince tadı kaçtı yemeklerin... Telefonda "görüş"ür olduk, "görüş" mesafesinin dışından...
Eski bayramlar, "tatil" oldu.
* * *
Herkesin bayram imgeleri vardır.
Benimki taş zeminde sabun kokusudur uyanınca burnuma çalan... Bir de coşkulu fasıl sesi, kallavi ahşap radyodan yayılan...
Sabah namazıdır, babamın dizi dibinde, dizimde ağrılarla "kılar gibi yaptığım..."
Bayram harçlığıdır, annemin elinden kaptığım...
Kapıda ramazan davulcusudur; bakkalda Arap kızı sakızı, sokakta lak.lak ve çatapat... Bilyede "müselles", "lik"te tumba... Tozlu tarlada tek kale maçtır, "Oğlum daha yeni almadık mı papuçlarını!" nakaratı eşliğinde oynanan...
Badem şekeridir bayram; kolalı beyaz mendil ve yandan ayrılmış saçta bir avuç kolonya kokusu...
Büyük Sinema'da "Taşa Saplanan Kılıç "tır, bir türlü çıkarılamayan... ya da televizyonda
"Bizim Sokak"ın siyah-beyaz dedesi, oyuncak yapan...
Kevser anneannemin bahçesinde silkelenen duttur, Ülkü'yle büyüğünü kapmak için didiştiğim... Abduş dayımla uçurtma uçurmaktır, Mustafa dayımdan para aşırmak... Gülsüm teyzemle eğlenip, Perihan teyzemle dertleşmektir.
Öğleyin önce un serpilip yoğrulan, sonra oklavayla açılan hamurun, tencere kapağı marifetiyle yarım aydan çiğ böreklere dönüşmesini merakla izlemek ve içine gizlice konan bakır 5 kuruşa ulaşma umuduyla özenle çiğnemektir.
Rahmetli Nuri dedemin kucağında "Mebus olursun inşallah" duasıdır, mebusun ne olduğunu bilmeden dinlediğim...
Taşlık sofada yer minderidir, ipten salıncakla inatçı bir sinek vızıltısı eşliğinde deliksiz öğle uykusu...
Sonra baba tarafında, Adil Bey'le Saniye Hanım'ın evinde, "ikinci devre..."
Bu kez halaların, amcaların kucağında bayram keyfi... Handan haladan şiirler, Sevim haladan ninniler, Fethiye haladan türküler... Kamil amcadan, Aydın amcadan hediyeler... Melih' le, Ateş' le, Atilla'yla, Necati Cumalının
deyişiyle "pembe yüzlü çocuklar"dık bayramlarda, "öyle pembe ki burun delikleri yavru tavşanlar gibi..."
* * *
Bu sabah, o eski bayramların kokusu geliyor burnuma, tütüyor burnumda...
Yaşlanıyorum galiba...
O bakırdan 5 kuruşun, peşinde değilim...
Mendiller kolalanmasa da olur, saçlar kolonyalanmasa da...
Lakin sevgiler ertelenirse olmaz... Sevmenin değer vermek, kıymet bilmek, hatır sormak, yardıma koşmak, kapı çalmak, dua almak olduğunu anladım. En çok ondan özlüyorum geniş aile sofralarını...
Ölen eski bayramlar değil aslında; eski duyarlılıklar...
Onları yaşatabilsek, bayramlar da yaşar.
Bu sabah, elinden tutup oğlumu, yukarıdaki listedeki herkesi gezdirmek istiyorum.
Bir kısmı için çok geç kaldım.
Geç kalmadıklarımla bari doyasıya bayramlaşayım.
Siz de öyle yapın: sevdayı, vefayı başka bayrama ertelemeyin.
canım çok geçmiş olsun inşallah bi sorun çıkmaz ve sağ sağlim bebeğini kucağına almak nasip olur....dualarımız seninle canımiyi akşamlar kızlar nasılsınız..aşağıda beyzus abla ve banuyu görüyorum nasıl kilolar veriliyormu banu naptın sen öle canım 100 kiloya düşmüşsün nasıl başardın tebrik ediyorum gerçekten bravo....
dualarınıza ihtiyacım var kızlar ..preemlaksi(gebelik zehirlenmesi) başlamış idrarda 300 olması gereken protein değerim 3000 çıkıyor,buda ya erken doğum habercisi yada ölü doğum demek oluyormuş ,inş kızımda bende sağlıklı bir şekilde oluruz sağa salim kızımı kucağıma alabilirim ..şimdi yatıyorum sürekli tansiyonum ölçülüyor yükselmemesi gerekliymiş, haftada bir dr kontrollerim var .inşallah herşey yolunda ilerler yarın yine drdayım bakalım kan idrar tahilleri nasıl çıkacak bugün yine idrara biriktiriyorum yarın proteine bakılacak..
hoşgeldin aramıza diyelim ozaman emin ol burda hiç yabancılık çekmezsin çünkü hepimiz aynı dertten müzdaribizSlm millet 84 e kadar düşüp 93 e adım atmış bir bahtsız olarak aranıza katılmak istiyorum bende...
allah yar ve yardımcın olsun arkadaşım inşallah kurtulu verir sağlığınıza kauşursunuz geçmiş olsun viks deniyoum bende inşallah düzelirSelamün aleykümm....
nasılsınızz...dünden beri bakamamışştım size...iki gündür temizlik yapıyorum anca bitti sayılır bi banyo kaldı onada birazdan girişicem...yarın kızı götürücez doktora tahlil falan yaptırıcaz salı günüde yatıcaz hastaneye..şu günleride hayırlısıyla bi atlatsakk..bikaç gün aranızda olamayabilirim nolur dualarınızı eksik etmeyin..
aa mehtapcım yakınmışız...ünalandayım ve bende tarif ederken aynı sıkıntıyı yaşıyorum...evde oturacağına buyur çaya gel bana ama yanına bişey yapmam heee ona göree
geçmiş olsun canım..ya benim büyük kızında bitmeyen bir öksürüğü vardı wiks kullandık baya rahatladı bir süre sonrada tamamen geçti sende bidene bence...topuklarına sürüp yün çorap giyip öyle yatıcak..bikaç gece yaptım ben üstüste...
geçmiş olsunn...Rabbim şifalar versin...
daha önce bu topikte 40 kilo kadar veren arkadaşım vardı canı çikolata çektimi bihter çikolatadan 2 dlm yerdi 1 dlm ağzına atıp eerek yiyorum acayip bayıyo cikolata yeme krizim geçiyo derdiazcık yesemm azcıcıkk birazcıkk
derin geçmiş olsun benim hamileliğimdede vardı gebelik zehirlenmesi 3 güne bi tahlil veriyodum çok şükür doğdu hatta ben sezeryan olayım erkenden alınsın yaşasın yeterki derken normal doğum bile yaptımmmiyi akşamlar kızlar nasılsınız..aşağıda beyzus abla ve banuyu görüyorum nasıl kilolar veriliyormu banu naptın sen öle canım 100 kiloya düşmüşsün nasıl başardın tebrik ediyorum gerçekten bravo....
dualarınıza ihtiyacım var kızlar ..preemlaksi(gebelik zehirlenmesi) başlamış idrarda 300 olması gereken protein değerim 3000 çıkıyor,buda ya erken doğum habercisi yada ölü doğum demek oluyormuş ,inş kızımda bende sağlıklı bir şekilde oluruz sağa salim kızımı kucağıma alabilirim ..şimdi yatıyorum sürekli tansiyonum ölçülüyor yükselmemesi gerekliymiş, haftada bir dr kontrollerim var .inşallah herşey yolunda ilerler yarın yine drdayım bakalım kan idrar tahilleri nasıl çıkacak bugün yine idrara biriktiriyorum yarın proteine bakılacak..
taaamm yerindesin aynı derttenim bede malesefSlm millet 84 e kadar düşüp 93 e adım atmış bir bahtsız olarak aranıza katılmak istiyorum bende...
çoookk güzel oluyo buzluktan çıkardım geçen misafirlere kalanııı bayıldılarr yenimi yaptın diyeeeeSodalı Bayatlamayan Poğça ( Dafi )
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker ( ben tuzu şekeri göz kararı koyuyorum.
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Içi için
Peynir, patates vs. ben patates koydum hemde bolca koydum bol naneli
Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş elenmiş unu ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede
kolay gelsin alnını akıyla çıkarsın inşallahhhişler yeni biti. yarın yokum ben... iki ayrı yere toplantiya gideceğim... 2. toplantı malum pazarlık bana dua edin...kandırılmadan geleyim.
sevgiler..
Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??
BEYZUS ABLAAAAAAAAA
nasıl oldun iyisin biraz daha inşallah
Günaydın canım....
Bugün;çok daha iyiyim şükür...En azından halsizliğim geçti....
Mehtap;diyete ne zaman başladın ve nasıl bir yol izliyorsun...Şunun için soruyorum;ben 1 dilim ekmek+1 kibrit kutusu peynir vs vs vs şeklinde devam eden şablon diyetleri yapamıyorum
ve herkesin bünyesine uyan ayrı bir diet şeklinin olduğuna inanıyorum.Bu bakımdan sen hangi yoldasın merak ettim.
sağol canım yaaa bir hafta oldu öğreneli şoka girdim resmen herşey iyi giderken ,hatta geçen hafta hemen izmire profösöre geldim egede çalışıyor sermet sağol diye bir dr...3 hafta sonra tekrar geleceğim ,eğer sorun olursa erken doğum olacak alacaklar bebeği ,çünki bizim burda küvöz yok egede doğumu yapmama gerekiyor...tabiii inşallah herşey yolunda giderse..
annem geliyor gidiyor kv geliyor sağolsunlar ...nazda iyi onun için üzülüyorum çok benden başkasında kalmaz uyumaz beni hastaneye yatırırlarsa nasıl uyuyacak bensiz nasıl kalack babaannede anneannede onu düşünüp üzülüyorum...bir tarafta diğer bebeğim ve benim iyi olmam gerekiyor kafam çok karışık canım...
çok teşekkürler beyzus ablam,inşallah herşey güzel olur ...
bende bu gruptaydım daha önce canım ,şimdi hamilelik nedeni ile araverdim ..sende hoşgeldin grubumuza...biliyorum canım herşey allahtan daha küçük doğan bebekler bile yaşıyor,duaların için çok teşekkürler canım...
Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??
senin küçüğün kaç yaşında canım.?
ah birde umursamayabilsemakıl sır ermiyor kimin neyi ne hesapla yaptığına. takma kafana ablacım. yorulmamaya çalış. herkes baksın başının çaresine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?