• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Sodalı Bayatlamayan Poğça ( Dafi )

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker ( ben tuzu şekeri göz kararı koyuyorum.
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı

Içi için
Peynir, patates vs. ben patates koydum hemde bolca koydum bol naneli

Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş elenmiş unu ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede

Çok sağ ol canım :54:
Ben kayıt etmiştim ama sonradan format atınca gitmiş :1: hemen kayıt ettim tekrar çok sağ ol :34:

Banuuu,buda çok güzel oluyor :))

Alt taban için;

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker

Arası için;

1 paket kakaolu bisküvi

Üstü için;

3 su bardağı meyve suyu (karışık,vişne veya istediğiniz bir meyve suyu)
3 yemek kaşığı nişasta
İsteğe göre 1 çay bardağı şeker katılabilir

Hazırlanışı

Önce süt, şeker ve nişasta güzelce karıştırılır ve pişirilir.Küçük boy bir tepsiye dökülür, üzerine bisküviler dizilir. Meyve suyu, nişasta ve şeker(isteğe bağlı) karıştırılarak pişirilir ve bisküvilerin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat bekletilir. Afiyet olsun.

Buda gerçekten çok hoş birşeye benziyor :34: hemde fazla kalorili sayılmaz diğer tatlılara nazaran :34:
Bundanda yapıp buzdolabına atayım bari sonuçta kalabalık olunca yenir :34: kalırsada kızlar yer ertesi gün :34: kalorisi az diye de fazla abartmim :1:

zekiye ekleme yapalım; pratik, akıllı, sevimli, güzel, muteşem, ................ diye devam ediyor....

kıslar hardi soru sorayim?
zeka ile akıl arasındaki fark sizce nedir?

akıllı olmaktansa zeki olmak daha iyidir...
çoğu zaman aklını kullanamıyor insan..ama pratik zeka her daim iş görür..

Yahut akıllı insan zaten zeki de olur..

Banucuğum ben o tatlıyı yazın yapmıştım. vişne kompostosuyla hazırlamıştım..
Sanada vişne suyuyla hazırla diyeceğim renk nefis oluyor..

Peki ben de bir soru sorayaım..Bunu sormamın bir nedeni var..

Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??

Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??

Benim bir çocuğum yok bu konu hakkinda çok detaylı bir araştırma yapmadım. Ama bir çocuğum olursa nasıl bir yol izlerim diye düşündüm. Sana faydası olur mu bilmem?

Durumum çok çok iyi olursa, sayılı 4-5 okul var. Örneğin, Robert - Joseph - Koç gibi minicikken bu okulardan birisine gönderim. Gerçek olan birşey var. Bu okullara göndecek kadar zengin değilim ama yarından umutluyum :1::1::1::1:
Diyelim ki sıradan bir özel okula gönderecek kadar param var... Bu durumda, direk devlet okuluna gönderirim. Çünkü, bu okullara bu kadar para vermeye değmez. Ben dünyanın parasını verirken o az ücretle öğretmen çalıstırıyorsa o okula güvenmem. (mevcut okullar hakkindaki izlemim ticarethane yönlerinin ağır bastığı konusu) Direk devlet okuluna gönderim. Lise sona kadar. Bu arada özel okula gidiyormus gibi parayı bir kenara koyar. O parayla mutlaka çok çok iyi bir özel üniversiteyi ve yurt dışını hedeflerim.

Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??

Zeka ve akıl hakkında bende senin gibi düşünüyorum :34: zeki insan zaten aklını zamanında kullanmayı bilir :34:

Senin soruna gelince kızım ilk doğduğunda devlet okulları çok kalabalık oluyor diye özel okulların hep daha özenli olduğunu düşünürdüm hatta ciddi ciddi araştırmaya bile girmiştim daha kızım 3 yaşlarındayken :1:
Daha sonra en basit örnek olarak büyük görümcemin oğlunu gördüm ( özel okullda ) öğrettikleri farksız hatta resmen o okullar öğrencileri para olarak görüyor :26: hele birde maddi durumu biraz daha iyise sonuna kadar her fırsatta insanın iliğini kurutuyorlar diye düşünüyorum ( yada en azından benim gördüklerim öyle )
Ben sonradan okuyacak çocuğun devlet okulunda da olsa okuduğuna kanaat getirdim :34: belki hatırlarsınız bir kaç sene evvel çobanlık yapan bir genç tıp fakültesini kazanmıştı ve haberlere bile konu olmuştu dershaneye gitmeden kazandı diye :1:
Bir çocuğun kapasitesi neyse onu değerlendirir ancak :34: fazlası özel okula da versen çıkmaz.
He bir şeye yeteneği varsa imkanımda varsa tabiki eğer çocukta istiyorsa onu teşvik etmekten yanayım fakan özel okula verirsem hayatı kurtulacak köşeye dönmesi daha kolay olacak diye birşey yok :34:
Şekil A ; görümcemin oğlu burada özel okula gittiğinde ilk 3 sene notları aslında iyi olmadığı halde hep paranın hatırına geçirildi. Tabi sık sık okulda çay partileri verildi ve her defasında Görümcemden bağış talep ettiler hatta kurban bayramında her aileden en az bir tane kurban istediler ( afrika ülkelerinde kesilip aç insanlara dağıtılacak hesabı )
Görümcem bir tanede biz kurban kestirelim dedi ama müdür aaa sizden 2 tane bekliyoruz dedi. Görümcem yok okadarını yapamayız dediği halde aaa yazdım bile dedi kestirip attı :1: hatta başka bir bayan biz kendimize bile kesemiyoruz dediği halde onada 1 tane yazdılar :26:
Tabi sene sonunda ortaokuldan mezun oldu :1: ki dersleri hiç iyi olmadığı halde. Hatta müdür sonradan hadi biz idare ettik ama bence hiç lise için özele yazdırmayın bu çocuk okumaz demiş ve şu an singapurda öğrenim zorluğu çeken öğrencilerin gittiği bir ingilizce kursuna gidiyormuş çocuk :27::27: yani boşu boşuna senelerce para vermiş oldular.

Anammm bir soru sordun pişman ettim :60:
Neticede kafa basıyorsa okumaya isteği varsa devlet okulunda da okur :36::36::36:

Kızlar bu arada şimdi haberlerde gösterdiler Özlemin vapurdan düşerek ölen akrabasıyla ilgili hakim karar vermiş :26:
Vapurdan düşen kişiye yardım ederken ölümüne sebebiyet verdikleri gerekçesiyle vapurun kaptanına ( motoru çalıştırdığı için ) ve birkaç kişiye daha ( gerekli yardımı düzgün yapmadıkları için ) 6 şar yıl hapis cezası verilmiş :43:

Benim bir çocuğum yok bu konu hakkinda çok detaylı bir araştırma yapmadım. Ama bir çocuğum olursa nasıl bir yol izlerim diye düşündüm. Sana faydası olur mu bilmem?

Durumum çok çok iyi olursa, sayılı 4-5 okul var. Örneğin, Robert - Joseph - Koç gibi minicikken bu okulardan birisine gönderim. Gerçek olan birşey var. Bu okullara göndecek kadar zengin değilim ama yarından umutluyum :1::1::1::1:
Diyelim ki sıradan bir özel okula gönderecek kadar param var... Bu durumda, direk devlet okuluna gönderirim. Çünkü, bu okullara bu kadar para vermeye değmez. Ben dünyanın parasını verirken o az ücretle öğretmen çalıstırıyorsa o okula güvenmem. (mevcut okullar hakkindaki izlemim ticarethane yönlerinin ağır bastığı konusu) Direk devlet okuluna gönderim. Lise sona kadar. Bu arada özel okula gidiyormus gibi parayı bir kenara koyar. O parayla mutlaka çok çok iyi bir özel üniversiteyi ve yurt dışını hedeflerim.

Umutlarımız hiç tükenmesin zaten...

Ben parayla çok işi olan biri değilim..Hayallerim de şu kadar param olsun yok..Hani ''gönlü zengin'' diye tabir var ya aynısıyım ben.:)
Muhakak altta çok etkilendiğim sebep vardır bilemiyorum. çok paranın beni çok çok mutsuz edeceğini düşünürüm hep..
ufacıkta olsa evimiz var,arabamız var çocuklarım sağlıklı bizi idare edecek kadar gelirimiz var..''helva yapsana ne duruyorsun'' diyeceksin şimdi :))

Kızım evimize yakın okula gitti şansıımıza iyi öğretmen denk geldi..Şu an da iyi bir lisede okuyor...
Oğlum yine evimize yakın ilköğretimin anaokuluna gidiyor..harika bir öğretmenimiz var..acaip donanımlı..ÖZel de yoktur diyebilirim..
Bu işler biraz da şans sanırım..
Ama sana katılıyorum araştırıp iyi bir öğretmeni olan sınıfıı ayarlayıp devlet okuluna göndermek daha iyidir..
hayatı tanıması,zorluğu görmesi açısından..

Ben kızım küçükken ufak bir konfeksiyon atölyesinin işini yapıyordum yarı zamanlı...Sahibi hoş bir bayan dı..İkizleri özel okula gidiyordu..
Bir gün ben ordayken telefon geldi okuldan.. konuştuktan sonra küfr ederek kapadı telefonu...
İşlerinden dolayı 1-2 ay ödemede sıkıntı yaşadığı için çocukları sınıfa almamış okul idaresi...:53:
Çok şaşırmıştım....
Belki bu konuda daha iyi özeller vardır bilemiyorum ama İzmir bu kpnuda pek yeterli değil..

Kızlar bu arada şimdi haberlerde gösterdiler Özlemin vapurdan düşerek ölen akrabasıyla ilgili hakim karar vermiş :26:
Vapurdan düşen kişiye yardım ederken ölümüne sebebiyet verdikleri gerekçesiyle vapurun kaptanına ( motoru çalıştırdığı için ) ve birkaç kişiye daha ( gerekli yardımı düzgün yapmadıkları için ) 6 şar yıl hapis cezası verilmiş :43:

Olan gidene oldu..hep olduğu gibi.:(

Banucuğum,haklısın valla önemli olan okumayı istemek,sevmek..Bir de disiplin şart..
Görümcenin oğlu hani seni sinir eden veletmi.?

iyi akşamlar kızlar nasılsınız..aşağıda beyzus abla ve banuyu görüyorum nasıl kilolar veriliyormu banu naptın sen öle canım 100 kiloya düşmüşsün nasıl başardın tebrik ediyorum gerçekten bravo....
dualarınıza ihtiyacım var kızlar ..preemlaksi(gebelik zehirlenmesi) başlamış idrarda 300 olması gereken protein değerim 3000 çıkıyor,buda ya erken doğum habercisi yada ölü doğum demek oluyormuş ,inş kızımda bende sağlıklı bir şekilde oluruz sağa salim kızımı kucağıma alabilirim ..şimdi yatıyorum sürekli tansiyonum ölçülüyor yükselmemesi gerekliymiş, haftada bir dr kontrollerim var .inşallah herşey yolunda ilerler yarın yine drdayım bakalım kan idrar tahilleri nasıl çıkacak bugün yine idrara biriktiriyorum yarın proteine bakılacak..

çok çok geçmiş olsun...Rabbim hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin...

taksit geçikti diye, okula alama durum acayip üzücü... ama özel okular sistemi çözmüs durumda, söyle, benim nişanlı, 2 yillik özel bir ünv. %50 burslu kazandı. Bizde öyle okula taksit yatiracağız sanıyorduk. Artik direk bankalarla muhatap oluyorsun. Yanı okul para peşinde koşmuyor artık. Banka okula ödemeyi tak diye yapiyor. Sen kredi öder gibi faiziyle kredi karti ödüyorsun. Ödemezsen normal kredi karti ödemesini yapmadigin zaman yapilan işlemler yapiliyor.
Ben eğitim fak. mezunuyum, 20 kişilik siniflardan mezun olduk. Sinifin en iyileri aktif piyada çalıyor ve öğretmen olmadılar. Sinifimizin ne yazki en kötüleri milli eğ. bak. öğretmen oldular. orta durumdakiler, önce piyasayi denediler, işsiz kalınca özel ünv. hoca oldular. Türkiye gerçeği bu. iyi öğretmen de gerçekten sans işi...

asucuğum,yekta ve semiranla görüşüyormusun hiç...
semiranla görüşüyorum canım hatta haftaya ankaraya gelme durumu var gelirse bana da gelecek ama didem hayırsız çıktı valla hiç haber yok
Banucuğum ben o tatlıyı yazın yapmıştım. vişne kompostosuyla hazırlamıştım..
Sanada vişne suyuyla hazırla diyeceğim renk nefis oluyor..
yaaa portakal sosu tam içime sinmedi yarın ya vişne sosu yapayım yada hazır meyveli soslardan alayım diyorum

Devlet okulumu.
ÖZel okulmu.??
ben de devlet diyorum özellere güvenemiyorum
Sitede gezintiye çıkmıştım kimse kalmamış.:1:
Uyku saatimi geldi.??

Asuuu sana gelsin :)
Severim bu türküyü .abiyi yeni gördüm,duydum fakat beğendim .

Ankarali Namik - Beyaz Giyme Soz Olur - Vidéo Dailymotion

güzel türkü şahsı pek sevmem ama yavaş türküleri de güzel söylüyor angaralı

ooo herkesler burdaaaa...kızlar uyumadı bir türlü ben de oturduğum yerde uyuyacağım nerdeyse...

asuuu,Semiran'a selam söylersin buraya gelmeyede ikna etmeye çalış...

--

nuhan, her olaya banka müdahale ediyor artık...

asuuu,Semiran'a selam söylersin buraya gelmeyede ikna etmeye çalış...

--

nuhan, her olaya banka müdahale ediyor artık...

söylerim tabii canım
her seferinde ikna etmeye çalışıyorum hatta ediyorum da ama getiremedim hala
ben artık yatayım iyi geceler hepinize siz de yatın da aklım kalmasın:16::54:

söylerim tabii canım
her seferinde ikna etmeye çalışıyorum hatta ediyorum da ama getiremedim hala
ben artık yatayım iyi geceler hepinize siz de yatın da aklım kalmasın:16::54:

Ben cin gibiyim hala..Bu iş uyku düzenimi alt üst etti..
Kızım da ayakta,eşim güya belgesel isliyor ama horultu eşliğin de gözler kapalı.:1:

Ha söylemeyi unuttum eşim bana yıldönümü hediyesi olaak 42 beden siyah bir mont almış :)
Artık beni nasıl görüyorsa :) İyi bişey sanırım değilmi.?
Demekki 18 seneden sonra artık gönül gözüyle bakıyor bana :)
ya da bu bir mesajmı..:26:
neyse kızımın ve eşimin ısrarı üzerine giydim. oldu da. ama üzerimde kısa kollu tişört vardı..:)
Zorlayarak fermuarını kapadı baaak oldu işte demedimmi sana diyo..
Ben tabiii robot gibi duruyorum önlerin de hiiç kıpırdamadan. :)
Hımmm evet çok güzel durdu dedim..Çok sağol dedim...

Son düzenleme:
Ben de gideyim bari.Benim sıpa mesaiye gider gibi erkenden uyanıyor..

Beyazlar yıkandı onları asayım..Mutfağı son kez elden geçireyim..

Güzel uykular diliyorum hepinize..:16:

yaaa portakal sosu tam içime sinmedi yarın ya vişne sosu yapayım yada hazır meyveli soslardan alayım diyorum

sos olmayacak, meyve suyu olacak...
Pınar,dimes vb. var ya onlar..
Ama vişnen varsa buzluğunda onu kullanabilirsin suyunu hazırlayıp..
Meyve suyu nişastayla muhallebi gibi pişiriliyor..

Back
X