Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

dafinin mayalı poağaçası çok güzel ve masrafsız .ondan yap istersen artarsa buzluğa atarsın sonradan eline kalır..

Biz bugün boğaz derdine kafayı bozduk...
ben de torpil tariflerine bakıyordum...bilirmisin bilmem İzmir'de çok sevilir her pastane de vardır..
Ondan yapmayı planlıyorum kızım arkadaşının doğum günün de yemiş isteyip duruyor..

dafinin mayalı poağaçası çok güzel ve masrafsız .ondan yap istersen artarsa buzluğa atarsın sonradan eline kalır..

Aaaa evet güzel fikir en azından kalırsa sabaha da ısıtır kahvaltıda çeşit olur
İnşallah tarifini yazmışımdır bir kenara

çikolata kaplı keeeeeeeeekk kızlar toplanın cecoşa gidiyoruz poğaça mantıklı bencede hem çabuk doyurur kalsada bayatlamaz nilüfer ablanın dedigi gibi at buzluga ya da yolluk yap ver kalmasın evde yimeee

bu aralar biz de öyleyiz söylemesi ayıp
torpil dediğin şu külah şeklindeki içi kremalı tatlı şey mi acaba

Aaaa evet güzel fikir en azından kalırsa sabaha da ısıtır kahvaltıda çeşit olur
İnşallah tarifini yazmışımdır bir kenara

Sodalı Bayatlamayan Poğça ( Dafi )

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda (200ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker ( ben tuzu şekeri göz kararı koyuyorum.
aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
üzeri için 2 adet yumurta sarısı

Içi için
Peynir, patates vs. ben patates koydum hemde bolca koydum bol naneli

Yapılışı
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş elenmiş unu ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede

torpil mi ne güzel ismi varmış öyle çok merak ettim netten bakem bi kalori bakımındanda torpilliyse güzel olur

Banuuu,buda çok güzel oluyor :))

Alt taban için;

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker

Arası için;

1 paket kakaolu bisküvi

Üstü için;

3 su bardağı meyve suyu (karışık,vişne veya istediğiniz bir meyve suyu)
3 yemek kaşığı nişasta
İsteğe göre 1 çay bardağı şeker katılabilir

Hazırlanışı

Önce süt, şeker ve nişasta güzelce karıştırılır ve pişirilir.Küçük boy bir tepsiye dökülür, üzerine bisküviler dizilir. Meyve suyu, nişasta ve şeker(isteğe bağlı) karıştırılarak pişirilir ve bisküvilerin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat bekletilir. Afiyet olsun.

dondurma gibi bişiymiş değişikkk malzeme kısmında tepeleme un yazısını gördüm çok torpilli olmadıgını düşünmekteyim

dondurma gibi bişiymiş değişikkk malzeme kısmında tepeleme un yazısını gördüm çok torpilli olmadıgını düşünmekteyim

Milföy hamuruyla yapmayı düşünüyorum :)

unu tepeleme değil de silme eklerim ben de :))

ben diyeti bozmadan yatagıma gidiyim valla mutfaga saldırıcam. dün misafir vardı tatlılar poğaçalar dolu mutfakta yemiciiiiiiiimm

öpüyorum hepinizi hayırlı geceler

ben diyeti bozmadan yatagıma gidiyim valla mutfaga saldırıcam. dün misafir vardı tatlılar poğaçalar dolu mutfakta yemiciiiiiiiimm

öpüyorum hepinizi hayırlı geceler

İyi geceler mehtapçığım...

Nuhan mesajları beğene beğene geliyor..

--

Ben Esra'yı merak ediyorum. uğramıyor epeydir..Umarım sıkıntısı yoktur konuklarıyla alakalı..:26:

Son düzenleme:

Benim doktorum haşimato troidinin genelikle kalıtsal genlerden geldigin söylemişti. Tiroid hastalıkları okadar çok çeşitli ki... özelikle bu cinste tasıyıcı baba oluyormus. Hastaliği hiç yaşamamasına ragmen. ilginç bir döngü.

Derin, inşallah herşey sağlıkla olur. olumsuz düsünceleri kafandan atmaya çalış...

öyle bir tarifler yazilmişki insanın diyeti birakası geliyor...

asucuğum,yekta ve semiranla görüşüyormusun hiç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…