ben gidip kahve yapım en iyisi. kendime geliyim azcık
Mehtapcim yaziyi cok begendim canim,
gercekten bizim cocuklugumuz bambaskaydi, cokda güzeldi ya
BEyzus abla gecmis olsun
Mehtapcığım bak suan evdesin zayiflamak için çok güzel firsat.... İşe başlarsan kilo vermen zorlaşacak...Sen hagi sehirdeydin unutum. Belediyenin sopor A.Ş. tesisleri var. belki senin yaşadgin sehirde de vardır. sana uzak olsada otobüsle geze geze gidersin. Gündüz saatleri çok ucuz oluyor. Sonra halkeğitimin ucuz kursları oluyor. inglizce bilgisayar web tasarimi gibi onlardan bitanesine yazil. Arta kalan zamanında da bizimle sohbet et. Bilgi ver. Sonra fistik gibi ol donanımlan iş ilanlarına saldır...ne dersin? böyle ben anlatiyorum böyle yazmak kolay oluyor biliyorum...işte içimden bunlar geldi? sen nedersin?
selamun aleyküm canlarıım hepinize güzel pazarlarrrben biraz yemenin ucunu kaçırdım ama bugün itibariyle kendime bir hedef koydum şu iki hafta içinde 81,5 görmek istiyoruummmmmmmmmmmm
İyi akşamlar arkadaşlar.
Cumadan beri topiğe giremiyorum.Hastayım üzerinize afiyet.
Bademcikler şiş,burun tıkalı ve öksürüyorum.Allah başka dert vermesin.Ellerde ne dertler var ama insan hasta olup elden ayaktan düşünce kötü hissediyor.İnanın; çok yaşlılar gibi elden
ayaktan kesildim.Yattığım yerden kalkmam aylar alıyor.Yavuz zırhlısı gibi manevra yaparak toparlanıyorum.Neyse bugün daha iyiyim şükür.
Sizler nasılsınız..............
kızlar birşey sorucam
toksinle irtibatı olan varmı ?
hiç uğramıyor. öm attım onada cevap vermedi .
facedede görmüyorum hiç.
kötü birşey yoktur inşaAllah. ben kaygılanmaya başladım.
gunayıdın kızlarrrrr
nasılsınız
ben iğne oyasına taktım onunla ugrasıyorumm zürafa cekıyorumm sonunda yaptımm
mehtap ehlıyetın hayırlı olsun Rabbım kaza bela vermesınn cnmm
yenaa nohutun yanına pilav yap cnm pirinç pilavıı boll margarınlııı
kahvaltımızı yaptıkk işlerimi halladıp yuruyecegım yınee dun 60 dk yurudumm
bugunde en az 40 dk olur ınsallahh komsunun mevludu var ona ıcabet edecegız nasıp olursaa
haydınn gorusuruzzz
Günaydın,
Yenacigim, 18yıl uzun bir zaman maşaşallah. Allah bir ömür boyu ayırmasın ve multulukla, sağlıkla, rahat ve huzur içinde zayıf olarak yaşayın. Güzel bir süpriz olmuş.
Bende biraz önce uyandım ve şimdi tattildim. 82,9u gördüm. acayıp mutluyum. 7 yi rakamlara az kaldı. Bu hafta 82,4u görürsem toplam 10 kilo vemiş olacağım..
İyi akşamlar arkadaşlar.
Cumadan beri topiğe giremiyorum.Hastayım üzerinize afiyet.
Bademcikler şiş,burun tıkalı ve öksürüyorum.Allah başka dert vermesin.Ellerde ne dertler var ama insan hasta olup elden ayaktan düşünce kötü hissediyor.İnanın; çok yaşlılar gibi elden
ayaktan kesildim.Yattığım yerden kalkmam aylar alıyor.Yavuz zırhlısı gibi manevra yaparak toparlanıyorum.Neyse bugün daha iyiyim şükür.
Sizler nasılsınız..............
Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı.
Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım.
Hatta Babamın bile anahtarı yoktu.
Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi.
Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki.....
En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı.
Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani.
Cafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık.
Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya, zıplaya yürüyerek gelirdik.
Servis falan yoktu. Ayakkabılarımız eskirdi.
Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık.
Annelerimiz bu durumu bildiklerinden kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi.
Mahallemizdeki teyzeler Annemiz gibiydi.
Susayınca girer evlerine su içerdik.
Ya da pencereden bize bir sürahi bir bardak uzatırlar, hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik.
Kısacacı evine gidip gelen elinde mutlaka yiyecekle dönerdi.
Anneleri o arada çocuğuna verdiği şeyden bizlere de gönderirdi.
Bu bazen bir kurabiye, bazen bir meyve olurdu.
Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar oyun bitince geri alırdık.
Çok garip ama kimse almazdı. Sokaklarımız evimiz kadar güvenli idi.
Düşünce kaldırırlar, kavga edince barıştırırlardı bizi...
Polisler gelmezdi kavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı.
Sonra kavgalarımız da öyle ustura, falçata ile olmaz,
onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi,
en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık.
Birbirimizin suyundan içer, elmasına diş atardık.
Misket oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık.
Azar işitip, acillere taşınmazdık.
Düşerdik ekmek çiğner basarlardı alnımıza, oyuna devam ederdik.
Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik.
Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim.
Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki.
Komşumu tanımıyorum ama evinin camında,
temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum.
Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem.
Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece ;
bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri.
Evlerimiz var, içinde yaşayan yok.
Parklarımız var, içinde oynayan çocuk yok.
Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar,
ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar...
Ruh yok, buz gibi buz, bu biz değiliz..
Tahta iskemlelerimizde oturan yaşlılarımız,
onlara dede, nene diye hatırını soran çocuklarımız yok oldu.
Ben kapılarında ' vale ' lerin, ' bady ' lerin beklediği yerlerden hep korkmuş çekinmişimdir.
Kapısını çarparak örtüyor diye çocuğuna kızıp,
taksidini bitiremediği arabanın anahtarını, hiç tanımadığı birine vermek ters gelir bana.
Benim değildir bu kültür. Ne ruhuma, ne kültürüme ne de cüzdanıma hitap eder.
Nedir bunlar?
Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk.
Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk.
İyi de neden böyle olduk ?
Biz mi istemiştik? Yoksa birileri mi böyle istedi?..
"Her toplum hakettiği gibi yönetilir" derler ya, hakettiği gibi de yaşar diyelim mi ?..
Nihat KAŞIKÇI.
Eki Görüntüle 617709
Selamün aleykümm....
nasılsınızz...dünden beri bakamamışştım size...iki gündür temizlik yapıyorum anca bitti sayılır bi banyo kaldı onada birazdan girişicem...yarın kızı götürücez doktora tahlil falan yaptırıcaz salı günüde yatıcaz hastaneye..şu günleride hayırlısıyla bi atlatsakk..bikaç gün aranızda olamayabilirim nolur dualarınızı eksik etmeyin..
herşey arkadaşımın bana bu resmi göstermesiyle başladı
Eki Görüntüle 617775
canım çikolata istiyooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
insallah gülmaciğim.
mehtap ya oo çikolata gibi güzel pasta gibi durmuyor.. iğ kötü... boşver..
kartem ya sanayaptım diye içime dert oldu... birde burdaan uzaklaşırsın diye korkuyorum....18: valla 3 saatir bunu düşünüyorum...:2:
herkese iyi aksamlar kizlar, bende yaklasik 1 saat kadar önce korkunc basagrisindan kurtuldum, simdi gidip stepimi yapip geliyorum :))
Pıst pısssttt YENA!!!!!!!!!
Nasılsın canım....
İyiyim canım sen nasıl oldun..
Doktora gittinmi.?
Geçen yılmı şişirmiştin gene bademciklerini.? antibiyotksiz iyileşmemiştin istersen ilerlemeden git doktora canım...
biliyorum bunu da çok güzel bende severim. okuyunca bile kör oluyor insan sanki.Harika bişi...Buna benzer Can Dündar'ın bir yazısı vardı yanılmıyorsam eğer...
Okuyunca geçmişimi hatırlladım.. çok şanslı bir çocukluk geçirmişim aynı anlatılan ortamda büyüdüm ben de...
alakası yok biliyorum ama alttaki dörtlük beni çok etkiler
Sizin hiç babanız öldü mü?
Benim bir kere öldü kör oldum
Yıkadılar aldılar götürdüler
Babamdan ummazdım bunu kör oldum
Her yıl şişer canım.Hatta hızını alamazsa daha çok sayı da şişebiliyor.Boğaz bölgem çok hassas,zaten Haşimatoyu da bu yüzden oldum diye düşünüyorum...
Antibiyotiğim hazırdı canım.Hemen başladım...Sağol.....
Sen naptın büle be canım.Ne lazım sana yiyesin pilaf,hem turşi,hem türlü türlü yemekler.Olursun işte büle..Sanada geçmiş olsun.(Asil salon kadını imajımı bırakıp özüme döndüm gördüğün gibi)
Ben de faranjitten çok çekiyorum..Sen yokken çok hastalanmıştım hem biliyormusun..
Sen özüne bağlı salon kadınısın canım..:))
---
Mehtapçığım buydu sanırım emin olamadım şimdi..sonuçta içerik aynı gibi geçmişe özlem, geleceğe isyan var..
Sanırım bayramlardan çok; çocukluğumuzu özlüyoruz.Çocuklukta her gün bayramdı;tüm sevdiklerimiz ve bizi sevenler yanımızdaydı,sorumluluğumuz yok gibi bir şeydi.Kolejler hazırlık sınavları
bu kadar önemsenmezdi;yarış atı değildik.Akşamlara kadar sokakta oynar leş gibi kokarak eve giderdik.Varmı böyle güzel bir şey..
iyi akşamlar kızlar nasılsınız..aşağıda beyzus abla ve banuyu görüyorum nasıl kilolar veriliyormu banu naptın sen öle canım 100 kiloya düşmüşsün nasıl başardın tebrik ediyorum gerçekten bravo....
dualarınıza ihtiyacım var kızlar ..preemlaksi(gebelik zehirlenmesi) başlamış idrarda 300 olması gereken protein değerim 3000 çıkıyor,buda ya erken doğum habercisi yada ölü doğum demek oluyormuş ,inş kızımda bende sağlıklı bir şekilde oluruz sağa salim kızımı kucağıma alabilirim ..şimdi yatıyorum sürekli tansiyonum ölçülüyor yükselmemesi gerekliymiş, haftada bir dr kontrollerim var .inşallah herşey yolunda ilerler yarın yine drdayım bakalım kan idrar tahilleri nasıl çıkacak bugün yine idrara biriktiriyorum yarın proteine bakılacak..
Slm millet 84 e kadar düşüp 93 e adım atmış bir bahtsız olarak aranıza katılmak istiyorum bende...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?