• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Mehtapcim yaziyi cok begendim canim,
gercekten bizim cocuklugumuz bambaskaydi, cokda güzeldi ya

BEyzus abla gecmis olsun

aynen tatlım yaa. kendi kendimize oyuncaklar yaratıyorduk, eğlenceler, oyunlar. cidden başkaydı. ve şu koca mahallede kimseyi tanımayınca bunun eksikliğini daha iyi anlıyorum

Son düzenleme:
Mehtapcığım bak suan evdesin zayiflamak için çok güzel firsat.... İşe başlarsan kilo vermen zorlaşacak...Sen hagi sehirdeydin unutum. Belediyenin sopor A.Ş. tesisleri var. belki senin yaşadgin sehirde de vardır. sana uzak olsada otobüsle geze geze gidersin. Gündüz saatleri çok ucuz oluyor. Sonra halkeğitimin ucuz kursları oluyor. inglizce bilgisayar web tasarimi gibi onlardan bitanesine yazil. Arta kalan zamanında da bizimle sohbet et. Bilgi ver. Sonra fistik gibi ol donanımlan iş ilanlarına saldır...ne dersin? böyle ben anlatiyorum böyle yazmak kolay oluyor biliyorum...işte içimden bunlar geldi? sen nedersin?

aklin yolu gercekten bir nuhancim, bende ayni seyleri söylemeyi isterdim sen benden erken davranmissin :) eline saglik.

selamun aleyküm canlarıım hepinize güzel pazarlarrr:16::16::16: ben biraz yemenin ucunu kaçırdım ama bugün itibariyle kendime bir hedef koydum şu iki hafta içinde 81,5 görmek istiyoruummmmmmmmmmmm:52::52::52::52::52:

sen kilonu bosver fistik, bebeginden haber ver. senin ilk görevin onu güzelce doyurup büyütmek, kilo alma yeter. vermeyi beraber yapicaz ;) ama 5-6 ay sonra ;)

İyi akşamlar arkadaşlar.

Cumadan beri topiğe giremiyorum.Hastayım üzerinize afiyet.

Bademcikler şiş,burun tıkalı ve öksürüyorum.Allah başka dert vermesin.Ellerde ne dertler var ama insan hasta olup elden ayaktan düşünce kötü hissediyor.İnanın; çok yaşlılar gibi elden

ayaktan kesildim.Yattığım yerden kalkmam aylar alıyor.Yavuz zırhlısı gibi manevra yaparak toparlanıyorum.Neyse bugün daha iyiyim şükür.

Sizler nasılsınız..............

cok gecmis olsun sevgili Beyzus, kalkicam diyip iskence etme kendine yatip dinlen bol bol. dinlenmeyince gecmiyor :(

herkese iyi aksamlar kizlar, bende yaklasik 1 saat kadar önce korkunc basagrisindan kurtuldum, simdi gidip stepimi yapip geliyorum :))

Geçmiş olsun diyen herkese çok çok teşekkür ederim...

Şahgizem; zaten yerimden kıpırdayamıyorum;inanın tüm kaslarım ağrıyor...

Buna da şükür ;bugünlerimizi aramayalım.

Merhaba kızlar.
pazartesi sendromu sirayet etti bile bünyeme :5:
bi de hava kötü, burnumuzu bile çıkarmadım dışarı...
yürüdüm bugün koşu bandında 40 dk. uzun zamandır yürümemiştim, iyi geldi.

Selam olsun ey güzeller :)

Çok şişim arkadaşlar patlamak üzereyim..Allah cezamı verecek benim..dün gece yarısı yenen pasta. bugün nohut, pilav,turşu ve yanında başka şeyler meğer ben gerçektem normal insan ölçülerin de yiyormuşum artık..Çok rahatsızım şu an...
Yarın akşam da yemeğe çıkacakmışız beyim öyle diyor.:)
Benden habersiz misafir kabul ettiği için azıcık tavır yaptıydım :) Normal de misafir çok severim,gelinsin gidilsin bilirsiniz sizde sık sık ağırlarım .
Habersiz oluşu beni üzdü azıcık,bir de vakit darlığından telaş sardı o kadar.:)
bir de çok yorgunum yaww...

Neyse sizin pazarınız nasıl geçtii.? Umarım iyiydi...

kızlar birşey sorucam
toksinle irtibatı olan varmı ?
hiç uğramıyor. öm attım onada cevap vermedi .
facedede görmüyorum hiç.
kötü birşey yoktur inşaAllah. ben kaygılanmaya başladım.

daficiğim ben de düşünüyorum zaman zaman.. msn adresi var dur ben mesaj bırakayım ona...
Hatta hemen bıraktım tatlım...İnşallah geri döner..

gunayıdın kızlarrrrr

nasılsınız

ben iğne oyasına taktım onunla ugrasıyorumm zürafa cekıyorumm sonunda yaptımm

mehtap ehlıyetın hayırlı olsun Rabbım kaza bela vermesınn cnmm:16::16:

yenaa nohutun yanına pilav yap cnm pirinç pilavıı boll margarınlııı:27::27::27::27::27::27::27:

kahvaltımızı yaptıkk işlerimi halladıp yuruyecegım yınee dun 60 dk yurudumm
bugunde en az 40 dk olur ınsallahh komsunun mevludu var ona ıcabet edecegız nasıp olursaa

haydınn gorusuruzzz:16::16::16::16:

Hehehe bak nasıl da biliyor işi :)) pilav olması Allahın emri zaten :)

Günaydın,
Yenacigim, 18yıl uzun bir zaman maşaşallah. Allah bir ömür boyu ayırmasın ve multulukla, sağlıkla, rahat ve huzur içinde zayıf olarak yaşayın. Güzel bir süpriz olmuş.

Bende biraz önce uyandım ve şimdi tattildim. 82,9u gördüm. acayıp mutluyum. 7 yi rakamlara az kaldı. Bu hafta 82,4u görürsem toplam 10 kilo vemiş olacağım..:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

Süper :46::46: çok sevindim 82 leri görmene...

İyi akşamlar arkadaşlar.

Cumadan beri topiğe giremiyorum.Hastayım üzerinize afiyet.

Bademcikler şiş,burun tıkalı ve öksürüyorum.Allah başka dert vermesin.Ellerde ne dertler var ama insan hasta olup elden ayaktan düşünce kötü hissediyor.İnanın; çok yaşlılar gibi elden

ayaktan kesildim.Yattığım yerden kalkmam aylar alıyor.Yavuz zırhlısı gibi manevra yaparak toparlanıyorum.Neyse bugün daha iyiyim şükür.

Sizler nasılsınız..............

Beyzuşum ben de diyordum bir göründü yok oldu tekrar..
Karayip sahillerin de takılırsan olacağı budur.
Çok geçmiş olsun tatlım:16:

Bizim çocukluğumuzda annelerimiz çalışmazdı.
Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım.
Hatta Babamın bile anahtarı yoktu.
Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi.
Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki.....

En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı.
Sokakta oynamak diye bir kavram vardı yani.
Cafelerde, alış veriş merkezlerinde buluşmazdık.
Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya, zıplaya yürüyerek gelirdik.

Servis falan yoktu. Ayakkabılarımız eskirdi.
Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar oyuna bile dalardık.
Annelerimiz bu durumu bildiklerinden kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi.
Mahallemizdeki teyzeler Annemiz gibiydi.
Susayınca girer evlerine su içerdik.
Ya da pencereden bize bir sürahi bir bardak uzatırlar, hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik.
Kısacacı evine gidip gelen elinde mutlaka yiyecekle dönerdi.
Anneleri o arada çocuğuna verdiği şeyden bizlere de gönderirdi.
Bu bazen bir kurabiye, bazen bir meyve olurdu.

Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar oyun bitince geri alırdık.
Çok garip ama kimse almazdı. Sokaklarımız evimiz kadar güvenli idi.
Düşünce kaldırırlar, kavga edince barıştırırlardı bizi...
Polisler gelmezdi kavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı.
Sonra kavgalarımız da öyle ustura, falçata ile olmaz,
onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi,
en fazla saçlarımızdan çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık.

Birbirimizin suyundan içer, elmasına diş atardık.
Misket oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık.
Azar işitip, acillere taşınmazdık.
Düşerdik ekmek çiğner basarlardı alnımıza, oyuna devam ederdik.
Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik.

Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim.
Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki.
Komşumu tanımıyorum ama evinin camında,
temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum.
Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem.
Evimizi kendimiz temizlerdik, kapı silmece ;
bilmem kaç kuruş hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri.
Evlerimiz var, içinde yaşayan yok.
Parklarımız var, içinde oynayan çocuk yok.
Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar,
ışıl ışıl vitrinler, girip çıkan yapay insanlar...
Ruh yok, buz gibi buz, bu biz değiliz..

Tahta iskemlelerimizde oturan yaşlılarımız,
onlara dede, nene diye hatırını soran çocuklarımız yok oldu.
Ben kapılarında ' vale ' lerin, ' bady ' lerin beklediği yerlerden hep korkmuş çekinmişimdir.
Kapısını çarparak örtüyor diye çocuğuna kızıp,
taksidini bitiremediği arabanın anahtarını, hiç tanımadığı birine vermek ters gelir bana.
Benim değildir bu kültür. Ne ruhuma, ne kültürüme ne de cüzdanıma hitap eder.
Nedir bunlar?
Reklamlarla desteklenen beyni, ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk.

Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk.
İyi de neden böyle olduk ?
Biz mi istemiştik? Yoksa birileri mi böyle istedi?..
"Her toplum hakettiği gibi yönetilir" derler ya, hakettiği gibi de yaşar diyelim mi ?..

Nihat KAŞIKÇI.

Eki Görüntüle 617709

Harika bişi...Buna benzer Can Dündar'ın bir yazısı vardı yanılmıyorsam eğer...
Okuyunca geçmişimi hatırlladım.. çok şanslı bir çocukluk geçirmişim aynı anlatılan ortamda büyüdüm ben de...

alakası yok biliyorum ama alttaki dörtlük beni çok etkiler :(

Sizin hiç babanız öldü mü?
Benim bir kere öldü kör oldum
Yıkadılar aldılar götürdüler
Babamdan ummazdım bunu kör oldum

Selamün aleykümm....

nasılsınızz...dünden beri bakamamışştım size...iki gündür temizlik yapıyorum anca bitti sayılır bi banyo kaldı onada birazdan girişicem...yarın kızı götürücez doktora tahlil falan yaptırıcaz salı günüde yatıcaz hastaneye..şu günleride hayırlısıyla bi atlatsakk..bikaç gün aranızda olamayabilirim nolur dualarınızı eksik etmeyin..

ÇAbucak atlatırsınız zeynepçiğim inşallah..
geçmiş olsun şimdiden...

herşey arkadaşımın bana bu resmi göstermesiyle başladı

Eki Görüntüle 617775

canım çikolata istiyooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

vuuuhuuuu adamlar neler yapıyo abiii..:37:
namnamnam:56::56:

insallah gülmaciğim.
mehtap ya oo çikolata gibi güzel pasta gibi durmuyor.. iğ kötü... boşver..

Yanılıyorsun..Çoook güzel görünüyor..:)))
KAndıramazsın bizi..

kartem ya sana :20: yaptım diye içime dert oldu...:17: birde burdaan uzaklaşırsın diye korkuyorum....18: valla 3 saatir bunu düşünüyorum...:2:

Sen ne hassasın yaaa...Kıyamam sana...:38:
Biliyormusun ben de katrem'e sütle ilgili yazdıklarımdan dolayı çok rahatsızdım ve pişman olmuştum..çok eminim ki gücenmişti bana ama onu düşündüğüm için yazmıştım o konuda içim rahat..
Hepimiz onu ve tatlı bebeğini düşünüyoruz çünkü.. bunu anlıyor artık biliyorum..

herkese iyi aksamlar kizlar, bende yaklasik 1 saat kadar önce korkunc basagrisindan kurtuldum, simdi gidip stepimi yapip geliyorum :))

Geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Pıst pısssttt YENA!!!!!!!!!:34::34::34:

Nasılsın canım....

İyiyim canım sen nasıl oldun..
Doktora gittinmi.?
Geçen yılmı şişirmiştin gene bademciklerini.? antibiyotksiz iyileşmemiştin istersen ilerlemeden git doktora canım...

İyiyim canım sen nasıl oldun..
Doktora gittinmi.?
Geçen yılmı şişirmiştin gene bademciklerini.? antibiyotksiz iyileşmemiştin istersen ilerlemeden git doktora canım...

Her yıl şişer canım.Hatta hızını alamazsa daha çok sayı da şişebiliyor.Boğaz bölgem çok hassas,zaten Haşimatoyu da bu yüzden oldum diye düşünüyorum...

Antibiyotiğim hazırdı canım.Hemen başladım...Sağol.....

Sen naptın büle be canım.Ne lazım sana yiyesin pilaf,hem turşi,hem türlü türlü yemekler.Olursun işte büle..Sanada geçmiş olsun.(Asil salon kadını imajımı bırakıp özüme döndüm gördüğün gibi)

Harika bişi...Buna benzer Can Dündar'ın bir yazısı vardı yanılmıyorsam eğer...
Okuyunca geçmişimi hatırlladım.. çok şanslı bir çocukluk geçirmişim aynı anlatılan ortamda büyüdüm ben de...

alakası yok biliyorum ama alttaki dörtlük beni çok etkiler :(

Sizin hiç babanız öldü mü?
Benim bir kere öldü kör oldum
Yıkadılar aldılar götürdüler
Babamdan ummazdım bunu kör oldum
biliyorum bunu da çok güzel bende severim. okuyunca bile kör oluyor insan sanki.

Can Dündar'ın yazısı bayramla ilgili onu mu dedin sen ben bi onu biliyorum. şu bak ,

Ah nerde o eski bayramlar diye başlayan bir yazı yazabilecek yaşa gelmeyi epey bekledim.

Sanıyorum artık vaktidir. Yaşım müsait. Dedemlerden "rahmetli" diye söz ediyorum nicedir, anneannem "Allahım elden ayaktan düşürmeden al yanına" duasında...

Her bayramı bir arada "bayram gibi" kutlayan o koca aile, telefonda bayramlaşıyor kaç zamandır...

"Modernleştikçe" uzaklaştık çokları gibi biz de... Tek sobanın etrafına kümelenip sohbet etmeler bitti. Kaloriferle ısı odalara yayılınca, sohbetlerin keyfi de dağılıp gitti. Yer sofrasından masaya terfi edilince tadı kaçtı yemeklerin... Telefonda "görüş"ür olduk, "görüş" mesafesinin dışından...

Eski bayramlar, "tatil" oldu.

* * *

Herkesin bayram imgeleri vardır.

Benimki taş zeminde sabun kokusudur uyanınca burnuma çalan... Bir de coşkulu fasıl sesi, kallavi ahşap radyodan yayılan...

Sabah namazıdır, babamın dizi dibinde, dizimde ağrılarla "kılar gibi yaptığım..."

Bayram harçlığıdır, annemin elinden kaptığım...

Kapıda ramazan davulcusudur; bakkalda Arap kızı sakızı, sokakta lak.lak ve çatapat... Bilyede "müselles", "lik"te tumba... Tozlu tarlada tek kale maçtır, "Oğlum daha yeni almadık mı papuçlarını!" nakaratı eşliğinde oynanan...

Badem şekeridir bayram; kolalı beyaz mendil ve yandan ayrılmış saçta bir avuç kolonya kokusu...

Büyük Sinema'da "Taşa Saplanan Kılıç "tır, bir türlü çıkarılamayan... ya da televizyonda

"Bizim Sokak"ın siyah-beyaz dedesi, oyuncak yapan...

Kevser anneannemin bahçesinde silkelenen duttur, Ülkü'yle büyüğünü kapmak için didiştiğim... Abduş dayımla uçurtma uçurmaktır, Mustafa dayımdan para aşırmak... Gülsüm teyzemle eğlenip, Perihan teyzemle dertleşmektir.

Öğleyin önce un serpilip yoğrulan, sonra oklavayla açılan hamurun, tencere kapağı marifetiyle yarım aydan çiğ böreklere dönüşmesini merakla izlemek ve içine gizlice konan bakır 5 kuruşa ulaşma umuduyla özenle çiğnemektir.

Rahmetli Nuri dedemin kucağında "Mebus olursun inşallah" duasıdır, mebusun ne olduğunu bilmeden dinlediğim...

Taşlık sofada yer minderidir, ipten salıncakla inatçı bir sinek vızıltısı eşliğinde deliksiz öğle uykusu...

Sonra baba tarafında, Adil Bey'le Saniye Hanım'ın evinde, "ikinci devre..."

Bu kez halaların, amcaların kucağında bayram keyfi... Handan haladan şiirler, Sevim haladan ninniler, Fethiye haladan türküler... Kamil amcadan, Aydın amcadan hediyeler... Melih' le, Ateş' le, Atilla'yla, Necati Cumalı’nın

deyişiyle "pembe yüzlü çocuklar"dık bayramlarda, "öyle pembe ki burun delikleri yavru tavşanlar gibi..."

* * *

Bu sabah, o eski bayramların kokusu geliyor burnuma, tütüyor burnumda...

Yaşlanıyorum galiba...

O bakırdan 5 kuruşun, peşinde değilim...

Mendiller kolalanmasa da olur, saçlar kolonyalanmasa da...

Lakin sevgiler ertelenirse olmaz... Sevmenin değer vermek, kıymet bilmek, hatır sormak, yardıma koşmak, kapı çalmak, dua almak olduğunu anladım. En çok ondan özlüyorum geniş aile sofralarını...

Ölen eski bayramlar değil aslında; eski duyarlılıklar...

Onları yaşatabilsek, bayramlar da yaşar.

Bu sabah, elinden tutup oğlumu, yukarıdaki listedeki herkesi gezdirmek istiyorum.

Bir kısmı için çok geç kaldım.

Geç kalmadıklarımla bari doyasıya bayramlaşayım.

Siz de öyle yapın: sevdayı, vefayı başka bayrama ertelemeyin.

Her yıl şişer canım.Hatta hızını alamazsa daha çok sayı da şişebiliyor.Boğaz bölgem çok hassas,zaten Haşimatoyu da bu yüzden oldum diye düşünüyorum...

Antibiyotiğim hazırdı canım.Hemen başladım...Sağol.....

Sen naptın büle be canım.Ne lazım sana yiyesin pilaf,hem turşi,hem türlü türlü yemekler.Olursun işte büle..Sanada geçmiş olsun.(Asil salon kadını imajımı bırakıp özüme döndüm gördüğün gibi)

Ben de faranjitten çok çekiyorum..Sen yokken çok hastalanmıştım hem biliyormusun..:63:

Sen özüne bağlı salon kadınısın canım..:))

---

Mehtapçığım buydu sanırım emin olamadım şimdi..sonuçta içerik aynı gibi geçmişe özlem, geleceğe isyan var..

Son düzenleme:
Ben de faranjitten çok çekiyorum..Sen yokken çok hastalanmıştım hem biliyormusun..:63:

Sen özüne bağlı salon kadınısın canım..:))

---

Mehtapçığım buydu sanırım emin olamadım şimdi..sonuçta içerik aynı gibi geçmişe özlem, geleceğe isyan var..

Sanırım bayramlardan çok; çocukluğumuzu özlüyoruz.Çocuklukta her gün bayramdı;tüm sevdiklerimiz ve bizi sevenler yanımızdaydı,sorumluluğumuz yok gibi bir şeydi.Kolejler hazırlık sınavları

bu kadar önemsenmezdi;yarış atı değildik.Akşamlara kadar sokakta oynar leş gibi kokarak eve giderdik.Varmı böyle güzel bir şey..

iyi akşamlar kızlar nasılsınız..aşağıda beyzus abla ve banuyu görüyorum nasıl kilolar veriliyormu banu naptın sen öle canım 100 kiloya düşmüşsün nasıl başardın tebrik ediyorum gerçekten bravo....
dualarınıza ihtiyacım var kızlar ..preemlaksi(gebelik zehirlenmesi) başlamış idrarda 300 olması gereken protein değerim 3000 çıkıyor,buda ya erken doğum habercisi yada ölü doğum demek oluyormuş ,inş kızımda bende sağlıklı bir şekilde oluruz sağa salim kızımı kucağıma alabilirim ..şimdi yatıyorum sürekli tansiyonum ölçülüyor yükselmemesi gerekliymiş, haftada bir dr kontrollerim var .inşallah herşey yolunda ilerler yarın yine drdayım bakalım kan idrar tahilleri nasıl çıkacak bugün yine idrara biriktiriyorum yarın proteine bakılacak..

Sanırım bayramlardan çok; çocukluğumuzu özlüyoruz.Çocuklukta her gün bayramdı;tüm sevdiklerimiz ve bizi sevenler yanımızdaydı,sorumluluğumuz yok gibi bir şeydi.Kolejler hazırlık sınavları

bu kadar önemsenmezdi;yarış atı değildik.Akşamlara kadar sokakta oynar leş gibi kokarak eve giderdik.Varmı böyle güzel bir şey..

Ben akşam ezanı okunsun istemezdim :) Çünkü akşam ezanı okunur okunmaz ev de olmazsam babam çok kızardı..
O saate kadar deli gibi yorulurduk..Hiiç oyuncak olmadan oyun oynardık..
Şimdi bakıyorum da sırf bizim ev de 10 çocuğa yetecek kadar oyuncak var..Buna rağmen benim çocukken tattığım doyum benim çocuklarımda yok..

Bir de şu var Beyzuş, ebeveynler bir araya gelince.Vallahi şkekerim benim kız bale de bir başarılı sorma..
Ama pazar günü üçle beş arası boşluğu var onu da resim kursuna göndermeyi düşünüyorum..vb..
Çocukların gittiği kurslar ailenin statüsünü belirler oldu...

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar nasılsınız..aşağıda beyzus abla ve banuyu görüyorum nasıl kilolar veriliyormu banu naptın sen öle canım 100 kiloya düşmüşsün nasıl başardın tebrik ediyorum gerçekten bravo....
dualarınıza ihtiyacım var kızlar ..preemlaksi(gebelik zehirlenmesi) başlamış idrarda 300 olması gereken protein değerim 3000 çıkıyor,buda ya erken doğum habercisi yada ölü doğum demek oluyormuş ,inş kızımda bende sağlıklı bir şekilde oluruz sağa salim kızımı kucağıma alabilirim ..şimdi yatıyorum sürekli tansiyonum ölçülüyor yükselmemesi gerekliymiş, haftada bir dr kontrollerim var .inşallah herşey yolunda ilerler yarın yine drdayım bakalım kan idrar tahilleri nasıl çıkacak bugün yine idrara biriktiriyorum yarın proteine bakılacak..

Derinciğim,canım benim çook geçmiş olsun...
İnşallah Allahın izniyle sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.. dualarımızdasın tatlım...
Naz nasıl iyimi.?
annenmi yanın da.?

Kahvaltıda 1 dilim kepek ekmeği, 1 yumurta, akşam da bolca salata ile çoooookk sporlu bir günü kapatmanın gururuylayım..

İyi geceler hanımlarrrr:16::16:

Back
X