Ben tam anlamıyla mor manyağıyım zaten bir de bu mor saraylıyı görünce dibim düştü resmen.Ben İstanbul Ş.evlerde evve mağazasından almıştım tencerelerimi çok memnunum maşallaho manyaklardan biride benimhepsine baktım ve bayıldımmmmm.... Mor saraylıları görünce çeyiz yapıp evlenesim geldi...:)))
tabi canım hemen ne demek...
2-3 lt suya 2 elma,1 limon kabuklu şekilde 4 e bölünerek atılır,1 tk karanfil,1 tk tane karebiber,1 çubuk tarçın suya konur kaynamaya başladıktan 5 dk sonra filan altı kapatılır ağzı kapalı şekilde demlenmesi beklenir.yemeklerden önce ve sonra içilir (ben öyle yapıyorum) ben ayrıca içine bir tutamda kiraz sapı atıyorum bazı arkadaşlarda poşet sallama yeşil çay atıyorlarmış ya da 5 i ir yerdelerden o da iyiymiş.ara ara lezzet değişmek için denersin.buz dolabında 3 gün saklaniliyor sıcak ya da soğuk içebilirsin.canın sıvı tüketmek istedikçe iç ben öyle yapıyorum.günde 4-5 bardağı buluyor.afiyet olsun şimdiden.
Ne güzel bilgiler paylaşıyoruz yaa süperiz biz gerçekten
yasafat çok sağol canım ya ellerine sağlık. Detaylarını öğrenebileceğimiz bir sitesi varmı acaba veya ne die arattırmak gerekiyo. Ordan bakalımda senide fazla yormayalım. Gerçi yeterli derecede açıklayıcı olmuş tekrar saol
bu diyet bana çok mantıklı geldi çünkü hertürlü gıdayı alıyorsun sınırlama yapıyorsun sadece miktar olarak... bunu not edeyim ben tebrikler canım. peki sporu ne kadar yapıyorsun ve ne tür sporları tercih ediyorsun?
bu çay ödem için çok faydalı biliyorum ben geçen yaz çok içmiştim..ama uzun süre içince mide biraz hassaslaşıyor...yada bana dokundu bilemem... Ama wc den çıkılmıyor onu biliyorum..ne zorluklar yaşamıştım yollarda eve zor atıyordum kendimi.....))
Naçizane tavsiyemdir; eğer çay seviyorsan demlendikten sonra ya demliğe ya da içerken bardağına da karanfil ekle oldukça güzel oluyor ve yağ yakmada çok etkiliymiş (Bunu da Eylülse'den öğrenmiştim arada yapıyorum)
Yasafat çok güzel açıklamışsın ama bana göre çok detaylı ve diyetteyim hissini tetikliycek gibi duruyor yine.Çok teşekkürler yine de eminim çok faydalanacak arkadaş vardır,umarım verdiğin her kuruşa değer,diyetisyene mama olur o para sana fit bir vücut
tesekkur ederım efsunlu ıyısallah oyle olur aslında ılk basta benıde korkutmustu sonra 1 defter aldım kucuk bı defter her yedıgını yaz dedı dr bende yazdım hesapladım baktımkı bı haftada kapmısım bu ısı bıda yazmadım ogrenınce aslında dıger dıyetlerden basıt mesela mısafırlıkte felan onceden ne yıcem dıye dusunurdum sımdı olandan yıyorum aksama sebze yıyorum yada aksam mısafırlıge gıdeceksem oglen sebze yıyorum haklarım kalsın dıye yada habersız mısafırlıklerde yıyorum ertesı gun tahılımı 1 eksıltıyorum boyle
factor onlar yag grubuna gırıyor yagdan gunde yemeklere kattıgını saymıyorsun az yaglı olmak kaydıyla tabı 3 fazladan yag hakkın var bu 3 tatlı kasıgı yag demek salataya yag katıyorsan haklarını ona gore kullan
5 cerez(badem-antep-kaju-fındık) 1 yag demek
2 cevızde 1 yag demek
ben 15 tane gunluk cerez yıyorum ama hergun degıl canım ısterse bıde yemeklerı az yagda yapmak sart
salatama yag katmıyorum
kızartmayı arada yıyorum mesela bugun bıber kızartması yedım az yagda ama kızartmayı az yemek daha ıyı