9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

pigme pofuduk

"after all this time?" "always!"
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2014
4.776
3.407
kayış koptu, 9 yılım ziyan oldu, ben ne aptalmışım gibi şeyler düşündüm ama başlık için hiçbirini seçemedim.

eski konularımı bilen bilir diyerek klasik bir giriş yapayım.

9 yıllık sevgilimle kasımda sözlendik, ocakta ayrıldık.
ayrıldık da denir mi bilmiyorum, "ailem daha bilmiyor, söyleyemedim" diyor. yüzüğünü çıkarmıyor. gelip bohçasını almıyor.

neyse, anlatmak istediğim bu değil.

ya ben ne kadar aptalmışım. ne kadar gerizekalıymışım. benim 9 senem boşa geçmiş.
bi insan bu kadar mı annesinden korkar? bi insan hiçbir kararını nasıl kendisi veremez?

ya sen 26 yaşında adamsın, askerliğini yapmışsın, çalışıp para kazanıyorsun. ne demek "annem seni istemiyor"? sen eşşek başı mısın? annen senin yatacağın, yaşayacağın kadını seçme hakkına nasıl sahip olabiliyor? ya hangi zamandayız?

cidden çok doluyum, düzgün ve sıralı yazamıyorum, 3 ayda 9 yıllık ilişkinin ebesi bellendi. bu kadar söyleyebiliyorum.

anlatsam çok uzun olur çünkü, sıkmak da istemiyorum.

sorumu sormayı unutmuşum editleyeyim: bu ana kuzuluğu benimkine has bi olay mı yoksa erkeklerin geneli böyle mi?

çok soru geldiği için ekleme yapıyorum: annesi beni istemiyor çünkü dışardan kız alıp vermiyorlar. babası annesinin halasının oğlu, teyzesi teyzesinin oğluyla evli, anneannesiyle dedesi amca çocukları...
böyle uzayıp gidiyor. şimdiye kadar akraba olmayan kız almamışlar, akraba olmayana kız vermemişler.
hanları hamamları var çünkü. bölünmeyecek.

konuyu 5 şubat'ta açmışım, 17 mart'ta düzenliyorum.
annesi beni istiyormuş ama benim tavırlarım yüzünden benim onları istemediğimi düşünmüşler. yapı olarak biraz serinim.

"istemiyorum" deme sebebini kısaca yazayım. onlara uğramamız gerekiyordu, saat 5 gibi onlarda olacaktık, yemeği 8e doğru yiyorlar normalde. biz de eve gitmeden yedik çünkü acıktım ve o gün yemeğe kalmayacaktım. yiyip gittiğimi öğrenince bunu "benim gelinim benim evime tok geliyor, benim yemeğimi yemek istemiyor" diye algılamışlar. onlarda gelen misafire yemek yedirmek önemli. bana "gelinim diye bağrıma bastığım insan evimde yemeğimi yemek bile istemiyorsa ne anlamı var, ben gelinimi doyurmaktan aciz miyim" dedi. kendince haklı şimdi ne diyeyim.

16 nisan editi: özet isteyen arkadaşlar için burcutk üşenmemiş özetlemiş:
9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !
emeğe saygı + rep.

Son düzenleme:
9 yil boyunca Annesi zerre kadar ciddiye almamis demekki seni ve oglunu ..
Yoksa en basta karsi cikardi , yada sonradanmi sorun oldu ?

Eger bir Erkek annesine ve baskalarina karsi dik durup ben bu Kizi istiyorum diyemiyorsa .
Bence yol yakinden sende dön..
Cünkü boyle birinden ne Koca olur nede ilerde Baba olur ..
Ha olurda evlendin diyelim , ozamanda Annesinin sozunden cikmayip sana evliligi zehir edecekler ..
Yani nerden tutsan elinde kalacak ..

Bicogunda ana kuzulugu var ben oyuzden evlenmeden once ilk ona dikkat edip gozlem yaptim :))) ve kuzu olmadigina karar verdim :) bunu sorularla vs ogrenemessiniz erkekler ana kuzulugunu asla kabul etmez belli etmekte istemez oyuzden sıkı takip gerek 9 yıl bencede boşuna harcamissin onca zaman evlenecegin adamin nasil biri olduguna dikkat etmemissin biz 1 ay icinde tanisip evlendik okadar kisa zamanin icinde bile bu huylari vs gozlemleye bildim tamamen tanidim demiyorum ama benim icin fazla onemli konulardaki tutumlarini azcok biliyordum 9 senene yazik olmuş

ya onun dediği "sen mutsuzsun, seni daha da mutsuz edeceklerdi, ben hiç böyle olacağını düşünmemiştim" falan filan. bitti gibi bir şey zaten 1 ayı geçti hiç görüşülmedi.

ama benim anladığım, 9 sene diretmiş. onu vazgeçiremeyince gelip istediler sonra da beni vazgeçirmeye çalıştılar.

başından beri ben bırakıp gideyim diye uğraşıyorlar zaten.

Seninki yine iyi benimki hem ana hem baba kuzusu... ben alti bucuk senelik evliyim esim 32 yasinda.hala kendi kararlarini kendi verebilicek olgunlukta degil,iki lafindan biri annem boyle dedi babam soyle yap dedi...gecen bir seyden laf oldu,babasi demiski"izleyeceksen bu bu dizileri izle".bende artik tutamadim "artik baban izleyecegi dizilerede mi karar veriyor dedim".boyle ana kuzusu tiplerle iliski cok zor inan bana...olaki evli olsaniz bile esinden cok ailesinin yonlendirmeleriyle yasaycaksin...nisanlin degil 27 yasinda,57 sine gelsede bu degismeyecek.onun icin annesi seni istemiyor mu gule gule de kapi disari et degmez inan bana ilerde daha cok problem yasarsin...ben yandim bari sen yanma

bittikten sonra bi de üzülüyorsun, hani madem en son böyle olacaktı da ben neden o kadar hakareti yuttum diyorsun.
bizimkinin annem dedi ki babam dedi ki cümleleri pek yoktur, anneciği kendi söyler. çatır çatır söyler. küçük dağcıkları o yaratmış çünkü.

9 sene anlayamadım çünkü annesiyle bir araya gelmemeye özen gösteriyordum "ortada fol yok yumurta yok çıkıp çıkıp geliyor kendini yamamaya çalışıyor" demesinler diye. annesini görmeden nerden bilecektim?

Sen mi vazgeçtin ondan o mu?
konuya çok hakim değilim, 9 sene diretmişse senin için hala daha seni istiyor ve arkanda duruyorsa evlen
aksi oluyorsa boşuna kendini üzme derim ben

Ya peki çocuğun sana karşı hareketleri nasıl? Sevmese 9 sene senle kalmazdı ki. Şimdi ne oldu da 180 derece döndü bu çocuk? Sana karşı acaba bir sevgi azalması vs mi yaşıyor?

aramızda ailesinden başka sorun yok. asıl o acıtıyor.
konusu ailesine gelmezse mükemmeliz. bazen deniyorum, hazırlıklardan bahsetmiyorum, eskisi gibi mutluyuz. mutluyduk.

Geneli boyle değil cooook sukur ki değil. 9 yilini boyle bir adamla ziyan etmeseydin keşke.. Ama bosver zararin neresinden donulse kardir bitirerek doğrusunu yapmissin. Ana kuzusu adamla bir omur çileden başka birşey olmaz. En tehlikeli erkek tipi, aman aman uzak dur ıyh..

Sen mi vazgeçtin ondan o mu?
konuya çok hakim değilim, 9 sene diretmişse senin için hala daha seni istiyor ve arkanda duruyorsa evlen
aksi oluyorsa boşuna kendini üzme derim ben

vazgeçme değil de, ben bi akşam bunlara gidecektim, aradım "müsait misiniz" dedim. neyse gittim. sofrada kıyamet koptu. vay arayıp gitmişim, orası artık benim evimmiş, ne demek haberli gitmek, çıkıp çıkıp gidecekmişim falan filan herkes birden yüklendi. ben de evlendikten sonra anneme de aramadan gitmeyeceğimi söyledim. neler dediler neler. benden 4 yaş küçük kız kardeşi ailecek samimiyetsiz olduğumuzu söyledi. ben yine saygısızlık etmedim, sadece gelmeden haber vermemin onlar için ne sakıncası olduğunu sordum ama cevap alamadım. ben gittikten sonra oğullarının evine randevuyla gideceklerse eşyaları almayacaklarını söylemişler, benim gibi gelinleri yokmuş. gidip özür dilersem affederlermiş. ben de sofrasındaki misafire hakaret eden kızına bi şey demeyen adamdan özür dilemeyeceğimi ve zaten özür dileyecek bi şey yaptığımı düşünmediğimi söyledim.
vazgeçme yok, olay burda koptu ama ben madem benim gibi gelinleri yok gel bohçalarını al dedim çünkü beni savunamamış.

Peki seni neden sevmiyorlar özel olmayacaksa?
çünkü akraba evliliğinde bok var. çünkü hanları hamamları var bölünmeyecek. çünkü dışardan hiç kız almamışlar ele karışmayı bilmiyorlar.

Geneli böyle değil,sana öylesi denk gelmiş.Ama bir adam başında neyse,sonunda da o olacak.Yani sevgi,aşk falan filan ,hiçbirşeyin üstesinden gelmiyor.Böyle evlilikler iki mutsuz insanı ortaya çıkarıyor,yaşları genç ,ama ruh yaşları çok yaşlı .Annesinin karşı çıkmalarına karşı sizin yanınızda olsaydı,o evlilik yine yürürdü,ama mutlaka sorun çıkardı.Ama sizin durumunuzda ,evlenseniz bile annesinin dediği olacak hep,bir süre sonrada ortada aşk falan kalmayacak,sadece bile bile lades demenin pişmanlığı olacak.İyi ki baştan görmüşsünüz gerçeği.

önce soruna cevap vereyim
erkeklerin hepsi böyle değil, eşi ve ailesi arasındaki dengeyi çok güzel kuran ve yöneten erkekler de var, eşi için ailesini karşısına alanlar da.
genelinin de böyle olduğunu zannetmiyordum ama KK okuya okuya kafam karıştı benim de

canım sen artık geçmiş 9 yılı değil
gelecek 20-30-40-50-60-70 yılı düşün
bu kadar annesine bağlı, onun dediğinden çıkamayan bir adamla geçmezdi o yıllar
herşey sorun olurdu öyle bir kv ve eşle
ha eğer dönmek ister, arar sorarsa vs
o zaman son olaylar için özür dilemesi yetmesin sana, söz versin ve seni de ikna etsin ana kuzusu olmayacağına

onun düşüncesi annem yine bi yolunu bulup karımı üzecek. yani ben öyle anladım. kadın bizim evimizde anneme bağırabilen bi insan çünkü.

ha işte söz verdi, annesine söyleyecekmiş karışmasın diye, ama yine de ben gidip özür dileyecekmişim. ne için? "başkasının evine habersiz gidilmez" dediğim için. ben özür dilersem bana çat kapı gelmelerine izin vermiş olurum ve kendi annem bile çat kapı gelsin istemem ben. o evde yeni bir aile yaşıyor artık. bi ucu evladın da olsa bi ucu en nihayetinde el yani.

ben bunu okumamışım
yani biraz kaba mı yazacağım bilemedim ama
yahu boşversene
böyle incir çekirdeğini doldurmaz sebepten ne diye yükleniyorlar sana, deliler midir nedir ailece
neymiş, arayıp da gitmişsin, çüş
4 yaş küçük kardeşinin ne haddine senin ailene laf söylemek???

canım burada sende de hata var. nişanlım beni savunamıyor diye ona kızıyorsun ama sen kendini hiç savunamamışsın!
senin ailen mi önemli, onun hadsiz ailesinin kırılması mı?

orada diyecektin ki sen benim aileme ne hakla böyle dersin, bak görecektin ondan sonrasını
eğer aynı şehirde yaşıyorsanız, sana çat kapı gelirler bunlar, samimiyete!!! dayanarak
özel hayat falan da dinlemezler
ne sözlünü, ne ailesini kesinlikle beğenmedim, ama seni de suçlu buldum
bu kadar susulmaz, insan kendini, kendinden öte ailesini böyle ezdirtmez
özür dileme, özür dilemeden barışacaksan da düğünü uzat, hemen yapma
içindeki KK üyesi kadını ortaya çıkar, kendini ezdirtme, hiç bir lafın altında kalma, eğer seni hala isterlerse ne ala!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…