Endokrinolog gördü evet.Bir endokrinolog gördü mü? Gerçi özel bölgelerde tüylenme başlamadıysa erken ergenlik değildir sanıyorum ama yine de bir uzmanın görmesinde fayda var.
Esmer ya da beyaz tenli olsa da kara kaşlı kara gözlü çocukların kol ve bacakları tüylü oluyor genelde, ergenliğe yaklaştıkça da iyice artıyor. Epilasyon ya da depilasyon için de erken sanıyorum.
Endokrinolog gördü evet.
Zayıflığından dolayı baya araştırıldı.
Aynen dediğiniz gibi esmer,kara kaşlı,kara gözlü :)
Ondan sanırım açık tenlilere nazaran daha tüylü.
Sanat , spor, etkinlik bu aralar arayış içindeyiz.Endokrinolog bir sorun yok dediyse yoktur muhtemelen. Kara böcekler tüylü oluyor yapacak bir şey yok.
Ergenlik sancıları başlamış gibi. Enerjisini yönlendirdiği bir spor, sanat ya da etkinlik var mı? Yoksa bu tip bir şey kendine güven kazanmasında çok işe yarayacaktır.
Sanat , spor, etkinlik bu aralar arayış içindeyiz.
Ben ne desem hepsine bi burun kıvırıyor.
Doktoruyla yapabileceği sporları konuşup sonrasında topu babasına atayım en iyisi.
Babasına benden daha ılımlı.
Beraber karar versinler.
Önceki ay bakıldı hormonlarına.Hormonlarına baktırın önce. Gerekeni doktor gerekeni söyler zaten. Ayrıca tüylerle ugraşmak için 9 yaşta 11 yaşta çok erken değil mi? Bu bloggerlar, youtuberlar güzellik algımızı öyle bir değiştirdi ki herkes kusursuz olmak zorunda. Birileri şunları tamamen ortadan kaldırsa o kadar mutlu olcam ki anlatamam. Gelecek nesiller için çok endişeleniyorum.
Geçen yaz gayette askılılar şortlar giyiyordu hiç dikkatini çekmiyordu tüyleri.Kil-tüy konusu muhtemelen arkadaşları arasında alay konusu olmuştur.
Çocuklar acımasız oluyor bu konularda.
Yoksa o yaşta bu kadar hassasiyet biraz fazla geldi bana.
Eğer böyle bir sey yasadiysa sevdiği arkadaşları ve anneleri ile bir gün planlayın, çocukları eglenecekleri ya ilgilerini cekecekleri bir yerlere götürün. Aralarındaki paylaşım artarsa kılın tuyun önemi azalır :)
Dediginiz gibi müdahele etmek için çok küçük henüz. Ve nereden baksanız 2 yili var.
Sizi begenmesin yahu :)
Mantıklı aciklamanizi yapin ve ağırlığınızı koyun. Onu anlamaya çalışın ama arkadaşı degil annesi olduğunuzu da bilsin
Size sesini yükseltemez. Tartışma sırasında eğer kendine hakim olamıyorum bir 3 dakika ara isteyin. İkinizde bekleyin gib şeyler ise yarar mı bilmiyorum. KOlay gelsin küçük ergenle :)
Kıyamam ya çok tatlıGeçen yaz gayette askılılar şortlar giyiyordu hiç dikkatini çekmiyordu tüyleri.
Yaz sonlarında yaz okulunda erkek çocuğunun biriyle tartışıyorlarmış çocuk buna ' sen sus kıllı bacak' demiş.
O gün bugündür bu haldeyiz
12 yaşında artık alabilirsiniz tüylerini bence. Liseye başlayacak yakında.Benim kardesimde oyle cok tuylu hatta kendisi de farkinda simdi 12 yasinda mens oldu. Olmadan once sort etek giyiyordu simdi de giyiyor ben rahatsiz oluyorum cocuk rahatsiz olmuyortatile gidince bikini giyiyor tuyler sarariyor bizim ki rahatsiz olmayinca bende mudaheke etmedim hic bence coxuk rahatsizsa sarartici kullanin aslinda gunes altinda kalinca zateb sarariyor kendiliginden
Valla kendi istemedigi surece almayacagim neden mi kik tuy derdi cok zor maalesf biz kadinlar icin alirsam takinti yapacak kendi ostesoginde aliriz daha da buyudugunde baska yolu yok lazer yaptiririz. Tek derdimiz kil tuy olsun ins.12 yaşında artık alabilirsiniz tüylerini bence. Liseye başlayacak yakında.
Oy kiyamam ya☺Geçen yaz gayette askılılar şortlar giyiyordu hiç dikkatini çekmiyordu tüyleri.
Yaz sonlarında yaz okulunda erkek çocuğunun biriyle tartışıyorlarmış çocuk buna ' sen sus kıllı bacak' demiş.
O gün bugündür bu haldeyiz