• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9.sınıftaki kızımın sigara içtiğini okul toplantısında öğrendim.

Ergenken hangi çocuk hata yapmadı ki? Önemli olan hatanın büyüklüğü. Peki siz bu olayın neresindesiniz? Hiç kendinizi sorguladınız mı?

Ergenken hangi çocuk hata yapmadı ki? Önemli olan hatanın büyüklüğü. Peki siz bu olayın neresindesiniz? Hiç kendinizi sorguladınız mı?
Ben mükemmellik iddiasında değilim, hiç bir ebeveyn mükemmel de olamaz, ben çözüm bulmaya geldim, felsefe yapmaya değil.

Ben mükemmellik iddiasında değilim, hiç bir ebeveyn mükemmel de olamaz, ben çözüm bulmaya geldim, felsefe yapmaya değil.
Düşünmeden felsefe yapmadan nasıl çözüm bulacağız? Tabiki de anneler de insan ve kusurları olabilir. Size sorduğum sorunun cevabını alamadım ama. Çözüm arayan insan alakasız bulduğu felsefeye bile sarılır. Neyse sağlık olsun

Mesaj yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Kızım sadece mentollü sigara denediğini söyledi, arkadaşı uzatmış pahalı Marlboro 25 TL filan demiş. Sadece yarım içtim attım dedi. O ara görmüş öğretmeni. Yeğenlerimin çocukları var 8 ve 4 yaşlarında, onları örnek verdim, 14 yaşına geldiğinde Barış'a sigara uzatır mısın dedim. Hayırrr dedi. E o zaman zararlı birşeyse içme, insanların bırakmaya çalıştığı bir şeye başlama dedim. Sigara diye esrar da uzatırlar dedim. Bakalım zaman ne gösterecek.

Maalesef lise öğrencilerinin sigara içmesi artık normal bir durum halini aldı. Siz ne kadar kızsanız da sonuç değişmeyecek. Bence kızınızla bir anlaşma yapın ve bu konuya üzüldüğünüzü ama kızmadığınızı belirtin.

Bu hepimiz için geçerli ki, kızlarımız aman annem babam kızar saklayayım vb. gibi düşüncelerle kötü bir şeyler yaptıklarında bizden saklamamalılar. Bizler de onlara bu güveni vermeliyiz. Kızınız canını sıkan birşey olduğunda, birisi ona kötü davrandığında ya da istemediği birşey yaptığında gelip size söyleyebilmeli. Söylemeyip saklamaya başladıklarında olaylar daha kötü sonuçlar alıyor.

Ben bu yorumu cok cok hakli buldum, biraz klasik olacak ama genclik gercekten zivanadan cikmis. Sigara icmiyorsan, icki icmiyorsan "cool" olmuyorsun, kabul gormuyorsun sosyal ortamlarda.

Şöyle ki, 2 hafta önce kollarındaki kılları jiletle aldığını farkettim.arkadaşları da gizli itiraf sitesi var, oradan sen hiç aynaya bakmıyor musun tarzında bir şeyler yazmışlar, aslında tam bir esmer güzeli, kaş göz yerinde ama biraz kilosu var, çok aşırı değil ama var :KK43:

O ne yahuuu, 15lik cocuklar bile mi artik bu kadar yuzeysel ve dis gorunus odakli oldu:KK57:
Valla ben 14ken liseye hazirlaniyordum, sinifimdaki herkes de delice lise giris sinavina hazirlaniyordu kimsenin kimsenin kilosuna dikkat edip ustune bir de internete falan yazacak vakti yoktu:KK51:
15ken 9.siniftaydim herkes yine cilginca universiteye hazirlaniyordu kim ne kiloda hatirlamiyorum bile

Toplum ne zaman bu kadar yuzeysel ve boskafali hale geldi yahu? Ufacik cocuklar bile artik makyajli, manikurlu goruyorum sokakta kucuk Kim Kardashianciklar geziyor ortada. Toplumun bu kadar bos insanlardan olusmasi utanc verici.

Bir zamanlar sigaraya okulda başlamış ergen bir kız olarak tavsiyeler vermek isterim, lütfen kızınıza bağırıp çağırmayın, tam tersi yanında olun arkadaş olun, örneğin size ne yaptığını korkmadan anlatabilsin, arkadaşlarını tanıyın falan demeyeceğim çocuk eğer sevginizi biler hisseder size güvenirse yanlışlar yapma ihtimali düşer, sevgisizse herşey olabilir

O ne yahuuu, 15lik cocuklar bile mi artik bu kadar yuzeysel ve dis gorunus odakli oldu:KK57:
Valla ben 14ken liseye hazirlaniyordum, sinifimdaki herkes de delice lise giris sinavina hazirlaniyordu kimsenin kimsenin kilosuna dikkat edip ustune bir de internete falan yazacak vakti yoktu:KK51:
15ken 9.siniftaydim herkes yine cilginca universiteye hazirlaniyordu kim ne kiloda hatirlamiyorum bile

Toplum ne zaman bu kadar yuzeysel ve boskafali hale geldi yahu? Ufacik cocuklar bile artik makyajli, manikurlu goruyorum sokakta kucuk Kim Kardashianciklar geziyor ortada. Toplumun bu kadar bos insanlardan olusmasi utanc verici.
İçleri bomboş teneke gibiler, ben kızımı yüzme, keman ve spor kurslarına gönderdim. Bol kitap okuyan bir kızdı, temeli sağlam aslında ama ergenlik bambaşka bir şey oldu. Bazıları küçük birer şeytan gibi.

Benimde aynısı olmuştu bence sakın kızmayın o ergenlik caginda neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamaz eve gelince alın karşınıza guzelce konusun bagirirsaniz evden sizden soğur iyice uzaklaşır neden içtiğini derdinin ne olduğunu sorun arkadasca yaklaşın Rabbim yardımcınız olsun.

İçleri bomboş teneke gibiler, ben kızımı yüzme, keman ve spor kurslarına gönderdim. Bol kitap okuyan bir kızdı, temeli sağlam aslında ama ergenlik bambaşka bir şey oldu. Bazıları küçük birer şeytan gibi.
Arkadaş ortamı çok çok önemli. Hayatım boyunca sigara içmedim, ağzıma dahi sürmedim. Ailem asla baskıcı değildi, haber verdiğim sürece her istediğim yere gidebilirdim. Bu bana güven verirdi. Her gittiğim yeri haberdar ederdim. Hayatım boyunca arkadaşlarım da bu yönde oldu. Lise ve üniversite arkadaşlarımı hep kendi karakterimde seçtim. Kızınıza biraz zaman verin. Eğer denedim sadece ve attım diyorsa öyledir. Ona güvenin ve bunu hissettirin. Eğer bir çocuk ailesinin kendine gerçekten güvendiğini biliyor ve hissediyorsa asla onların güvenini sarsacak bir davranışta bulunmaz

Mesaj yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Kızım sadece mentollü sigara denediğini söyledi, arkadaşı uzatmış pahalı Marlboro 25 TL filan demiş. Sadece yarım içtim attım dedi. O ara görmüş öğretmeni. Yeğenlerimin çocukları var 8 ve 4 yaşlarında, onları örnek verdim, 14 yaşına geldiğinde Barış'a sigara uzatır mısın dedim. Hayırrr dedi. E o zaman zararlı birşeyse içme, insanların bırakmaya çalıştığı bir şeye başlama dedim. Sigara diye esrar da uzatırlar dedim. Bakalım zaman ne gösterecek.

Dediği doğru olabilir bence.
Bundan sonra çaktırmadan takip edersiniz.
Kokusu vs mutlaka anlarsınız.
Biz kardeşimle çok yakın iki arkadaşız o da 17 yaşında, tam ben bırakmaya çalıştığım dönemde gelip söylemişti.
"Abla ben bir kere denedim ama niye içiyorsunuz bunu çok boştu." diye :D

Sinirle yaklaşırsanız önünü alamazsınız. Ben sigaraua 9. Sınıfta başladım ve şuan üniversite biticek hala içiyorum. Annem bana da çok kızmıştı ama ondan gizli içtim sonra bağımlılık yaptı. Güzelce anlatın eğer içmek istiyorsa yanınızda içebilir birşilte kahveyle felan çok fazla olmamakla birlikte. Yasak olan tatlı olur unutmayın. 9. Sonıfta dersleri yükselen kimseyi görmedim bi geçiş süreci 9. Sınıf sancılı olur. Ben çok iyi bir lise mezunuyum tanınmamak için yazmıcam. Ama benim okulumda da herkesin en zor en saçma dönemi 9. Sınıftı.

Merhaba
Ben çocuk psikolojisinden anlıyorum, zira işim bu. Rahatlıkla söyleyebilirim ki karşılıklı sigara içmek çok faydalı olmaz
Bir arkadasimin babasi yapmis bunu , arkadasim omru boyunca bir daha icmemis
Ben cocuguma yapmam sanirim ama yapan ve ise yarayan var gercekten arkadasim kendisi anlatmisti

Ben cocuguma yapmam sanirim ama yapan ve ise yarayan var gercekten arkadasim kendisi anlatmisti

Aynı gün doğan ikizlerde bile gelişimsel farklılıklar görünürken bu konuda da bireysel farklılıklar tabi ki olabilir.

Ama bu konuda da bir üyenin yazdığı gibi zehirlenme yaşatabilir. daha sağlıklı yöntemlere ulaşabilecekken çocuğa üst üste sigara içirmek, pek bilemedim

Davranısci yaklaşım da yeri var zaten tiksindirme yönteminin. Yani dediğiniz gibi işe yarama ihtimali var hatta bence sigara yeni başlayan birinin üzerinde etkili olma ihtimali yüksek. Bununla birlikte duygusal sebepleri de bulup; beraber çalışmak en doğrusu olacaktır

Anliyorum dediklerini anlaman icin en az bi 35 yasinda olman lazım :) okul bitirince anlio olmuosun.
Ben 45 yaşındayım,
18 yaşında bir erkek çocuk annesiyim,
erken çocukluk uzmanıyım,uzun yıllardır çocuklarla ve artı son iki yıldır ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle nadiren de
ergenlerle ve genç yetişkinlerle çalışıyorum,
yüksek lisansım PDR,ben de;
'sigara içtiğini öğrendiğin çocuğunun karşısına geç,karşılıklı tüttürün' tavsiyenizin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau size de selamlar...

Son düzenleme:
Ben 45 yaşındayım,
18 yaşında bir erkek çocuk annesiyim,
erken çocukluk uzmanıyım,uzun yıllardır çocuklarla ve artı son iki yıldır ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle nadiren de
ergenlerle ve genç yetişkinlerle çalışıyorum,
yüksek lisansım PDR,ben de;
'sigara içtiğini öğrendiğin çocuğunun karşısına geç,karşılıklı tüttürün' tavsiyenizin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau size de selamlar...
Bunu zaten ben yapamam, kızımın zararlı bir erkek arkadaşı olsaydı onun da aynısını mı yapacaktım? Ben sigara içen bir insan değilim zaten.

Back