9 aylık bebegim ben işteyken hiç birşey yemiyor.. annem bakıyor çok bunaldım.. :(

sütüm öyle aman aman cok değil canm ya eve gidene kadar gögsm dolmuor bile olanıda stresten azaldı zaten

O da düzen ister hiç sağmadınız mı

Ben 3-6 ay arası günde 3-4 kez sağardım ilk başlarda az çıksa da alışınca çok çıkıyordu

Hatta buzluk stoğu bile yapmıştık sıkışınca çıkarıp içirirdik

Neyse meyveye yüklenin verin eline yalasın kemirsin vs en azından susuz kalmaz

KEŞKE EŞİMİZ YETERLİ PARA ALSADA .. BİZDE 2 YAŞINA KADAR ÜCRETSİZ İZİNLİ OLSAKTA KENDİMİZ BAKSAK BEBEŞLERİMİZE.
AAH AH GÜVENİLİR İNSAN BULMAK ZORKİ ...

TEŞEKKÜR EDERİM.. BİRİ SENİ TEBRİK ETMESİ VALLA ÇOK İYİ GELDİ

Anneanne/babaanneye baktıran kadınların dilinde hep aynı cümle "maddi imkansızlık". Bir biz miyiz maddi imkanlarımız daha iyi olsun, çoluk çocuğumuz kimseye muhtaç olmasın diye çocuk yapmayı erteleyen bilemiyorum. Ha soracak olursanız da evet anne değilim ama iki teyzem de torun baktı ve kuzenlerim de aynı sizin gibiydi. Şu yaşlı insanlara gerçekten çok üzülüyorum. Her dediğinizin yapılmasını istiyorsanız çözüm bakıcı ya da kreş, bunu böyle kabul edeceksiniz. Ayrıca burada herkes yorum yapabilir, konu açanları desteklemeyenler yorum yapmayacak diye bişey yok. Bebeğinize de geçmiş olsun, kısa zamanda düzelir inşallah.

O zamanda zor yiyen bir bebekti yesin die videolar acıyordum sarkılar oynaştrmalar şaklabanlklar ama yiyordu öylede böylede şimdi agızın kitliyor ve asla açmıyor
Yememek için hastalık da bahanesi olmuş ufaklığın :)
Siz sakin olun emi.
İlla ki yiyecek aç duramaz ki.
Hastayken çok zorlamayın ki tiksinince hiç yemiyorlar.
Düzelince tekrar oyunlarla yedirirsiniz.

Aslında yemek konusunda anneniz haklı, hasta çocuğun iştahı kesilir. Bir kez oğlum 1,5 yaşındayken hasta oldu, imkanı yok anne sütü dışında bir şey veremedik, ki neredeyse sütten kesme yaşına yaklaşıyordu. Bir çok doktor artık hastayken yemek konusunda ısrar edilmemesini öneriyor.

İlaç konusunda siz haklısınız ama benim annem de bebe aspirini vermeden rahat ettirmez bizi, ne kadar ısrarcı olduğunu tahmin ediyorum.

Evin havalandırması konusunu eşiniz mi konuşsa, çok önemli çünkü, genelde diğer tarafı dinleyebiliyorlar çünkü.

Ve hoşgeldiniz akrabaya çocuk baktıran über zeki insanların kulübüne...

Sevgili konu sahibi mesajda bir karışıklık olmuş. Hızlı bir şekilde yazdığımdan isimlere dikkat edememişim mesajları da düzenleyemedim. Kusura bakmayın. O mesajda anne olsanız öyle yorum yapamazdınız diyerek size itfahen yazmadığımı sanırım anlamışsınızdır. Size çok hak veriyorum inşallah en kısa zamânda sorunu çözersiniz

çocuk hastada olacak, açta gezecek yeri gelecek iştahı kapanacak aç olsa zaten yer emin olun ..
annenizin de üstüne çok gitmeyin egerki siz kendiniz bakamıyorsanız ve bakıcı rolunde özellıkle anneanne babaanne vs varsa bıraz rahat bırakmalısınız ınsanları, benımde kızma annem ve babam bakıyor hıcbırseylerıne mudahale etmıyorum onunda yemedıgı hast aoldugu zamanlar oluyor ama onlar bakıyor dıye sunu yapın bunu yapın dıye dırektıf vermıyorum durumunu soruyorum ılaçlarını hatırlatıyorum hasta ıse kı zaten o konuda dıkkatlıler, yemek konusunda da hiç kasmıyorum..

Hastalık zamanlarında istahin kesilmesi çok normal. Eğer fazla zorlarsa bu onda huy haline gelir. Emen bir bebekse endişelenmeyin.
Bol sıvı almasına dikkat edin.
Çok geçmiş olsun.

Benim oglumda hasta 3 haftadır oksurugu gecmedi burun akıntısı kusma eklendi bide bi surup aldim adi zinco istah aciyoms cinko eksikliginde kullaniliyoms doktora sordum kullanabilirsin dedi dun icirmedm hic bsy yemedi bi lokma bile sende bi doktoruna sorup kullan istersen

Hasta olduğunda yetişkinler bile yemek yemek istemez iştahı kesilir. O yüzden şu hastalık sürecinde çok zorlamayın yesin diye. Ama sonrası için bence bir diyetisyene veya dr a gidin size liste versin veya siz kendiniz hazırlayıp annenize dr hazırlamış gibi götürün. Yapıştırın en göz önü yere. Bunlar yapılacakmış diyin. Uykusunu da ayni şekilde. Ben dr a sordum şu kadar uyuyacak dedi diyin. Söylediklerinizi bir uzmana dayandırın ki size sen ne bileceksin diyemesin.

Uyku konusu yine hastalık sürecinde farklılaşıyor. Sürekli uyumak istiyorsa iyileşinceye kadar bırakın uyusun. İnsan hasta olunca yataktan çıkmak istemiyor.

Eğer imkânınız varsa da tavsiyem hemen bir bakıcı bulun.

Yorumların hepsini okuyamadım ama birde iştah açıcı vitamin talep etseniz doktorunuzdan biraz olsun iştahı açılır açılmasa bile vitamin desteği yapmış olursunuz bu Öner'i yazıldımı bilmiyorum ama bazı bebekler bu dönemlerde gerçekten yemiyorlar zorlayınca ağlamaya meyilli oluyorlar o zman daha fazla dirinçsiz düşüyorlar aç karına ağlamak yoruyor onları geçmiş olsun bebeğiniz inşallah çabuk toparlanır üzülmeyin bizlerde öyle büyüdük

kizim 14 aylikken ise basladim.suan 19 aylik ve emiyor.ilk zamanlarda birsey yemiyordu ise gecmeden emziriyordum.isten donunce odaya girer girmez daha paltomu cikarmadan agliyor ustumu cikarmaya calisiyordu nasil yapisiyordu cuk cuk emiyordu..cunku yavrum ac beni beklemis.ilk sorum anne yedimi bisey..ya yemedi ya da bikac kasik falan baslarda biraz da zayifladi.benim kizim malesef yumurta peynir yemiyor yani kahvalti yok bizde.corba cesitlerini seviyor onlara alisti.ancak ben oturmaya basladigi ellerini kollarini kullanmaya basladigi andan itibaren onune yemek koyup alistirdim kendi yemeyi daha cok seviyor.mesela yas fasulye yi koy onune elleriyle elleyip merak edip yiyecektir.
Annem ve babam bakiyorlar 62 yasindalar kendileri bakmak istediler severek bakiyorlar.haliyle hayat yorgunluklari agrilari vs oluyor birde hakli bile olsak onlari azarlamayi dogru bulmuyorum.biraz da idare edebilmeliyiz buyuklerimizi.
Sunu dene istersen.ben esimle yemek yerkwn yer sofrasi kuruyorum.oun onude tabakta corba sonra sebze yemegi vs koyuyorum.doke saca yiyor.bu sayede ispanak enginar kereviz fasulye bezelyeye alistirdim.hatta esim bir kere kizdi kizima etrafi kirletiyorsun diye sakin dedim kizma cocuk dedim yeme karakterini olusturuyor sogutma korkutma cocugu dedim hatra yazilar okudum dogri soyluyorsun dedi karismadi destek oldu bize.annenizde boylw uygulamalar yapabilir.

Kske imkaniniz olsa kendiniz bakabilseniz...ama su durumda anneniz en mantikli olani...bizimde anneler oyle inanin...benimki bide aman ben karismam sen pimpiriksin der...
Gormezden gelin duymayin...
Istaha gelince bende gecen konu acmistim onunla ilgili...gercekten duzelir belli bir sure sonra...zorla yedirmeme konusunda da annenize katiliyorum...

Benimkiler de hastayken hiç bir şey yemez. Hastayken çok zorlamam ben de . Iyileşince istahlari da düzeliyor çünkü

İlacını kullandirin bence yoksa bu halsizlik hep devam edecek . Zaten 5 gün kullanacak

Geçmiş olsun öncelikle minik bebişe..Çocuklar hasta oldu mu hastalıkla daha iyi savasabilmek adına yemek yemeyi reddedebilir sıvı alimi olduğu sürece ısrar etmeyin der hep doktorumuz,yediği kadar..
Anneler bazı şeyleri anlamamakta ısrarcı olabiliyor malesef..
Çocuğun gün içinde yemesi gerekenleri akşamdan hazırlayıp hem içinizi rahat ettirir hemde annenize kolaylik sağlamış gibi görünebilirsiniz..ilaçları ortadan kaldırın kafasına göre vermeye kalkamaz bu şekilde..
Çözümü olan dertler bunlar sizde anne olarak hassassiniz tabi ki ama pratik çözüm bulmak ve hazır bakan bi anne varken idare etmek çokta zor değil..
Emin olun bakıcı olsa daha huzursuz olma ihtimaliniz daha fazla

Benim oğlumda 2 yaşında, şuan öksürük soğuk algınlığı var geçmediği için mecburen antibiyotiğe başladık, tüm gün bişey yemediği de oluyor doktora sordum, iştahı yok zorlama ama sıvı takviyesi çok önemli dedi, canını sıkma bak ben 2 sene ücretsiz izin aldım,1 ay sonra başlıyorum anneanne babanne bakacak,şuan başında olduğum halde yediremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…