9 aylık bebegim ben işteyken hiç birşey yemiyor.. annem bakıyor çok bunaldım.. :(

İştahsız olması normal,anneniz haklı zorla yedirirseniz istifra edebilir,uzun vadede daha büyük problem yaşayabilirsiniz beslenme ile ilgili. Kızım 4 yaşında hala hasta olunca yemek yemek istemez,bol sıvı alması önemli benim için,o dönemde canı neyi ne kadar isterse o kadar yediriyorum,yeri geliyor 1 bardak süt yada 1 meyveyle gün bitiriyor,yinede zorlamıyorum. Sizde yemek konusuna takılmayın,toparlasın biraz açığı kapatir inanın. Uyuyup dinlenmesi iyi birşey.
Diğer konulara birşey diyemem,kötülüğünüzü istemiyordur muhakkak anneniz. Yapı meselesi birazda.

Bende torununa baksin diye büyüklere baskı yapılmasına karşıyım. Kesinlikle bakma zorunluluklari yok. Ama bu konuda gördüğüm kadarı ile oyle bir baskı yok. Zaten anneanne hali hazırda torununa bakıyor. Konu sahibi de endişelerini paylaşmış sadece. Neden üstüne gidilmis anlamadim.

Çok geçmiş olsun. Böyle hastalık zamanlarında bişey yememesi çok normal. Kızım da 16 aylık geçen ay böyle ateşlendi ve resmen 3gün hiçbişey yemedi hiç zorlamadım yesin diye. Biz de hasta oldu mu iştahımız olmuyor sonuçta. Zaten daha çok küçük iki kaşık çorba bile tutar onu. İyileşince açığı kapatacaktır merak etmeyin. Öyle böyle büyüyorlar işte.

Kreş düşünmediniz mi ?ben de 2 yıl izin aldım iznim bitti

Bence çok şanlısınız. Benim annemde , kayınvalidem de bebeğe bakamayacağını arada işim olursa ancak bakabileceklerini söylediler. Emin olun annemin bakmasını çok isterdim. Annenizle düşünceleriniz uyuşmuyor.O sizi nasıl büyüttüyse torununu da aynı şekilde büyütmek isteyecektir. Birşey söylediğinizde de alınması normaldir. Çünkü o kendinden fedakarlık yaparak torununa bakıyor. Siz annenizin bebeği istediğiniz şekilde büyütmediğini düşünüyorsanız bakıcı tutmalısınız ama şunu bilin hiç bir bakıcı annenizden daha iyi bakıp onu sevmeyecektir. Yada kendiniz bakmalısınız. Sizin hassasiyetinizi anlıyorum. Çalışmak zorundasınız onuda çok iyi anlıyorum. Ama şöyle düşünün siz fedakarlık yaparak torununuza bakıyorsunuz ve kızınız beğenmiyor. Annenizin kötü bir niyeti de yok . O kendi alınca en faydalısını en iyisini en doğru olanı yapmaya çalışıyor. Bence kırmayın annenizi. Yada başka bir çözüm bulun bebek bakımı için .

bir kere sakin olmalısın.
bebekler ve çocukların hasta olduklarında iştahları kesilir.
bu normaldir.
vücut enerjisini savunmaya harcar.
sıvı alması önemlidir.
ayrıca bebeğin henüz 9 aylık.
zaten ek gıda alımı tam olarak ta oturmamıştır.
sevdiği hafif çorbaları tanesiz bir şekilde verebilir annen.
biraz ev yoğurdu biraz meyve püresi filan.
ara ara teklif eder gün içinde.
iyileşmeye başladıkca düzelecek yemesi.
ohoo dur bakalım daha bir yaşından sonra geçirecek asıl hastalıkları.
olacak bunlar.
annenin bakımından memnun değilsen buna göre bir çözüm bulun madem.
yanına bir yardımcı ayarlayabilirsiniz belki yarım günlük filan.
anlaşılması imkansız biri demişssin.
öyleyse madem hiç bebeğine baktırmasaydın en başta.
bir bakıcı bulsaydın annen onun yanına gelip gitseydi.

Kreş düşünmediniz mi ?ben de 2 yıl izin aldım iznim bitti
Kreş çok faydalı oldu oyun grubuna verdim, ama benim oğlum enfeksiyon kaptı çok ağır geçirdi Havale geçirdiği için hastanede 10 gün yattık akciğer enfeksiyonundan onun için doktorumuz verme daha küçük dedi, bi süre böyle gidecek yaz okulu gibi vercem kreşe inş eylülde tekrar alcam

yanı herseyden öte muhakkak annenız herkesten ıyı bakar cocugunuza siz merak etmeyın tutumlarınız belkı annenızıde strese sokmustur.birde yanı antıbıyotık kullanmama sebebınızı anlamadım cocugum halsız yatıyor dıyorsunuz .öksürüyor dıyorsunuz bogazlarında enfeksıyon oldugundan atesı yukselmıstır.hala ara ara atesı yukselıyorsa bogazlarındakı mıkrop kulaklara cok rahat gecer orta kulak ıltlhabıyla ugrasırsınız. yada astım bronsit vs. bu kadar kucuk yasta bazı seylerı onlemek ıcın verılen ılacları bence ıhmal etmeyın daha sonra kronıklesebılıyor.

O zamanda zor yiyen bir bebekti yesin die videolar acıyordum sarkılar oynaştrmalar şaklabanlklar ama yiyordu öylede böylede şimdi agızın kitliyor ve asla açmıyor

Canım çok zor ruh halini anlayabiliyorum.
Benim bebeğim 9 aylıkken 9 kilo iken iştahsızlaştı ve şuan 13 aylık ve yeni iştahı açılmaya başladı. Hatta arada hasta oldu ve kilo bile verdi 4 ay boyunca hep 8,5 kilo gibi 100 gr aşağı 200 gr yukarı oynadı.
Benim şansım kimseye bırakmadım ve evdeydim, yani diyorsunuz ya ben evde olsam oyunla yediridim işte burda kendinizi kandırıyorsunuz, olmuyor yemiyor ve zorlanmaması gerektiğini tüm doktorlar söylüyor. Ha bu arada bu kadar iştahsızlık niye onu da söyleyeyim bizimkisi 4 azı diş çıkardı. Şuan ağzında 12 dişi var.
Hepsi geçeçek rahatlamaya çalışın biraz. Ben kendimi yedim siz de yemeyin diye yazmak istedim.

Kesinlikle haklisniz sonucta annesiniz ama ben annenizi hatali buldum ilac vermeye falan bukadar gerek duyan biri neden cocuga biraz yedirip icirmeyi onemsemiyo tamam yemiyo olabilir ama zorlada olsa mesela bir ogun cicj bebe sut az bisi verebilir veya elma puresi veya tel corba olabilir cok az tok tutsun yavrucagi cikarirsa yine ciksrsin ama yesin yani bol sivi almali hecen ayni sey bizdede oldu devamli kussuyodu bnm cocuk ama pes etmedim bi sekiilde yedirdim oyalayarak suanda da gayet iyi yani yemeyen insan nasi olursa kucucuk bir bebek de oyle.. en azindan ilik corba dedigjm gibi ben boyle bahaneler sevmiyorum dediginiz gibi ev havalandirilmali siz sonuna kdr haklisinz bence ya biraz dha sabredip krese verin uygn yasta yada bakici bulun boyle olmaz insallah yavrnz iyilesir sizede sabir diliyorum

Birde viral enfeksiyon malesef antibiyotiksiz gecniyo ve uc gunden fazla suren ateste zaten bi enfeksiyon belirtisi ve antibiyotik kullanmali gecmesse bence baska doktora gidin birde

ya çok haklısınız biliyorum. ben de aynı durumları yaşıyorum ama biliyor musunuz. Allah başka dert vermesin tabi de yavrular böyle hastalandıkça göreceksiniz o ateş düşürücüler gerçekten iyi geliyor çocuklara. hani nasıl siz bi kırgımlığınız olduğunda bi pa.ol alıp rahatlşarsınız o da öyle. bir de angtibiyotik konusunda ben de çok katıyım ama eğer landa enfeksiyon değeri yüksekse antibiyotiksiz geçmiyor ne yazık ki. geçse de tekrar ediyor. anneler hep böyle inanın. yememesi de normal hasta iken normal yetişkin insanların da iştahı olmaz. siz biraz rahat olun. inanın çok absürd bir durum yok.

Oncelikle gecmis olsun ,anlamaz annelercmalesef hele bir yastan sonra o salter iner ayni lafi 100 kere mantiklin olumlu sebeblerle bile aciklasan anlamaz ,
Elbetteki calisacaksiniz ,
Bakiciyi tutun ,annenize de sadece bakiciya goz kulak olma gorevi verin ,
Bakiyor mu ,yediriyor mu onlari kontrol etsin ,
Bebeginizin troid hormonlarini bir kontrol ettirin ,bu hastalik donemi icin doktorunuzdan vitamin onerisi alin

Mama takviyesi yapin.yegenimin ogluda 9 aylik zor yiyen bir cocuk. Bakici bakiyor. Mama takviyeside yapiyorlat. Mamalar eskisi gibi degil cok iyi simdi

işim iyi diyorsunuz bir bakıcı tutsanız olmuyor mu

ben yannda olsam sık sık emzirsem proplem etmem ama yannda olmayınca ac ac kalıyor o aç kaldıkca ben kahroluyorum

Gucenir alninir mi isi bedavaya getirmek mi?
Bedavaya getirmek demeyelim sevgili yorum sahibi. Bakıcılar para alsa bile evden gittiğimizde ne yaptıklarını bilemiyoruz. Belki tokat atıyor yemedi diye, ya da ağlama krizindeyken başıboş bırakıyor. Yani bakıcıya her istenilen yaptırılabiliyor diye bir durum yok. Neler oluyor çocuklara biliyorsunuz, çok üzgünüm bunu söylediğim için ama bir bakıcı bebeğin kafasını kesmişti bilmem duydunuz mu ben bunu unutamıyorum mesela. Bu gibi durumlarda anne, kayınvalide güvenilecek insanlar oluyor tabii ki. Çünkü bebeğimizin hayatına, canına kastetmeyeceğine emin olabiliyoruz. Ama onlar da çocuk bakmaktan sıkılıyorlar haklı olarak ama başıboş bırakmak da içlerinden gelmiyor. Bir taraftan da kendi bildiklerini okumak istiyorlar. Bebeğin kendi annesi de hassaslaşıyor elbet. Bunlar normal şeyler, işi bırak nasıl annesin yok öyle üç kuruşa beş köfte denilecek durum değil bu. İnsan içi rahat etsin istiyor. Bir yandan da çalışmak zorundayız. İki arada çaresizce cebelleşiyoruz işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…