• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebegim ben işteyken hiç birşey yemiyor.. annem bakıyor çok bunaldım.. :(

Kske imkaniniz olsa kendiniz bakabilseniz...ama su durumda anneniz en mantikli olani...bizimde anneler oyle inanin...benimki bide aman ben karismam sen pimpiriksin der...
Gormezden gelin duymayin...
Istaha gelince bende gecen konu acmistim onunla ilgili...gercekten duzelir belli bir sure sonra...zorla yedirmeme konusunda da annenize katiliyorum...
ama ben işten gelene kadar aç aç bekliyor cok üzülüyorum

Oncelikle cok gecmis olsun allah sifalik versin bebegine.ben seni cok pimpirikli buldum onu soyliyeyim.annen mutlaka ki en iyi sekilde bakiyordur.biraz rahat olmani tavsiye ederim.elbette hasta olunca insan uzuluyor kiyamiyor ama cocuk bu hasta olarak duserek kalkarak buyuyecek.biz de hep oyle buyuduk degil mi ? Benim iki kizim var yemek konusunda rahatim zorlamam hic ac olan yer diye dusunuyorum.buyuk kizim 8 kucuk 3 bucuk yasinda dogru duzgun yemek yemiyorlar her seyi de yemezler zaten.dunya da yemek bulup yiyemeyen milyarlarca ac insan varken,onune geleni yemeyeni cocugum da olsa uzulemiyorum napim simariklik gibi geliyor bana bu durum.ikisinin de ne sagliklarinda ne zekalarinda hic bir sıkıntıları yok allaha sukur.

ama ben işten gelene kadar aç aç bekliyor cok üzülüyorum
Çok aç olsa mama alır meyve yer bişey yer canım. Aslında bu açlık aralarında mama sunulabilir 9 aylık olmuş mama pekmezle felan tadlandırabilir. Bebekler her zaman aç olduklarındanda memeye saldırmıyor benim oğlum 10 dk ya bir memmem diye yakama yapışıyo bazı günler, aç olmadığına adım gibi eminim ama istiyor.

Üzme canını buradaki her yorumuda kafaya takma kimse başına gelmeden bilemez. Bende derdim anane babaanne çocuk bakmak zorunda değil istenmesi bile yanlış diye çocuğum olunca öyle bir fikrim değiştiki ücretsiz iznim bitince annem babam baksın diye yapmadığım şirinlik sunmadığım teklif yok :)

Annen kötülüğüne değilde rahat bi kadın gibi aç olsa yer diye düşünüyor fazla üstelemiyor aslında doğruda çocukta yemeğe karşı tepki oluşuyor sonra ben öyle yoğurttan tiksindirdim çocuğu. Zaten hastalık sürecinde katıdan ziyade sıvı alımı daha önemli.

Annene güle oynaya kalbini kırmadan beklentilerini söylersen oda daha dikkate alır tatlı dil her zaman iyidir :)

Sütünüzü sağıp bıraksanız, böylece sadece öğlenleri emmek zorunda kalmaz. Hasta olduğu için biraz iştahsız olması normaldir bir de mideleri çok küçük şu an onların. Bizim azıcık gibi gördüğümüz şeyle onlar açlık çekmiyor. Hiçbir bebek kendini açlıktan öldürmez merak etmeyin. Ama bu devamlı sürerse bir uzman hekime götürür gösterirsiniz onun direktiflerini uygularsınız. Annenize de bu kadar yüklenmeyin derim. Sonuçta sizi de o büyüttü değil mi? Geçmiş olsun.

Ben nerde yanlış yapıyorum hatam nerde yol gösterin çıldırmak üzereyim..
Şartları cok iyi olan bir işte çalışıyorum eşimin aldığı maaş yetseydı zaten bebegimi bırakıp çalışmazdm hayat şartları.. Ben yavrum için onun gelecegi için çalışıyorum annem bakıyor bebegime.. Evet annem baktığı için coğu kişi diyecek , çok sanslısn evet öyleyim ama olumsuzluklar o kadar çokki ..!
Bebegim zaten öyle çok iştahlı bir bebek değildi ama yinede yiyordu oyunla kandırarak şaklabanlık yaparak..
5 gündür hasta viral enfeksiyon geçiyor yavrum çok kötü gücsüz düştü ağzına lokma almıyor sadece anne sütü..
Gecen gece ateşi 40 lara çıktı acile gittik acildeki doktor bebegime hemen iğne antibiyotk yazdı ateşini düşürdü gönderdi bizi..
BEn kullanmadm sabah doktorumza göründük antibiyotiğe gerek yok kulanmayın 1 hafta içinde toplar ateşi için fitil yazalim cok yükselirde dedi.. ateş düşürü verdi .. yavrum brazda iyi ama çok öksürüyor hiç iştahı neşesi yok süreki uyumak istiyor
Şimdi soruna gelecek olursam Anneme bir laf söylemek imkansız biliyormusunz herşeye alınıyor ter tepki veriyor..
Bende yavrumu düşünüyorumm onun için endişeleniyorumm size bir kaç örnek yazacagım daha iyi anlayabilmeniz için..
O gün acilden cıktık annem aradı.. Antibiyotk yazdıklarını söyledim.. direk kullan kullan yoksa geçmez içir hemen.. bilip bilmeden karışıyor neyse..
Bebegimin ateşi düştü çok şükür dün eve varıyorum ilaç verelim diyor.. Neden anne ateşi yook diyorum
Olsun halsiz ilaç dinlendirir diyor .
Hayır gerek yok diyorum illa verilecekmiş o ilaç ya sabır deyip sustum..
İlla onun dediği olacak bebegimi kendi istedi şekilde yönlendirmeye çalışıyor
Bebegim ben işteyken hiç birşey yemiyor dün ben gittikten sonra 1 tane zeytin 1 lokma peynir yemiş sadece
(sabah 9 akşan 5 çalışıyorum oglen 12 1 30 arası molam var eve gdiyorum ) öglen gittim emzirdm hemen ben gittikten sonra işten gelene kadar yediği tek şey 3 kaşık çorba..
çok üzülüyorum aç kalıyor biliyorum hasta iştahı yok ama en azndan azda olsa yemesini istiyorum iyice güçsüz kalacak yoksa
Anneme diyorum anne yedrmeye çalış oynaştıra oynaştıra.. ymeior napym zorlama bıraK DİYOR
inanınn hiç birşey demeye gelmiyor anneme.. herşeye alınıyor tersliyor.. benden daha mı iyi bileceksinz dior
Sabah çıkarken hep tembihliyorum evimizi havalandr die havalandrmıor mesela..
kendi bildiğini okuyor anlaşlması imkansız birisi bilyormusunuz..
Aman sizde neymissniz diyor..
Bebegimi hastaneye götürmek için izin alıyorum
;Sen gelme senn paniklisn benide strese sokuyorsn dior.
Bugün ben giderken uyandı bebegim az önce aradım anne naptnz die geri uyuttum uykusu geldi dedi..
Peki ya kahvaltı dedim.. Ne ara yaptırıyım kahvaltıyı fırsat mı oldu uyuyor işte dedi..
Hep böyle anlıcanız
Yavrumun iştahı düzelir mi :KK43: hep böyle olmaz demi:/ ac ac kalmaz demi
Annemde yedirmek için çok ugraşmıyor tiskinmesin zorlamym dior..
vicdan azabı cekiyorum o yemedikce birde hasta çok kötüyüm
kafamı toplayamıyorum.. cok gerginim stresliym bu durum eşimede yansıyor :KK43:
annemi artık naptınız die arayamıyorum cekine cekine nie arıyorsun dercesine acıyor telefonu..
Yemegen bebege yedirmek zor. Hastaligi gecsin eger istahi iyiyse yer yine uzulmeyin.

Benim oğlum da sadece çizgi film izleyerek yer yemeğini malesef yada son buluşu olan gezerek...ama bi ara soğuk algınlığı vardı ve o ara yediğinin yarısını yerdi hep ama o kadar saat aç kalması hiç iyi değil...
Evet birşeyler seyrettirlerek yedirmek yanlış
Ama akşama kadar hiç bişey yememesi de çok yanlış...gelişimi söz konusu
Kreş yaşı gelince zaten büyümüş olup düzene girmesi kolaylaşır

canım inan bunlar geçici .üzülme sakin ol. bebeğin hastaymış iştahsız olması normal.
ikinci bebekde edindiğim tecrübe bunu yemedi hadi şunu yapayım yok bunuda yemedi iki kaşıkda bundan vereyim dersen o çocuk doğru düzgün acıkmaz.kahvaltıda hiç bir şey yemedimi sakın bide şunu yapayım yesin deme.çocuğuda yemekten soğutursun kendinde çok yıpranırsın.
kahvaltımı yapmada bi dört saat sonra çorbasını ver öğünleri oturtmaya çalış.

tatlım benimde annem ve kayınvalidem bakıyor
bazen eşim 3750 tl alsa kesinlikle bebeğimi bırakmam .. ama hayat şartları malesef.. ev kredimiz var.

ben mesala şuan oğlum 10 aylık ve beni emmiyor...
ben hergün kayınvalidem laf söylemisn diye 5,30 da kalkıp oğluma yemek yapıyorum.. ekmeğine varasıya kadar günlük ne yicekse hazırlıyorum...

eylülde inş yürümeye başladığında
hemen kraşa vericem
rabbim büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin ama onlarda bazen sıkıntı oluyor..
kayınvalidem eltimin kızına eline bir çikolata verir. bir ekmek parçası gün boyu çocuk bişi yermi
sıkı sıkı tembih ediyorum...
tvye baktırmayın.. abur cubur yemesin diye
akıl veriyormuş gibi düşünmeyin sakın.bebek için kreş çok erken değilmi.
çikolata konusunda haklısınız. kayınvalidenize söyleyin bak böyle yaparsan veririm yazık değilmi diyin.
ilk oğlumu annem büyüttü .dört yaşında verdim.herkes üç yaşında vermişti. kreşe gitmeden önce ki bir yıl ananesinde paşalar gibi yaşadı. yemeği önünde çizgi film.kreşe çok hevesleniyordu. dörtte verdik herkes ağlayarak bıkarak giriyorken çok hevesli gitti.şimdi ikinci yılımız tv açmasam aklına gelmez resim yapmayı yazı yazmayı çok seviyor. ahh o babası çikolata vermese çikkolata bile yemez.
ama bazen kresde o benimle oynamadı yok o bana şunu dedi bu tarz seyler de çocuk için çok üzücü.
demem o ki küçüzük bebe bırakın babaannesinde en azında uç yaşına kadar paşa gibi yaşasın. pjamalarını giysin yatsın yuvarlansın.tv na sınır getirirsin sevdiği şeyleri aç kapat dersiniz.öle üç dört yaşına kadar tv izlemekle çikolata yiyerek çocuklarımız kötü insan olmuyor.

Bugun isten dondum annem ve kizim evde yok teli de almamis yanina.odalari aradim yok ust kata ciktim yok markete parka baktim yok mahalleyi iki tur gezdim yoklar sonra eve geri dondum baktim sokakta tipis tipis yuruyor benim kiz.sen bizi mi ariyorsun dedi evet dedim komsuya gectik bebek sevmeye gittik uyumadi durmadi da biraz hava alsin diye disari cikardim dedi .tabi ben boyle boyle gezdim demedim pimpirikli dicek bana.aklima biseymi oldu hastaneye mi gittiler diye geldi.bakiciya baktirsam kacirdi mi kotuluk mu yapti diye evham ederim hep.ondan ananenin bakmasi en iyisi.

Allah Allah al kendin bak o zaman. Bu kadae kiymetli cocuklarinizi birakip nasil calisiyosunuz ben de onu anlamiyorum. Begenmessen baktirma. Kadin hem bebek bakiyo hem cene cekiyo
Bu nasil bir yazi konu sahibi zaten uzgun ve huzursuz ne bu yaptiginiz niye yorum yapiyorsunuz ki siz cocuklarimiz tabiki kiymetli anlatmis maddi acidan yetemedigi icin calismak zorundayim diye bende sizin gibileri anlamiyorum.

Antibiyotik konusunda size katiliyorum konu sahibi,bende cocuklarima cok cok gerekmedikce vermiyordum hasta olduklari zaman,oyleki 4 yaslarina kadar 4 kere kullanmamisimdir...Yalniz anlamadigim 9 aylik bebek zeytin peyniri nasil yiyor,zaten istahsiz.Benim cocuklarimda istahsiz olduklarindan, mumkun oldugu kadar besleyici ogunler hazirliyordum,kiymali yumurtali corba,ciger ezmesi gibi...Ayrica kemik suyu kaynatip tepside dondurup dilimleyerek buzluga atiyordum,corbalarina ilave ediyordum..Yemezse yemesin olayida bana ters,zorla yedirilmeyecek tabiiki ama dikkatini cekerek eglendirerek pekala yedirilebiliyor,o da cocuga bakan kisinin marifetine kalmis,biraz sabirla oluyor bence...:KK75::sampiyon:

Annelerin klasik lafı seni kim büyüttü?

Birşey söylesen bunu duyarsın kesin... Ben de annem baksa sorun yaşayacağımı bildiğim için kendim bakıyorum oğluma, 2,5 yaşını geçti ama işe başlayamadım hala...

Benim annem de yemesine çok kafayı takar sizinkinin tam tersi. Ama bezini değiştirmeyi unutur, dışarı çıkarken üstüne başına dikkat etm z, ince giydirir. Arada bir anneme bırakıyorum işim olunca. O zamanlarda bile aklım kalıyor.

Kusura bakmayın da el kadar bebeği bırakıp çalışmak bana çok mantıksız geliyor. 1 yaşına kadar bakın bari. Ha eğer maddi durumunuz da kötüyse biraz toplayın düzeltin sonra yapın bebek. Aile planlaması buna deniyor işte.
Anneniz hiç güzel bakmıyor, çıkabiliyorsanız çıkın derim ya da izin alabiliyorsanız. Zira evladınız az beslendiği için sürekli hasta olur.

Süt sağıp vermiyor musunuz arada

İştahsızlığı hastalıktan geçer

Araya bu sıralar en azından süt koyun meyve koyun

Yemesi içmesi saatli olsun

Az yese de önüne o öğün gelsin

Kahvaltı ara meyve süt saati öğlen yemek arada yoğurt meyve akşam yemek süt vs

Bakıcım vardı çocuğum 9 aylık iken ben emzirir çıkardım teyzesi kahvaltı ettirir meyve yedirir 11 gibi süt içirir uyutur kalkınca öğlen yemek yedirir arada bir süt bir yoğurt öğünü koyup akşam 7 de akşam yemeğini yedirip giderdi

Her şeyi saatli düzenli olursa çocuğun bakımı da kolay olur kafa da karışmaz

Hasta olunca bizim de Can'ımız istemez o geçer bu ara meyve falan yesin bol bol elma armut
Aynen,duzen onemli, cocukta bir sure sonra sonra rutine alisiyor,ben bu aylarda yemek saatlerini duzenli uygulayip, saat 11 ve 15te 2 kere uyutuyordum,gece uykusu 9u gecmiyordu,,duzenini sen belirler ve oturtursan biraz ugrasirsin ama bebegine yararli olur...Tabi annen ikna olursa:110:

Back