Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

çok teşekkür ederim canım kaydettim başlıyorum

Kaptanım çok geçmiş olsun .Canım hem misafirleri problemsiz hoşnut atlattigin için hem de kızın için geçmiş olsun. Telin yapmış yapacağını...format atılınca gidiyor numaralar ama sime kayıtlı olanlar kalır...şimdiden ikisine de kaydet...yeni kızlar atraksiyon!u hayatına şaşırıyorlar bayağı güldüm...biz alıştik... Yakın zamanda değil de aklımda seninle ilgili bir surpriz planlıyorum ...yediğin ictiginden bahsetmemişsin gene....yoğunluğuna veriyorum epey yoruldun zaten.....eylüle bomba gibi giriş yapalım sen de planlarını yapmayi ihmal etme...

Selamın aleyküm kizlarrrrrr ♡♡♡♡♡

Herkese hayırlı akşamlar

Misafirimi biraz önce ugurladim biraz geç geldiği için biraz geç kalktı ama iyi oldu baya sohbet ettik
Sağ Olsun benim büyük kızın Lisede İnşaat okuduğunu bildiği için ( kendi de benim kız gibi Mimari Çizim okumuş ve uzun seneler mesleğini de yapmış ) bir kaç eski iş arkadaşını aradı benim yanımdan
Okul harici evden çizim yaparak kendine harçlık kazanmasını sağlamak için Hem bir sonraki senenin okul parasının yarısını da olsa kenara koyabilir dedi

Kizim çok sevindi hatta eski cizimlerini de çıkarıp gösterdi çok beğendi hem bilgisayardaki hemde elle çizdiği projeleri görünce hatta önümüzdeki hafta biriyle görüşmeye bile gideceğiz ( adam şu anda işler durgun ama eğer isterseniz gelin hem bir tanışalım hemde cizimlerini göreyim demiş )
İnşallah gönlüne göre olur da kuzum okurken de çok güzel para kazanır

Süpermiş Bende birazdan yapıp yarına hazır ederim

Iyimis valla demekki gayet etkili bir diyetmis ♡

Bence hedefinin en azından bir 2 Kilo altına düş ki yarın öbür gün olurda kaçamak durumunda az arti görürsen hemen müdahale edebilecek bir esneklik durumu olsun kiloda

Listeleri beğendim yapılabilir bence ♡♡♡

Sağ olasın canım çok şükür okullara da az kaldı o zaman hele daha rahat olacağim eminim ama tabi o zamana kadar savsaklamak yok
Belim ağrıyor diye henüz parka yürüyüşe niyetlenemiyorum ama evde yapacağım az da olsa
Dediğin gibi beslenme konusunda bende artık tekrar paylaşım yapmam şart
Bu akşam dükkan birami ( tövbe ya Rabbim bira diyince de sanki Alkol kullanacakmis gibi hissediyorum sanki ) hazırlıyorum ve bol suyla devam
Hatta bu gece yarın için yemek planimi da yapıyor ve sizlere paylaşıyorum sonrada plan dışına çıkmak yok yoksa daha çok sismanim diye dolanirim ortada mazallah

Kaptanım kışlık domates rendeledim pişiyor. Posetleyip atacağım dolaba. Kavanoz işi zor geliyor. Smothie stogundan dolapta yer kalmadı. Bu yıl smoothie yi keşfettim hiç bu kadar meyve zengini olmamıştım Bugün böğürtlen, ahududu, çilek, şeftaliyi de hallettim. Önceden de kayısı, vişne, kiraz, muz koymuştum. Her pazara çıktığımda attım birer ikişer poşet...Meyveleri karışık şişeye atıp üzerine süt ve bal varsa bir iki badem, çiğ fındık bazen de bir yemek kaşığı yulaf ezmesi ekledigimde muhteşem içecek oluyor. Ara öğün olarak hatta öğün olarak da deneyeceğim diyetimde.
Benim taraflarda asayiş berkemal. Dinlene dinlene vakit geçiriyorum.

Ooo hamarat hatun Ben bu sene biraz gevşek davrandı domates konusunda
Kışlık taze fasulye, bamya, iç bakla ve bezelye var buluta
Bir ara aksam pazarindan kasayla domates alıp konserve yapacağım
Eşim bir tek domatesi buzuluktan sevmiyor kokuyor diyip duruyor geçen sene 20 kavanoz domates suyu 10 kavanoz da menmenlik yapmıştım sanırım bu sene biraz daha fazla yapmaya çalışacağım
Millet yıkayıp bütün halde de atiyormus ama onu denemek istemedim hoş olmaz diye

Meyve olarak da sadece biraz ahududu, limon ve portakal var ama bir ara nektari birde kirmizi erik atmayı düşünüyorum erikten eşime hoşaf yaparım kışın nektari de olmadı senin gibi smoothie yaparsam diye hazır olsun

Aynen kaslar gidiyor. Spor yapacak hal kalsa iyi olurdu da eski enerji de kalmıyor. . Eskiden çok kısa zamanda ana yemek, yardımcı yemek, çorba, salata donatırdım şimdi o kadarını ancak hafta sonu yapabiliyorum.
Kızlar ne alemdesiniz
Ben ufaklikla keyif yapıyorum büyük kızım babasıyla köye kadar gitti

Birazdan kendime keyif kahvesi de yaparım
İyi akşamlar. Ben de uzunca uğraştan sonra pizza yaptım. Çocuklar çok istiyordu. 1 dilimcik yedim.
Öğlen için mantar ve ıspanak da yaptım. Yeşil mercimek salatası gibi birşey denedim. Çok doyurucu ve güzel oldu.
Dizimi izleyim spora geçeceğim.

Oyyy oyyy...
Bu hafta benden hayir yok sanırım kızlar bugun misafirim vardı ne yedim ne yemedim hiç bilmiyorum diyet yaptigimi pek dillendirmedigim icin yemiyor gorunmek istemedim bir kase yogurtlu makarna yedim
Sabahta sutle yulaf ezmesi hamur işi ve tatlı yemedim ama olmadı sanki neyse önümuze bakacagız artık ...

Umitsizlige kapılmak yok bol su ile cumaya kadar az da olsa eksi görürsün bence ♡♡♡♡
Bu arada sana kolay gelsin misafirlerle ugrasmak zor

Ayhhh yürüyüşten geliyorum pertim çıktı, yarının öğle ve akşam yemeklerini hazırlıcam şimdi, hayat bir maraton sanki

Harikasın canım aynen devam ♡♡♡♡

uykum vaaarrrrrrr

kızlar daha yatmadı acıkmışlar bir şeyler atıştırıyorlar (yediler şimdi yatırıyorum)

çamaşır toplucam sonra yenisini sercem

pazarlıkları yerleştircem. pazardan etli yeşil biber aldım onları doğrayıp dondurucuya atcam ama o işi anca yrn yaparım

bana unsuz patatessiz ve havuçsuz pirinçsiz çorba tarifi versenize ne yapabilirim mercimek dışında

günaydın gençllik.
Bulamiyorum kayınvaliden on numaraymış. tam tarzım
hakkınızda hayırlısı olsun

sağol cnm
benim kv iyidir Allah razı olsun birbirimize hiç gelinlik kvlik yapmadık şimdiye kadar

ayyy iyi dedin kız bende atsam ya meyve dondurucuya hiç aklıma gelmedi ya
bir de izmire gittiğimde ikeadan küçük kilitli saklama poşetlerinden almıştım meyve atarsam diye

Mercimekten sonra favori çorbam yarma çorbası. Ancak içine hafiften iri parçalar halinde patlıcan, biber, domates ile haşlanmış nohut, fasulye ve yarma konulunca çok güzel oluyor.

Sporu bu saatte yapınca uykum kaçtı tabii ki.
25 dakika pilates, 100 adet mekik, 5 adet plank yaptım.
40 dakika tempolu yürüyüş, 600 zıplama önceden vardı.

Sabah klasik kahvaltım:
6 adet yeşil zeytin, peynirli omlet, 3 adet ceviz, yeşillik, domates, salatalık, nektarin

Öğlen:
2 yk etli patlıcan yemeği, 2 yk bulgur pilavı

Ara:3 kuru kayısı, 10 badem

Akşam:
yarım küçük muz, 1 dilim karışık pizza, 5 yk mercimek salatası
2 litre su

Ben unlu çorbalara siyez unu ya da çavdar unu kullanıyorum, sağlıklı karbonhidrata da ihtiyacımız var. Hatta daha az önce yarın için yayla çorbası yaptım, un olarak siyez unu, pirinç yerine de siyez bulguru kullandım. Tavsiye ederim
Onun dışında harika bir antibiyotik özellikli çorba tarifim var bi yerden almıştım tarifi

Malzemeler
  • 3 büyük domates
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı saf zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam kereviz sapı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6-7 bardak sıcak su
  • Tel şehriye
  • Yarım limon
Hazırlanışı
Domatesleri rendeleyelim ve sivri biberleri ince kıyıp saf zeytinyağında çevirelim. 1 yemek kaşığı salçayı, ince kıyılmış sarımsak ve kereviz saplarını ekleyip sıcak suyunu katalım. 3 dakika kadar kaynatıp daha sonra tel şehriyeyi, limon ve kıyılmış maydanozu, son olarak tuzunu ekleyelim. Bir iki dakika kaynatıp kapatalım. Afiyet olsun.

Selamın aleyküm kizlarrrrrr ♡♡♡♡♡

Herkese hayırlı sabahlar

Çok şükür bu sabah en azından erken uyanmayi basarabildim
Hemen sıcak suyumu da aldım güne başlıyorum kendime iyice gelince de güzel bir kahvaltı yapacağım

Hemen aklimdayken bugün için planladigim beslenmeyi de yazayım;

Uyanınca sıcak su
Yarım saat sonra 1 fincan sıcak su daha

Kahvaltı;
1 adet haşlanmış yumurta
1 ufak dilim beyaz peynir
1 domates
1 salatalık
5 zeytin
1 fincan Ananaslı yeşil çay

Ara 1 duble şekersiz Türk Kahvesi

Öğlen
1 porsiyon yoğurtlu kabak

Ara 1 naneli limonlu yeşil çay

Akşam
2 kepçe çorba ( mercimek yaparım )
1 kase chiali yoğurt
1 kase çoban domates salatası

Son ara filtre kahvesi yada şekersiz Türk kahvesi ♡

Gün içinde kesinlikle 3 litre su da icilecek birde 1 litre dukan birasi ( hemen şimdi yapayım gece daldım unuttum )

Sizce nasıl eksik fazla varsa yazın da yemeden müdahale edebileyim

Helal valla o saatte beni kimse spor yapmaya ikna edemedi herhalde işte o yüzden siskoyum ya
Maşallah harika gidiyorsun ♡♡♡♡

Helal valla o saatte beni kimse spor yapmaya ikna edemedi herhalde işte o yüzden siskoyum ya
Maşallah harika gidiyorsun ♡♡♡♡
Ay canım ya öyle deme. Her insanın bünyesi farklı. Beni sanırım dukan birası tetikledi. Bugün belki farklı olur senin için.
Bir de kilolar çok fazla iken metabolizma gerçekten çok düşüyor ve enerji kalmıyor. Kilo verdikçe rahatlıyorsun ve enerjin artıyor. Kendini biraz zorlaman lazım.
Diyetisyene ilk gittiğimde 40 yaşında olmama rağmen 74 kilo nedeniyle metabolizma yaşım 45 çıktı. O zaman resmen böyle oldum. Sonra her kilo verdiğimde 44, 43, 42, 41 ve sonunda 40 oldu. o zaman da böyleydim.
Kilo vermenin sırrı sanırım tek düzen beslenmeyi bırakıp sürekli bedeni şaşırtmakta yatıyor.
Bir de vücut kitle indeksine göre obez grubuna girince vücuttaki yağ hücreleri kendini katlıyormuş. Yani kilo vermek iyice zorlaşıyor. Beni tetikleyen de ilk 77 kiloya çıkmaktı. Yani o sınıra ramak kala kendimi spor salonuna attım ve diyetsiz 3 ayda 3 kilo verdim. Zor oldu ama bu kez başarmak istiyorum.
Yaşın gençken kilolarından kurtulman daha kolay eğer önemli bir sağlık problemin yoksa. Sonrasında inan enerji daha da çok düşüyor.
İçinden spor yapmak gelmiyorsa aç bir zumba, sambola (çok eğlenceli bir dans) veya en hafif dans, göbek havası . Sonrasında terini soğutmadan biraz pilates, mekik o süper olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…