Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ohh ne güzel yapmışsınız valla kızlarlaSelamlar çıtırlar.
Hastane işlerimiz vardı bugün onları hallettik. Kızlarla alışverişe çıktık. Kaçamak yaptım dondurma yedim. Nasıııııl güzel geldi. Sabah ta artı çıkınca yedim valla. 1 saat yürüdüm üstüne suçluluk duygusu.
Aslında soğuk soğuk iyi oluyor. Zamanla alışıyor insan. Ama zorlama midene zarar verirsin.Dukan birasının tadı inanılmaz midemi bulandırdı ben bunu hayatta içemem. Bitki çaylarını seven biriyim aslında ama yine de içemem.
Mercimekten sonra favori çorbam yarma çorbası. Ancak içine hafiften iri parçalar halinde patlıcan, biber, domates ile haşlanmış nohut, fasulye ve yarma konulunca çok güzel oluyor.
Ben unlu çorbalara siyez unu ya da çavdar unu kullanıyorum, sağlıklı karbonhidrata da ihtiyacımız var. Hatta daha az önce yarın için yayla çorbası yaptım, un olarak siyez unu, pirinç yerine de siyez bulguru kullandım. Tavsiye ederim
Onun dışında harika bir antibiyotik özellikli çorba tarifim var bi yerden almıştım tarifi
Malzemeler
Hazırlanışı
- 3 büyük domates
- 2 adet sivri biber
- Yarım çay bardağı saf zeytinyağı
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam kereviz sapı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 6-7 bardak sıcak su
- Tel şehriye
- Yarım limon
Domatesleri rendeleyelim ve sivri biberleri ince kıyıp saf zeytinyağında çevirelim. 1 yemek kaşığı salçayı, ince kıyılmış sarımsak ve kereviz saplarını ekleyip sıcak suyunu katalım. 3 dakika kadar kaynatıp daha sonra tel şehriyeyi, limon ve kıyılmış maydanozu, son olarak tuzunu ekleyelim. Bir iki dakika kaynatıp kapatalım. Afiyet olsun.
Bir yerden baslacanim meyve stokuna ...Kayısı, kiraz vişneyi kaçırdın ama çilek bulabilirsin pazarda. Çilekleri ikiye bölüp at... bütünler zor oluyor blendrda. Şeftali, armut, böğürtlen, ahududu, siyah erik tam mevsimi.
Spor enfes... akşam yediğin bir dilim pizza olmasaydı keşke...bir daha yeme canım.
Boşanmış güçlü kadınlara hayranım...ben de boşandım ... Sağlıkla büyüt yavrularını...
oynakbasi34 canım harika bir menü planlamişsin...gerçekleşmesi için dua ediyorum...
Kızlar evde bugün eşim işi vardı çıktı kitaba yeşil çaya devam hadi bakalım herkes hupletsin :))
Domatesleri yıkayıp 6 şar 7 şer posetledim canım iki senedir yapıyorum buzlu olarak suyun altına tutunca kabukları kolayca soyuluyor yine buzlu halde doğrayıp tencereye atıyorum tabiki şişe kadar lezzetli olmuyor ama idare ediyor, buzunun çözülmesini beklersen berbat oluyor hepsi tek püf noktası buzlu doğramak
Ben un eklemiyorum. Normalde konuluyor.Slm kizlar
Kizlari yatirdim ama uyumadilar bebde kahve yaptim kendime. Sonra camasir katlayip biberleri dogrucam yarina kalmasin disarida beklediler 1 gece.
Bugun de acil muayenede calistim. Arkam yer gormedi
Bunlari sadece salcali suyla mi yapiyorsun. Yarmali yogurtlu corba ben de yapiyorum ama un da koyuyordum icine.
7
Sagol cnm
Bu mevsimde kereviz bulmam zor olur ama mevsimi geldiginde yapmak isterim.
Benim yeni baslayacagim programda 40 gun biyunca ne olursa olsun sifir un kullanilacak. Patates pismis havuc pirinc makarna irmik sehriye bunlar yasak
Cilek vardi bu hafta onumuzdeki hafta cilek seftali ve erik alayim bende
Bende domatesleri cigden soyup yemeklik kup kup dogruyorum. Sonra 1 sb seklinde buz dolabi posetine yerlestirip dondurucuya atiyorum. Yemeklere buzu cozulmeden atiyorum ayni yazin oldugu gibi oluyor tadi ☺
Tamam cnm sagol.Ben un eklemiyorum. Normalde konuluyor.
Yoğurt yumurta ile yapılan yayla çorbası gibi kaynatıp içine diğer malzemeleri koyuyoruz. Naneli tereyağını da kaselere koyduktan sonra üstüne döküyoruz. Ben azıcık kırmızı biber atıyorum. Yarın yapayım ben de.
Bugün çok keyifsizim, dokunsan ağlayacak gibiyim, çok hassasım, sanırım biraz yoruldum sürekli koşturmaktan..
Dün işyerinde işverenler ile atıştık, iki patron var ikisiyle de birbirimize girdik çok sinirlendim, büyük kapıştık çünkü..
Sanırım yalnız olduğumdan bunaldım çok, annemi kardeşlerimi özlüyorum. Dün aradım gelin dedim, haftasonu ablam, kız kardeşim ve annem gelmek için ayarlamaya çalışıyorlar, onlar istanbuldalar ben 3 senedir Ankarada yalnız yaşıyorum, kızımla beraber.. Ailenin uzakta olması çok zor
Bir yerden baslacanim meyve stokuna ...Kayısı, kiraz vişneyi kaçırdın ama çilek bulabilirsin pazarda. Çilekleri ikiye bölüp at... bütünler zor oluyor blendrda. Şeftali, armut, böğürtlen, ahududu, siyah erik tam mevsimi.
Spor enfes... akşam yediğin bir dilim pizza olmasaydı keşke...bir daha yeme canım.
Boşanmış güçlü kadınlara hayranım...ben de boşandım ... Sağlıkla büyüt yavrularını...
oynakbasi34 canım harika bir menü planlamişsin...gerçekleşmesi için dua ediyorum...
Günaydın kızlar
Son iki gün kaldı... Kervan yolda düzülür sözünü bir kenara atıp şimdiden hazırlıklari tamamlamak lazım. Eksiklerimi gözden geçirdim.
Hurma
Kuru üzüm
Leblebi
Çiğ fındık
Çiğ badem
Ceviz
Yer fıstığı
Gün kurusu kayısı
Chia( evde var ama yarım)
Kinoa( az var)
Dolaba atmalik kırmızı biber
Bitki çayları var idare eder bir ay
Peynirlerimi haftalık alırım
Pazar günü ilk menumle listedeyim inşallah.... kaptanim oynakbasi34 deneme sürem olacak mı listeye girdiğimde...
sonundaoldu Lilimam bana eşlik edeceksiniz di mi.... mavimli ve zukkum keşke siz de bir sürprizle gelseniz.
Geçmiş olsun kaptan. Acil şifalar diliyorum.Selamın aleyküm kizlarrrrrr ♡♡♡♡♡
Herkese hayırlı sabahlar
Şükür kavusturana ♡
Bir günüm de aksiyonu geçsin be
Aksam üzere tam elime telefonu aldım buraya yazacaktım ki Annem aradı babam hasta diye
Hadi herkes tabi toplandı hastaneye gidecek diye adamcağız 2 gündür hafif ishalmis tabi Annem onemseyip demiyor bile tabi sonra ateşi yükselip daha kötü olunca açılır oldu
Salgın varmış Babamı bulmuş
Gece 01.20da ancak evime girebilir sonra da hemen kendimi yatağa attım
Şükür en Son daha iyidi ♡ Serumu yiyince kendine geldi tabi tahlilleri de akıllı doktor her defasında tek tek yapınca baya uzun sürdü ulen yap hepsini birden madem ne birini yapıp bu fena değil ama birde bilmemne tahlilline de bakalım diyorsa artık
Neyse umarım bir daha kötü olmaz da ilaçlarını içince toparlar
Günümüze şükür ne diyelim ♡
Çok az olmamış mı?Günaydın,
Dün ki menümü yazayım;
Sabah : Kalkar kalkmaz 1 yemek kaşığı zeytinyağı+limon 1 saat sonra 6 adet siyah zeytin, 1yk lor peyniri, yeşillik
Sabah ara : 1 kupa yeşil çay
Öğle : Soslu Kabak spagetti 1 porsiyon
Öğle ara : 2 adet mürdüm eriği
Arada 1 adet hurma, 1 adet gün kurusu
Akşam : 1 kase siyezli yayla çorbası
Toplam alınan kalori 560 kcal
Su 4 litre civarı , spor yok.
Dün akşam kızımın veli toplantısı vardı epey uzun sürdü zumbaya gidemedim, reglimin ilk günü olduğu için yürüyüş yapacak halim de pek yoktu.
Ben normal diyet programına uyunca kilo alanlardanım, normalde de sağlıklı ve az beslenen biriyim ama tatlı bağımlısıydım o yüzden kilo aldım, bir de kullandığım bazı ilaçlar yüzünden bu kadar şiştim. Hayatımda 55 bile görmeyen 50 kiloluk biriydim öyle yemek yiyemezdimGeçmiş olsun kaptan. Acil şifalar diliyorum.
Çok az olmamış mı?
Diyetisyenim bana 1000 kalorinin altına inersen ömür boyu öyle beslenmek zorunda kalırsın demişti.
Günaydın kızlar
Son iki gün kaldı... Kervan yolda düzülür sözünü bir kenara atıp şimdiden hazırlıklari tamamlamak lazım. Eksiklerimi gözden geçirdim.
Hurma
Kuru üzüm
Leblebi
Çiğ fındık
Çiğ badem
Ceviz
Yer fıstığı
Gün kurusu kayısı
Chia( evde var ama yarım)
Kinoa( az var)
Dolaba atmalik kırmızı biber
Bitki çayları var idare eder bir ay
Peynirlerimi haftalık alırım
Pazar günü ilk menumle listedeyim inşallah.... kaptanim oynakbasi34 deneme sürem olacak mı listeye girdiğimde...
sonundaoldu Lilimam bana eşlik edeceksiniz di mi.... mavimli ve zukkum keşke siz de bir sürprizle gelseniz.
hayırlı olsun tatlım. ben de pazartesi başlama niyetindeyim ama liste işine tam karar veremedim. çünkü dün ben doktra gittim bebek için. eşimden ve benden bir takım testler istedi. bir yola girdik bakalım. o yüzden adapte olana kadar listeye girmem sanıyorum. sonrası Allah kerim
ben de çavdar ekme alırım bugün.
peyniirm var salçam var
yoğurt mayalamam lazım.
ben kuruyemiş çok sevmiyorum. o yüzden form bisküvilerden alırım.
meyve alırım.
biraz da sebze aldım mı tamamdır.
kaptan geçmiş olsun.. acil şifalar diliyorum..