• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

merhabalar fıstıklar
geliyorum geliyorum bir türlü yazmaya fırsatım olmuyor
hasta arkadaşlara geçmiş olsun
sıkıntısı olanlarada biran evvel huzur diliyorum
ablacım resmine baktım süpersin nediyim daha artık senin kadar olsam dünyalar benim olurdu
benim diyet iyi gidiyor yanlız regli olmam gerekiyordu hala olmadım tuhaflık var ama beklidiğimden az gidiyor akşamları çok acıkıyorum ila ufak bişeyler atıtırıyorum onuda kessem süper olacak

selam kızlar nasılsınız
ben ilk önce bu günden kilo bildirimi yapayım 81 kiloyum
beni öyle kaydedin çünkü takımdan kendi isteğimle ayrılıyorum senağlama
başka arkadaşlar faydalansın
hepinizi çok seviyorum takımdan yana hiç bir sıkıntım yok
sizler sayesinde kendime güvenim geldi bu kadar kiloyu sizin sayenizde verdim
benim sorunumu az çok biliyorsunuz artık son raddesindeyim
artık bitti diyorum dayanamıyorum ve gücüm kalmadı senağlama
moralim sıfır kimseyi kendi derdimle sorunumla üzmek istemiyorum
kaç gündür ağlamaktan gözlerim şiş burnum şiş dolanıyorum
beynim uyuşuyor ve hep uyumak istiyorum senağlama

tekrar söylüyorum iyiki sizleri tanımışım iyiki arkadaşımsınız
hepinizi çok çok çok seviyorum
ama benim gücüm bitti çok yoruldum ben senağlama
kusura bakma tinki esim evde pc benim hizmetim dısında okuyup yazamadım... sorununu biliyoruz kuzumda hepimisin derdi tasası var emin ol :( ben haftada iki krizle acile gidip diyazen alan kisiydim valla 3 ayrı depresyon hapları veriyordu dr ler :( yani gülüm ben burdaki arkadaslarım sayesinde düzeldim sayesinde .... gitme canım esin kızıyorsa esin yokken katıl bize olmazmı hee hem benim saçma sapan dolu hikayem var :) daha basımdan geçen abuklukları yazmadım sana :) sık disini kuzum yaa biliyom panik atak zor bisi en ufak olayda daral gelir sana bunları birlikte asarıs bi bakarsın bisi kalmaması... gitme kuzum bak

kusura bakma tinki esim evde pc benim hizmetim dısında okuyup yazamadım... sorununu biliyoruz kuzumda hepimisin derdi tasası var emin ol :( ben haftada iki krizle acile gidip diyazen alan kisiydim valla 3 ayrı depresyon hapları veriyordu dr ler :( yani gülüm ben burdaki arkadaslarım sayesinde düzeldim sayesinde .... gitme canım esin kızıyorsa esin yokken katıl bize olmazmı hee hem benim saçma sapan dolu hikayem var :) daha basımdan geçen abuklukları yazmadım sana :) sık disini kuzum yaa biliyom panik atak zor bisi en ufak olayda daral gelir sana bunları birlikte asarıs bi bakarsın bisi kalmaması... gitme kuzum bak

kimsenin bir yere gittiği yok üzülme sen asim :teselli:
tinkim sadece bugün kötü gününde bunalmış
burda bir aileyiz biz kimin başı darda hepimiz kucak açarız tinkim
ne zaman istersen yanındayım kuşum
özelimede yazabilirsin Şeniz

:CüvCüv::CüvCüv:

Aman ev işi olmasa batu var şekerim enerjimi sömürcek..sabah uyandık emzirip geri uyutucam aklımca ben de uyuycam tabii.ama nerdee uyandı emdi 45 dk uaynık dıurdu anasının uykusunu açtı geri uyudu hem de 2,5 saat şu anda tekrar uyandı..:CüvCüv::ecrin_bebek:
Allah yardımcın olsun gazan mübarek olsun:emir_bebek:

kızlar çok fenayım ya kafam yerinde değil hiç
diş ağrısı kafama kulağıma her yerime vurdu
gözümü bile zor açıyom evde olmak istiyom ben yaa

Geçmiş olsun Huselim ama doktor yolu gözükmüşa.s

selam kızlar nasılsınız
ben ilk önce bu günden kilo bildirimi yapayım 81 kiloyum
beni öyle kaydedin çünkü takımdan kendi isteğimle ayrılıyorum senağlama
başka arkadaşlar faydalansın
hepinizi çok seviyorum takımdan yana hiç bir sıkıntım yok
sizler sayesinde kendime güvenim geldi bu kadar kiloyu sizin sayenizde verdim
benim sorunumu az çok biliyorsunuz artık son raddesindeyim
artık bitti diyorum dayanamıyorum ve gücüm kalmadı senağlama
moralim sıfır kimseyi kendi derdimle sorunumla üzmek istemiyorum
kaç gündür ağlamaktan gözlerim şiş burnum şiş dolanıyorum
beynim uyuşuyor ve hep uyumak istiyorum senağlama

tekrar söylüyorum iyiki sizleri tanımışım iyiki arkadaşımsınız
hepinizi çok çok çok seviyorum
ama benim gücüm bitti çok yoruldum ben senağlama
Tinkimi çok üzüldüm nereye daha benim koçum olacaktın hani:uhm:

dam üstünde un eler dam ustunde un eler tombik tombik me....ler zalım oy gelin zalım zalımmmm velelelelelellelelelel tey tey teyyyyyyyyyyyyy:teytey::teytey::sm_cool: selam kızlar nassınız ben iyi ile kötü arası haldeyim:( :) kötüyüm çünki yüzüm sisti 20lik disin yanınıa nohut parcası kaçı çırkardım ama gecede o beni çıkardı resmen sisti iyice agrıda var ama mutluyummmmmmmmmmmmm teyyooooooooooooooooo:))) insallah yarım kalmaz mutlulugum:(

Geçmiş olsun Asicim

bencede gitmesinve evet biz bir aileyizkaydirigubbakcemile5 Tinki benimde özelime herzaman yazabilirsin amasakın vazgeçmea.s.

Kızlar hepinize iyi akşamlar Şeniz öğlenki 1 saat spordan sonra hoşaf gibiyim-tatlicadiarzu-

dam üstünde un eler dam ustunde un eler tombik tombik me....ler zalım oy gelin zalım zalımmmm velelelelelellelelelel tey tey teyyyyyyyyyyyyy:teytey::teytey::sm_cool: selam kızlar nassınız ben iyi ile kötü arası haldeyim:( :) kötüyüm çünki yüzüm sisti 20lik disin yanınıa nohut parcası kaçı çırkardım ama gecede o beni çıkardı resmen sisti iyice agrıda var ama mutluyummmmmmmmmmmmm teyyooooooooooooooooo:))) insallah yarım kalmaz mutlulugum:(
::roflol::roflol:kız dişin ağlıyor böyle oynuyosun
yoksa yoksa düşündüğüm şeymi
kilomu verdin kıııız
dişin içinde geçmiş olsun şeker

bana bak tinki bunu kendin için yapıyosun eşin için değil bu bir
ikincisi bu yıl o evde öss gibi büyük bir maratona girecek bir çocuk var buda iki :mymeka:
aç değilsin açıkta değilsin şükür
annenin evinde sanırım biraz onun aylığıda var rahatsın a.s
sen bu derece kaygıarda olacağına bırak eşin kaygılansın
meteleksiz dolaşsın kocaman adam :mymeka:
tepenede çıkarma yüz veripte
ekmek elden su gölden alıştırmışınız
bir yerde dur demesini bil artık
ama bu kavgayla huzursuzlukla olmaz
onu umursamamakla olur
önce kızını düşün çocuğa hiç birşeyi intikal ettirme a.s
bırak diğerininde önünde arkasında dolaşıp yağlayıp bağlamayı
deli etme beni
kimse seni hiç bir yere bırakmıyo bunu bilesin
bırakalımda tekrar aramıza 90 kusurlarla dön değilmi :kızgın:

işte buuuuu
ablacım ayakta alkışlıyorum senia.s.
Şenizsonuna kadar haklısın

tinkimi duy sesimizi anacım sen niye üzülüyosun şimdi bişi dicem ayıp olacak neyse o başındaki seni üzen üzülsün
hiçbişey senden kıymetli değil şeker
bak ne güzel kendine önem vererek kilo vermeye başladın burda
eğer o insan senin kendine önem vermeni çekemiyorsa bırak kendi değersizliğiyle kalsın şeker

Son düzenleme:

:teselli:Şeniz :asigim:

aaa neler konuşulmuz çok merak ettim ama yemek yapmam lazım yemekten sonra burdayım çatlıcam yaaaaaaaa

meraklı meloş seni :oklava:
koştur bakalım geç kaldın Şeniz
bugünki raporum
sabah küçücük bir pohça
öğleyin elma
bugün çok yoğumdummm kafamçokkarıştı
öğleden sonra protiteröl yaptım ondan birtane
akşamda ispanaklı börek bir parça kocamandı :1no2:
birazda bakla yemeği kaydirigubbakcemile3
birazdan profiteröl yiyecekler çayla nasıl sıyırıcam bilmiyorum :1no2:
ama şuvar bu hafta kaçamagım baya oldu
artı çıkmayayımda tüm eksilerin 100 gramına bile razıyım a.s

lili ablam bende katılıyorum dediklerine tinkicim yok öyle gidiiyorum demek cnm
bu arada inşallah yarın baskül beni sevindirecek

süpersin hadi bakalım luboşş :1hug:
hep biz sırtlayacak değilizya takımı bu haftada sıra sizde :1rolleyes:
bayrağı biraz taşıyın
koşmaktan yoruldum inzivaya çekildim kendi adıma :jeyyar:

Bağırsak problemlerine karşı posalı gıda

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kuzu, posalı gıdaların gaz yapmaması için suyla birlikte alınması, kurubaklagillerin de ıslatılmadan tüketilmemesini önerdi.

Kuzu, makat bölgesindeki rahatsızlıkların önlenmesinde düzenli dışkılama alışkanlığının önemine işaret etti.

Posalı gıda alınmasının buna büyük yardımı olacağını, yeterli posa almanın sırrının ise, iyi dengelenmiş, yüksek posa içeren besinlerin tüketilmesinde yattığını kaydeden Kuzu, düzenli dışkılama alışkanlığı için şunlara dikkat edilmesini önerdi:

-Posalı gıdalar tercih edilmeli.

-Soyulmamış meyve tüketilmeli.

-Kayısı, üzüm, hurma, pestil, incir gibi kurutulmuş meyve yenmeli.

-Kabuklu çiğ sebze tüketilmeli.

-Yulaf ve kepek gevreği tüketilmeli.

-Düzenli yemek yenmeli.

-Yiyecekler iyi ve yavaş çiğnenmeli.

-Daha fazla su içilmeli. (Günde 8-10 su bardak sıvı veya su)

-Düzenli egzersiz yapılmalı. (Düzenli yürüyüş, karın egzersizleri)

-Düzenli tuvalet alışkanlığı kazanılmalı.

-Stres azaltılmalı.

POSAYI ARTIRMANIN YOLLARI

Besinlerdeki posa miktarını artırmanın sanılandan daha kolay olduğunu bildiren Kuzu, bunun için de şu tavsiyelerde bulundu:

-Kepek ekmeği, kahverengi pirinç, meyve-sebze gibi yüksek posalı gıdaları; beyaz ekmek, beyaz pirinç ve cips-şekerleme gibi düşük posalı gıdalara tercih edin.

-Daha fazla çiğ sebze ve kabuğu soyulmamış meyveler yemeye çalışın. Sebzeleri pişirmek, içlerindeki posa miktarını düşürür. Yenebilen kabuklar da iyi birer posa kaynağıdır.

-Her öğünde yüksek posalı gıda alın. Unlu lapalar iyi bir başlangıç olabilir. Fakat meyve-sebzeleri de bulundurmaya çalışın.

Gerekli olan posanın bir anda değil yavaş yavaş tüketilmesi gerektiğini anlatan Kuzu, ''Bir anda çok fazla miktarda posalı besin tüketmek gaz oluşumuna ve kramplara neden olabilir. İstenilen miktara ulaşmak bir kaç ayı bulabilir. Ancak, bu süreçte yeterli miktarda sıvı almayı unutmamak gerekir'' ifadesini kullandı.

KEPEKLİ EKMEK

Ekmeğin renginin kahverengi olmasının, kepekli olduğu anlamına gelmediğine dikkati çeken Kuzu, şöyle konuştu:

''Kepekli ekmeklerin rafine edilmiş buğday unundan yapılanlardan daha koyu kahverengi olduğu doğrudur. Bununla birlikte, bazı ekmeklerdeki kahverengi boyamadan kaynaklanır. Bu tip ekmeklerin etiketinde 'karamel ile renklendirilmiştir' diye yazar. Kepekli buğday unu ile yapılmış ekmeklerin tercih edilmesi gerekir'' diye konuştu.

POSALI DİYET VE GAZ SORUNU

Yüksek posalı diyet alınmasının beklenen yan etkisinin bağırsak gazı ve şişkinlik olduğuna işaret eden Kuzu, bu nedenle posalı besinlerin oranının yavaş yavaş yükseltilmesini önerdi.

Bağırsak gazını ve atık maddelerin sıkışarak kabızlık yapmasını önlemek için posalı gıda ile birlikte su alınmasını tavsiye eden Kuzu, şunlara dikkati çekti:

''Genellikle baklagillerden ve lahana türü sebzelerden gaz yaptığı için şikayet edilir. Bunun bir nedeni, bazı karbonhidratları sindirecek doğru enzimlere sahip olunmamasıdır. Bağırsak duvarında bazı karbonhidratların sindirimi için gerekli enzimlerin vücut tarafından üretilememesi, sindirim işlevini bozar ve gaz oluşumu meydana gelir. Bu durum şişkinlik hissedilmesine neden olur.''

Kuzu, süt, buğday özü, soğan, havuç, kereviz, muz, üzüm, kuru kayısı, erik suyu ve sorbitolün (meyve şekeri) gaz yapıcı besinler olduğunu belirterek, baklagillerin neden olduğu gazın zararsız hale gelmesi şunları önerdi:

-Kurubaklagiller hazırlanırken akşamdan suda ıslatılmalı, yemek başka temiz su ile hazırlanmalı. Gaz yapıcı bazı karbonhidratları emdiği için ıslatma suyu kullanılmamalıdır.

-Kurubaklagillerin pişirilmesi için yeteri kadar zaman ayrılmalıdır. Böylece kolay sindirilir.

-Baklagiller veya benzeri rahatsızlık veren besinlerden daha küçük porsiyonlar alınmalıdır.

-Konserve edilmiş baklagillerin suyu boşaltılmalı ve temiz su ile yıkanmalıdır.

afiyet olsun abalm inşallah yaramamıştır ama çok üzülmedim yediğin için bizden ayrılman demek yemem o yüzden gıram gıram ver ablam

haklısın fıstıkım husel şutlıyayım diye laf sokup duruyo ama kaydirigubbakcemile3
yeni elemanlar falan kaydirigubbakcemile3
hiç niyetim yok gitmeye
çağırmasaydı beni buraya gitmeyecem daha bana nee :1rolleyes:
gidersem alıcam biliyorum bunu songünlerde zayıfım biraz diyet konusunda herkes yeter diyo bir gevşeme oluştu bende :1no2:

haklısın ablam ama ben senin kadar düzenli kg veremiyom bu ara inşallah bu başlangıç olur istikrarlı bir şekilde kg veririm gerçi meçburum nisanda kardeşimin nişanı var en azında 70 olmam lazım
neyse ben çay içmeye gidiyorum sonra gelirim yine ablam

Back