Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Banu ablacim benim küçük yaramaz kizimla zor gezmeler
sabah kahvaltı yap,kizceyi yıka evi toparla kV geldi lahana sardik aksama

Dedim sizde buyurun gelin aynı binadayiz davet beklerler vakitli vakitsiz gelmezler davet etmeyincede gorumceye bizi kimse cagirmiyor diye dertleniyorlarmis

Valla şimdiki aklım olsa bırak aynı binayı aynı semtte bile oturmazdim

Kızlar bu arada dün büyük kızımla biraz sohbet ettik baş başada arkadaşından laf açılınca ; ya banamı öyle geliyor ama Rümeysayla ( kapalı çok cici bir kız ) görüşmeye başladığından beri bazı şeylere daha farklı bakıyorsun gibime geldi dedim kızıma :KK68:
Oda bana aslında ciddi ciddi kapanmayı düşündüğünü, onu görünce çok özendiğini ama açıkçası cesaret edemediğini ya sıkılırda açılırsam daha beter günaha girmekten korkuyorum dedi :KK68:

O an bir yandan çok mutlu oldum bir yandanda kendimden utandım :oops:
Ben bilmiyorum daha evvel sizlere anlattım mı ama ben evlendikten sonra kapanmıştım aslında hatta 7 sene kapalı gezdim ama açıkçası sadece eşim istedi diye ( onada babası baskı yapmış yeminle istemeye bile gitmem diye ) kapanmıştım ve ben Müslümanlığı doğru yaşamak istedikçe hep eleştirildim KV ve KP tarafından, kapalı olduğum halde devamlı bir şey olduğunda bu gavur adetini senmi öğrettin oğlumuza yada torunumuza diyip durmalar; yok efendim namaza başladığımda kaza namazlarıda kılmak istiyorum diye abartıyorsun uçacağınımı sanıyorsun kafayı yersin yakında demeler; yok efendim el uzatana el veriyorum diye boşuna örtünüyorsun demeler falan fişman :KK61: tabi diğer yaşadığım sıkıntılarda çabası olunca ben açıldım :oops:
Madem yaranmıyorum neden sırf onlar istiyor diye kapalı gezeyim ki dedim ama Allah biliyor ya sonradan hep pişmanlığını yaşadım için için ama ya yine sıkılırda açılırsam diye tekrar kapanmaya niyetlenemedim kaç senedir çünkü kapanırsam bu kez sadece Allah korkusu için kapanmak isterim ve bir daha asla açılmamak üzere olmasını isterim :KK66:

Daha 17 yaşına bile yeni girmiş kızım bile benden çok daha doğru yaşamaya çalışıyor :KK68:
İnanın çok gurur duydum onunla bir yandanda kendimi teselli ettim bak ne olursa olsun sen evladına olması gerekeni vermişsin ona yaşayarak örnek olmamış olsanda diye :KK66: Hani üzerine para verin asla kolsuz giymez yada şort aksine son kuzenin düğünü için tesettür giyim satılan bir siteden etek ve uzun kollu bluz aldı kendine çokta yakıştı kuzuma :KK68:

Sonra ona dedim ki kuzum iyi düşün bak benim yaptığım hatayı yapma ama eğer ileride kapanacağım dersen bende senden cesaret alıp kapanırım Ana kız aynı zamanda kapanır birbirimize destek oluruz dedim :KK60: çok sevindi nasipse tamamen emin olduğumda birlikte kapanırız Anneciğim dedi :KK36:

Bazen nette geziniyorum okadar güzel şeyler var ki tesettürlüler için ama maşallah baya pahalı bazı yerlerde :KK70:
Benim Annem Babamda biz 12 - 13 yaşlarındayken hacca gittiler hatta döndüğünde babam ilk düğün davetiyesi geldiğinde bize dönüp gülerek bana bakın mini giymeyin Hacı Hasanın kızlarına bak demesinler dedi :KK70: Annem hemen senin Hacılığın kendine onlar neyi nerede giyeceklerini bilir demişti :KK68: Aslında babam pamuk gibidir asla zorlayacak biri değil ama yinede Annem hemen önüne geçti aklından bile geçirme diye :KK48:
Ben evleneceğim zaman kapanacağımı duyurunca ( ki gelinliğim bile tesettürdü gerçi onuda beğenmemiştim KV seçmişti ) Anneme inşallah yapabilir demiş Babam :KK53: çünkü içten değil sipariş üzerine olacağını oda anlamıştı.
Ben hep diyordum asla zorlamam Rabbim o duyguyu versin içine diye ve hakikaten Rabbim dualarımı kabul etti sanırım :KK68:İnşallah dediğin gibi Ana kız en kısa zamanda üzerimize düşeni yapacak duyguyu hissederiz ( benim varda tabi şeytan dürtüyor sanırım hala arada :KK48: )

En azından sen bir nebzede olsa yapıyorsun ama doğru şeklinin nasıl olduğunu da biliyorsun :KK60: Rabbim hepimize laikiyle kapanmayı nasip etsin ne diyelim :KK68:
Kimin kime vesile olacağı belli olmaz sonuçta :KK60: birlikte belki hatalarımzı düzeltiriz :KK68:

Oy ben merak ederim şimdi bak o yorumu :KK48: Neyse bende yatayım baride sabah ilk işim senin yorumuna koşmak olsun :KK48:
Dun aksam okuyunca gec oldu cevap veremedim canim
Dualarinin kabul olmasi ne guzel :KK66:
Aslinda sen istemesen kimse kapatamazdi seni aile buyuklerinin yaptigi cok yanlis taktir edip davranisini
Seni iyi yonde desteklemis olsalar sen acilmazdin diye dusunuyorum ...
Kizinin kapanma istegide guzel bence gecen gun benim kizimda bana sordu anne sen kapalisin ya bende kapanacakmiyim dedi :KK66:
Aldim onu dizime biraz konustuk dedim annecim dogru olan dinimizin emri kapanmamiz ama zorlama yok sen ibadetini yaparsin duani edersin edepli giyinir ve davranirsan kapanma secimi sana kalmis ilerde istersen kapanirsin dedim ...
Benim her dusunce ve goruse saygim var ben anlatirim davranislarimla ornek olmak istterim ama her zaman secim kisiye aittir bence dualarimda hep vicdanli iyi insanlar olsunlar diye dua ederim bunlar olursa gerisi kendiliginden gelir :KK66:
Allah hepimize hakkiyla yasamayi nasip etsin ...

Kiloları birbirine yakın olan arkadaşlarımızı eşleştiriyorum :KK66: Bundan sonra herkes kendi grubundaki arkadaşlarını her fırsatta yanlış bir durum varsa uyarıyor ve her fırsatta motive etmek için elinden geleni yapıyor :KK66:

Kırmızı Grup ; Diademe Diademe E elifdnzzz @Alya39
Sarı Grup ; @Titan_ Su perisi86 Su perisi86 LargeGemini LargeGemini
Mavi Grup ; @ISILDURU Huzurvemavi Huzurvemavi @Urmiaa3
Yeşil Grup ; @Esrasi X xyz_s @musmutlu8787
Mor Grup ; oynakbasi34 oynakbasi34 @deniz_74 @zambak86

Kızlar kim hangi renkteki gruptaysa bundan sonra yapabilirse o renkte yazsın diye düşünüyorum :21: Hem takım her anlamda renglenmiş olur :KK48: hemde Grup arkadaşımızın yazısını kaçırmamış oluruz :KK66:

Herkesi kilosuna göre eşleştirmeye çalıştım ama benim sıkletimde kimse yok diye morardığım için morlara sığındım :KK70:
Umarım herkes memnun olur ama isterseniz aranızdada değiştirebilirsiniz :KK66:
Ben bu şekilde kayıt ediyorum değişiklik olursa bana da söylerseniz değişikliği kayıt ederim :KK66:
Cok güZel olmuş kaptanım ama ben kırmızı nasıl yazıyoru bılmiyorum ben biraz teknoloji özürlüyümde

Banu ablacim benim küçük yaramaz kizimla zor gezmeler
sabah kahvaltı yap,kizceyi yıka evi toparla kV geldi lahana sardik aksama

Dedim sizde buyurun gelin aynı binadayiz davet beklerler vakitli vakitsiz gelmezler davet etmeyincede gorumceye bizi kimse cagirmiyor diye dertleniyorlarmis

Valla şimdiki aklım olsa bırak aynı binayı aynı semtte bile oturmazdim

Hamarat hatun maşallah küçük kuzuya rağmen yapmışsın herşeyini :KK66:
Valla benimkilerde yan apartmandaydı hatta bir ara eşimin yüzünede demiştim bir gün harbi kaçıp gidiceğim diye :KK70: Bizimkiler evi alırken eşimin mesaiye kalırsa yalnız kalamayacağımı bahane etmişlerdi ama sonradan hep onların yanında da dedim lanet olsun evi aldığımız güne diye :KK43:
Hee manzaram güzel önüm asla kapanmaz ama evim bayırda üstelik KP ölür ölmez zaten KV ve kızlar evi satmaya karar verdiler ve yan apartmanda olan kendi evlerini satıp bölüştüler :KK66: Şimdi KVye diyorum tabi sattın evi bayırdan kurtardın kendini ben kaldım buralarda diye :KK70:

Kesinlikle az da olsa mesafe olması en güzeli :KK66: benimkide hala davet etmediğimiz sürece gelmez hatta her hafta biz gittiğimizde bak davet bekleme sende gel deriz ama bu ara gelmeye fırsatı olmuyor kızlarından :KK66:
Eskiden zaten diplerindeydik ve bir tek yatmaya giderdik evimize iyice papaz olmadan önceki dönem :KK70: öyle olduğu halde evine davet etmiyor oluyordu :KK70:

Rabbim kimsenin ağzının tadını bozmasın :KK66: şükür şimdi iyiyiz KVyle ama ikimizde dikkat ediyoruz konuştuklarımıza :KK66:

Yarım saat spor yaptım ama öğlen yemeği yemedim çorba icecegim bir kaç kaşıkta yoğurt yerim canım bişey istemiyor bugün

Ohhh süpersin kuzum :KK66: bu arada sporunu ekledim de dün spor yapmışdın dimi bir 30 dakika :KK66: hani eksik yazmayayım listeye spor dakikanı :KK66:

Dun aksam okuyunca gec oldu cevap veremedim canim
Dualarinin kabul olmasi ne guzel :KK66:
Aslinda sen istemesen kimse kapatamazdi seni aile buyuklerinin yaptigi cok yanlis taktir edip davranisini
Seni iyi yonde desteklemis olsalar sen acilmazdin diye dusunuyorum ...
Kizinin kapanma istegide guzel bence gecen gun benim kizimda bana sordu anne sen kapalisin ya bende kapanacakmiyim dedi :KK66:
Aldim onu dizime biraz konustuk dedim annecim dogru olan dinimizin emri kapanmamiz ama zorlama yok sen ibadetini yaparsin duani edersin edepli giyinir ve davranirsan kapanma secimi sana kalmis ilerde istersen kapanirsin dedim ...
Benim her dusunce ve goruse saygim var ben anlatirim davranislarimla ornek olmak istterim ama her zaman secim kisiye aittir bence dualarimda hep vicdanli iyi insanlar olsunlar diye dua ederim bunlar olursa gerisi kendiliginden gelir :KK66:
Allah hepimize hakkiyla yasamayi nasip etsin ...

Aminnnnnnnnn canım haklısın inan bende hep dua ederken evlatlarımın vicdanlı olmalarını hatta evlenecekleri insanların ve ailelerinde Allah korkusu olanlardan olması için dua ederim ;) Vicdan ve adalet duygusu olan insandan asla zarar gelmeyeceğine inanıyorum ve o doğrultudada evlatlarımı yetiştirmeye çalışıyorum ;)
Ben eşime bile hep diyorum bir gün olsun helal kızım sana biz zaten senin biliyorduk içinde olduğunu ( yalanda olsa ) deselerdi, Madem Müslümanlığı çok iyi biliyorlardı bana doğruyu güzellikle gösterselerdi ben asla açılmazdım diye ;)
Eşimde bazen diyor ben bile olması gerekeni yapmazken senden bunu beklemeleri yanlıştı diye ;) Rahmetli babası evladına namazı aşılamak için güzellikle yaklaşacağına ilk zamanlar yüzüne su dökerek uyandırırmış :( yada bağırıp çağırırmış :( eşimde yapacağım varsada yapmazdım diyor ;) adamda Pomak inadı var ne yapsın :D
Bende dört dörtlük namazımı kılamasamda arada kıldığımda eşimde görünce ya aşkım çok hoşuma gidiyor sen kılda banada şevk gelir belki diyor ;) yalnız bizim tek sıkıntımız eşimin patronu :( adam kesinlikle namaz kılınmasını istemiyor iş yerinde onun içinde eşime diyorum olsun sen başla sabahı akşamı ve yatsıyı evde kıl varsın öğlen ikindi kazaya kalsın bir yerden başlamak lazım sonuçta ;)

Kizlar bugun hava cok guzel islerimi bitirebilirsem kizimla cikip biraz yurumeyi dusunuyorum gorusuruz canlar :KK66:

Bende şimdi oturup eşimle yaptığı ahşap süsleri zımparalayacağım ufak ufak :D

Son düzenleme:
Cok güZel olmuş kaptanım ama ben kırmızı nasıl yazıyoru bılmiyorum ben biraz teknoloji özürlüyümde

Canım renklendirmek istediğin bölümü işaretliyorsun sonrada yazı kutusunda altında çizgi olan A harfine tıklayıp oradan istediğin rengi seçiyorsun ;) Tabi ben arada unutuyorum o ayrı :D

Hamarat hatun maşallah küçük kuzuya rağmen yapmışsın herşeyini :KK66:
Valla benimkilerde yan apartmandaydı hatta bir ara eşimin yüzünede demiştim bir gün harbi kaçıp gidiceğim diye :KK70: Bizimkiler evi alırken eşimin mesaiye kalırsa yalnız kalamayacağımı bahane etmişlerdi ama sonradan hep onların yanında da dedim lanet olsun evi aldığımız güne diye :KK43:
Hee manzaram güzel önüm asla kapanmaz ama evim bayırda üstelik KP ölür ölmez zaten KV ve kızlar evi satmaya karar verdiler ve yan apartmanda olan kendi evlerini satıp bölüştüler :KK66: Şimdi KVye diyorum tabi sattın evi bayırdan kurtardın kendini ben kaldım buralarda diye :KK70:

Kesinlikle az da olsa mesafe olması en güzeli :KK66: benimkide hala davet etmediğimiz sürece gelmez hatta her hafta biz gittiğimizde bak davet bekleme sende gel deriz ama bu ara gelmeye fırsatı olmuyor kızlarından :KK66:
Eskiden zaten diplerindeydik ve bir tek yatmaya giderdik evimize iyice papaz olmadan önceki dönem :KK70: öyle olduğu halde evine davet etmiyor oluyordu :KK70:

Rabbim kimsenin ağzının tadını bozmasın :KK66: şükür şimdi iyiyiz KVyle ama ikimizde dikkat ediyoruz konuştuklarımıza :KK66:

Ohhh süpersin kuzum :KK66: bu arada sporunu ekledim de dün spor yapmışdın dimi bir 30 dakika :KK66: hani eksik yazmayayım listeye spor dakikanı :KK66:

Aminnnnnnnnn canım haklısın inan bende hep dua ederken evlatlarımın vicdanlı olmalarını hatta evlenecekleri insanların ve ailelerinde Allah korkusu olanlardan olması için dua ederim :KK66: Vicdan ve adalet duygusu olan insandan asla zarar gelmeyeceğine inanıyorum ve o doğrultudada evlatlarımı yetiştirmeye çalışıyorum :KK66:
Ben eşime bile hep diyorum bir gün olsun helal kızım sana biz zaten senin biliyorduk içinde olduğunu ( yalanda olsa ) deselerdi, Madem Müslümanlığı çok iyi biliyorlardı bana doğruyu güzellikle gösterselerdi ben asla açılmazdım diye :KK66:
Eşimde bazen diyor ben bile olması gerekeni yapmazken senden bunu beklemeleri yanlıştı diye :KK66: Rahmetli babası evladına namazı aşılamak için güzellikle yaklaşacağına ilk zamanlar yüzüne su dökerek uyandırırmış :KK43: yada bağırıp çağırırmış :KK43: eşimde yapacağım varsada yapmazdım diyor :KK66: adamda Pomak inadı var ne yapsın :KK70:
Bende dört dörtlük namazımı kılamasamda arada kıldığımda eşimde görünce ya aşkım çok hoşuma gidiyor sen kılda banada şevk gelir belki diyor :KK66: yalnız bizim tek sıkıntımız eşimin patronu :KK43: adam kesinlikle namaz kılınmasını istemiyor iş yerinde onun içinde eşime diyorum olsun sen başla sabahı akşamı ve yatsıyı evde kıl varsın öğlen ikindi kazaya kalsın bir yerden başlamak lazım sonuçta :KK66:

Bende şimdi oturup eşimle yaptığı ahşap süsleri zımparalayacağım ufak ufak :KK70:
Evet yaptım Banu abla akşam onlar gidincede yaparım
Ayy acaba diyorum bizde öyle olurmuyuz çocuklarimiz evlendiginde bizi her hafta davet etsinler fln diye
Kimseyi bunaltmak istemem
Eşimle çok iyiyiz hatta çağırma boşver herseyi kizlarina yapıyorlar der
Bende surat yapıyorlar oğlan değil gelin istemiyor derler diyorum

Ayy acaba diyorum bizde öyle olurmuyuz çocuklarimiz evlendiginde bizi her hafta davet etsinler fln diye
+1evet o hep oyle oluyo

Hımm tamam anladım

Oldu işte ;) Bakalım belki kalıcı bir şekilde reng değiştirme ayarı olursa her defasında yapmak zorunda kalmayız daha güzel olur bence ;)

Valla ben hep diyorum mutlu huzurlu olsun evlatlarım varsın beni her hafta davet etmesinler ;) tabi bazende büyük kızı kızdırmak için evlen bavulumu alıp 10 gün size yerleşeceğim sen nasıl babanla aramıza girdiysen bende sizin baş başa kalmanızı engelleyeceğim diyorum :D :D :D
Gel valla benim için hava hoş damadın kesin der bu Kaynana kafayı yedi diye gülüyoru :D

Doğru olanı yapıyorsun ;) inan benim eşim aramadığı zaman bile ben suçlu oluyordum hatta KV sonradan itiraf etti ben hep senden biliyordum ama gördüm ki oğlumdaymış suç :D Hep ben hatırlatırım Anneni aradınmı diye hatta bir ara 2 sene konuşmamıştım ( sadece bayramlarda gidip iyi bayramlar derdim :) Anne baba bile demezdim ) o dönem bile her gün eşime Annenleri ara bak ben görüşmüyorum diye sende ihmal etme al çocuğuda götür sonra yine onunda kabahatlisi ben olurum diye ;) eşim hatta Annesine resmen demiş sen Banuya dua et yoksa bana kalsa ben seni haftalarca bile aramayı akıl etmezdim diye :D

Back
X