Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Sauna: Vücuttaki su kaybını sağlayan yöntemlerdendir. Vücut suyunu azalttıkça, yağ yakmak daha zor olacaktır.

Diüretik ilaç ve çaylar: Diüretik maddeler veya çaylar, vücutta yağ yakmamızı sağlamaz; sadece vücut suyunun idrar yoluyla vücudun dışına atılmasını sağlar.

Aç kalmak: Gerekli gıda maddelerini almadan uygulayacağınız yöntemler, vücudunuzdaki kas kütlesinin azalmasına sebep olurken, yağ kitlesinde bir değişim görülmeyecektir. Kaslar vücudunuzda yağ yakan fabrikalar olduğuna göre, yağ yakmak için kas kitlemizi kaybetmemiz gerekmektedir.

Masaj: Dolaşım sistemini ve kaslardaki gerilmeleri rahatlatmak için uygulanan manipulasyonlar, vücudumuzdaki yağı yakmayacağı gibi, vücut yağını bir yerden bir yere de taşımaz.

Karbonhidratsız beslenme: Karbonhidrat insanların mutluluk kaynağı olmasının yanında, vücut için önemli bir besin maddesidir. Karbonhidratlar vücudumuzda su tuttuğu için, şişman insanlar yememektedir. Önemli olan kilo kaybı değil yağ kaybı olduğuna göre, karbonhidratsız vücudun yağ yakmayacağı bilinmelidir.

Yüksek tempolu egzersizler: Yüksek tempolu egzersizlerle vücudumuzda daha fazla karbonhidrat, daha az yağ yakılacağı unutulmamalıdır.

Ağırlık çalışmaları: Ağırlık çalışmaları yağ yakmamızı sağlamaz, ama kas kitlesini reaksiyona geçireceği için yağ yakmada destekleyici bir faktör oluşturacaktır.

Kısa süreli diyetler: Kısa süreli diyetlerle vücudumuzda yağ yakamadığımız gibi, diyeti bıraktığımızda vücudumuzdaki yağ artışı hızlanacaktır. Kısacası tüm bu yöntemlerle vücudumuzda biriken istenmeyen yağlardan kurtulmamız mümkün değildir. Vücudumuzun sağlıklı olarak yağ yakabilmesi için egzersizin ve doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması ve hayat boyu devamı gereklidir.

Kalıcı zayıflamanın en ideal ve doğru yöntemi, doğru kalori yöntemidir. Kısa dönemde bin kalorilik bir kısıtlamadan ziyade uzun dönemli, kalıcı günlük 300 kalorilik bir kısıtlamanın sonuçları çok daha başarılı ve kalıcıdır. Bu 300 kalorilik gizli ancak etkili kısıtlama için tamamen öğünler dışında tükettiğiniz şekerli içecek, bisküvi, kek vb. ürünleri hedef alabilirsiniz. Bir bardak şekerli içeçek, bir paket bisküvi ve ortalama bir dilim kek en az 300 kalori içerir. Günlük 300 kalorilik kalıcı bir kısıtlama ayda net bir kilogram yağ (bir kilo vücut yağı yaklaşık 8500 kaloridir) demektir.

Egzersiz ile desteklenmeyen kilo kayıpları vücutta yağ dokusundan çok kas dokusunun azalmasına neden olur. Uzun dönemde geri alınan kilolar ise genellikle yağ şeklindedir. Fiziksel olarak aktif olmak kalori harcamanın ve dolayısı ile sağlıklı kilo vermenin önemli bir yoludur.

Ota Zayıflama Merkezi, 1.60 boyundaki 25 yaşındaki ve 76 kilo bir bayanın uygulaması gereken bir diyet örneği hazırlamış. Buna göre; bu diyeti uygulayacak kişinin İdeal ağırlığı 56 kilo, vermesi gerekense 20 kilo.

Sabah saat 09.00
1 Tatlı kaşığı bal, reçel
1 porsiyon peynir
2 ince dilim ekmek
Domates, salatalık

Saat 11.00
1 porsiyon meyve

Öğle saat: 13.00
3 porsiyon et (Kırmızı et 90 gr, Beyaz et 180 - 150 gr.)
1 su bardağı ayran
2 ince dilim ekmek
Salata (istenildiği kadar)

Saat 16.00
2 porsiyon meyve + 2 adet grisini

Akşam saat 19.00
8 yemek kaşığı sebze yemeği (Susuz)
Yarım su bardağı yoğurt
1 kase çorba = 2 yemek kaşığı pilav = 2 yemek kaşığı makarna
2 ince dilim ekmek
İstenildiği kadar salata

Saat 21.00
2 porsiyon meyva + 1 su bardağı şekersiz süt

Öncelikle dünün raporu erken uyandım 1 elma yedim işyerinde arkadaş puaça almıştı puaçanın 1/4 ünü (2 lokma ancak), öğlen spora gitmiştik yemek yiyemedik içimiz ezilence tost söyledik yarısını ancak yiyebildim akşam taze fasülye yemeği bol salata yedim :))

Günaydın 8.takımın fıstıkları
selmacım başlangıç kilom 65 di canım
bende göbek totiş yarışına katıldım ölçülerim
göbek 74 basen 98 buradan basenli bir kişi olduğumda ortaya çıkıyor değilmi
ama bugün sabah 2 yaz önce çok severek aldığım bir kotum vardı içine giriyordum ama iki ucunu kavuşturupta kapatamıyordum tabi düşük bel olunca daha zor oluyor, bu sabah dolapta ne giysem diye düşünürken o gözüme ilişti bir deneyeyim dedim ve tam oldu o kotu 56 kilodayken almıştım tabi ben ne kadar sevinçliyim siz tahmin edin artık

luboşum ellerine emeğine sağlık canım

asicim soğan suyu tansiyonu çok düşürüyormuş ben araştırmıştım bi ara ama düşük tansinyonlu biri olarak cesaret edemedim, dikkat et canım

morcum bende sezeryanla doğum yaptım ama çok şükür çok iyidim hatta ertesi gün ev süpürdüm :))

lily abla hayranım sana süper olmuşsun süperrrrrr

hemen dünkü raporumuda yazayım
sabah: 1 dilim kek , 1 dilim ekmek biraz peynir
arada yeşil çay
öğle: 1 kase salata , 1 kase yoğurt
arada bişey yiyemedim çok yoğundum
akşam: Lahana 6-7 yaprak çiğ olarak yedim 1,5 elma, sadece 1 ısırık pizza

spor yapamadım çünkü hala tam iyileşemediğim için akşam halsiz düştüm, inşallah bugünden itibaren başlıyorum

günaydın canımın içleriii kaydirigubbakcemile3

dünki raporum; sabah kepek ekmek peynir domates
öğlen karnbahar ve yoğurt
akşam ıspanak, türlü ,mercimek çorba

2avuçta leblebi canım annem kuruyemişin içinden seçip seçip verdi dur kurusuu kuru üzümm varken ben liblebi yedim:)

lili abla muhteşem olmuşsun boy kac acebe

sağol azad ... sen ne sürede verdin kilonu anlatsana neler yapıyorsun?

canım ben 1 ayda 2 kilo verdim ben yavaş veriyorum ama bu bile güzel 8 senedir aynı kilodaydım ne aldım ne verdim ilk defa diyet yapıyorum çok sıkı bi diyet değil aç kalmıyorum aç kalınca deli gibi yemeğe saldırıyorum biraz spor yapıyorum aç karna meyve yiyorum bide sirkeli sıcak su içiyorum

ay geçmiş olsun bence harekatsizlikten biraz yürüyüş yapmalı baya faydasını görür

utandım utandım utandımmm

Günaydınlar günaydınlar günaydınlar:teytey::teytey::teytey:
günaydın özlem azad edi gülayy Şeniz:içelim:

luboş kıyafetimi terzi dikmişti canım inan bedeni kaç bilmiyorum
bunun bir beden küüğü daha var gri renk hedefim onun da içine girebilmek
bu sizin sayenizde oldu tabii olacaktaaa :1rolleyes:

herkese günyadınlar bayanlar .... lilly ablam kız hasta dogum yapan bayan yani karnı agrıyan bebişte hiçbişey yok agzını acıp kapıyo yavru :)))) nasıl sevimli ....
akşam iş dönüşü söyleyeyim biraz yürürse hem barsakları da çalışır.... kıza yazık hala aklımda ağlayışları...
neyse ben kahvaltıda 1 dilim kepek ekmek üstüne krem peynir sürdüm yedim 1 bardak ta kusburnu cayı içtim o kadar.... birazdan 1 portakal 1 greyfurt yiyecem bakalım...
öğlen de salatalık domates biber... kepek ekmek üzeri krem peynir yiyecem öğleden sonraki arada 2 portakal 1 fincan yeşil çay ... akşama Allah kerim artık gidince bakacaz ne var ne yok... öptüm hepinizi... heryerim agrıyo dün çok spor yapmısım...

göbek eritme grubuna katılacaksan deliğinden ölçecen..hareketi yaptıkça toparlanır o sarkıklık felan kalmaz canım

utanma uatanma lili abla:)

ediş valla hayat_ bu adlı kullonıcı 57 kiloya düsmüs ve sürü ile kadın yazmıs ne bilim belki doğrudur.. yapmayı düsünüyorum hatta az sonra içecim :) 1 soğanı 3 bağr suda kaynatıyolarmus yapam bakam yemedimiz halt kalmadı doğal yollardan:)))

akreppppppppppppppp hani sana bisi demistim yaa wc olayları için dün sirkeli su içmedim olmadı bugun sirkeli su içtim ve yine oldu ve daha yogun oldu

mor üzüldüm kuşum yaaa :1no2:
ama istanbul dasınız ve şanslısınız yinede her t
ürlü imkanınız var elinizde acil şifasını verir allahım :Saruboceq:
sabah küçük bir pohça yedim kızlar :1rolleyes:
şimdide sakarinli çayımı içiyorum

canım bende de üç gündür çıkamıyorum wc ye doğru dürüst
kayısıyı bıraktım her bişeyi bıraktım
tartı artı gösteriyor
moralim sıfır
bir girdaba doğru gidiyomuşum gibi ve kurtulmak içinde hiç bişey yapmak istemiyorum yaaa
herşey ne kadar karışık
neden sanki hep bize düşer bişeyleri düzeltmekÇok üzgünüm çoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…