Selamün aleyküm kızlarrrrrrr
Gezenti ceco geldiiiiiii
Bugünüde Allahın izniyle güzel atlattım diyebilirim
Gün benim eve baya uzaktı ama sora sora bağdat bulunur misali hayatımda ilk kez arabayla Pendike gittim daha doğrusu kaynarcaya
Eşimin yengeside benle birlikte diyetisyene gittiğinden yolda ara öğünümüzü yaptık sütle
hem çok acıkmayalım hemde gittiğimiz yerde kuran okunana kadar saatimiz şaşmasın diye
Ev sahibi 2 çeşit hamur işi, mercimek köftesi, tavuklu yoğurtlu karışık bir salata, çiko soslu kek ve aşure yapmıştı ama ben tabiki kendimi bozmadım
Sadece tabağımdaki 2 mercimek köftesini ve 1 kaşık o tavuklu yoğurtlu karışımdan ( pek beğenmedim o ayrı
) yedim ve şekersiz çayımın yanında bir avuçta leblebi yedim
Benle birlikte perhizini sıkı tuttuğunu idda eden eşimin yengesi maşallah hamur işi hariç hepsini silip süpürdü
Aşurenin bile sadece 2 tatlı kaşığı alarak tadımlık yedim
İster istemez diyetimizden konuşunca eşimin halaları hadi sen tutuyorsun ama maşallah yengemiz ( görümceler yani
) silip süpürdü kesin yakında vazgeçer yine dediler
Daha evvel kaç kere başlayıp 10 gün sonra pes etti ama inşallah bu sefer oda dayanırda oda kilolarından kurtulur
ablam evi değiştiryorsun sanırım Allah yardımcın olsun
Düğünü yapmadınız dimi ablam
Ayşenin yerine ben cevaplıyayım bari
Yok henüz düğün yapmadılar
kadıncağız bir taşınsın az rahat etsin çocuklarında okulu bitince evlenirler nasılsa
acele etmesinler hiç
sporda olsaymış iyiymiş ama sen bu ara koşturuyorsun dengeleyeceğini düşünüyorum.
ayrıca güne gittiğinde dikkat et ayşe ablam çekmesin saçlarını
Çok şükür bu günü atlattım
Bir sonraki gideceğimiz akrabayada tembihledik bize uygun birşeyler hazırlasın diye
olmadı ben kendi yemeğimi götürüp bir güzel yerim orada
nasılsa yabancı yok
Bir kişiden sonrada bana gelicekler ( KPnin ölüm yıldönümü ) o gün ben tavuk pilav falan düşünmüştüm ama eşimin yengesine ve kendime ekstradan bol salata ve ayran ilavesi yaparım
Biz pilavın sadece tadına bakarız sonra tavuk ve salata yeriz diye düşündüm