Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Meraba arkadaslar gunlerdir netim yoktu son care esimin telden girdim simdi ayyy butungecmisi okudun gozlerim sisti yarin aranizdayim erkenden kizlada evdeyiz yarin vaktim bol olacak isler nasil yogun bu hafta.diyetfena gitmiyor.cumayi beklemekte yarar var.bu arada beni faceden eklemek isteyen arkadaslarolursa sevinirim daha cok kaynasiriz.encok kaptanimi mersk ediyorum.altina kk nikini yazarsaniz sevinirim.artik menumu yarindan itibaren yazmaya dewam edicem herkese ii geceler.amannn telle yazmak cok zor.haaaa bu arada face icin adim Suna tuncer erbekin

günaydın herkese işe 2 kocamna su bardağı su içmekle başladım . haşlanmış kayısı 1 yumurta 1 domates 1 kk. pğeynir ve bir dilim ekmek yiyeceğim öğlen pazı kavurması yoğurtlu , akşam bilmiyorum makarna peynirli tabi ekmek yemeden olabillir. sütü taşırdım bu arada.
alminanaz sen ekliyorum faceden benim adım zeliha ufuk fidanbaş diğer arkadaşlarda ekleyebilir.şimdilik böyle.

günaydın bayanlar
ben de aranıza katıldım sanırım kaptanım yazdığın kuralları okudum kabul ediyorum :)
sizleri tanımak epey zaman alacak sanırım epey kalabalık burası

ben kendimi tanıtayım
29 yaşındayım evliyim 1 tane yaklaşık 3,5 yaşında oğlum var
7 aydır 2. çocuk için çabalıyoruz :)
çalışıyorum mühendisim bu 2 ay boş dönemlerim diyebilrim paylaşım için sıkıntım olmayacak

diyet mecarem çokkk eskilere dayanıyor 16 yaş diyebilirim
2005 mayısında 85 kilo iken 2007 mayısında 69 kiloya kadar düştüm 2008 martında 85 ile doğum yapıp 59 kiloya kadar düştüm
2010 aralık ayı itibari 69 kilodaydım
düzenli yaptığım sporu bebek istediğim için bırakarak bugün 75.9 kiloya uaştım
oysa çok yanlış yapmışım 7 kilo aldım 7 ayda
doktor bebek olması için zayıflamam gerektiğini söyledi şimdi o 7 kiloyu geri vermek istiyorum
bunun içinde 2 ay süre belirledim kendime
tekrar diyet ve spora başladım

azimliyim vermeye de almaya da çok alışkınım

beyin gücüyle zayıflanacağına inanıyorum daha çok vakit var konuşuruz :)

hoşgeldin canım bende senin gibi mühendisim fakat iş bulamadığımdan çalışmıyorum. burda herkes pek bi azimli sende öyle olursun umarım

günaydın kızlar.
kadiş hoşgeldin tekrar canım.inş. hem kg veriri hemde 2.bebişine sahip olursun.

alminanaz bende dün seni soracaktım nerde diye netin yokmuş canım.

benim mide ağrısı sandığım kulunç ağrısıymış omzumdan belime kadar kabarmış resmen oda mideme vuruyormuş krem falan sürüyoruz kas gevişetici içiyorum biraz daha iyiyim sanki dün sporumu yapamadım bu yüzden bugün yapabilirim inş.

geçmiş olsun ayşeciğim menü aralarında sabah erik öğleden sonra kiraz yiyeceğim. yazmayı unutmuşumda

off kızlar ya hep beklenmedik durumlar yüzünden aranıza dönemiyorum..dün eğitim seminerleri vardı bugünde diğer drlar seminere gitti 3 drluk hasta bakıyorum yeni sakinleşti.birazdan kosarak eve gidip kuzumu emzirecem.gecmişi okuyamadım ben böyle burda gereksiz yer işgal ediyorum sanırım.yavrularım ben çalışırken beni özlüyor eve gidincede beni rahat bırakmıyorlar dün 1e dogru uyudular bende sızmısım ugrayım dedim açtım sayfa öyle kaldı.

günaydın kızlar bugun izinliyiz kızımla bu saate kadar yatmısız.yawrum erken kalkmaktan mahvuluyodu bugun 9a kadar uyumus bebem:)bugun keyıf yapma zamanı.simdi kahvaltı yapacaz bi tarafım gir asagıdan börek al bugun öle ye diyo bi tarafım otur yumurta hasla azıcık ekmekle onu ye diyo sagımımı dinleyeyim:69: solumumu :47:sizce:44:

günaydın kızlar bugun izinliyiz kızımla bu saate kadar yatmısız.yawrum erken kalkmaktan mahvuluyodu bugun 9a kadar uyumus bebem:)bugun keyıf yapma zamanı.simdi kahvaltı yapacaz bi tarafım gir asagıdan börek al bugun öle ye diyo bi tarafım otur yumurta hasla azıcık ekmekle onu ye diyo sagımımı dinleyeyim:69: solumumu :47:sizce:44:
yumurtanı ye güzelce sunacığım sonra üzülürsün

:27:

off kızlar ya hep beklenmedik durumlar yüzünden aranıza dönemiyorum..dün eğitim seminerleri vardı bugünde diğer drlar seminere gitti 3 drluk hasta bakıyorum yeni sakinleşti.birazdan kosarak eve gidip kuzumu emzirecem.gecmişi okuyamadım ben böyle burda gereksiz yer işgal ediyorum sanırım.yavrularım ben çalışırken beni özlüyor eve gidincede beni rahat bırakmıyorlar dün 1e dogru uyudular bende sızmısım ugrayım dedim açtım sayfa öyle kaldı.

merhaba ben yeni katıldım önce kendimi tanıtayım adım ufuk 4 aylık bir oğlum var. yeni öğrendim anneliğin zorluğunu. doğrudur. hem çalışmak hem anne olmak zordur. bende eylülde doktoraya başlıycam bakaşlım napıcaz oğluşumla.gereksiz yer işgal etmiyorsun bence sendende haber aşlmak güzel . iyi çalışmalar sana .bu arada branşın ne merak ettim.
korkma şuram ağürıyo buram ağrıyo demiycem.:66:

hosgeldin canim aramiza insalah bol bol paylasimda bulunur ve kalici olursun :16:

ayyyyyy ben seni cok özleyecem ya bu ara pek sohbet edemiyoruz ama inanin varliginiz yetiyor
ama takimimizdan birini mezun etmekte ayri bir güzel canim :16:

hoşbulduk canım işallah kalıcı olurumda şu lanet kilolardasn kurtulurum biran önce.

ben yarım litrelik şişeyi bile bitiremiyorum yudum yudum içiyorum. ondan daha küçük 350ml lik şişeler varya onlardan 8 tane içsem olur heralde

bence çok mantıklı canım. biz zaten zor su içenlerden olduğumuz için o şişeleri ne kadar küçültürsek gözümüzde o kadar az korkuyo. ama sakın 8 şişe falan içmeyi ihmal etme. yoksa bi işe yaramaz

canım bence sen kızınla hanım hanımcık yumurtanı haşla bi güzel yiyin gari. kaçamaklarını başka zamanlara ve yerlere sakla. çünkü daha çok ihtiyacın olacak zamanlar olur mutlaka

Yağ Yakımını Hızlandıran Yiyecekler?
Bazı yiyecekler metabolizmayı hızlandırırken yağ yakımını da tetiklemektedir. Kilo vermek bazı kişiler için gerçekten zor olabilmekte bu nedenle diyetlerine uygun miktarlarda belirli yiyecekleri ekleyerek bunu hızlandırmak mümkün.
Yağsız et Protein sindirimi daha geç tamamlandığından zayıflama diyetlerinde yağsız et tüketimi kalori yakımını %5 daha fazla artıracaktır. Ayrıca proteinler yağ ve karbonhidratlara göre daha fazla tokluk hissini artırmakta. Derisi alınmış tavuk, hindi, balık, dana eti kızartılmadan haşlama veya ızgara tercih edilebilir.
Light süt ve süt ürünleri
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki günde 1000-1300mg kalsiyum tüketimi kilo kaybını 2 kat daha fazla artırmaktadır. Kalsiyumun yağ hücrelerini hacmen azaltıcı etkisi olduğu araştırmalarca desteklenmektedir. Light yoğurt, süt ve peynirleri tercih edin.
Tam buğday unu ve yulaf
Yüksek oranda lif içermesi ve düşük glisemik indekse sahip olması nedeniyle beyaz unlu mamuller yerine tam buğday unuyla yapılmış ürünleri tüketmek sizi daha fazla tok hissettirecektir. Böylelikle kan şekerinizi daha regüle olacak ve kendinizi daha tok hissedeceksiniz
Narenciye ve ahududu, böğürtlen
Bu meyveler özellikle C vitamininden ve flavonlardan zengindirler. Flavonlar ise metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırmaktadır. Özellikle spor öncesi tüketilen C vitamininden zengin meyveler yağ yakımını %30 artırmaktadır.
Yeşil çay
En fazla yeşil çayda bulunan kateşin adlı antioksidan maddenin kilo kaybını hızlandırdığı ve özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı, metabolizmayı hızlandırdığı araştırmalarca desteklenmekte. Günde 2-3 fincan yeşil çayı mümkünse limonlu içmeye çalışın.
Kurubaklagiller
Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, soya fasulyesi, bakla, barbunya bitkisel protein içeren ve demirden zengin besinlerdir. Protein olarak etle kıyaslandığında yağ miktarı daha az ve kan şekerini yükseltme etkisi daha düşüktür. Soya ayrıca kolin denilen bir enzimden de zengindir, kolin karaciğerden yağ atımını hızlandırmaktadır.
Yağlı balıklar, fındık, badem, keten tohumu
Yağlı balıklar ve yağlı tohumlar yağ yakımını hızlandıran esansiyel yağ asitlerinden zengindir. Her gün tüketilen 10-15 adet fındık, badem, ceviz, 1 yemek kaşığı kadar salata, çorba, yemek veya yoğurdunuza katabileceğiniz keten tohumu ve haftada en az 2 kez tüketilen balık sağlıklı bir zayıflama programı ile beraber kilo kaybını hızlandırmaktadır. Balığın özellikle kadınlarda leptin seviyesini dengelediği de bilinmektedir. Leptin, iştahı baskılayan, insulin salınımını etkileyen bir hormondur.
Tarçın
Günde tüketilen yarım çay kaşığı kadar tarçının en başta şekeri dengelediği artık bilinmekte, bunun yanı sıra tarçın tükettiğiniz yiyeceklerin yağa dönüşümünü de azaltmaktadır. Tarçını tek başına tüketmek biraz zor olabilir, günlük tüketmeniz gereken süt veya yoğurt içerisine katarak daha rahat tüketebilirsiniz.
Acı biber
Acı biber içerisinde bulunan kapsaisin adlı madde metabolizmayı %23 hızlandırmaktadır. Günlük aynı kaloriyi alıp ama yemeklerine acı biber ilave edenlerin etmeyenlere göre daha hızlı kilo verdiği yapılan araştırmalarca da desteklenmekte.
Köri ve hardal
Hardal ve köri yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengelemektedir. Salata veya sandviçlerinize yağ yerine ilave edebilirsiniz.
Zencefil ve sarımsak
Zencefil ve sarımsak vücutta vazodilatör olarak etki gösterir yani damarları genişletip vücut ısısını artırmaktadır. Böylelikle metabolizmayı da %20 civarında hızlandırabilmektedir.

günaydın kızlar.

benim mide ağrısı sandığım kulunç ağrısıymış omzumdan belime kadar kabarmış resmen oda mideme vuruyormuş krem falan sürüyoruz kas gevişetici içiyorum biraz daha iyiyim sanki dün sporumu yapamadım bu yüzden bugün yapabilirim inş.

teşekkür ederim
inşallah hepimiz isteklerimize kavuşuruz tabi hayırlı olanlara

geçmiş olsun sanada

hoşgeldin canım bende senin gibi mühendisim fakat iş bulamadığımdan çalışmıyorum. burda herkes pek bi azimli sende öyle olursun umarım

teşekkür ederim
evet azimliyim
ben ziraat mühendisiyim
bazen evde olmakda güzeldir
bir çok avantajı var sıkma canını
kısa sürede inşallah iş bulursun

merhaba ben yeni katıldım önce kendimi tanıtayım adım ufuk 4 aylık bir oğlum var. yeni öğrendim anneliğin zorluğunu. doğrudur. hem çalışmak hem anne olmak zordur. bende eylülde doktoraya başlıycam bakaşlım napıcaz oğluşumla.gereksiz yer işgal etmiyorsun bence sendende haber aşlmak güzel . iyi çalışmalar sana .bu arada branşın ne merak ettim.
korkma şuram ağürıyo buram ağrıyo demiycem.:66:
sende yeni başlamışsın sanırım
sanada başarılar dileyeyim

yeni gelen arkadaslar hosgeldinizz:71:
teşekkür ederim

günaydın kızlar.

cok gecmis olsun canim ama yinede spordan geri kalmiyon ya masallah sana :16:

kiyamam yasemincim isin zor allah kolaylik versin
gereksiz oldugunu sakin hisettme canim sonuc olarak hepimizin tek amaci var zayiflamak tabiki bazen birbirimizi idare etmemiz gerekiyor
vakit buldukca zaten burdasin bunun farkindayiz biz sykma o tatli canini

kadis sende hosgeldin canim:71:

günaydın kızlar.

çok çok geçmiş olsun ya inş en kısa zamana iyileşirsin.
bu arada dün menümü yazarken birazdan belki yemek yerim yazmışım aslında meyve olacaktı o kafam karışmış :) o saatten sonra yemek yenmezdi zaten şimdi gördüm yanlış yazdığımı :)

Son düzenleme:
günaydın bayanlar
ben de aranıza katıldım sanırım kaptanım yazdığın kuralları okudum kabul ediyorum :)
sizleri tanımak epey zaman alacak sanırım epey kalabalık burası

ben kendimi tanıtayım
29 yaşındayım evliyim 1 tane yaklaşık 3,5 yaşında oğlum var
7 aydır 2. çocuk için çabalıyoruz :)
çalışıyorum mühendisim bu 2 ay boş dönemlerim diyebilrim paylaşım için sıkıntım olmayacak

diyet mecarem çokkk eskilere dayanıyor 16 yaş diyebilirim
2005 mayısında 85 kilo iken 2007 mayısında 69 kiloya kadar düştüm 2008 martında 85 ile doğum yapıp 59 kiloya kadar düştüm
2010 aralık ayı itibari 69 kilodaydım
düzenli yaptığım sporu bebek istediğim için bırakarak bugün 75.9 kiloya uaştım
oysa çok yanlış yapmışım 7 kilo aldım 7 ayda
doktor bebek olması için zayıflamam gerektiğini söyledi şimdi o 7 kiloyu geri vermek istiyorum
bunun içinde 2 ay süre belirledim kendime
tekrar diyet ve spora başladım

azimliyim vermeye de almaya da çok alışkınım

beyin gücüyle zayıflanacağına inanıyorum daha çok vakit var konuşuruz :)

hoşgeldinn :) inş hedefine ulaşırsın :) beyin gücüne kesinlikle katılıyorum :)

Back