Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

hmmm kac kilosun bilmiyorum canım ama benim gibi basenlerin varsa baska secenek olmazdı ben bugun dügüne gitsem bende siyah giyerdim ki seve seve cünkü siyahın yazı kısı olmaz diye düsünürüm öle asırı rengarenk giyinenlerden degilim.bence siyah heryerde asaletini gösterir yaz olsa bile.mesela ben zayf olsam bile beyaz pantolon giymezdım ama cok karamsarsan cok farklı koyu renk pantolonda deneyebilrisin bilmem kii:36:

En son kaçamaklarımla birlikte 75 kiloya merdiven dayamıştım, sürekli tartılmıyorum ama yine o civarlardayım. Ben de siyah pantolon giyince kendimi daha iyi hissediyorum ama uygun olup olamayacağına emin olamadım :)

Aslında fazla da seçeneğim yok, gri mi alsam diyordum ama en asil renk siyah, hem az da olsa kusurları kapatıyor :)

canım tam diyet menüsü diyecegim ama birazcıkta yogun geldi sanki bana bu menü ne dersin?

evet canim biraz fazla karbonhidrat oldu malesef tesekkür ederim yorumun icin

Batuhancım listen gayet güzel görünüyor biraz karbonhidrat ağırlıklı olmasına rağmen :) Afiyet olsun :16:

evet canim ya bugün makarnayla bezelye yapmistim dündende pilavim vardi
mecburen öglen pilavi tükketik
aksamda makarnayi :9:

canımm kusura bakma ama bu konuda seni dinlemiycem izine birbucuk ayım kaldı hedefimi yazınca günde 400 kalori tüketmem gerektigi yazıyor acta kalsam birazını vermek istiyorumm:(((

bu kadarcık kalori ile vucudunu alıştırırsan hep böyle devam etmen lazım birazcık aşşan sana +kg olarak döner o yüzden kalori miktarını bu kadar düşürme günlük 1000 kalori alsan da mutluka kg verirsin cnm.

bende menümü paylasim

sabah

1 tost
1 yumurta
1 bardak sekersiz cay
kk peynir

ara

1 dilim karpuz

öglen

3 kasik bezelye yemegi etli
1 kasik pilav
bol salata

ara

2 kuru kayisi
3 erik

aksam

1 tabak yagsiz spagetti
1 kase yogurt

2 litre su
5 mil leslie

menün gayet güzel reyhancım

günaydın kızlar yarın büyük gün az önce tartıldım sabitim yarın da aynı olur sanırım

bu kadarcık kalori ile vucudunu alıştırırsan hep böyle devam etmen lazım birazcık aşşan sana +kg olarak döner o yüzden kalori miktarını bu kadar düşürme günlük 1000 kalori alsan da mutluka kg verirsin cnm.

günaydın kızlar yarın büyük gün az önce tartıldım sabitim yarın da aynı olur sanırım

tamam canım dediginizi dikkate alıcam.

EMZİRİYOMUSUNUZ BİLMİYORUM AMA BEN SAHSIM ADIMA DİYETİSYENE BİR SORU SORDUM VE ALDIGIM CEVAP KARSINSINDA COK MEMNUN KALDIM BELKİ SİZİNDE YARAINIZA DOKUNUR BURAYA KOPYALIYORUM

Diyetisyen / MeyveSebze Diyertleri
merhaba serap hanım.benim sorum 10 ayık bebegim var ve azda olsa halen emziriorum ve tabi zayıflamak cok zor.benim sorum emzirirken yaban mersini kurusu süte gecermi?cünkü metobolizmayı hızlandırdıgını ve yag yakımını kolaylastırdıgını duymustum sonucta bir meyve kurusu oldugunu düsünüp aldım bikachafta kullandım gercekten ise yarıyor ama cocugada gecip onuda zayıfatır veya ishal yapar diye bıraktım ama zararı yoksa tekrar baslamak isterim.bu sorum altın cilek meyve kurusu icin ve 5i1 yerde form cay icinde gecerli.birde bikagündür cubuk tarcını kaynatıp icine bal koyarak sabah aksam iciyorum.cok tok tutuyor bunun zararı olurmu?emziren annelere önerilerniz nelerdir?yardımcı olursanız sevinirim simdiden tesekkürler.
--------------------------------------------------------------------------------
22.06.2011 23:57:00 tarihinde sorulmuştur.Soruyu Sil Şikayet Et

Dyt. Serap
ÜNAL Diyetisyen

Cevap : Suna Hanım merhaba,

Hayırlı ve sağlıklı bir evlat yetiştirmenizi temenni ederim öncelikle. Şuan için bebeğinizin beslenmesini ve sağlığını önde tutmak en doğrusu sizin de söylediğiniz gibi. Tükettiğiniz her besin sütünüze bir şekilde etki eder. Yaban mersini yemenizin bebeğinize hiç bir zararı dokunmaz, rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ara öğün olarak 10-12 adet tüketebilirsiniz 10-15 fındık veya badem veya 2- 3 adet ceviz ile. Yalnız altın çilek tüketimine dikkat etmekte fayda var özellikle tablet veya ekstrat olarak satılanları diyetinize dahil etmeyiniz. Süt salınımınızı artırabilmek ve kalitesini artırmak için besinlerde çeşitliliğe gitmenizi öneririm. Her türlü sebze meyve, et grubu, tahıl grubu vb... diyetinizde olsun. Bitki çaylarını tüketebilirsiniz elbet ama karışım çaylarından ziyade tek tip bitkisel çayları tercih edin lütfen. Bitkisel diye zararsız olarak düşünmeyin. Her birinin yararlı bileşenlerin yanında zararlı bileşenleri de mevcuttur ve suya salınım süreleri farklıdır. O sebepten ayrı tüketiniz. Papatya çayı, tarçın çayı tüketebilirsiniz örneğin. Adaçayı anne sütünü azalttığı için tüketiminden kaçınınız. Yeşil çay tüketebilirsiniz. Kabuk tarçını kaynatıp içine bal kattığınızı söylemiştiniz. Tarçın kan şekerinin düzenlenmesinde etkin olduğu için tokluk hissi uyandırması doğaldır ve tüketmenizde fayda da vardır. Fakat içine bal katmanıza gerek yok, tadı oldukça güzeldir. Bunun yanı sıra kefir tüketebilirsiniz, süt kalitesini ve miktarını artırdığı çalışmalar sonucu görülmüştür. Ayrıca su tüketiminizi artırın günlük 2,5-3lt kadar tüketmeye özen gösterin. Günlük fiziksel aktivitenizin üzerine çıkmaya çalışın düzenli hafif tempolu yürüyüşler yapın. Havalar güzelleşti, bebeğimizinde hem güneşen hem oksijenden faydalanmasına da olanak sağlayacaktır. Öğün sıklıklarınızı artırın, hala emzirdiğiniz için hızlı bir kilo verimi sütümüzün azalmasına da sebep olur. Bulunduğunuz şehirde bir beslenme uzmanıyla görüşerek sizin için çok daha etkili, size özel bir beslenme planı çıkarılmasını ve düzenli olarak kilo kontrolünüzün sağlanmasını öneririm son olarak. Ne zaman dilerseniz sorularınızı alabilrim. Sevgiler

Yarından itibaren makas hareketini düzenli olarak yapmaya başlıyorum sevgili takımım :)

Benim en büyük problemim iç bacaklarda ve basenlerde, makas hareketi düzenli yapıldığın toparlıyormuş. Daha önce düzenli yapıp da sonuç alan var mı? :26: Ben en azından 1 ay denemek istiyorum, sonuç verip vermediğini kendi gözlerimle görmem lazım :)

Yarından itibaren makas hareketini düzenli olarak yapmaya başlıyorum sevgili takımım :)

Benim en büyük problemim iç bacaklarda ve basenlerde, makas hareketi düzenli yapıldığın toparlıyormuş. Daha önce düzenli yapıp da sonuç alan var mı? :26: Ben en azından 1 ay denemek istiyorum, sonuç verip vermediğini kendi gözlerimle görmem lazım :)

Hadi sana kolay gelsin uruz, ins ben de baslayacagim, kucuk bir makas icin alette aldim.

uruzcum mutlaka fayda sağlar ama lastikle yaparsan aynı harekleri daha çabuk sonuç alırsın.lastiği ayak bileklerine geçirip yapacaksın.sonrada dizlerine geçireceksin lastiği yan yatacaksın yine dilerin bülükü olacak kaldırıp indireceksin bilmem anlatabildim mi canım.iç bacak içinde küçük toplar varya plates topu çoçuk topu da olur,sırt üstü yatacaksın dizlerin bükülü olacak top dizlerinin arasında poponu yerden kaldıracaksın ve topu sıkıp sıkıp bırakacaksın çok etkili hareketler bunlar canım.benimde sorunum basem ve iç bacak ebrunun selülit savarını yapıyorum 1 saat bu hareketler de var içinde az önce de yaptım bende 1 saat,etkisini gördüğüm için söylüyorum canım.ama ço karışık yazdım sanırım..

uruzcum mutlaka fayda sağlar ama lastikle yaparsan aynı harekleri daha çabuk sonuç alırsın.lastiği ayak bileklerine geçirip yapacaksın.sonrada dizlerine geçireceksin lastiği yan yatacaksın yine dilerin bülükü olacak kaldırıp indireceksin bilmem anlatabildim mi canım.iç bacak içinde küçük toplar varya plates topu çoçuk topu da olur,sırt üstü yatacaksın dizlerin bükülü olacak top dizlerinin arasında poponu yerden kaldıracaksın ve topu sıkıp sıkıp bırakacaksın çok etkili hareketler bunlar canım.benimde sorunum basem ve iç bacak ebrunun selülit savarını yapıyorum 1 saat bu hareketler de var içinde az önce de yaptım bende 1 saat,etkisini gördüğüm için söylüyorum canım.ama ço karışık yazdım sanırım..

Çok sağol Ayşecim, hızır gibi yetiştin :)

Ben şimdi nette hareketlerin videolu gösterimlerini bulurum hemen, çok teşekkür ederim canım :16:

tesekkür ederim canim benim bende sabitim malesef benide sabit gecersen sevinirim yarin :16:

buldum canım katılıyorum aranıza 76,5 kiloyum bakalım haftaya kaç olucam.

bende hosgeldin diyecektim ama yanlis gelmisin uruzunda dedigi gibi yinede hosgeldin :)))

canim gecen gün seda sayandaydi sanirim tugba özay o hareketleri suda yapti suda dahada etkiliymis kadinin bacaklari neden güzel anlasildi kolay gelsin sanada canim:21:

Back