How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

3 tane orta boy börek
750

1 porsiyon nohut
400

1 porsiyon pilav
300

2 kase salata
100

4 kaşık yoğurt
50

sütlaç x 3
600

çekirdek (50 gr)
290

toplam: 2490 kalori

1- Kalori alımı fazla.
2- Besin dağılımı doğru değil. Karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme düzeni. Yeterli protein yok maalesef :19:

yarın tartılcam ve artık hergün tartılmaya karar verdim haftanın sonunda süprizle karşılaşmak yerine kilo aldığımı veya verdiğimi görerek kendimi toparlamam lazım yaza çok az kaldı naparım sonra üstüme bişey bulamıyorum

1355 kalori :52::52: ben kaç gündür 1000 lerle gided gide bu cok geldi bana :( ama tabiki kiloma göre cok değil.. bide nasıl besin grupları arasında uygun dağılım yapıcam ?

En kolay yolu gün içinde yemek yediğine göz atman.
Yoğurt, yumurta, et vs gibi et ve süt ürünleri kaliteli protein kaynakları ve bunlardan önemli miktarda yemelisin gün içinde.
Yine bakliyatlar da bitkisel kaynaklı proteinlerden, günlük protein ihtiyacının geri kalanını bakliyatlardan alabilirsin.
Bakliyatları tükettiğinde aynı zamanda karbonhidratları da miktar olarak düşürmen gerek.
6 dilim yiyeceksen 3 dilim ye mesela.
Günde 2 kez meyve ye, meyveler de karbonhidrat, onları da karbonhidrat hanesinden düşebilirsin.
Bir öğünü sadece 4 dilim ekmek ve yemekler geçirmektense, 2 dilim ekmek, 1 tabak yemek, 100 gr yoğurt ve biraz da salata yersen aslında o öğün için hepsinden almış oluyorsun, bunun gibi sürekli yediklerine göz gezdirmelisin. Yoksa ayar kaçıyor, aldığın kaloriye dikkat etsen de hep karbonhidrat yiyince neden kilo veremiyorum demeye başlıyor insan. Bu noktada kaliteli protein ve kaliteli yağlar önemli canım :16:

menümüde yazim

sabah

1 tane pogca
1 bardak sekersiz cay
domates salatalik
kk peynir

ara

portakal

öglen

mercimek corbasi
yesil salata

ara

yesil elma

aksam

3 kasik et sote
3 kasik bulgur pilavi
1 kase yogurt

2 litre su
60 dakikka spor
etti 150 dakika

Her zamanki gibi listeni çok beğendim, aynı şekilde sporunu da :72:

arkadaşlar bugün 2 bin kaloriyi rahat rahat geçmişimdir... börekler pastalar çikolatalar derken...:59: gerçkten çok mutsuzum çünkü şuan midem acayip ağrıyor çok yemekten.. bir tanıdığın evinde yemeğe davetliydik bu akşam ipin ucu acayip kaçtı... tüm gün buraya gelp size nasıl hesap vercm die düşündüm ama durum böyle:43:

KAYIP ARANIYOOOR :) xetrax nerdesin ?? hadi fazla ara verme :15:

Gülsenim.. canim benim.. sagol beni unutmadigin icin tatlim :54::54: inanin o kadar yogun bir tempoda yasiyorum ki su son günlerde.. hastalanacagim diye korkuyorum :14: Hafta sonu 1 gün calistigimi söylemistim. Bir süre hafta ici de calismam gerekiyor.. Sabah 7 den 2ye kadar okul temposu var . 3 den aksam 10 a kadar da ise gidiyorum calisiyorum..Pazar günleri tüm gün calisiyorum.. Calistigim yer pastane-firin tarzinda bir yer :1: diyet yapan birisi icin ne kadar iyi bir is dimi :61:
Her buldugum firsatta gelmeye calisiyorum buraya.. Inanin hepinizi cok özledim.. Herkesin yazdiklarini takip ediyorum.. Yeni gelen arkadaslar sayesinde takimimiz daha güclü görünüyor :16: Unutmadan menümü de yazayim.. gerci ne kadar menü denilirse yediklerime :61:

Sabah 1 tabak bol limonlu yesil salata (roka ,kirmizi lahana,beyazlahana, nane ,domates)

Ara : 1 bardak yasemin cayi,yesil cay karisimi

Ara : 1 bardak form bitkisel cay

Ara : 1 bardak limonlu siyah cay

Ara : 100g. Activa yogurt

Aksam : 1 tabak salata ( sabahki yedigimden )

Ara : 1 büyük yesil elma

Ara : 100 g. Activa yogurt

caylar haricinde gün boyu extra 3 lt. su ictim .. özel bir spor yapmadim ama, dakika bos kalmayacak sekilde calistim gün boyu ..spora gerek kalmadi sükür :1:

Son düzenleme:
günaydın kızlar dün diyet kalmadı malesef eşim illa dışarda yiyelim dedi

sabah
2 tane sandeviç ekmeği içine peynir kaşar salam domates

akşam
karışık kebap,yarım pide,ayran,3çatal künefe
sacımı boyadık dün çok begendim siyah rengi güzel oldu

hepinize iyi haftalar kızlar

2 gündür gelemedim buraya :( Ama bir mutlu oldum şimdi. Uruzcum çok tşk :52:
Ama cuma akşamı ve cumartesi biraz kötü geçti. 3 gün ardarda anneme gittik, ama pazar birşey yapamadı. Aniden baskın yaptık öünk. Demekki bir daha biz geliyoruz diye aramak yok. Listelerimi paylaşayım hemen

Cuma akşam,
Bizim bir su böreğimiz var. Mataz (çerkezce) diyoruz biz. Patesli olarak ondan 7 tane yedim. Su bardagı ile yuvarlak kesilmiş bir hamur içine patates yerleştildiğini düşün. Ve suda kaynatılıyor.

Cumartesi;

Bizim serviste her cumartesi sabah koca bir tepsi su böreği geliyor. Ondan 1 dilim yedim.
Öğlen 1 elma
saat 3 te 1 de halka tatlı yedim :18:
akşam
1 kanat ve 1 but yedim soslu

Pazar
Sabah 2 dilim kızarmış ekmek
2 kibrit kutusu yağsız beyaz peynir 6 tane zeytin
Akşama kadar hiç birşey yemedim. Çünkü akşam alt komşumuz yemeğe davet etti.
Akşam

1 kepçe çorba
1 tane paçanga
1 tane sarma kadayıf tatlısı yedim

ev ÇOKKKK UTANIYORUM KENDİMDEN :30:

3 tane orta boy börek
750

1 porsiyon nohut
400

1 porsiyon pilav
300

2 kase salata
100

4 kaşık yoğurt
50

sütlaç x 3
600

çekirdek (50 gr)
290

toplam: 2490 kalori

1- Kalori alımı fazla.
2- Besin dağılımı doğru değil. Karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme düzeni. Yeterli protein yok maalesef :19:

bu kadar kötü bir sonuç beklemiyordum :78::78:yada nohut ve pilavın bu kadar kalorili olduğunu bu günne de kötü başladım sayılır devamı iyi gelsin bari

sabah 3 dilim ekmek yedim az tereyağı sürdüm bir iki çatal sucuk yedim

eminim kalori olarak fazladır söz en iyi kalori ile kapatacağım günü

kızlar dünkü menüm

Sabah
[1] Kuru kayısı 2 adet 36
[2] Muz 1 ADET 100
Kahvaltı- Öğlen Yemeği
[3] Uno Light Ekmek 2 DİLİM 96
[4] Yumurta (yağsız pişmiş) 1 ADET 70
[5] Tulum Peyniri 50 GRAM 128.5
[6] Zeytin (Siyah) 30 GRAM 62.1
[7] Domates 0.5 ADET 7
[8] Bal 0.5 YEMEK KAŞIĞI 35
Akşam
[9] Kıymalı Pide 1 ADET 498
[10] Coca Cola Light 0.5 kutu 3.3
Toplam : 1035.9 kal.

yine dengesiz bir hafta sonu menüsü sabah tartıda 85.2 kg geldim yani 1 haftadır gram oynamadı. Bu hafta regl olucam etkisi var mıdır acaba

slm kızlar daha pek uğrayan olmamış.bişey paylaşacağım bugün dr umda gürkan kubilay vardı. kızlar cola,gazoz vs. ligt olanları tercih etmeyin bende bir ara iyi dadanmıştım ligt diye ama o kadar zararlıymışki içerisine koydukdukları tatlandırıcı miktarı aşırı derece de fazlaymış zaten bana ligt kola normal koladan daha tatlı geliyodu demek bundanmış.hergün 1 bardak ligt kola için birnin ileri yaşlarda felç geçirme olasılığı %55 civarında artıyormuş. dayanamayıp içsek bile normal olandan ara bir içmek en mantıklısı

Son düzenleme:
ya kola demeyin bana cinler tepeme çıkıyor kardeşim kola bağımlısı hergün bir lt. kola bitiriyor almayıncada kıvranıyor evde kola diye vazgeçiremiyorum zararlı olduğunu kabul etmiyor napacağımı şaşırmış durumdayım herşeye tepkili ne söylesem ters anlıyor sağlığını ve kendisini düşündüğümü anlayamıyor ve küçükte değil 20 yaşında en iyi zararı göbek yağlanmasından başlıyor diyoruz ve aşırı yağlanmasıda var basen göbek simit oldukça rahatsız olmalıyken ben iyiyim böyle çalışınca haplar kremler alırım kilom çok deil gibi şeyler söylüyor :1:kilosuda 74 civarı :1:nesi çok değilse ben şişko olunca şişmanlıkta ben baz alınıyorum yok çalışınca yağ eritiyorlar ya çeşitli yöntemlerle güzellik merkezlerinde anında zayıflarım ihtiyacım yok kısıtlamaya falan diyor .. bıktım cola dan offf:14: yani sofrada tiksiniyorum artık kola görmeye evde ondan başka içende yok tek başına .. evde sadece benim bağımlılığım yok herkes bir yandan bağımlı babamda içki sigara annemde sigara kardeşimde kola bende hepsinden çiksinir bir vaziyetteyim:84::84:kaçacak delik arıyorum evde:83::84::83:

uruzcum merhaba mutlaka gelirsin gün içerisinde akşama

taze fasulye ve
zeytinyağlı bamya acaba 2şer kaşık alsam ve
1 kase yoğurt çorbası var

kaç kalori almış olurum fena bir iş yoğunluğum var adaçayı yaptım kendime 400cc civarı ılındı şimdi içeceğim içine de bir damla limon ve biraz gül suyu döktüm tadı nötrleştiriyor ve daha sonra ağızda bırakan kokusunu alıyor kızlar gülsuyu sizede şiddetle tavsiye ederim:68::68:

Son düzenleme:
ya kola demeyin bana cinler tepeme çıkıyor kardeşim kola bağımlısı hergün bir lt. kola bitiriyor almayıncada kıvranıyor evde kola diye vazgeçiremiyorum zararlı olduğunu kabul etmiyor napacağımı şaşırmış durumdayım herşeye tepkili ne söylesem ters anlıyor sağlığını ve kendisini düşündüğümü anlayamıyor ve küçükte değil 20 yaşında en iyi zararı göbek yağlanmasından başlıyor diyoruz ve aşırı yağlanmasıda var basen göbek simit oldukça rahatsız olmalıyken ben iyiyim böyle çalışınca haplar kremler alırım kilom çok deil gibi şeyler söylüyor :1:kilosuda 74 civarı :1:nesi çok değilse ben şişko olunca şişmanlıkta ben baz alınıyorum yok çalışınca yağ eritiyorlar ya çeşitli yöntemlerle güzellik merkezlerinde anında zayıflarım ihtiyacım yok kısıtlamaya falan diyor .. bıktım cola dan offf:14: yani sofrada tiksiniyorum artık kola görmeye evde ondan başka içende yok tek başına .. evde sadece benim bağımlılığım yok herkes bir yandan bağımlı babamda içki sigara annemde sigara kardeşimde kola bende hepsinden çiksinir bir vaziyetteyim:84::84:kaçacak delik arıyorum evde:83::84::83:
bir ara bende bağımlıydım yarım litre içiyordum ama bıraktım.çok cnm isterse meyveli soda içiyorum.haplarla kremlerle zayıflansaydı çalışıpta şişman olan herkes zayıflardı.ameliyat olsan yağ aldırsan bile iradene hakim olamazsan yine kg alıyorsun.en basit örneği sibel can ne kadar inkar etsede yağ aldırdı bir çok kere ama hep geri aldı.kardeşin keşke ikna olsa yaşı küçük metebolizma canlı iken kendini tutsa biraz canım.

bir ara bende bağımlıydım yarım litre içiyordum ama bıraktım.çok cnm isterse meyveli soda içiyorum.haplarla kremlerle zayıflansaydı çalışıpta şişman olan herkes zayıflardı.ameliyat olsan yağ aldırsan bile iradene hakim olamazsan yine kg alıyorsun.en basit örneği sibel can ne kadar inkar etsede yağ aldırdı bir çok kere ama hep geri aldı.kardeşin keşke ikna olsa yaşı küçük metebolizma canlı iken kendini tutsa biraz canım.

zayıflama haplarını bende denedim kendiside denedi olmadığını gördü ama inatla durdurmuyor kendisini sonra çok pişman olacağını benim ne kadar pişman olduğuu anlatamıyorum.. kendini kapatmış sanki kabul etmiyor ve ben çok üzülüyorum çok üzülecek sonra ama iş işten geçmiş olacak

Son düzenleme:
zayıflama haplarını bende denedim kendiside denedi olmadığını gördü ama inatla durdurmuyor kendisini sonra çok pişman olacağını benim ne kadar pişman olduğuu anlatamıyorum.. kendini kapatmış sanki kabul etmiyor ve ben çok üzülüyorum çok üzülecek sonra ama iş işten geçmiş olacak
inş. geç olmadan anlar cnm.kendini farkına varmadığı sürece yapacak bişey yok.önce kendi istemeli.

Evet geldim :66:
Yoğurt çorbası ve diğer yemeklerden 2-3 kaşık alırsan toplam 200-250 kalori eder :)

uruzcum merhaba mutlaka gelirsin gün içerisinde akşama

taze fasulye ve
zeytinyağlı bamya acaba 2şer kaşık alsam ve
1 kase yoğurt çorbası var

kaç kalori almış olurum fena bir iş yoğunluğum var adaçayı yaptım kendime 400cc civarı ılındı şimdi içeceğim içine de bir damla limon ve biraz gül suyu döktüm tadı nötrleştiriyor ve daha sonra ağızda bırakan kokusunu alıyor kızlar gülsuyu sizede şiddetle tavsiye ederim:68::68:

Back