• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Hanımlar kalori hesabı yaparken besinler.com - Ana Sayfa adresine de bir bakın derim.
Ben çok beğendim, sadece kaloriler değil herhangi bir gıdanın tüm besin değerleri var.
Her şeyi en ince detayına kadar ayırmışlar :)
TDD den sonra kaloriye devam ederken ben bunu kullanıcam, sizi de haberdar edeyim dedim :16:

tdd taş devri diyeti mi :52:

Listen çok güzel, börek ve tatlıya rağmen :1:

Tamam canım tekrar görüşürüz :54:

Farklı bir diyet uyguluyorum, yağ ve protein serbest ama karbonhidrat kısıtlı :)
O yüzden listem bu şekilde :1:
İnşallah güzel bir sonuç almış olurum 1 ay sonra :61:

inşallah cnm benm.. bekliyorm merakla sonçları:81:

Dün temizlik bugün yine temizlik :)
Kolay gelsin , Allah yardımcın olsun :1:

bitmiyoki canim valla ben bitiyorum ama onlar bitmiyo :))
iki cocukla dahada zor bunu anladim :))
dün bütün evi dip köse temizledim bugün de camlar perdeler felan iste
tesekkür ederim sana

4. GÜN
Öğün sayısını azaltmaya çalışıyorum.
Bugün 5 öğün yemeye dikkat ediyorum.

1 dilim organik tam buğday ekmeği
5 tane zeytin
tam yağlı koyun peyniri (miktarını bilmiyorum ama tahminen 100 gr kadar)
2 tane haşlanmış yumurta
3 bardak şekersiz çay

>>>

2 tane kivi
yarım avuç badem

>>>

ızgara tavuk bonfile (200 gr kadar)
karışık salata (marul, havuç vs)
yarım litre ayran

>>>

yarım avuç fındık
1 tane elma

>>>

1 porsiyon döner (pilav, pide vs yok)
yarım litre ayran
2-3 tane salatalık

hayırlı akşamlar herkese :16: bugün çok gezdim yediklerimi yazayım hemen :52:

[1] Beyaz Peynir 20 GRAM 50
[2] Sigara Böreği (peynirli) 5 ADET 125
[3] Salam 4 DİLİM 116
[4] Meyveli Yoğurt 125 GRAM 126.25
[5] limonata (250ml) 105
[6] Baklava-ev yapımı 1.5 ADET 168
[7] Patates Kızartması (orta) 1 ADET 280
[8] Ekmek 5 dilim 325

Toplam : 1295.25 kal.
4 saat kadar yürüyüş :1:

Yumurta: Protein kaynağı olan yumurta tokluk süresini uzatır. Sabahları yenen 1 haşlanmış yumurta sizi tok tutar.

Kırmızı acı biber: Araştırmalar acı biberin içerdiği kapsaisin adlı maddenin metabolizmayı hızlandırdığını, iştahı azalttığını ortaya koyuyor. Salata ve yemeklere aşırıya kaçmadan kırmızı acı biber ekleyebilirsiniz.

Yeşil çay: Güçlü antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırır, tokluk sağlar. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketmeye çalışın.

Balık: İçindeki iyot, tiroid hormonlarının yapımı için gereklidir ve açlık hissettirmez, tok tutar.

Badem: Mineral ve posa bakımından zengindir. Kalp sağlığını koruyan Omega 3 yağ asitlerini içerir. Araştırmalar aşırıya kaçmadan badem yiyenlerin tokluk hissettiğini, daha kolay kilo verdiğini ortaya koyuyor. Düzenli olarak günde iki avuç badem yerseniz tokluk hissedersiniz.

Sirke: Salatalarınıza mutlaka koyun. Çünkü sirkedeki asetik asit sindirim hızını yavaşlatıyor. Bu nedenle kan şekeriniz daha dengeli yükselir ve daha uzun süre kendinizi tok hissedersiniz.

Tarçın: Tarçın kan şekerini dengeleme özelliğine sahiptir. Şeker hastalarının da, diyet yapanların da tüketmesinde yarar vardır. Günde yarım ya da 1 çay kaşığı tarçın tüketerek hem daha uzun süre tok kalırsınız hem de şekerinizi dengelersiniz.

Zeytinyağı: Yeteri kadar zeytinyağı tükettiğinizde kendinizi tok hissedersiniz, kilo vermeniz de kolaylaşır.

Ihlamur: Yemek saatine yakın içerseniz iştahı keser.

Salata: Yemeklerde bol salata yemek alınan kalori miktarını azaltabilir. Yüksek posa yoğunlukları ile midede yer tutarak daha çabuk doymanıza yardımcı olur. Ayrıca kabızlığı da önler.

Etli, sütlü veya yumurtalı çorba: Midede basınç oluşturup kısa sürede doymanızı sağlar. Protein içeriği yüksek çorbalar tokluk hissi sağlamaya yardımcı olur.

Peynir: İçeriğindeki proteinler iştahı baskılamakta yardımcı olur. Bunun dışında yüksek kalsiyum içeriği nedeniyle de zayıflamaya yardımcı etkisi olabilir. Yapılan çalışmalar yetersiz kalsiyum tüketiminin kilo vermeyi zorlaştırdığını gösteriyor.

hayırlı akşamlar herkese :16: bugün çok gezdim yediklerimi yazayım hemen :52:

[1] Beyaz Peynir 20 GRAM 50
[2] Sigara Böreği (peynirli) 5 ADET 125
[3] Salam 4 DİLİM 116
[4] Meyveli Yoğurt 125 GRAM 126.25
[5] limonata (250ml) 105
[6] Baklava-ev yapımı 1.5 ADET 168
[7] Patates Kızartması (orta) 1 ADET 280
[8] Ekmek 5 dilim 325

Toplam : 1295.25 kal.
4 saat kadar yürüyüş :1:

Hani bol protein nerde? :1:

Yağ yakmanın en iyi yolları
ABD Indiana eyaletindeki Purdue Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırma, gün içinde yağ yakımını hızlandırmak için uyulması gereken 9 belli başlı yolu ortaya koydu

- Merdiven kullanma, diğer yağ yakma egzersizlerine göre 2 kat daha etkili.

- Ağırlık kaldırmak: Kol ve bacaklara ağırlık kaldırtma egzersizi, vücuttaki fazla yağı yakmaya yardım ettiği gibi vücut ısısını da koruyor.

- Gülmek: Gülmek ve kahkaha atmanın sinir sistemini rahatlatan niteliği yanında en az 10 kalori yakmayı sağladığı da belirtiliyor.

- Yeşil çayın, yağ çözülmesini sağlayan karakteristiği yapılan tüm çalışmalarla onaylanıyor. İnsülin ve glikoz oranlarını dengeleyici etkisi sayesinde hem yağ emilimine katkı veriyor hem de vücut sağlığını koruyor.

- Su: Bol su içmenin vücuttaki nemi koruduğu ve kuruluğu önlediği gibi metabolizmayı da düzene soktuğu biliniyor. Çünkü bol su içmek, gereksiz kalori alımına ihtiyacını azalttığından yağların daha çabuk yakılmasına yardım ediyor.

- Ara öğün: Ara öğünlerde küçük atıştırmalar, ana öğünde aşırı yemenin önüne geçerek metabolizmaya aşırı yüklenmekten koruyor.

- Egzersiz: Vatan'daki habere göre, stres yüzünden yavaşlayan vücut, yağ yakmak için yeterli gücü bulamadığından kasları gereğince çalıştıramıyor.

- D Vitamini: D vitamininin hastalıklara karşı etkisi olduğu gibi kilo vermedeki etkisi de güçlü. Güneş ışığından faydalanarak alınan D vitamini, ekstra kaloriye karşı doyurucu özellik taşıyor.

- C Vitamini: Yağ yakmada doğrudan etkili olduğu kanıtlanan C vitamininin her gün en az 75 mg alınması tavsiye ediliyor. Bir greyfurt, 44 mg C vitamini ihtiva ediyor. Lif bakımından zengin C vitamini çoğu meyvede bulunuyor

- Merdiven kullanma, diğer yağ yakma egzersizlerine göre 2 kat daha etkili.

- Ağırlık kaldırmak: Kol ve bacaklara ağırlık kaldırtma egzersizi, vücuttaki fazla yağı yakmaya yardım ettiği gibi vücut ısısını da koruyor.

- Gülmek: Gülmek ve kahkaha atmanın sinir sistemini rahatlatan niteliği yanında en az 10 kalori yakmayı sağladığı da belirtiliyor.

- Yeşil çayın, yağ çözülmesini sağlayan karakteristiği yapılan tüm çalışmalarla onaylanıyor. İnsülin ve glikoz oranlarını dengeleyici etkisi sayesinde hem yağ emilimine katkı veriyor hem de vücut sağlığını koruyor.

börek ne kadar börek?
nohut yemeği ne kadar nohut yemeği?
pilav ne kadar pilav?
salata ne kadar salata?
yoğurt
ne kadar salata? :)

Yediklerinin miktarı da çok önemli :)

ya ben hesaplayamıyorum ama rezil bir sonuç olacaktır zaten

börek
sütlaç x3
nohut yemeği
pilav
salata
yoğurt
çekirdek 50 gr civarı:78:

uruz benim menümüde hesaplar mısın :)) bizim takımda kimsecikler size sarıyorum. kusura bakmayın :)):1:

Bugünki menüm:

Sabah:
1 dilim domatesli,maydanozlu,soğanlı sandviç
1.5 haşlanmış yumurta
1 bardak çay ( 2 şekerli)

Ara:
1 elma
1 kupa yeşilçay
1haşlanmış yumurta
2 diyet bisküvi

Öğle:
1 tabak pırasalı ıspanak
Koca bir kase yoğurt

Ara:
1 kupa yeşilçay
1 paket kremalı bisküvi :26:
1 bardak süt

Akşam:
2 diyet bisküvi
2 kupa yeşilçay
1 elma

Spor:
LeSLie ile 3 mil..

Günboyu 2 lt. su...
Kremalı bisküvi olmasaymış iyi olurmuş... :59:

uruz benim menümüde hesaplar mısın :)) bizim takımda kimsecikler size sarıyorum. kusura bakmayın :)):1:
Kremalı bisküvi olmasaymış iyi olurmuş... :59:

Hoşgeldin, başımızın üstünde yerin var :)

Senin için hesapladım menünün kalori toplamını...

Yediklerin ve bugünkü toplam kalori miktarın bana çok gelmedi, sadece gün içinde besin grupları arasında uygun dağılım yaparsan daha iyi olur canım :16:

Bugünki menüm:

Sabah:
1 dilim domatesli,maydanozlu,soğanlı sandviç 80
1.5 haşlanmış yumurta 105
1 bardak çay ( 2 şekerli) 40

Ara:
1 elma 50
1 kupa yeşilçay 0
1haşlanmış yumurta 70
2 diyet bisküvi
40

Öğle:
1 tabak pırasalı ıspanak 200
Koca bir kase yoğurt
180

Ara:
1 kupa yeşilçay 0
1 paket kremalı bisküvi :26: 400 kalori civarı
1 bardak süt
100

Akşam:
2 diyet bisküvi 40
2 kupa yeşilçay 0
1 elma 50

toplam: 1355 kalori

yarın tartılcam ve artık hergün tartılmaya karar verdim haftanın sonunda süprizle karşılaşmak yerine kilo aldığımı veya verdiğimi görerek kendimi toparlamam lazım yaza çok az kaldı naparım sonra üstüme bişey bulamıyorum

Hoşgeldin, başımızın üstünde yerin var :)

Senin için hesapladım menünün kalori toplamını...

Yediklerin ve bugünkü toplam kalori miktarın bana çok gelmedi, sadece gün içinde besin grupları arasında uygun dağılım yaparsan daha iyi olur canım :16:

Bugünki menüm:

Sabah:
1 dilim domatesli,maydanozlu,soğanlı sandviç 80
1.5 haşlanmış yumurta 105
1 bardak çay ( 2 şekerli) 40

Ara:
1 elma 50
1 kupa yeşilçay 0
1haşlanmış yumurta 70
2 diyet bisküvi
40

Öğle:
1 tabak pırasalı ıspanak 200
Koca bir kase yoğurt
180

Ara:
1 kupa yeşilçay 0
1 paket kremalı bisküvi :26: 400 kalori civarı
1 bardak süt
100

Akşam:
2 diyet bisküvi 40
2 kupa yeşilçay 0
1 elma 50

toplam: 1355 kalori

1355 kalori :52::52: ben kaç gündür 1000 lerle gided gide bu cok geldi bana :( ama tabiki kiloma göre cok değil.. bide nasıl besin grupları arasında uygun dağılım yapıcam ?

Back