İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

Herkese selam.bizim de mat ve din ii geçti. Türçe de yanlış çıkabilir. Kitapçıkları yarın vereceklermiş. Bugün bakıp moral bozmayın derim. İnanın hasta gibi oldum ben de. Aralarda biz görebildik çocukları. Yarın için bol şans hepsine

Kitapçık alınabildiğini bilmiyordum.soruları bile açıklamıyorlardı.
iyi bari net olarak görebilceğiz ne yaptığımızı.

Herkese selam.bizim de mat ve din ii geçti. Türçe de yanlış çıkabilir. Kitapçıkları yarın vereceklermiş. Bugün bakıp moral bozmayın derim. İnanın hasta gibi oldum ben de. Aralarda biz görebildik çocukları. Yarın için bol şans hepsine
Benimkide Türkçe'de bir sorudan emin değilim diyor, ama kitapçıklara bakmadan hiçbirşey kesin değil tabi.

TÜRKÇE VE MATEMATİK GEÇEN SENEDEN ZORDU…

Bilfen İlköğretim Kurumu Türkçe Bölüm Başkanı Sündüs Demirdağ
TÜRKÇE ELEYİCİ…
Türkçe sorularının geçen yılki TEOG’la karşılaştırıldığında daha eleyici olduğu söylenebilir. Sınavda yayımlanan kazanımlar listesinde yer almayan “Edebiyat Bilgileri” konusundan bir soru bulunmaktadır. Ayrıca kazanım listesinde yer aldığı hâlde “Yazım Kuralları” konusundan hiç soru sorulmadı. Sorularımızın kazanımlara göre dağılımı: 4 sözcükte anlam, 1 cümlede anlam, 10 paragrafta anlam, 1 edebi bilgiler, 1 noktalama işaretleri, 2 fiilimsi, 1 cümlenin ögeleri şeklindedir. Sınavımızın geneline baktığımızda Türkçe sınavı günceli takip eden, genel kültürü sağlam, yorum kabiliyeti gelişmiş öğrencilerin başarılı olacağı bir sınavdı.
Virgülün kullanım göreviyle ilgili A ve C’de 17, B’de ve D’de 20. soru teknik olarak kusurludur çünkü cümledeki virgüllerin ikisi eş görevli kelimeleri biri ise özneyi ayırmak için kullanılmıştır. Ayrıca seçeneklerde bu iki kullanım alanına da yer verilmesi, öğrencilerin soruyu yanlış çözmelerine neden olmuştur.

Bilfen İlköğretim Kurumu Matematik Bölüm Başkanı Ali Keskin
KAZANIMLARI ÇALIŞAN KAZANIR
Bu seneki matematik soruları işlem yoğunluğu sebebiyle geçen seneye göre daha zordu. Beklenildiği gibi kazanımların tamamını içeren sorulardan oluşuyordu. Sınavdaki seçici ve eleyici soruları üslü ifadeleri içeren sorular oluşturmaktaydı. Köklü ifadelerden 9, üslü ifadelerden 7, dönüşüm geometrisinden 2, histogramdan 1 ve fraktaldan 1 adet soru gelmiştir. Kazanım dışı soru gelmemekle beraber konu dağılımı da sınava uygundur. Kazanımları ayrıntılı olarak çalışan bir öğrenci bu sınavda emeğinin karşılığını başarılı bir sonuçla alacaktır.

Bilfen İlköğretim Kurumu Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Numan Erdem
ÇALIŞIP “TEVEKKÜL” EDEN KAZANDI
Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinin bu seneki TEOG sınavındaki kazanımları “Kaza ve Kader” ünitesi ile “ “Zekât, Hac ve Kurban İbadeti” isimli ünitenin ilk iki konu başlığını içermektedir. Dolayısıyla geçen seneki sınav konuları daha somut konulardan oluşurken, bu seneki sınav soruları daha soyut konuları içermektedir. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinin soruları mevcut kazanımların hepsini içermektedir. Sınav öncesinde din dersi sorularının çözüm tekniğiyle ilgili öğrencilerimize tavsiye ettiğimiz “genelden özele” prensibinin çok doğru olduğu sınav sonrası görüldü.
Eğitim ajansı

bizim 2 türkçe diğerleri full ...bu virgüllü soru hatalıydı deyip durdu a haberde yayınlanınca çok sevindi iptal edilirse çok mutlu olacak.3 şıkta cevap aynıymış..İptal olursa tek yanlış olacak bugünlük yarına da bütün yavrucuklarımıza başarılar..

bizim 2 türkçe diğerleri full ...bu virgüllü soru hatalıydı deyip durdu a haberde yayınlanınca çok sevindi iptal edilirse çok mutlu olacak.3 şıkta cevap aynıymış..İptal olursa tek yanlış olacak bugünlük yarına da bütün yavrucuklarımıza başarılar..

harika fen lisesi düşünüyorsunuz sanırım

Bugün daha az heyecan var..
Benim oğlan şunu dedi matematikte zamanım olsaydı 3-5 yanlış ancak çıkardı. (Düşünün artık)
Bu demek oluyor ki 10 yanlıştan aşağ gelmeyecek.

meslek lisesini kesinlikle düşünüyorum.. puanı tutarsa teknik kolejler var. Araştırıcam onları
makine-elektrik elektronik gibi bölümler olabilir.

Arkadaşlar siz olsanız ne yapardınız?(benim oğlanla ilgili)

Dün gittim eve, yine kablolar teller.. mıc mıc onlarla uğraşıyor.:KK45:
El yeteneği çok fazla ve elektonik düzeneklere çok meraklı.. kendince icatlar yapıyor.
Bunlara saatlerce kafa yoruyor. Çıkıyor çarşıya malzemelerini alıyor. Evde bir tak tuk sesler..
Çok şaşırtıyor bizi. Ben ömrüm boyunca uğraşsam o yaptığı şeyleri bir araya getiripte yapamam.
Uçak bile yaptı. vantilatör, pilli gece lambas daha neler neler. Herkes doğru yönlendirin çocuğu diyor. Yeteneği akıllara zarar. saat 1-2 lere kadar bunlarla uğraştığı oluyor.
E böyle olunca dersleri biraz geride kaldı. Çok denedim ama doğuştan gelen bişey bu sanki. koparamadım.
Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz.?

El yeteneği çok fazla ve elektonik düzeneklere çok meraklı.. kendince icatlar yapıyor.
Bunlara saatlerce kafa yoruyor. Çıkıyor çarşıya malzemelerini alıyor. Evde bir tak tuk sesler..
Çok şaşırtıyor bizi. Ben ömrüm boyunca uğraşsam o yaptığı şeyleri bir araya getiripte yapamam.
Uçak bile yaptı. vantilatör, pilli gece lambas daha neler neler. Herkes doğru yönlendirin çocuğu diyor. Yeteneği akıllara zarar. saat 1-2 lere kadar bunlarla uğraştığı oluyor.
E böyle olunca dersleri biraz geride kaldı. Çok denedim ama doğuştan gelen bişey bu sanki. koparamadım.

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama istanbuldaysanız http://bagcilareml.meb.k12.tr/ bu okula bir bakın.
benim oğlumda çok parlak değil bende uzun zamandır meslek lisesi vs bakıyorum.
dün olan sınavda dediğine göre 4 mat,3 türkçe yanlış,dini tam yapmış.hayırlısı bakalım.
tahminim toplamda 15 yanlış.

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama istanbuldaysanız http://bagcilareml.meb.k12.tr/ bu okula bir bakın.
benim oğlumda çok parlak değil bende uzun zamandır meslek lisesi vs bakıyorum.
dün olan sınavda dediğine göre 4 mat,3 türkçe yanlış,dini tam yapmış.hayırlısı bakalım.
tahminim toplamda 15 yanlış.

istanbulda değilim. Ank.
Bende bakıyorum artık. Doğru yönlendirmek çok önemli

herkese geçmiş olsun bu sınavı atlattık.
şimdi daha yoğun süreç başlıyor bana göre.hem zaman olarak uzun hem de konular fazla.

kızlar sınavınız(bizde çocuklarla girdik sayılır) nasıl geçti.bizim dünkü vahim sonuçtan sonra bugün iyiydi.

dün çok iyi çok iyi dedi bilinen 7 yanlış
bugünde iyi diyor 2-3 ancak çıkar dedi.bir 7-8 de bugünden gelir gibi.

Hepsi ataturk e gaziye gitcek değilya
Nekadar güzel yatkınlığı değil yeteneği olan bişey var çok şanslısınız
Allah hepsinin mutlu olacağı şeyler nasip etsin

bizimkide fen sosyal iyiydi dedi. sanırım ingilizceden zorlandı.
keşke sonuçlar hemen açıklanabilse. Ocak ayı çok geç..

X