77'den 55'e uzun bir maraton

_Joey_

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2011
1.592
721
selam kızlar,
diğer başlıklarda yazmayı denedim ama pek cevap alamadım.
ben de bari burada diyet günlüğümü paylaşayım dedim.
eğer sizler de benim gibi 22 kiloluk uzun bir maratona çıktıysanız gelin birlikte motive olalım :)

2 haftadır diyetteyim. ayrıca akupunktur yaptırdım ve iştahım kesildi.

şimdi kısaca diyet listemden bahsetmek istiyorum.

sabahları genelde şu menülerden birini seçiyorum:
-1 haşlanmış yumurta, 1 dilim ekmek, domates, salatalık
-1 dilim peynir, 1 dilim ekmek, zeytin, domates, salatalık
-omlet, zeytin, domates salatalık

öğlen aşağıdakilerden iki tanesini seçiyorum:
-ızgara et
-az yağlı sebze yemeği (kıymalı da olabilir)
-1 kase yoğurt, cacık veya ayran
-yağsız veya çok az yağlı salata

akşamları da öğlenin aynısı. ama çeşit yapıyorum tabii ki.

ara öğün olarak bir ara öğünde activia veya yovita yoğurdun içine keten tohumu karıştırıyorum (doktorun önerisi). ya da üçer tane ceviz, fındık, badem yiyorum. veya da sütlü meyveli yulaf ezmesi yiyorum.

eğer ödeminiz varsa doktor şunu yap demişti bana: 1 litre suya 1 kabuk tarçın, 1 zencefil, 1 dilim de limon atıp gece bekletiyoruz ve ertesi gün içiyoruz. ben bir kere yaptım ama ödem fazla olmadığı için bıraktım.

yarın 14. günüm. 77.2 ile çıktım yola. şu an 74 civarıyım. ve bugün spora yazıldım. 3-4 ayda istediğim hedefe ulaşmayı çok ama çok istiyorum. sizinle her gün neler yediğimi paylaşıcam.

ayrıca özel tariflerim de olacak :)

bunlardan birini sonraki gönderime yazıyorum hemen :)

Yulaf kurabiyesi:

Malzemeler:
-3 kuru kayısı
-1 avuç kuru üzüm
-1 muz
-1 bardak yulaf ezmesi (taneli olandan)
-1 yumurta
-2-3 çay kaşığı kabartma tozu
-2 çay kaşığı bal

bunu bir sitede okumuştum. denedim ve çok sevdim.
önce yumurtanın akını çırpıp köpürtün. daha sonra diğer malzemeleri ufak ufak doğrayıp ekleyin ve karıştırın. ama mikser ile karıştırın, yani taneli kalsın. daha sonra bir dondurma kaşığıyla (bu karışımdan 10-15 tane çıkıyor) alarak fırın tepsisine yuvarlaklar halinde dizin. 160-180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Çok lezzetli oldu. Yağ yok. Direk şeker yok. Tam bir ara öğün atıştırmalığı. Umarım siz de beğenirsiniz :)

selammmm, henüz kimse cevap yazmamış ama ben günlüğüme devam edeyim, belki bana katılanlar olur :)

bugün biraz az yedim aslında biraz daha fazla yesem olurdu. az yemekten de korkuyorum sağlığımdan olurum diye.

her neyse:
sabah: peynirli tost yedim yine acelem olduğu için. tabi hiç yağ yoktu.
öğleni ara atıştırmalıkla geçiştirdim.
akşam da çok az yağlı mücver yedim. nasıl oluyor derseniz ya fırında ya da tavada çevirerek yapıyorum. yanında da biraz yoğurt yedim.
işim gereği sabah 7 ye kadar çalıştığım için saat 3 gibi yulaf ezmemi de yiyip yatıcam :)

bu arada bugün 3. kere akupunktur + diyet doktoruma gittim. toplam verdiğim kilo 3. 2 kilo da yağdan gitmiş. çok ama çok umutluyum. 2 haftada 3 kilo bence ideal. üstelik sürekli meyve sebze protein alıyorum.

bugün mangoda gördüğüm ve çok hoşuma giden 38 beden bir pantolon aldım. amacım 6 ay sonra o pantolonun içine girmek. benim için önemli bir motivasyon aracı olacak o pantolon. size de öneririm böyle yapmanızı.

hoşça kalın :)

Merhaba :) Paylaşımların çok güzel. Öğün seçeneklerin ne kadar güzel ve pratik :) Benim yolum da bir hayli uzun, 25-30 kilo kadar. Seni takipte olacağım :KK55:

Merhaba :) Paylaşımların çok güzel. Öğün seçeneklerin ne kadar güzel ve pratik :) Benim yolum da bir hayli uzun, 25-30 kilo kadar. Seni takipte olacağım :KK55:
Merhaba :) çok teşekkürler, ilk yazan sen oldun :) ara ara güzel ve kalorisiz tarifler vermeye devam edicem :) senin hedefin kaç kilo bu arada :)

Merhaba :) çok teşekkürler, ilk yazan sen oldun :) ara ara güzel ve kalorisiz tarifler vermeye devam edicem :) senin hedefin kaç kilo bu arada :)

58 ile 65 kilo arasında bir yerlerde durmayı hedefliyorum ama zamanla görüntüme göre karar vereceğim :KK45:

Yulaf kurabiyesi:

Malzemeler:
-3 kuru kayısı
-1 avuç kuru üzüm
-1 muz
-1 bardak yulaf ezmesi (taneli olandan)
-1 yumurta
-2-3 çay kaşığı kabartma tozu
-2 çay kaşığı bal

bunu bir sitede okumuştum. denedim ve çok sevdim.
önce yumurtanın akını çırpıp köpürtün. daha sonra diğer malzemeleri ufak ufak doğrayıp ekleyin ve karıştırın. ama mikser ile karıştırın, yani taneli kalsın. daha sonra bir dondurma kaşığıyla (bu karışımdan 10-15 tane çıkıyor) alarak fırın tepsisine yuvarlaklar halinde dizin. 160-180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Çok lezzetli oldu. Yağ yok. Direk şeker yok. Tam bir ara öğün atıştırmalığı. Umarım siz de beğenirsiniz :)
tarifin çok güzelmiş sevdiğim lezzetler bir arada ... yumurtanın beyazını mı kullanıyoruz sadece birde yulaf ezmesini hangi marka alıyorsun

tarifin çok güzelmiş sevdiğim lezzetler bir arada ... yumurtanın beyazını mı kullanıyoruz sadece birde yulaf ezmesini hangi marka alıyorsun
merhaba
beğenmene sevindim :)
yumurtanın önce beyazını köpürtüp sonra sarısını da karıştırıyorum içine.
malesef yulaf paketini atmıştım, ama carrefour'da sadece bi marka var, ondan aldım, güzeldi tadı.

Bugün yine kendimle bayağı mücadele içindeydim. eşimin annesine gittik. tabii kadıncağız bilmiyor benim yiyemeyeceğimi. pilav yapmış yağlı yağlı. aslında çok severim ama tuttum kendimi. herkesin tabağına koyarken canım çekti birazcık. ama yemedim.

daha da kötüsü var. yemekten sonra kemalpaşa tatlısı çıkarmazlar mı :KK70: ama onu da yemedim. pantolonumu giydiğim günü hayal edince kendimi tuttum :)

sabah kahvaltısında 4 zeytin 1 dilim peynir ve 1 dilim ekmek yedim.

öğle yemeğinde 6 tane küçük köfte yedim, sarımsaklı yoğurtlu turplu meze yedim (yağsız) ve ayran içtim.

akşam yemeğinde ise yağsız taze fasulye yedim.

ara öğünlerin birinde yovita keten tohumlu probiyotik yoğurttan yedim. diğerinde de her zamanki müsli yiyeceğim.

işte bugün böyle geçti tartıda henüz bir fark yok.

benim tartı da bi gıcık zaten. bi çıkıyorum düşük bi çıkıyorum yüksek. ama moralimi asla bozmuyorum. siz de bozmayın hanımlar :)

Son düzenleme:
Bu arada bugün de bir ara öğün tarifi vereyim size.
ben bir kere denedim. Gayet güzel oldu.

Ev yapımı yağsız fıstık ezmesi
ben yer fıstıklarının tek tek içini çıkararak yaptım. siz belki paketli iç fıstık da deneyebilirsiniz.

fıstıkları rondodan geçirdim, minik parçalar haline dönüştüler. aslında ne kadar ezilirse o kadar iyi. belki bu işlemden sonra parçalayıcıdan da geçirebilirdim.

sonra içine çok az bal koyun. eğer koyu olursa azar azar süt ekleyip istediğiniz kıvama gelene kadar çırpın.

bu kadar. sadece 3 malzemeyle yapılan basit bir tarif. ama dışardan aldıklarınızdan çok daha sağlıklı ve çok benzer bir tat veriyor. ama tabii ki fazla tüketmek iyi değil. bazı günler ara öğünlerde 1 kaşık yiyip kendinize gelebilirsiniz :)

hoşça kalınnnn...

Bugün kahvaltım:
küçük bir peynirli omlet
yarım dilim çörekotlu beyaz peynir
3 zeytin
domates
ve tabii ki çay :)

Bugün yine kendimle bayağı mücadele içindeydim. eşimin annesine gittik. tabii kadıncağız bilmiyor benim yiyemeyeceğimi. pilav yapmış yağlı yağlı. aslında çok severim ama tuttum kendimi. herkesin tabağına koyarken canım çekti birazcık. ama yemedim.

daha da kötüsü var. yemekten sonra kemalpaşa tatlısı çıkarmazlar mı :KK70: ama onu da yemedim. pantolonumu giydiğim günü hayal edince kendimi tuttum :)

sabah kahvaltısında 4 zeytin 1 dilim peynir ve 1 dilim ekmek yedim.

öğle yemeğinde 6 tane küçük köfte yedim, sarımsaklı yoğurtlu turplu meze yedim (yağsız) ve ayran içtim.

akşam yemeğinde ise yağsız taze fasulye yedim.

ara öğünlerin birinde yovita keten tohumlu probiyotik yoğurttan yedim. diğerinde de her zamanki müsli yiyeceğim.

işte bugün böyle geçti tartıda henüz bir fark yok.

benim tartı da bi gıcık zaten. bi çıkıyorum düşük bi çıkıyorum yüksek. ama moralimi asla bozmuyorum. siz de bozmayın hanımlar :)
Tartıya takılma Can'ım incelme olacaktır mutlaka rabbim zayıflama azmi versin hepimize

Bu arada bugün de bir ara öğün tarifi vereyim size.
ben bir kere denedim. Gayet güzel oldu.

Ev yapımı yağsız fıstık ezmesi
ben yer fıstıklarının tek tek içini çıkararak yaptım. siz belki paketli iç fıstık da deneyebilirsiniz.

fıstıkları rondodan geçirdim, minik parçalar haline dönüştüler. aslında ne kadar ezilirse o kadar iyi. belki bu işlemden sonra parçalayıcıdan da geçirebilirdim.

sonra içine çok az bal koyun. eğer koyu olursa azar azar süt ekleyip istediğiniz kıvama gelene kadar çırpın.

bu kadar. sadece 3 malzemeyle yapılan basit bir tarif. ama dışardan aldıklarınızdan çok daha sağlıklı ve çok benzer bir tat veriyor. ama tabii ki fazla tüketmek iyi değil. bazı günler ara öğünlerde 1 kaşık yiyip kendinize gelebilirsiniz :)

hoşça kalınnnn...
Gayet sağlıklı deneyeceğim

Bana öyle geliyor ki ilk gece yazışları artık yüreğimize canımıza tak eden anlarda ortaya çıkan bi karar verişin sonucu.Ben bunu başarabileceğimize inanıyorum. Problem hızlı bekleyiş ve vazgeçişler. Bu noktalarda da insan güvenecek bi pantolon sınırlayıcı bi fotograf bulduğunda vazgeçmiyor. Biz vazgeçmeyenlerden olalım ! Çünkü kadın gücün timsali. Amazon kadını gibi olacağınıza olduğunuza eminim . başarılar :)))

Bana öyle geliyor ki ilk gece yazışları artık yüreğimize canımıza tak eden anlarda ortaya çıkan bi karar verişin sonucu.Ben bunu başarabileceğimize inanıyorum. Problem hızlı bekleyiş ve vazgeçişler. Bu noktalarda da insan güvenecek bi pantolon sınırlayıcı bi fotograf bulduğunda vazgeçmiyor. Biz vazgeçmeyenlerden olalım ! Çünkü kadın gücün timsali. Amazon kadını gibi olacağınıza olduğunuza eminim . başarılar :)))

aynen öyle, sürekli bir gel git hali, bi an vazgeçecek gibi oluyorsunuz, sonra kendinizi toplayabilirseniz devamı geliyor :)

X