• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmseval'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü

merhaba sevalim nasılsın sevindim kıskanlık problemini çözmenize bazen olur öyle regl döneminin etkisi çoktur duygusal olunur genelde ve sinirli bende esip gürlüyorum o dönemlerde önüme ne gelirse kırıp dökesim geliyor genelde sakinimdir ama regl dönemi gergin ve stresli olamama sebep işte ...

diyet offf kabus gibi kaç gündür hatta haftalardır adam gibi bir düzene giremedim nişanlım birkaç gündür sağlıklı beslenme dönemine girdi kıskanıyorum onu çok güzel gidiyor Allah bozmasın o öyle azimle yapınca ben utanıyorum kendimden bende başlamalıyım artık pazartesi bir hamle yapmayı planlıyorum inşallah olur bakalım . Senin tek problemin kolayı çok tüketmen bunu kesersen bariz kilo vereceksin su yerine kola içmek çok yanlış bende su içemiyorum ama yerine alternatif içtiğim tek şey şekersiz çay yada kahve tabi en güzeli su günde 4 lt içmeyi başarsam hiç diyet yapmasamda biraz dengeli beslenmeyle haftada 1 kilo gidiyor tavsiye ederim canım o veya bu şekilde bu kilolardan kurtulucaz sen güzel gidiyorsun bence darısı benimde başıma inşallah ...

günaydın sevalim güzel bir hafta geçirmen dileğiyle ben bu sabah başladım diyetime epey kilo almışım 102,3 çıktım bu sabah bu cuma epey vermem lazım kahvaltımı 1 dilim çavdar ekmeğine 1 karper peynir koydum yedim öğle için yoğurt ve salatalık almayı planlıyorum bu şekkilde devam edecek inşallah belki senin karatay diyetini araştırıp yapabilirim bile bakalım artık zamanla oturacak inşallah öpüyorum canım ...

günaydın sevalim bu sabah güzel bir güne uyandım mutlu kalktım çok şükür kahvaltımdada 2 dilim çavdar ekmeğine sürme peynir üzerine acı sos sürdüm ve yedim lezzetli ve hafifi oldu öğle için dün aldığım yoğurt ve kepek ekmeğim mevcut onları yerim akşamada müsli nesfit karışımı yerim bir hafta nesfit bir hafta salata yiyerek zayıflamak istiyorum benim tek sıkıntım akşam yemeklrei ve abur cuburları dün akşam daha diyetimin ilk gününde akşam ne güzel nesfit müslimi yemiştim otururken çayın yanına mısır patlattım ve yedim kötü oldu ama ilk gün pişmanlığınıda yaşadım . İnşallah bir daha tekrarlanmaz nefsime hakim olmalıyım ...

sen iyisindir inşallah canım yoksun iki gündür gelirisn inşallah bugün görüşmek üzere canım ...

merhaba canım.. burada iki gündür internet problemleri var.. kısa kısa zamanlarda geliyor birden gidiyor.. bi kere cevap yazdım ama gönderemedim.. dün karatay diyetine iyi bir başlangıç yapmıştım fakat kocamın kısır partisi yüzünden mafoldu.. cuma günü de mantı günü olacak.. cumaya kadar karataydaki gibi protein ağırlıklı beslenicem.. sadece cuma akşam yemeğim mantı olacak işte.. sonra cumartesi yine devam edicem.. arkadaşlarımız yavaş yavaş tatile çıkıyorlar.. bizde onlara veda günleri düzenliyoruz.. cuma günkü bu hafta 3.sü olacak.. 1.sinde bir sürü ikram tatlı çerez bir sürü şey hazırladım.. oturduk film falan izledik.. ikincisi dünkü kısırdı..

bu sabah 1 bardak kakaolu süt içtim.. çok acıktım bir yandan da :56: öğlen normal ekmekli falan bi kahvaltı yapıcam.. akşam da küçük bir parça haşlanmış tavuk eti yicem ayranla.. geçici çözümler bu 3 gün için.. son yolcumuzu da cumartesi göndermiş olucaz.. ondan sonra rahatım.. ne gezi ne misafir ne misafirlik.. başbaşayız..

haftaya güzel başlamana sevindim.. umarım güzel bir sonuç alırsın.. ben iki gündür boş boş yiyorum gereksiz gereksiz.. düzelecek inşallah.. artık 109 a gelip bir bir eksiltmek istiyorum.. şu an senin kilonda olsam uşarım mutluluktan :61: o da olacak.. benim tek isteğim 13 ağustosta en az 102 yi görmek.. 9-10 kilo vermem lazım yani 1,5 ayda.. bence sağlıksız değil, mümkün.. benim kilomda birinin ayda 7-8 kilo vermesi olası özellikle kilo vermeye başladığı ilk ayda.. o yüzden ümitliyim.. tabi 1 ağustos da ramazan başlıyor.. ben ramazanda da karatay diyetime devam edicem.. zaten iki öğün yiyorum.. biraz kahvaltıyı çeşitlendiririm olur biter.. her akşam et biraz zor ama.. bakalım..Allahtan ramazanın yarısında annemde olucam.. o kadar yemeği kendim yapsam çok kilo alırdım.. tabi orada da dikkat etmek lazım :34: Allahtan ailem yemek yememde ısrar eden insanlar değiller :31:

böyle işte..

şu an dehşet açım
:56:

sevalcim merhaba,

ben de aldım karatay diyeti kitabını. yarısına geldim. şoklar içindeyim. ne çok yanlış varmış hayatımızda. bilimsel bir dille anlatılınca ne kadar akla yatkın anlattıkları. benim en çok istediğim anneme de uygulatabilmek. şeker hastası annem. hipoglisemi durumunu sıklıkla yaşıyor. birden 240 a çıkıp 40 a düşüveriyor şekeri. ama ekmeği, balı reçeli, onu bunu atıcam deyince krizlere girdi. benim elim ayağım titriyor, acıkıyorum, dayanamam ben vs vs...

kitabı bitireyim, mutfağı buzdolabını ayıklıycam. babam da şeker hastası. o da hiç laf dinlemiyor.. akşam gece 12 de bir kase çikolatalı pudingin üstüne 3-4 kaşık dondurma doldurmuş tepeleme. yedi valla.. ben yarım kaşık dondurma yerken tadımlık, ikisi de koca kaseyi götürdüler.

hiç de yasak yok aslında. şekeri tatlıyı, ekmeği unut. gerisi serbest. diyet denilemez bile buna. sabah 2 yumurtadan omletimi yedim. birkaç zeytin. peynir. domates salata. hala tokum. şimdi sütlü neskafemi içiyorum. 3 şekerli içerdim. şimdi tek şekere indirdim. tamamen kaldırıcam.

karatayı çok tuttum. sen de bırakma bence.

tamamını okuyup düzene geçeyim de karatay la yarışırız devremm..

öptüm seni şimdilik hoşçakal

sevalcim merhaba,

ben de aldım karatay diyeti kitabını. yarısına geldim. şoklar içindeyim. ne çok yanlış varmış hayatımızda. bilimsel bir dille anlatılınca ne kadar akla yatkın anlattıkları. benim en çok istediğim anneme de uygulatabilmek. şeker hastası annem. hipoglisemi durumunu sıklıkla yaşıyor. birden 240 a çıkıp 40 a düşüveriyor şekeri. ama ekmeği, balı reçeli, onu bunu atıcam deyince krizlere girdi. benim elim ayağım titriyor, acıkıyorum, dayanamam ben vs vs...

kitabı bitireyim, mutfağı buzdolabını ayıklıycam. babam da şeker hastası. o da hiç laf dinlemiyor.. akşam gece 12 de bir kase çikolatalı pudingin üstüne 3-4 kaşık dondurma doldurmuş tepeleme. yedi valla.. ben yarım kaşık dondurma yerken tadımlık, ikisi de koca kaseyi götürdüler.

hiç de yasak yok aslında. şekeri tatlıyı, ekmeği unut. gerisi serbest. diyet denilemez bile buna. sabah 2 yumurtadan omletimi yedim. birkaç zeytin. peynir. domates salata. hala tokum. şimdi sütlü neskafemi içiyorum. 3 şekerli içerdim. şimdi tek şekere indirdim. tamamen kaldırıcam.

karatayı çok tuttum. sen de bırakma bence.

tamamını okuyup düzene geçeyim de karatay la yarışırız devremm..

öptüm seni şimdilik hoşçakal

tamam devrem.. canan karatayı tv de gördüm ve ekmek yok dediğinde tamam dedim ben bu diyeti yapıcam.. 1 hafta düzenli yaptım.. sınav stresi ve adet bi araya gelinde tam 114,6 kilo olmuştum bir hafta sonunda 112,4 ve 10 gün içinde de 111,6 ya düştüm.. sonra karatayı bıraktım 10 gündür geziler ve misafirlikler yüzünden.. şimdi cumartesi sanırım tekrar dönücem diyetime cumaya kadar da dikkat edicem.. ondan sonra 13 ağustosa kadar en azından hiç bozmadan devam.. 13 ağustos da izne ayrılıyorum

:32:

sevalim çok sevindim senin adına bu kadar kararlı olduğunu görmek çok güzel sen istedikten sonra yaparsın eminim canım . Ben tam diyecektim taydinde karatay diyeti yapıyor diye o yazmış zaten buraya iyi olmuş onada söyledim şu sabahları 2 yumurtayla yapılan kahvaltı beni korkutuyor çok protein tüketmek kolestrolünüzü çıkartır diye korkuyorum siz yinede dikkatli şekilde yapın bu diyeti yumurta yerine yenilen alternatif kahvaltılardanda yiyin hergün yumurta ağır gelir bende geçen sene karbonhdirat diyeti yaptığım için bol protein ağırlıklı beslenirdim ve kolestrolüm normalden daha yüksek çıkmıştı sen yinede dikkat et canım öpüyorum ...

valla koskoca prof yazmış devremle ben de uyguluyoruz. değerlerin yükselmeyeceğini, bilakis düşüp normale döneceğini söylüyor. olmadı birleşir dava açarız. senin diyetini yaptık hasta olduk diye. diyeti uyguladığımızın kanıtı da kk:kkk:

pınaaarr biz burdayız seval yokk:14::14:

evet tuğbacım sevalin internette srun varmış kaç gündür bende yazıyor nasılsa okur diye dediklerimi okudunmu takımda bu diyet beni korkutuyor dikkatli yapın :44:

ya okuyorum das tam yazacakken gidiyor.. o kadar yazıp gönderemeyince de benim hevesim kaçıyor.. bu aralar diyet yapamadığım için zaten yazasım yok..

yarın sonuncuyu da postaladım mı (öğretmen arkadaşlarımdan bahsediyorum :1: ) bana rahat bi nefes olacak..

ferihancım yumurta ve kolesterol konusuna geleyim.. annem yeni taze kolesterol hastası ne yumurta öyle çok ne et sever ne de yağ yer sadece tereyağı sever çok.. neyse doktora gitti doktor anneme perhiz verdi.. annem çok titizdir.. doktorun verdiği perhizi harfiyen yaptı ve kolesterolü azalacağına daha da arttı.. yani vücut kolesterolü kendi de yapabiliyor..

bir de canan karatay da mehmet öz gibi kalp cerrahı yani bir diyetisyen değiller.. ve kitaplarını okursan (ben karatayınkine göz gezdirdim mehmet özünkiyle aynı olduğu için almadım) bazı temellere dayandırıyorlar söylediklerini.. yani mesela öğlen bi avuç içi kadar et yiyorsun e sen o eti o ölçüden fazla yersen sabah yediğin yumurta kolesterol yapar..

canan karatay bu yaşına kadar her sabah iki yumurta yemiş bilirsin çok yaşlı bi kadın.. daha yeni bir iki aydır yumurta yemiyormuş o da kolesterolden değil.. sindirimle ilgili bi hassasiyetinden dolayı.. york testi yaptırmış yumurtaya intoleransı çıkmış bırakmış..

ben de bazen hissediyorum, mesela mısır, balık ve buğdaylı şeyler bana hiç yaramıyor.. hem klo alıyorum hem sistemim bozuluyor.. enerjim düşüyor..

meselaa brokoliye intoleransı olan hastalar varmış.. düşünsene.. brokoli yiyince kilo alıyor fenalaşıyor ya da kilo veremiyor.. bunlar şahsi problemler yani yumurta bi bünyede kolesterol yaparken diğerinde yapmıyor.. bunun da en güzel yöntemi test yaptıracaksın takip edeceksin.. baktın sana dokunuyo azaltıcaksın..

şöyle de bişey var karatay diyetini hiç bozmadan 1 hafta yaptım.. o bir hafta kadar kendimi sağlıklı hissettiğim başka zaman yok.. şu an bıraktım ya bi kötüyüm ki sorma..

SAĞLIKLI BESLENME DİYE BUNA DİYORLARMIŞ MEĞERSEM :1:

Son düzenleyen: Moderatör:
valla koskoca prof yazmış devremle ben de uyguluyoruz. Değerlerin yükselmeyeceğini, bilakis düşüp normale döneceğini söylüyor. Olmadı birleşir dava açarız. Senin diyetini yaptık hasta olduk diye. Diyeti uyguladığımızın kanıtı da kk:kkk:

avukatımız da hazır..

:34:

selam imseval nasılsın bi hatırını sorıyım dedim iisin dimi ee kilolarla savaş nasıl gidiyo bakalım:64:

iyi canım ya hep aynı.. Kilo aldığım için son bıraktığından beri anca onları vermeye çalışıyorum.. O sınav döneminde bi kilo aldım ki sorma tarihler 30 mayısı gösterirken ben 114,6 kiloydum :53: Neyse 111,6 ya kadar düştüm de yine bıraktım çok değil ama bi 800 gr geri aldım.. Cumartesi 13 ağustosa kadar ara vermeyeceğim bi düzene oturucam.. 13 ağustos da izne ayrılıyorum..5 eylülde dönünce de karatay a tekrar başlarım artık o da bi ömür devam eder :6:

Sen de epey bir mezuniyete yaklaşmışsın kutlarım

:65:

BEN DÜN ÇOK KÖTÜ YEDİM YANİ HİÇ YAZMAMA BİLE GEREK YOK.. BERBATTIM..

DİYETE GİRİCEM YA.. YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ YEDİM..YARIN TARTILICAZ BAKALIM :18:

YARIN DA ARKADAŞLARLA BERABER MANTI YEMİCEM.. YER GİBİ YAPICAM SADECE 2-3 KAŞIK.. YAPICAM BUNU..

BU SABAH EKMEK YEDİĞİM İÇİN BUGÜN HİÇ İYİ GEÇMİCEK.. YA ÇOK DOKUNUYO BU EKMEK BANA :43: BEN EKMEK YEDİM Mİ BÜTÜN GÜN AYAKTA UYUYORUM..

BİRAZ MORALİM BOZUK O YÜZDEN, AMA DOĞRULDUCAM BUGÜNÜ.. YARIN TARTI VAR MALUM

:kkk:

Sevalim dediklerin doğrudur canım her gıda her bünyeye iyi gelmez dokunur ama bunu nasıl anlayacağız o york testi heryerde yapılmıyor bildiğim kadarıyla yaptırmadan anlayamayız . Bende alıcam şu karatay diyeti kitabını çok hevesle anlattınız bende heveslendim canım bakayım uygunsa banada yaparım ama ben her sabah yumurta yiyemem zaten pek sevmem yumurtayı diğer öğünler uygun olabilir . Ben aslında gün içinde güzel gidiyorum bu hafta çok iyi gitti gün içinde ama akşamları cozutuyorum resmen iki akşamdır makarna yeniyor evde hani ben biz ailecek diyetteydik makarna yenince diyet falanda kalmıyor haliyle ertesi günü yine sıfırdan başla yoruluyor insan bu akşamlara bir çözüm bulmalıyım artık ramazan geliyor daha önünü alamam yoksa bu yeme şeklinin ..

Ben sana güveniyorum canım sen bu diyete inandıysan onunla gider kilolar muhakkak insanın beğendiği yapmaktan zevk aldığı diyet şekilleri oluyor o yeme düzeni sana uyduysa veriyorsun kilo mesela karbonhidrat diyeti bana çok uymuştu bir kez yapabildim ve o bir kezdede epey kilo verdim şimdi aynısını oturtamıyorum mesela yine bana yarayan güzel bir diyet bulmalıyım yoksa çok zor olucak böyle neyse gidecek inşallah kilolar umutsuz olmayalım öpüyorum canım seni yarına kilo vermiş oluruz inşallah ...

Sevalim dediklerin doğrudur canım her gıda her bünyeye iyi gelmez dokunur ama bunu nasıl anlayacağız o york testi heryerde yapılmıyor bildiğim kadarıyla yaptırmadan anlayamayız . Bende alıcam şu karatay diyeti kitabını çok hevesle anlattınız bende heveslendim canım bakayım uygunsa banada yaparım ama ben her sabah yumurta yiyemem zaten pek sevmem yumurtayı diğer öğünler uygun olabilir . Ben aslında gün içinde güzel gidiyorum bu hafta çok iyi gitti gün içinde ama akşamları cozutuyorum resmen iki akşamdır makarna yeniyor evde hani ben biz ailecek diyetteydik makarna yenince diyet falanda kalmıyor haliyle ertesi günü yine sıfırdan başla yoruluyor insan bu akşamlara bir çözüm bulmalıyım artık ramazan geliyor daha önünü alamam yoksa bu yeme şeklinin ..

Ben sana güveniyorum canım sen bu diyete inandıysan onunla gider kilolar muhakkak insanın beğendiği yapmaktan zevk aldığı diyet şekilleri oluyor o yeme düzeni sana uyduysa veriyorsun kilo mesela karbonhidrat diyeti bana çok uymuştu bir kez yapabildim ve o bir kezdede epey kilo verdim şimdi aynısını oturtamıyorum mesela yine bana yarayan güzel bir diyet bulmalıyım yoksa çok zor olucak böyle neyse gidecek inşallah kilolar umutsuz olmayalım öpüyorum canım seni yarına kilo vermiş oluruz inşallah ...

ferihancım bi de şöyle birşey var sabah ne yaparsan yap ne kadar dikkat edersen et eğer akşam bozuyorsan hiçbir anlamı kalmıyor.. diğer öğünler içinde öyle ama onların en azından akşam telafisi var akşam öğününün telafisi de yok yediğinle kalıyorsun.. eğer herkes makarna yiyorsa sen de çok istiyorsan ayır bi tabak kendine öğlen ye onu sabah kahvaltında ye.. ama o akşam yemek yeme.. hiçbirşey yeme.. alternatif bişeyler bulmaya da çalışma.. yeme sadece erken uyu mesela..

ben de dün öğlen makarna yedim malesef :59:

karatay diyeti benim arayıp da bulamadığım kendi kendeime hazırlamaya çalışıp batırdığım diyet.. mehmet öz + montignac = karatay

menülerini yazayım buraya da şimdi sen de bi bak.. kitaptan 1 haftalık örnek menü bu.. yazıcam birazdan..

:68:

PAZARTESİ

Kahvaltı (08.00-09.00)

•İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)
•8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin
•Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
•4-5 adet gün kurusu kayısı
•Şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı
•Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)

•Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye
•Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.
•Bir su bardağı tuzsuz ayran
•Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

Ara öğün (şart değil) (15.00)

•Yarım su bardağı kadar ceviz
•Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)

•Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

SALI
Kahvaltı (08.00-09.00)

•Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)
•8-10 adet tuzsuz zeytin
•Bir avuç içi kadar beyaz peynir
•2-3 adet çarliston yeşilbiber
•5-6 adet minik domates
•Şekersiz çay ya da süt
•Bir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)

•Yarım su bardağı kadar ceviz
•Bol su ya da yeşil çay

•Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeği
•Lahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)
•Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt

•Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesi
•Bir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)
•Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesi
•Nescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak

•Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir)
•Bir tabak pilaki
•Roka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)
•İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

ÇARŞAMBA
Kahvaltı (08.00-09.00)

•Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)
•2-3 adet tatlı kırmızıbiber
•Yeşil çay ya da sevilen bitki çayı
•Bir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

•Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)
•Bol su ya da bitki çayı

•Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye
•3-4 adet ızgara köfte
•1 kase yoğurt
•Turp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)
•Bol su veya ayran

•Bir elma ya da armut
•1 kase yoğurt

•3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara
•Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze bakla
•Mevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

PERŞEMBE
Kahvaltı (08.00-09.00)

•İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet
•8-10 adet tuzsuz zeytin
•1-2 adet çarliston yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalık
•Taze maydanoz ve kırmızıbiber
•Yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
•Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

•Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
•Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)

•Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolası
•Bir tabak zeytinyağlı pırasa
•5-6 adet minik domates
•Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
•Bol su

•Bir ufak portakal veya mevsim meyvesi
•Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

•Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve roka
•Buğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatası
•Bir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya

CUMA
Kahvaltı (08.00-09.00)

•İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet
•8-10 adet tuzsuz zeytin
•Bir avuç içi kadar peynir
•Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalık
•Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
•Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

•Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)
•Bol taze limonlu su ya da bitki çayı

•Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)
•Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumak
•Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
•Bol su ya da ayran

•Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)
•Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay

•3-4 kalem kuzu pirzolası
•Mevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
•Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası

CUMARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)

•Pastırmalı yumurta
•8-10 adet tuzsuz zeytin
•Bir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte
•Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

•Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

•Bir porsiyon bonfile ızgara
•Taze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğan
•Yoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağı
•Bol su veya ayran

•Bir ufak boy portakal veya elma
•Şekersiz yeşil çay

•Balık ızgara
•Dilimlenmiş beyaz turp
•Bol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
•İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

PAZAR
Kahvaltı (08.00-09.00)

•Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurta
•8-10 adet tuzsuz zeytin
•Tatlı kırmızıbiber, domates ve salatalık
•Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

•Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Öğle yemeği (12.00-13.00)

•Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içi kadar) (Yanında pilav ve patates yenmeyecek)
•Bir adet kuru soğan
•Çoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
•Bol su

•Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)
•Şekersiz çay

•Balık ızgara
•Taze yeşil soğan, bol roka ve domates
•Közlenmiş taze kırmızıbiber

:68:

ÖNEMLİ NOT: Her gün akşam saat 19.00-20.00’den sonra meyve dahil hiçbir şey yenilmemeli; bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir ve mümkünse yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapılmalı.

bu notta önemli olduğunu düşündüğüm şey yürüyüşün yatmadan hemen önce yapılması.. bence atlanmaması gerek bu ayrıntının..

ben tabi kendime göre listeyi biraz biçtim..

mesela kuruyemişlerden sadece fındık badem ve ceviz yiyorum tuzsuz.. akşam yemeklerini yemiyorum, dolayısıyla helva da yemiyorum.. bir de pastırma yerine sucuk tereyağ :25: yerine zeytinyağı kullanıyorum.. uyguladığım hafta bunlar dışında hiçbişeyi değiştirmeden uyguladım.. hatta sucuk da yemedim o hafta ama yicem artık

:31:

I used to think that I could not go on
Devam edemeyeceğimi düşünürdüm
And life was nothing but an awful song
Ve hayat berbat bir şarkıdan başka bir şey değildi
But now I know the meaning of true love
Ama artık gerçek aşkın anlamını biliyorum
Im leaning on the everlasting arms
Sonsuz kollara dayanıyorum

If I can see it, then I can do it
Eğer görebiliyorsam, yapabilirim
If I just believe it, theres nothing to it
Eğer inanırsam, ulaşmama hiç bir şey kalmaz

I believe I can fly
Uçabileceğime inanıyorum
I believe I can touch the sky
Gökyüzüne dokunabileceğime
I think about it every nightday
Her gün ve her gece bunu düşünürüm
Spread my wingsfly away
Kanatlarımı açıp uzaklara uçmak
I believe I can soar
Süzülebilirim
I see me running through that open door
Kendimi açık kapıdan içeri koşarken görüyorum
I believe I can fly
Uçabilirim
I believe I can fly
Uçabilirim
I believe I can fly
Uçabilirim

See I was on the verge of breaking down
Görüyorsun, yıkılmanın eşiğindeydim
Sometimes silence can seem so loud
Bazen sessizlik çok yüksek sesli görünebilir
There are miracles in life I must achieve
Hayatta kazanmam gereken mucizeler var
But first I know it starts inside of me, oh
Ama biliyorum ki önce içimde başlar

If I can see it, then I can be it
Eğer görebiliyorsam, o olabilirim
If I just believe it, theres nothing to it
Eğer inanırsam, ulaşmama hiç bir şey kalmaz.

Hey, cuz I believe in me, oh
Hey, çünkü kendime inanıyorum

If I can see it, then I can do it
Eğer görebiliyorsam, yapabilirim
If I just believe it, theres nothign to it
Eğer sadece inanırsam, ulaşmama hiç bir şey kalmaz

Hey, if I just spread my wings
Hey, eğer kanatlarımı açarsam
I can fly
Uçabilirim
I can fly
Uçabilirim