• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmseval'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü

bugün 117.3 le uyandım mutluyum.. cuma için umutluyum.. bir günün ceremesini 10 gündür çekiyorum :KK42:

fat secret türkiye diye bi yere üye oldum yediklerimi listeliyor, kilo takibi yapıyor. en güzeli ise yediklerimin besin değerlerini görüyorum.. az yiyorum dediğim günler ne kadar da çok yiyormuşum meğer o_O

bugünkü menüm ise şu şekilde:
01.07.png

biraz düzensiz ama bugünlük böyle oldu.. ramazanda oruç tutmayan biri olarak çok mağdurum iş yerinde :KK14:

Şimdi dikkat ettiğim şey şu:

karbonhidrat miktarının 75-100 gr ı geçmemesi. Kilo verdikçe bu gram 50 ye kadar düşecek.

2.si:
günlük kalori miktarının 1200 ü geçmemesi ki karbonhidrata dikkat ettiysen zaten geçmiyor. eğer etmediysen bari kaloriye dikkat et modundayım yani :-)

3. sü:
günlük en az 35 dk yürüyüş. bunu ara sıra iş çıkışı yapmaya çalışıyorum ama kocam sağolsun bi rahat vermedi ramazan münasebeti ile :KK53: yemeği yetiştiremem diye korkuyor heralde:KK48: ama bu cumartesiden itibaren yürüyüş arkadaşlarımla beraber düzene girecek inşallah :KK51:

bu şekilde :KK51:

Son düzenleyen: Moderatör:
dün yürüyüşümü yaptım çok şükür bugün de yapıcam inşallah. ama bugün akşam yemeğim belli olmadığı için bugünkü menümü yarın sabah paylaşıcam

Hoppa

Evet arkadaşlar sonuçta arayışımın sonuna geldim ve yapacağım diyete (ki kendisine pek diyet denemez) karar verdim:

Intermittent fasting (IF) Diyeti.

Yani;

1 gün içinde kendiniz belirleyeceğiniz bir zaman penceresi açıp yemeğinizi bu zaman dilimi içerisinde belirli periyotlarda yediğiniz ve bu aralıkların dışında yemek yemeyip bol bol sıvı tükettiğiniz ve dinlendiğiniz (uyku vakti) bir beslenme programı.

Günün uyku dışında kalan vaktinden belli bir alan seçip o alan dışında hiçbir şey yemiyorsunuz.

En etkili ve en çok kullanılan dilim 16/8 lik dilimdir. Yani 16 saat açlık ve 8 saat özgürlük.

Uyku vaktiniz 16 saate denk gelmektedir.

Örneğin; Öğlen 12 ile akşam 20 aralığında 2 ila 4 öğün olarak düzenlenebilir veya sabah 8 ila akşam 16 aralığı da kullanılabilir.

24 saatlik dilimde tek bir öğün beslenerek bu diyeti uygulayanlarda bulunmaktadır. (Genellikle öğlen saatini tercih ederler.)

Günlük almanız gereken kalori miktarını seçtiğiniz zaman diliminde uygun öğünlere bölerek almanız daha uygun ve daha sağlıklı olacaktır.

Bu diyeti uygularken açlık ve tokluk dilimlerinde bol sıvı tüketmelisiniz. Açlık diliminde kalorisi olmayan her türlü sıvıyı tüketebilirsiniz. (Şekersiz asitli içecekler dahil)

Vücudunuzdaki yağları yakmaya yarayan bir program olup ilk temelleri 1945 yılında atılmış, 200 li yıllarda çalışmalar ivme kazanmıştır.

113,5 kiloyum bugün

çok yavaş gidiyorum :KK14:

şu IF'i yapıcam yapıcam da işte benim gibi iradesiz biri nasıl yapacak bilmiyorum :KK11:

Evet Sevgili Günlük...

Madem ki senin adın sağlıklı yaşam günlüğü o zaman sağlıklı yaşama adımlarımızı atalım artık...

Kilo vermekten vazgeçtim, giderse gider umrumda değil... en azından ben yapmam gerekeni yapıyorum gitmiyorsa daha napayım diyebilmeliyim. Artık kendimi suçlamaktan depresyona girdim iyice... Kendimi suçluyor, yine de daha çok suç işliyorum... Artık suçlanmak istemiyorum!

Haftada bir cuma günü takımıma bildirim yaparken buraya da yazarım kilomu... Onun dışında tartıya küsüm...

Aslında nasıl vereceğim, nasıl gidecek bu kilo demekten zayıflamaya vakit bulamıyorum bence... Ben de vazgeçtim artık düşünmekten... Ne demiştik vakti zamanında:
"Just do it!"

Eminim bu kulüpteki fazlalığı olan her kadın sağlıklı yaşamın temel dinamiklerini biliyordur: Hazır gıdalardan uzak dur! Şekerden uzak dur! Taze sebze, meyve tüket! Sağlıklı yağ tüket! Proteinden zengin besinleri diyetine al! Egzersiz yap! Dengeli beslen!

Her gün ama her Allah'ın günü de gün bittiğinde ne haltlar karıştırdığımı buraya yazacağım En Büyük KK

Canim 3 kurusluk insanlarin maskarasi .coluk cocugun oyuncagi olmaya degmez.yemeyelim olsun bitsin.yegenlerim bile esimin yaninda herkesin icinde ne laflar edip beni yaraladilar.yasadigim ezikligi anlatamam.bitmeli cektigimiz sikintilar

Günaydın Sevgili Günlük..

Her Allah'ın günü derken hafta içlerini kastetmiştim :KK70:

Hafta sonu her zaman olduğu gibi yoğun misafir, yoğun hareket ve yoğun bereket içinde geçti.

Cumartesi gecesi yatılı misafirim vardı eşimin üniversiteden arkadaşı ben de kayınvalidemlerde kaldım öyle olunca pazar sabahına da kahvaltıya kızlar gelecekti nasıl yaptım nasıl yetiştirdim ben bile anlamadım yani..kahvaltıdan sonra doğum günü kutladık bi de.. kızlar gitti evin işleri kek yaptım kayın valideme misafirleri vardı.. sonra bebekle uğraş yemin ediyorum saat 1 buçuktu sonunda rahat nefes aldığımda :KK14:

ama tüm bunların karşılığında kendimi çok hafif hissediyorum:KK49: tartılmıyorum ama iyi hissediyorum.

haftasonu hiç ekmek yemedim.. onun dışında çok bişey yapamadım.. bu haftasonu yaptığım en büyük hata bol bol kola içmek oldu.. light olaydı eyiydi :KK53: ama dediğim gibi gene de kendimi iyi hissediyorum :21:

tartılmıyorum cuma günü tartılıcam. ama 111 i görücem heralde :KK71:

Hala evimde kalamıyorum hala yatılı misafirim var. Şu evime bi geçeyim (bugün geçicem heralde) dönecem sahalara..

111 olmasa da 112 yi görürüm :oops:

slm imseval
günlügüne bir göz attim cok iyi ilerliyorsun ne olursa olsun moralini bozma devam et.
3 sene once 102 kilo iken bende dukan diyeti yaptim ve 16 kilo verdim hersey cok güzel gidiyordu.(dukan yüzünden yasadigim kabizlik disinda ) sonra oglum hastalandigi icin dukani birakmak zorunda kaldim cünkü kendime ayiracak vaktim yoktu .üstünden 1 yil gecti ve bir baktim 115 kiloya cikmisim yani verdigim kilonun iki kati.:KK43: keske hic yapmasaydim dedim kendi kendime cok pisman oldum .
demem o ki saglikli beslenerek yavas kilo vermek en iyisi sana tavsiyem herseyden az az yiyerek vermek hem senin diyetten sikilmamani saglar hemde verdigin kilolari cabuk almazsin. kendin icin dogru olani sen bilirsin ben sadece kötü bir deneyimimi paylastim :)
insallah basarirsin ve bu kilolardan kurtulursun cnm:KK66:

slm imseval
günlügüne bir göz attim cok iyi ilerliyorsun ne olursa olsun moralini bozma devam et.
3 sene once 102 kilo iken bende dukan diyeti yaptim ve 16 kilo verdim hersey cok güzel gidiyordu.(dukan yüzünden yasadigim kabizlik disinda ) sonra oglum hastalandigi icin dukani birakmak zorunda kaldim cünkü kendime ayiracak vaktim yoktu .üstünden 1 yil gecti ve bir baktim 115 kiloya cikmisim yani verdigim kilonun iki kati.:KK43: keske hic yapmasaydim dedim kendi kendime cok pisman oldum .
demem o ki saglikli beslenerek yavas kilo vermek en iyisi sana tavsiyem herseyden az az yiyerek vermek hem senin diyetten sikilmamani saglar hemde verdigin kilolari cabuk almazsin. kendin icin dogru olani sen bilirsin ben sadece kötü bir deneyimimi paylastim :)
insallah basarirsin ve bu kilolardan kurtulursun cnm:KK66:

canım Dukanın tüm evrelerini tamamlamamışsındır. Tamamlasaydın geri almazdın kilonu :KK51: ben Dukan'ı seviyorum yapıcam da ama tek atımlık kurşunum kaldı Dukan'da. Yani bir kere yapabilicem onu da en uygun zamana atıyorum.

şimdilerde zayıflamayı düşünmekten depresyona girdim. Sağlıklı beslenmenin temel kurallarını IF diyetini uygulayarak yapıcam yapıcam da önüme hep bi engel çıkıyor :KK43: bugün başladım işte gene sabah 11den önce akşam da 7 den sonra yemek yemek yok tek kural bu yani.. bi de sağlıklı beslenirsen vericen bu kadar yapacağım şey bunu yapamıyorum. okul açınca saat 10-18 aralığına geçicem :KK51: bugünden sonra da hiçkimse IF'i bozduramaz bana kendim bile En Büyük KK

hayır bi de akşam yemeğe davetlisin ya da gece dışarı çıkacaksın di mi akşama kadar oruçlu gibi duruyor kalori almıyorsun o zaman akşam yiyebiliyorsun ertesi gün de tek öğün yiyorsun eski düzenine dönebilmek için bu bu kadar çok basit ve her durum için bişey var yani istesen de bozamazsın o diyeti bi bahanen olamaz ama işte benim oluyor :KK53: çok cins bi insanım ya ben :-)

canım Dukanın tüm evrelerini tamamlamamışsındır. Tamamlasaydın geri almazdın kilonu :KK51: ben Dukan'ı seviyorum yapıcam da ama tek atımlık kurşunum kaldı Dukan'da. Yani bir kere yapabilicem onu da en uygun zamana atıyorum.

şimdilerde zayıflamayı düşünmekten depresyona girdim. Sağlıklı beslenmenin temel kurallarını IF diyetini uygulayarak yapıcam yapıcam da önüme hep bi engel çıkıyor :KK43: bugün başladım işte gene sabah 11den önce akşam da 7 den sonra yemek yemek yok tek kural bu yani.. bi de sağlıklı beslenirsen vericen bu kadar yapacağım şey bunu yapamıyorum. okul açınca saat 10-18 aralığına geçicem :KK51: bugünden sonra da hiçkimse IF'i bozduramaz bana kendim bile En Büyük KK

hayır bi de akşam yemeğe davetlisin ya da gece dışarı çıkacaksın di mi akşama kadar oruçlu gibi duruyor kalori almıyorsun o zaman akşam yiyebiliyorsun ertesi gün de tek öğün yiyorsun eski düzenine dönebilmek için bu bu kadar çok basit ve her durum için bişey var yani istesen de bozamazsın o diyeti bi bahanen olamaz ama işte benim oluyor :KK53: çok cins bi insanım ya ben :-)
cnm hic depresyona girme diyet yaptiginida düsünme basarirsin insallah .evet dukanin bütün evresini tamamlarsan almiyorsun ama iradeli biri degilsen bunu hic yapamazsin hep yarim kalir geri alirsin kilolari malesef :(
IF diyeti ne bilmiyorum ama bu kadar uzun süre ac kalirsan diyeti kesin bozarsin ve daha cok yersin .bir cok yöntem denedgim icin söyluyorum bunu benim yaptigim diyettede bir yere gittiginde istedigini yiyebiliyorsun ayrica haftada 1 ödül hakkin oluyo ve hep normal yiyecekler yiyorsun. hic light yada yagsiz süt ürünleri yok ayrica tahil ve meyvede yiyorsun . yinede secim senin cnm
diyet yapmak icin hep bir engel cikiyor diyorsunya hic birsey senden daha önemli degil .sen bunu kafaya koyup basaracaksin yoksa hergün birsey cikar ve hic zayiflayamazsin :KK43:

Back
X