- 25 Mart 2013
- 407
- 11
öncelikle güzel yorumların için teşekkür ederim ,allah hayırlısıyla sanada nasip etsin inş..
benim evim 4+1 alt katta mutfak yemek odası ,oturma odası ,salon banyo ve balkon ,üst katta yatak odası ,çocuk odası ,banyo ve teras var ..
ben istanbulda yaşıyorum ,4 kalı bir apartmanın 3 ve 4.katı bana ait .
sorularına gelince ise ,anladığım kadarı ile bir apartman yapılıyor ve sen ortadaki daireden dubleks olanı alacaksın ,öncelikle yapım aşamasında dikkat etmen gereken merdivenin antreden çıkması ,yani benim merdivenim salondan çıkıyor ve oldukça kullanışsız ,ilerde düşündüğüm güzel şeyler var elbet ,öncelik merdivenin değişip ahşap olması gibi ,banyo ve wc de havalandırma olmaması çok sorun değil ,şimdi alışveriş merkezleri ,oteller hiçbirinde yok ,tavanda aspiratör gibi birşey takılıp çözümlnebilir ..
2+1 olması önemsiz önemli olan metrekaresi ,büyük bir salonun olsun ,benim salonum küçük ,gerçi bana yetiyor,evim toplamda 170 m2 mutfak ise yapılması en gerekli 2. yer
kat kaloriferi güzel çözüm ,çok soğuk olmasa dahi yaz gibi olmaz ,elbet ısınmanız için en temiz çözümü bulmanız şart ,bu yüzden kalorifer tesisatını döşetin derim ,içindeyken zor olur kırma dökme sonradan ..
şimdiden hayırlı olsun canım ,allah huzur mutluluk versin..
amin, hayırlısıyla inş.
evet, merdiven antreden çıkacak. 2 ayrı daire gibi olacak. salon ile mutfak 30 metrekare. evin toplam büyüklüğü 94 metrekare. balkon dahil 104 metrekare yazıyor. şu an kirada oturuyorum ve kışın 2 ay soğuk oldu onu da ufo ile idare ettik. yazın mutlaka klima kullanıyoruz çooook sıcak çünkü. kışın soğuktan yazın da sıcaktan mutfakta bir şey yapılmıyor. onun için de amerikan mutfak olması hoş olacak sanırım. klimayı taktık mı tamamdır....banyo ve wc de pencere olmayacak ama havalandırma yeri var projeden anladığım kadarıyla. kalorifer tesisatını adamlar döşetiyor, biz sadece petek taktıracağız. fazla gelen gidenim olmaz, eşimin işi dolayısıyla buradayız. yazın denize gelir gelenler de. buranın yabancısı olduğumuz için bilemedim. güneş görmeyen tarafta nem olur mu acaba diye korkuyorum. ev sahibimiz de çıkmamızı istemiyor. ne sorsam olumsuz konuşuyor.
senin salonun ve yatak odan kaç metrekare biliyor musun acaba?
tşk ederim cevapların için
amerikan mutfak avantaj o zaman senin için ,hem kolay ısınır ,yemeğini yaparken tv de izlersin ,hemde yazın tek klima ile serinlersin ,
benim salonum 20 m2 küçük ama iş görüyor yani ,asıl biz oturma odasında yani o köşe koltuğun olduğu odada fazlasıyla vakit geçiriyoruz ,
yatak odam 40 m2 evimin en büyük odası çünkü yukarısı çocuk odası hariç tamamen ebeveyne ait ,
yani 4. kat tamamı benim özel alanım ,
aslında dubleks ev çok avantajlı ,alt kat yaşam alanı üst kat da yetişkinlere ait olunca çok huzurlu oluyor ,
misafirin mi geldi aç yatakları onlara alt kata ,sen çık yukarı ,tv izle banyo yap ,istediğin kılıkta gez ,kimse ile karşılaşma durumun olmuyor .ben bu konuda çok şanslıyım ..
sende evini bu şekilde düznelyebilirsin ,
güneş görmeyen tarafta nem olacağını sanmıyorum ,benimde bir duvarım aynen dediğin gibi ama ne nem ne rutubet olmadı ,ayrıca o tarafı kalın duvar kağıdı ile kapladım ,olma ihtiamli daha da düştü ..
40 mı? çok iyiymiş. ama o kadar büyük olabileceğini hiç düşünmedim. fotodan anladığım kadarıyla. yatak odanda dolap yok. giyinme odan falan mı var?
ksr bakma çok soru sordum. ama senin yatak odanı o şekilde görünce. seninki 40 ise benimkine dolap falan..... adım atacak yer kalmayacak diye düşündüm. 16.83m2 olacakmış. çok kararsız kaldım ama henüz temel bile atılmadı. mayısta başlanacak. 1-2 ay içinde de kaba işler bitmiş olur diyorlar....
çok sağol ya, içime su serptin. sen de kullanış açısından çok iyi yapmışsın zaten. sadece yatacak zaman yukarı çıkacaksın. bu evin bana cazip gelen taraflarından biri mesela
bir göz oda olsun senin olsun be canım ,bak ben birazdan taşınan bir arkadaşımın yanına gidiyorum yardıma ,5 yıllık evli 5. kez taşınacak ,bu seferde ev sahibi evi satmış ,kiracı olmak zor ,kendi evin olsun sıcacık mutlu huzurlu, ama varsın küçük olsun ki senin evin küçükte değil bence ayrıca birde dubleks ,bitsin taşın yerleş o zaman ohh diyeceksin iyikide böyle bir evim olmuş ..
çocuk odasındaki tülün markası nedir çok hoş.
Eylülcüm Noldu ya.niye pasifsin.yorumlardanmı ceza aldın?üzüldüm valla.
umarım cezan fazla değildir. hiç yoktan üstelik anladığım kadarıyla
bişey yok kızlar geldim,ben alıştım kk nın banlamalarına artıkbir iki densiz çıkıyor ,haklı iken haksız olunuyor malesef ..teşekkürler bu arada beni merak ettiğiniz için cansınız
maşallah canım 7 yıllık demeye bin şahit lazım çok beğendim sıfır gibi Allah huzurla oturmayı nasip etsin.