41 kere maşallah.güle güle oturun inş.hiç de 7 yıllık gibi durmuyooo. ben de mutfağını sevdim ama eminim sen onun yerine daha güzel bir şey düşünüyorsun...
tam da bizim almayı düşündüğümüz gibi bir ev diyebilirim. henüz ortada temel bile yok ama....bana fikir verebilirsin diye düşündüm. mayıs ayında başlanacakmış, biz projeyi gördük.
eviniz kaç metrekare?
bizimkinde alt katta amerikan mutfak, wc ve minik bir balkon olacak. merdiven odalardan ayrı (aslında iki farklı daire denebilir) ve kenarları çelik gibi olan malzemeden tutacaklı, beton basamaklar. üst katta; banyo, çocuk odası, yatak odası ve yine minik bir balkon olacak.
2+1 olacak. 2 bina ortasına yapılacak. sağ taraf 4+1, sol taraf 3+1 ve ortası dubleks, toplamda 5 katlı bina. alt kat dükkan. ortada 2 tane dubleks olacak. teras, bahçe yok.... apartman katı.
beni düşündüren banyo ve wc nin penceresinin olmaması (binanın ortasında kalacağı için havalandırma olacak). sanırım merdivende o şekilde olacak. başka türlü güneş görmeyecek yani...
bana biraz fikir verebilir misin? nerede oturuyorsun bilmiyorum ama ben mersin deyim. burada fazla soğuk olmaz kışın. ama nem çoook malesef. her ihtimale karşı eve kat kaloriferi boruları döşenecek, olmazsa petek taktırıp o şekilde ısınırız diyorum ama....
aklımda bi yğın şey vardı ama unuttum, ,lg,n için şimdiden tşk ederim...
öncelikle güzel yorumların için teşekkür ederim ,allah hayırlısıyla sanada nasip etsin inş..
benim evim 4+1 alt katta mutfak yemek odası ,oturma odası ,salon banyo ve balkon ,üst katta yatak odası ,çocuk odası ,banyo ve teras var ..
ben istanbulda yaşıyorum ,4 kalı bir apartmanın 3 ve 4.katı bana ait .
sorularına gelince ise ,anladığım kadarı ile bir apartman yapılıyor ve sen ortadaki daireden dubleks olanı alacaksın ,öncelikle yapım aşamasında dikkat etmen gereken merdivenin antreden çıkması ,yani benim merdivenim salondan çıkıyor ve oldukça kullanışsız ,ilerde düşündüğüm güzel şeyler var elbet ,öncelik merdivenin değişip ahşap olması gibi ,banyo ve wc de havalandırma olmaması çok sorun değil ,şimdi alışveriş merkezleri ,oteller hiçbirinde yok ,tavanda aspiratör gibi birşey takılıp çözümlnebilir ..
2+1 olması önemsiz önemli olan metrekaresi ,büyük bir salonun olsun ,benim salonum küçük ,gerçi bana yetiyor,evim toplamda 170 m2 mutfak ise yapılması en gerekli 2. yer
kat kaloriferi güzel çözüm ,çok soğuk olmasa dahi yaz gibi olmaz ,elbet ısınmanız için en temiz çözümü bulmanız şart ,bu yüzden kalorifer tesisatını döşetin derim ,içindeyken zor olur kırma dökme sonradan ..
şimdiden hayırlı olsun canım ,allah huzur mutluluk versin..