- 25 Mart 2013
- 407
- 11
öncelikle güzel yorumların için teşekkür ederim ,allah hayırlısıyla sanada nasip etsin inş..
benim evim 4+1 alt katta mutfak yemek odası ,oturma odası ,salon banyo ve balkon ,üst katta yatak odası ,çocuk odası ,banyo ve teras var ..
ben istanbulda yaşıyorum ,4 kalı bir apartmanın 3 ve 4.katı bana ait .
sorularına gelince ise ,anladığım kadarı ile bir apartman yapılıyor ve sen ortadaki daireden dubleks olanı alacaksın ,öncelikle yapım aşamasında dikkat etmen gereken merdivenin antreden çıkması ,yani benim merdivenim salondan çıkıyor ve oldukça kullanışsız ,ilerde düşündüğüm güzel şeyler var elbet ,öncelik merdivenin değişip ahşap olması gibi ,banyo ve wc de havalandırma olmaması çok sorun değil ,şimdi alışveriş merkezleri ,oteller hiçbirinde yok ,tavanda aspiratör gibi birşey takılıp çözümlnebilir ..
2+1 olması önemsiz önemli olan metrekaresi ,büyük bir salonun olsun ,benim salonum küçük ,gerçi bana yetiyor,evim toplamda 170 m2 mutfak ise yapılması en gerekli 2. yer
kat kaloriferi güzel çözüm ,çok soğuk olmasa dahi yaz gibi olmaz ,elbet ısınmanız için en temiz çözümü bulmanız şart ,bu yüzden kalorifer tesisatını döşetin derim ,içindeyken zor olur kırma dökme sonradan ..
şimdiden hayırlı olsun canım ,allah huzur mutluluk versin..
amin, hayırlısıyla inş.
evet, merdiven antreden çıkacak. 2 ayrı daire gibi olacak. salon ile mutfak 30 metrekare. evin toplam büyüklüğü 94 metrekare. balkon dahil 104 metrekare yazıyor. şu an kirada oturuyorum ve kışın 2 ay soğuk oldu onu da ufo ile idare ettik. yazın mutlaka klima kullanıyoruz çooook sıcak çünkü. kışın soğuktan yazın da sıcaktan mutfakta bir şey yapılmıyor. onun için de amerikan mutfak olması hoş olacak sanırım. klimayı taktık mı tamamdır....banyo ve wc de pencere olmayacak ama havalandırma yeri var projeden anladığım kadarıyla. kalorifer tesisatını adamlar döşetiyor, biz sadece petek taktıracağız. fazla gelen gidenim olmaz, eşimin işi dolayısıyla buradayız. yazın denize gelir gelenler de. buranın yabancısı olduğumuz için bilemedim. güneş görmeyen tarafta nem olur mu acaba diye korkuyorum. ev sahibimiz de çıkmamızı istemiyor. ne sorsam olumsuz konuşuyor.
senin salonun ve yatak odan kaç metrekare biliyor musun acaba?
tşk ederim cevapların için