7 yaş kızım ve kötü beyin senaryoları

Gerekirse pedagog veya psikolog için yönlendirmeyi psikiyatrist yapıyor.
Bu düşüncelerle baş edememesi, ağlaması kaygı bozukluğu gibi gözüküyor. Travmatize olmuş da olabilir. Bunları tespit edecek kişi psikiyatrist olacaktır.
O yüzden önce pedagoga gidilmesini tavsiye etmiyorum.
Buna benzer şeyler yaşayan kişiler çıkar ancak herkes farklıdır bu tarz problemlere referanslar ile yaklaşılması doğru olmaz.

Özelden ileticem size bilgilerini, dilerim şifa olur🎀
Teşekkür ederim
Gerekirse pedagog veya psikolog için yönlendirmeyi psikiyatrist yapıyor.
Bu düşüncelerle baş edememesi, ağlaması kaygı bozukluğu gibi gözüküyor. Travmatize olmuş da olabilir. Bunları tespit edecek kişi psikiyatrist olacaktır.
O yüzden önce pedagoga gidilmesini tavsiye etmiyorum.
Buna benzer şeyler yaşayan kişiler çıkar ancak herkes farklıdır bu tarz problemlere referanslar ile yaklaşılması doğru olmaz.
Önce çocuk psikiyatrisine gitmeliyiz o zaman var mıdır önerebileceğiniz bir isim ve yer

Her çocuk sizin gibi anlayamayabilir veya bu sizin başınıza gelenle aynı olmayabilir. Ya kendiliğinden geçmezse çocuk daha da kaygılı olursa? Uzmanına götürmesi gerekiyor lütfen kendiliğinden geçer bişey olmaz yazmayın. Teşhise ve gerekiyorsa tedaviye uzmanı karar versin.
Zaten ben psikiyatriste ya da pedagoga götürmeyin falan demedim. Kendi deneyimimi paylaştım ve nasıl aştığımdan bahsettim . Tabiki son çare çocuk psikiyatristi olacaktır 👍

Teşekkür ederim
Önce çocuk psikiyatrisine gitmeliyiz o zaman var mıdır önerebileceğiniz bir isim ve yer
Maalesef doğrudan önerebileceğim bildiğim bir isim yok çocuklar için ancak ulaşım sağlayabileceğiniz doktorları araştırıp yorumlarına göz atabilirsiniz, tecrübelerini paylaşan kişiler oluyor.

Bir de şu an aklıma şöyle bir şey geldi. Benim de kızım var 8 yaşında ve 3 yaşında da erkek kardeşi var. Kızınız için son 2 yıldır büyük değişimler olmuş, kardeş gelmiş ve bu sene de okula başlamış hem de 1.sınıf. ( okuma yazma öğrenmek zor bir durum) Bunlar çocukta kaygı düzeyini çok arttıran şeyler ve size içten içe kızmış olabilir. Kardeşini rakip olarak görüyor ve ikinizin evde onun okula gitmesi endişe yaratmış olabilir kendisinde. Daha önce böyle bir şey yoktu diyorsunuz. Şimdi kız kardeşi 2 yaşına girdi bu sene , artık kelimeler de söylüyordur ve siz farkında olmadan ve doğal olarak küçüğü desteklemek için ayy ne tatlı söyledi şu kelimeyi ya da ne tatlı baktı, koştu gibi cümleler söylüyorsunuzdur, bu da kızınızda bir öfke ya da kıskançlık yaratmış olabilir içten içe ve kardeşini dünyaya getiren siz olduğunuz için ve onu okula gönderen , özellikle sizinle ilgili bilinçaltından bu tarz düşünceler kafasında beliriyor olabilir. Size en iyi yanıtı çocuk psikiyatristi verir ama yaşadığı şeyler onun için çok büyük değişimler annesi, bunu unutmayın 👍🙏

Öncelikle bizim ülkemizde pedagog ünvanı yasal değil pedagog ünvanını kullanan açıktan çocuk gelişimi okuyanlar dolu. kesinlikle iyi bir psikiyatrist bulun illa ilaç kullanmıyorlar terapi yapanı da var. Psikologta da eğitim sıkıntı yeterli eğitime sahip psikolog az. O zaten yönlendirme yspar

Çocuk psikiyatristine zaten direkt götüremezsiniz önce çocuk doktoru görüyor o sevkediyor önce bir pedagog ile görüşseniz daha iyi olur o fikir verir ona göre davranırsınız.
Yooo gidiliyor kim demiş gidilmiyor diye bir sürü klinik var muayene açan dr var hepsi sevk mi istiyor bizim ülkemizde de pedagog yok zaten

Benimde tam o yaşlarda başıma böyle durumlar gelmişti kağıda yarın ölücem, şu gün ölücem vs gibi şeyler yazıyordum kendimi çok kötü hissediyordum sanırım ölümün ne olduğunu tam yeni kavradığım için olabilir ve bir çok çocuktada oluyor bu gibi durumlar.

Küçükken bende annem,babam ölse diye düşünür sonra hüngür hüngür ağlardım ama bunu kimseye anlatmazdım. Destek almakta tabiki fayda var.

Allah korusun nörolojik bir sorun filan olabilir, zorbalık olabilir, haberlerden korkmuş olabilir, arkadaşları korkunç hikayeler anlatmış onlardan etkienmiş olabilir.

Benimde tam o yaşlarda başıma böyle durumlar gelmişti kağıda yarın ölücem, şu gün ölücem vs gibi şeyler yazıyordum kendimi çok kötü hissediyordum sanırım ölümün ne olduğunu tam yeni kavradığım için olabilir ve bir çok çocuktada oluyor bu gibi durumlar.
Nasıl atlattınız

Küçükken bende annem,babam ölse diye düşünür sonra hüngür hüngür ağlardım ama bunu kimseye anlatmazdım. Destek almakta tabiki fayda var.

Allah korusun nörolojik bir sorun filan olabilir, zorbalık olabilir, haberlerden korkmuş olabilir, arkadaşları korkunç hikayeler anlatmış onlardan etkienmiş olabilir.
Nasıl atlattınız peki

Bir de şu an aklıma şöyle bir şey geldi. Benim de kızım var 8 yaşında ve 3 yaşında da erkek kardeşi var. Kızınız için son 2 yıldır büyük değişimler olmuş, kardeş gelmiş ve bu sene de okula başlamış hem de 1.sınıf. ( okuma yazma öğrenmek zor bir durum) Bunlar çocukta kaygı düzeyini çok arttıran şeyler ve size içten içe kızmış olabilir. Kardeşini rakip olarak görüyor ve ikinizin evde onun okula gitmesi endişe yaratmış olabilir kendisinde. Daha önce böyle bir şey yoktu diyorsunuz. Şimdi kız kardeşi 2 yaşına girdi bu sene , artık kelimeler de söylüyordur ve siz farkında olmadan ve doğal olarak küçüğü desteklemek için ayy ne tatlı söyledi şu kelimeyi ya da ne tatlı baktı, koştu gibi cümleler söylüyorsunuzdur, bu da kızınızda bir öfke ya da kıskançlık yaratmış olabilir içten içe ve kardeşini dünyaya getiren siz olduğunuz için ve onu okula gönderen , özellikle sizinle ilgili bilinçaltından bu tarz düşünceler kafasında beliriyor olabilir. Size en iyi yanıtı çocuk psikiyatristi verir ama yaşadığı şeyler onun için çok büyük değişimler annesi, bunu unutmayın 👍🙏
Evet çok haklısınız
Kızım çok el bebek gül bebek büyütüldü çok sevgiyle ilgiyle alakayla
Kardeşten etkileniyor ve kıskanıyor bunuda çok belli ediyor zaten
Elimden geldikçe ilgimin çocuğunu ona vermeye çalışıyorum
Daha nasıl yaparım bilmiyorum

Cocuk psikiyatristine gitmek icin sevke ihtiyac yok, once bunu bi yazayim.

Cocugunuzun kaygi duzeyi yuksek anladigim kadariyla acilen psikiyatrist randevusu alip goturmelisiniz.

Geçmiş olsun.
Öneriniz var mıdır Tekirdağ İstanbul civarı

Ben 7 yaşında değildim ama 4-5 yaşlarında aynı sureci yasadim. O zamanlar bizi doktora götürdüler mi goturmediler mi onu da hatırlamıyorum ama bildiğim bir şey var ki hala bile o günlerin rahatsız edici duygusu bazen aklıma gelir. O sebeple ivedilikle çocuğunuz için gerekli adımları atın. İnşallah en kısa sürede içi ferahlar.

Nasıl atlattınız peki

Hatırlamıyorum ki. Hala aklıma benzer kötü düşünceler gelir. Güzel şeyler düşünmeye çalışıyorum yada kendimi oyalayacak birşeyler bulmaya çalışıyorum.
Ama kızınız yardım istiyor yardım edin. Destek alın.

Back
X