- 18 Kasım 2020
- 20.478
- 49.359
Kimseye bu kadar değer verilmemeliyıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Aynı fikirdeyimKırılırdım ben de olsam ama tepkimi ona belli etmezdim. Çünkü ilk dusunecegi bak beni kıskandı olurdu. Zamanla da samimiyetimi keser ona özelimi anlatmazdim. Çünkü o arkadaşım beni özelini anlatacak kadar yakın bulmamış.
Bir de kız evlenemedim diye konu sahibine ağlayan bir karaktermis. Muhtemelen güzel bir hikayesi de yok, birileri tanıştırmis, evlilik niyetiyle görüşmüş, koca kolay bulunmadığı için göz göre göre ortada duran Red flaglar olsa bile 4 ayda nişanlanmış biri olma ihtimali yüksek. Belki çok yayıp insanların eleştirisini duymak istemedi. Sonuçta 4 ay az bir zaman, arkadaşı pekala bekle diyebilir, atıyorum kaynana alt katına oturma diyebilir, iki nişan atmış bir boşanmış adamsa Adam kötü diyebilir, adamın geliri kötü diyebilir... Adamın vardir bence bir şeyi. Çok elbebek gulbebek gelin olsaydı, adam on numara olsaydı anlatıp yayardısevgililik zaten bence ilişki sağlamlaşmadığı veya ciddileşmediği sürece söylenmesi gereksiz bi konu
benim arkadaşlarım da hayatımda sadece iz bırakmış ilişkilerimi bilirler, aralarda kimler geldi kimler geçti kimse bilmez
ilişkide belli bi zamana kadar zaten sen kendin bile emin olamıyorsun bazı şeylerden
bazı insanlar sadece bişilerden emin oldukları zaman söylemeyi tercih ederler
bu da öyle bi durum olabilir.
Konu sahibinin de falsoları var aşırı histerik. İlişkilerinin detaylarını bilmiyoruz, belki karşı tarafın rahatsız olduğu bir şey vardır o yüzden saklamıştır.Ne derler bilmem ama benim tavır şu olur;
Kime ne yani, yakınız diye tüm hayatımı şeffaf bir şekilde paylaşmak zorunda mıyım?
Ama büyük tepki vereceklerini sanmam. Ablam da mesela biz artık ciddi kararlar almışken öğrendi. Tatlı tatlı anlattım, videoları,resimleri gösterdim. Benim adıma mutlu oldu, 'eğer ona da uygunsa bize gelin bir gün' diye davet etti. Hiç de "is isten geçtikten sonra mı söyledin, bunca zaman hiç belli etmedin, kırıldım" falan demedi. Arkadaşlarım da demezler bence. Dememeliler
Bir de bence konu sahibi olayi biraz kırpıp anlatmış.
Şöyle bir muhabbet olması çok normal gelmedi;
-nişanlanıyorum gelirsen sevinirim
+hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım
-sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz. Bana olumsuz dönüş yapmazsan sevinirim ,en iyisi görüşmeyelim
+anlıyorum böyle karar vermişsiniz ama ben de bana verdiğin değeri anlamış oldum. katılamicam maalesef
-sen bilirsin
Sence bu hayatin doğal akışına uygun bir mesajlaşma mi? Ya aralarında zaten gerginlik vardı kız mecburiyetten çağırdı, yakın arkadas falan değillerdi. Ya da konu sahibi daha aşırı bir tepki verdi. Kızın bu cevapları ona yönelikti. Açıkçası ben olayın Tam olarak böyle geliştiğine inanmadım.
Bir de benim yaptığım bir terbiyesizliğe hıçkıra hıçkıra ağlayacak kadar aşırı duygusal,kırılgan ve alingan insanlarla zaten arama coktan mesafe koydum. Çok yorucu bir şey. Beni o kadar seven (sevmek değil bana göre de neyse), o kadar değer verip enn üst sıraya koyan bir arkadaş gerçekten asla istemem. Bence normal insan davranışı değil. Çok geniş bir arkadas çevrem var, dostlarım çok, hayatta hiç yalnız kalmadım. Çoğu arkadasimla uzuuun yıllar devam eden ilişkim var. Ama kimse beni bu kadar hayatının merkezine koymasın çünkü ben kimseyi koymam. Bana çok korkunç geliyor arkadaşının bir hareketine böyle büyük tepkiler vermek, ağlayıp kahrolmak. Çoğu insan kendisini doğurup büyüten insan defalarca sorduğu halde "biri var mi" diye 'yok' diyor, is ciddiye binmeden söylemiyor. O zaman anneler ayilsa bayilsa "benden nasıl gizlersin, aynı evdeyiz. Kirildim" diye histerik histerik aglasa ne kadar gereksiz tepkiyse konu sahibininki de o kadar gereksiz,
Gitmeyin nişanlınızla başka bir programınız olduğunu ve mutluluklar dilediğinizi söyleyin ufak ufak uzaklaşın.yıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Pardon eşiniz diyecektim bebekli olduğunuzu sonradan okudumGitmeyin nişanlınızla başka bir programınız olduğunu ve mutluluklar dilediğinizi söyleyin ufak ufak uzaklaşın.
Ay evet kimse kimsenin çöp kutusu değil dinlemeyin dert babası olmayın daha güzelNe olmuş 4 aylık ilişkisi evliliğe gidiyor diye nazardan mı korkmuş?
Nişanına gitmeyin. Tanımadan evlilik kararı vermiş, şimdi bi ton sorunu olacak adamla. Dert dinlemekten kurtulursunuz en azından.
Evlenınce kocam ıstedı deyıp senınle arkadaslıgını bıtirecek bı kafa bu kızdaki bu aradayıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Nişana gitseniz de gitmeseniz de takmaz bu arada.yıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Hani psikolojik bir hastalığınız yoktu?Benim arkadasim benim psikolojik hastaligim var diye konusmayi kesmistii sen genede iyisin
Ben oyle bisey demedim biriyle kristirdiniz herhaldeHani psikolojik bir hastalığınız yoktu?
Gerçekten yakın arkadaştık. Ondan bir ay önce ben biriyle görüşmeye başlamıştım ve ona her detayı anlatıyordum kendisi de soruyordu. Sorduğu için de anlatıyordum. 1 ay sonra o birisiyle görüşmeye başladı ve bize sadece buluştuk diyordu fazla detay vermiyordu fotoğraf sordum görmemezlikten geldi ve ben o ara her şeyimi anlattığım için sinir oldum.Nişan kitafet fotoğrafını atıp nişanina çağırmayan (üstelik aile arasında basit bir ev nişanı da değil,başkaları davet edilmiş) arkadaş 7 yıllık dost degil, 7 yıllık tanidiktir. Belli ki o sizi coktan yakın arkadaş kategorisinden çıkarmış ama siz geç farketmissiniz.
Benim enn sevdiğim, hatta bir aralar ev arkadaşı olup sonra uzak mesafeye düştüğüm arkadaşım da pandemide unutamadığı exi ile konuşamaya başlamış. Ne zaman aileler tanismis, o vakit benimle paylasti - şok oldum. Hic beklemediğim bir şeydi . Aradım öğrendim neymiş, nasıl başlamis:) sonra benim aradığım bir konuşmada nişan tarihini söyledi. Ben de kendimi, işimi iznimi falan ayarladım. Kızı Aradım , 'hangi saate bilet alsam daha uygun olur' diye.
Bana evde yapacaklarını, zaten pandemi olduğu için çok az kişi olacaklarını falan söyledi, 'gelmesen daha iyi olur' dedi. Tamam dedım, nikahina gittim :)) foto çekimine falan katıldım yardım ettim. Hiç alınmak, gücenmek aklıma gelmedi. Cunku bu onun hayatı, o yoğunlukta, streste, pandemi yasaklarinda evlenmeye calisirken bana zaman ayırmak zorunda değil :) şükür hala yakın arkadaşız. Ama ben alınıp kusseydim , 'nisanina çağırmayanin nikahına altin takmaya gidemem' modunda falan olsaydım gül gibi dostluğum bitecekti.
*sizin olayi yaşasam nişana beni cagirmamasi ok (ev nisaniysa) ona kızmazdım ama pişkin pişkin 'niye tebrik etmedi' diye bana laf attıysa ağzına edebilirdim :) cunku saçma bir davranış. Sen yalandan gelen tebriği bile önemseyen, çetelesini tutan bir karaktersen arkadaşını çağırmamazlik yapamazsın. Bence kasıt var
Gerçekten yakın arkadaştık. Ondan bir ay önce ben biriyle görüşmeye başlamıştım ve ona her detayı anlatıyordum kendisi de soruyordu. Sorduğu için de anlatıyordum. 1 ay sonra o birisiyle görüşmeye başladı ve bize sadece buluştuk diyordu fazla detay vermiyordu fotoğraf sordum görmemezlikten geldi ve ben o ara her şeyimi anlattığım için sinir oldum.
Nazardan korkuyordu büyük ihtimal zorlamadım. Bir arkadaşım da bu hareketine sinir oldu ve rahatsız olduğunu mesajla söylediğinde arayıp gönlünü almış.
Nişan elbisesinin fotoğrafını attığında gruba kıyamadım görüntülü aradım iyice konuşalım dedim açmadı. Akşama kadar dönmeyince niye açmadın dedim çok karışık yoğunum aklımda arıcam dedi. Ben de tamam dedim. Yarın için nişan hazırlığı yapıyomuş meğersem. Çağırmayı falan geçtim bana sadece nişanım var dese ben yine okeyim uzak şehirlerdeyiz çünkü ama demedi. Nişan elbisesi fotoğrafından yarın nişanı olduğunu bilmem gerekiyomuş sanırım. Ertesi günde nişan fotolarını attığında bana telefonunu açmadım diye mi hayırlı olsun demedin çok yoğundum o ara diyor. Telefonumu açmamasına alınmamıştım bile yoğunum diyince tamamndemiştim. Her şeyi yazdım. Nişanım var demedin bile çok üzüldüm dedim. O mesajıma görüldü attı. Gerçekten diğer arkadaşımı aradığı gibi beni de arasaydı o an yine yoğundu diyelim bir hafta sonra falan arasaydı mesaj atıp açıklasaydı kendini okeydim ama bir ay sonra dönüp kızgınlığın geçsin diye bekledim demesi dalga geçer gibiydi. Eskisi gibi de olamam düğününe de gitmem zaten çağırmaz da bence.
Bir de bayılın isterseniz. Öyle karar almıs işte biri de birinin kararına saygı duysa yahu. Uzun zamandır istiyormuş belki kendince nazar olur vs ya da başka bir korkusu var. Samimi arkadaşım olsa anlayıs gösterirdin ben. Ayrıca dua ettiniz diye niye beklentidesinizkinbunu vurguluyorsunuz hoş değilyıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Böyle bir insanı derhal hayatınızdan çıkarın ve asla ama asla o kişiye hesap sormayın "vay niye söylemedin kırıldım" vs diye. Kendini çok değerli görür bu sefer de. Kimse vazgeçilmez değildir gitmeyin nişanına falan. Anlatmadığınız bir şey yoksa eğer arkadaşınız tahminimce 'nazar değer, herkes bizi kıskanıyor, kimsecikler bilmesin muhteşem ilişkimizi' tarzında histerik kafada biri.yıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Nerdeyse aynısı başıma geldi 10 yıllık arkadaşım nişanlanacağını bir gün öncesinden haber verdi:) şu an bebeğiyle boşanma aşamasında oda böyle kocamda kocam kafasındaydı ne yazık ki. En iyi günlerinde beni dışlayan kız boşanma aşamasında peşimden ayrılmamaya başladı şimdi de ben görüşmüyorum kafam kulağım rahat..yıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?