7 senelik arkadaşım ilişkisini gizlemiş mesajla 2 gün sonraki nişanına davet etti öfkelenmekte kırılmakta haksız mıyım?

yıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Yani ben de olsam bozulurdum bir miktar ama siz çok abartmışsınız bence ağlamak falan ne alaka yani? Söylemek istememiş bunda ağlanacak bir şey göremedim.

Samimiyet herkese her seyi anlatmak demek degil ki, kisinin kendine ozel alani olmali
Kişinin kendine özel alanı elbette olmalı, iancak gizlemek bana göre farklı bir durum..
Benim hikayemden engelledigim insanlar cidden çok yakinlarim ve sevdiklerim. Kimileri kuzenlerim - ki kimiyle ayni sehirdeyiz yatıya kalırız sık sık, kimi memlekettedir her gidişimde çoluğunu çocuğunu esine birakir beni gezdirir, kimi çocukluktan mahalleden arkadaş, birbirimizin anneleri teyzelerimiz gibidir. 16 yaşından beri düzenli olarak aşık olurum, hep de anlatırdım. İnsanların hafızasında beş on tane çok spontane Tanışma hikayem, sirin aşk hikayem falan var 😅 bu evet gençken gayet normaldi, sohbetlere de tat katardi. ama birkaç sene önce bir anda hoşuma gitmemeye başladı ve bıraktım. Sorana kemkum,hayirlisi diyorum:KK66:
Kendimce sebeplerim var. En birinci sırada ailemin kulağına gitmesi geliyor çünkü özel bir durum var, hiç bir spoiler vermeden çat diye tanıştırmam gerekiyor, onyargili olmamaları için
Bu yüzden en yakınlarıma anlatmaktansa kk gibi, is arkadaşı gibi daha yüzeysel arkadasliklarimla paylaşıyorum paylaşmak istediğimi.
Bir de anlatırız anlatmayız yani, neden sorun olsun ki?
Yarın Allah korusun bir şeyden suphelensem, deşsem, bosansam falan bunu aile üyeleriyle, kuzenlerle vs paylaşmak yerine kk'ya yazarım :) yaslanikca ketumlaştim:)
Sizin aşk hayatınız hareketli, eh böyle olunca (ki doğaldır) saklamak istemeniz -özellikle akrabalardan- anlaşılır oluyor, hak veriyorum. Ama bu konudaki biraz daha farklı gibi ve sonrasında verilen tepki daha da üzücü, kusura bakma deyip, varsa kendince gerekçelerini söyleseydi daha samimi olurdu bence..

Kişinin kendine özel alanı elbette olmalı, iancak gizlemek bana göre farklı bir durum..

Sizin aşk hayatınız hareketli, eh böyle olunca (ki doğaldır) saklamak istemeniz -özellikle akrabalardan- anlaşılır oluyor, hak veriyorum. Ama bu konudaki biraz daha farklı gibi ve sonrasında verilen tepki daha da üzücü, kusura bakma deyip, varsa kendince gerekçelerini söyleseydi daha samimi olurdu bence..
Kisi kendine ozel alani gizlemeyip ne yapacak peki?

Benim onu gördüğüm gibi beni görmeyen arkadaşla direk mesafe koyardım. Çok net bir mesafe olurdu ama sitemsiz, beklentisiz olurdu. Uzatmazdım. Hatta öyle yaptım. Baktım istediği zaman kafası esince beni arıyor hayatı yolunda giderken hiç umursamiyor. Sonra defalarca aradığında açmadım telefonlarını tamamen bitirdim muhatap olmadım. Boş ver bence önüne bak.

Daha once yazdım, o sohbet şu şekilde olmamıştır gibi geldi bana. Hayatın doğal akışına aykırı
-nişanlanıyorum gelirsen sevinirim
+hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım
-sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz. Bana olumsuz dönüş yapmazsan sevinirim ,en iyisi görüşmeyelim
+anlıyorum böyle karar vermişsiniz ama ben de bana verdiğin değeri anlamış oldum. katılamicam maalesef
-sen bilirsin
Zaten 4 aya nisanlanma karari almış, çok da bir zaman geçmemiş ki.
Hem belki de ne zaman heveslenip insanlara bir şeyini anlatsa o şey olmuyordur, pişman oluyordur kız da.
Böyle böyle karar almıştır.
Belki de konu sahibinin çok pis nazarı degiyordur, ondan özenle saklamistir:)
Benim Cook yakın, kardeş gibi bir arkadaşım var. Nikah şahidi oldum, o kadar yakın. Kızda nasıl bir nazar varsa ona anlatmaya başladığım şey aynı gün bozuluyor.
1000037413.jpg

Şu kız.
İddia ediyorum "aaa helikopter" desin, helikopter düşer . Bu kiz benim canımdır çok severim, kardeşim gibidir. Duysa üzülür ama ben bu kıza henüz kesinleşmemis hicbir şeyimi anlatamamaya gayret ederim. Belki de konu sahibine anlattığı şeyler bozuldugu için özellikle son saniye haber vermiştir.
Ya da stresli bir dönem geciriyordur, sırf laf olsun diye 4 ayda içine sinmeyen biriyle evlenme yoluna girmiştir (koca bulamadım diye konu sahibine ağlayan kiz sonucta). Anlatacak güzel şeyi yoktur, kötü gergin şeylerden bahsedip vazgeç lafını duyacagina hci söylememeyi tercih etmiştir.

Ay klasik nazar değer diye korkan sözlüsü beyin kelebeği tiplerden işte ona şaşırmadım da siz niye ağladınız ki. Zaten 4 aylık ilişkiden sonra sözlenmeye karar vermişler haline gülerdim açıkçası. Benim de bi arkadaşım düğün günü birlikte fotoğraf çekildiği insanları sosyal medyada paylaşmayın diye uyarıyordu 😂😂😂😂 yıldızı düşükmüş nazara geliyormuş 😂😂😂 ben de sadece takımı taktım tebrik ettim yanından ayrılıyordum bir fotoğraf çekilelim dedi. Ben de ay yok nazar değer dedim bide kendimi tutamadım güldüm. Arkamdan beni kıskandı demiş 😂😂😂😂😂😂😂

Daha once yazdım, o sohbet şu şekilde olmamıştır gibi geldi bana. Hayatın doğal akışına aykırı

Zaten 4 aya nisanlanma karari almış, çok da bir zaman geçmemiş ki.
Hem belki de ne zaman heveslenip insanlara bir şeyini anlatsa o şey olmuyordur, pişman oluyordur kız da.
Böyle böyle karar almıştır.
Belki de konu sahibinin çok pis nazarı degiyordur, ondan özenle saklamistir:)
Benim Cook yakın, kardeş gibi bir arkadaşım var. Nikah şahidi oldum, o kadar yakın. Kızda nasıl bir nazar varsa ona anlatmaya başladığım şey aynı gün bozuluyor.Eki Görüntüle 3452047
Şu kız.
İddia ediyorum "aaa helikopter" desin, helikopter düşer . Bu kiz benim canımdır çok severim, kardeşim gibidir. Duysa üzülür ama ben bu kıza henüz kesinleşmemis hicbir şeyimi anlatamamaya gayret ederim. Belki de konu sahibine anlattığı şeyler bozuldugu için özellikle son saniye haber vermiştir.
Ya da stresli bir dönem geciriyordur, sırf laf olsun diye 4 ayda içine sinmeyen biriyle evlenme yoluna girmiştir (koca bulamadım diye konu sahibine ağlayan kiz sonucta). Anlatacak güzel şeyi yoktur, kötü gergin şeylerden bahsedip vazgeç lafını duyacagina hci söylememeyi tercih etmiştir.
Off çok yüksek empati yeteneği gerekiyor bunları düşünebilmek için 🤣 ki ben empatik bir tipim ancak taraflardan biriysem bu kadar empati yapamam.

Off çok yüksek empati yeteneği gerekiyor bunları düşünebilmek için 🤣 ki ben empatik bir tipim ancak taraflardan biriysem bu kadar empati yapamam.
Bin tane ihtimal var. Çok da her şeyi kişisel almaya, kasit görmeye gerek yok. İnsanların (özellikle evlilik bebek, buyuk sinav telasindaki insanlarin) aklına gelmeyebilir bazen. Bu bzii sevmedikleri, artık hayatlarında istemedikleri anlamına gelmez ki. Ablam evlenirken tabii gelin arabasına arkadasi oturdu, annemler de bizim arabaya şehir dışından gelen birini almışlar. O hengamede beni unuttular 🤣 ben üstümde abiye, komşular için tutulan minibüse bindim. En yakın arkadaşımın düğününe şehir dışından gelmiştim, bir gün önce "erken gel kuaföre de eşlik et" dediği için akşam saçımı taradım arabaya bindim. Yanımda ne toka ne tarak ne fön, hic bir sey goturmedim. Pandemi yasakları varmış, sadece gelin alıyorlarmış 😅 yasakların kalktığı düğünlerin olduğu ilk hafta kuafor bulmak ne mümkün. Üstümde şik elbise,altta topuklu ayakkabi, elektriklenmis terli saçımla rezalettim 🤣 ha bir de foto çekimine yardim ettim,eve geldik. "Gelin arabasıyla gidersin" dedi. Ama gelin cikarma sırasında beni unutmuş basmış gitmiş. Tanımadığım insanlara rica ettim beni götürür müsünüz diye :)
Bana insanlık hali geliyor çoğu şey. Tabii kasıt varsa o başka. Mesela bir arkadaş ( C Cerez87 ) yazmış nişan gününden önce elbisesini atmış da yarın nişanim var dememiş, başkalarını çağırmış bu kizi çağırmamis, sonra tebrik etmedi diye kıskanç iması yapmış laf sokmuş. Öyle biriyle Asla arkadaşlık yapmam. Ama insanların beni unutmasına, bazı şeyleri bana anlatmamasina falan da takılmam

İlişkinin özel kısımlarını, iki kişi arasındaki diyalog, özel durumlar vb. anlatmayacak demek istedim. Ama ilişkiyi çok yakın arkadaştan saklama kısmını samimiyetsizlik olarak görüyorum
Ben iliskiyi komple gizlemeyi de ozel alan olarak goruyorum. Ha ben gizlemem cogunlukla ama karsimda gizleyen biri olsa yadirgamam da

Bin tane ihtimal var. Çok da her şeyi kişisel almaya, kasit görmeye gerek yok. İnsanların (özellikle evlilik bebek, buyuk sinav telasindaki insanlarin) aklına gelmeyebilir bazen. Bu bzii sevmedikleri, artık hayatlarında istemedikleri anlamına gelmez ki. Ablam evlenirken tabii gelin arabasına arkadasi oturdu, annemler de bizim arabaya şehir dışından gelen birini almışlar. O hengamede beni unuttular 🤣 ben üstümde abiye, komşular için tutulan minibüse bindim. En yakın arkadaşımın düğününe şehir dışından gelmiştim, bir gün önce "erken gel kuaföre de eşlik et" dediği için akşam saçımı taradım arabaya bindim. Yanımda ne toka ne tarak ne fön, hic bir sey goturmedim. Pandemi yasakları varmış, sadece gelin alıyorlarmış 😅 yasakların kalktığı düğünlerin olduğu ilk hafta kuafor bulmak ne mümkün. Üstümde şik elbise,altta topuklu ayakkabi, elektriklenmis terli saçımla rezalettim 🤣 ha bir de foto çekimine yardim ettim,eve geldik. "Gelin arabasıyla gidersin" dedi. Ama gelin cikarma sırasında beni unutmuş basmış gitmiş. Tanımadığım insanlara rica ettim beni götürür müsünüz diye :)
Bana insanlık hali geliyor çoğu şey. Tabii kasıt varsa o başka. Mesela bir arkadaş ( C Cerez87 ) yazmış nişan gününden önce elbisesini atmış da yarın nişanim var dememiş, başkalarını çağırmış bu kizi çağırmamis, sonra tebrik etmedi diye kıskanç iması yapmış laf sokmuş. Öyle biriyle Asla arkadaşlık yapmam. Ama insanların beni unutmasına, bazı şeyleri bana anlatmamasina falan da takılmam
Sizin başınıza gelen aksilikler benim başıma da gelse inanın önemsemem, o gün büyük telaş var taraflarda, insanlık hali ..olabilir.. anlayışla karşılayabileceğim şeyler, o an paniklesem de 😀 Ama çok yakın arkadaşımın benden aslında o kadar da mühim olmayan bir eş/sevgili meselesini gizlemesine takılırım (sizin bir önceki yazdığınızda ki istisnai durumları anlıyorum ama) Onun dışında elbette herkesin özeli kendine..Didiklemek, herşeyden haberinin olmasını beklemek, ağzına gelen/aklına esen her yorumu yapma hakkını görmek gibi durumları kabul etmem, öyle biri yakın arkadaşım zaten olamaz..

Soylememis olabilir bende çok dillendirmem hayırlı işleri ama 'biz öyle karar verdik sen kim köpek' tavrı çok rahatsız edici.
Ben olsam ben de kirilirdim nişana da gitmezdim o lafın üstüne.
Sevgilim olduğunu bilen yakın arkadaşımı (başka şehirde yaşıyor) nişanıma çağırmayı unutmuştum misal ben. Gerçekten asla aklıma gelmedi uzak bir şehirde olduğu için muhtemelen, olduğu gibi açıkladım arkadaşıma ne küstü ne trip attı düğüne cagirmazsan rezillik çıkarırım ona göre dedi ve kapandı mesele. Düzgün bir üslupla söylese çok mesele yapmazdınız diye düşünüyorum ama buldumcuk olmuş biraz arkadaş.

Yediği "boklar" ne oluyor? Eski ilişkileri mi?
Eh,zihniyetler bu şekildeyse insanlar saklamakta haklı demek ki.
Valla istediğin şekilde düşünebilirsin zihniyetimi. Benim on yıldır tanıdığım beni ağlama duvarına çeviren sözde dostum evlenirken “hayatım hakkında çok şey biliyorsun eşim varken görüşmeyiz” dedi. İnsanlar çok masum da bizim zihniyetimiz mi bozuk :)))

X