- 11 Ağustos 2018
- 1.265
- 2.638
- 40
Merhabayıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Poker face olun demedim oyle hissedin dedim. Yani duygularinizi gizlemek ya da baska sekilde yansitmaktan bahsetmiyorumNe yapalım hak etmediğimiz negatif enerjinin içinde mi boğulalım ben neysem oyumdur her zaman,poker face olamam hiçbir zaman
Samimiyet herkese her seyi anlatmak demek degil ki, kisinin kendine ozel alani olmaliTabii ki onun hayatı ama böyle olunca insan samimiyeti sorguluyor haklı olarak.. Samimiyet, dürüstlük olmayınca da arkadaşlığın ne önemi var..
Yediği "boklar" ne oluyor? Eski ilişkileri mi?Fazla alıngan diyenler herşeye bu kadar kusursuz tepki veriyor mu gerçek hayatta ? Sanmam :) insan onca senelik arkadaşına nişan davetiyesi mi atar el gibi bilerek yapmış çünkü konu sahibi arkadaşım o kişi büyük ihtimalle yediği bütün bokları senin bilmen hasebiyle seni elemiş. Gerçek bu.
Ben sizi anladım, ancak konu sahibinin yaşadığı olay daha farklı gibi. Eminim siz yarın öbür gün biri size bana neden sormadın derse buldumcuk gibi müstakbel kocişimle böyle bir karar aldık kimse sorgulayamaz demezsiniz diye düşünüyorum.Benim hikayemden engelledigim insanlar cidden çok yakinlarim ve sevdiklerim. Kimileri kuzenlerim - ki kimiyle ayni sehirdeyiz yatıya kalırız sık sık, kimi memlekettedir her gidişimde çoluğunu çocuğunu esine birakir beni gezdirir, kimi çocukluktan mahalleden arkadaş, birbirimizin anneleri teyzelerimiz gibidir. 16 yaşından beri düzenli olarak aşık olurum, hep de anlatırdım. İnsanların hafızasında beş on tane çok spontane Tanışma hikayem, sirin aşk hikayem falan varbu evet gençken gayet normaldi, sohbetlere de tat katardi. ama birkaç sene önce bir anda hoşuma gitmemeye başladı ve bıraktım. Sorana kemkum,hayirlisi diyorum
Kendimce sebeplerim var. En birinci sırada ailemin kulağına gitmesi geliyor çünkü özel bir durum var, hiç bir spoiler vermeden çat diye tanıştırmam gerekiyor, onyargili olmamaları için
Bu yüzden en yakınlarıma anlatmaktansa kk gibi, is arkadaşı gibi daha yüzeysel arkadasliklarimla paylaşıyorum paylaşmak istediğimi.
Bir de anlatırız anlatmayız yani, neden sorun olsun ki?
Yarın Allah korusun bir şeyden suphelensem, deşsem, bosansam falan bunu aile üyeleriyle, kuzenlerle vs paylaşmak yerine kk'ya yazarım :) yaslanikca ketumlaştim:)
Ne derler bilmem ama benim tavır şu olur;Ben sizi anladım, ancak konu sahibinin yaşadığı olay daha farklı gibi. Eminim siz yarın öbür gün biri size bana neden sormadın derse buldumcuk gibi müstakbel kocişimle böyle bir karar aldık kimse sorgulayamaz demezsiniz diye düşünüyorum.
Bir de o gün geldiğinde gizlediğiniz yakın arkadaşlarınız ne tepki vericek merak ettim açıkçası.
yıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Bu kk sitesinde dikkatimi çeken şey çoğu kişinin uzun yıllar görüşülen arkadaşlıkları yakın arkadaş sanmaları ve yetişkin insanların ilkokuldaki gibi yakın arkadaşlık yapıldığını sanması.
Yetişkin insanların sınırları özel alanları oluyor. Her arkadaşlıkta her şey paylaşılmıyor. Yüzeysel arkadaşlıklar vardır derin arkadaşlıklar vardır. Her arkadaşım dediğin kişi ile can ciğer olamazsın.
Ortada bu kadar kırılacak bir şey. Sizin samimi arkadaşlığınız olsa daha sık iletişimde olurdunuz.
yıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Nişan kitafet fotoğrafını atıp nişanina çağırmayan (üstelik aile arasında basit bir ev nişanı da değil,başkaları davet edilmiş) arkadaş 7 yıllık dost degil, 7 yıllık tanidiktir. Belli ki o sizi coktan yakın arkadaş kategorisinden çıkarmış ama siz geç farketmissiniz.Ben de aynı şeyi yaşadım 7 yıldan daha uzun süre olan yakın arkadaşım biriyle görüştüğünü üstün kapalı söyledi başka detay vermedi ok dedim ben de sormadım. Nişanım var demedi sadece elbisesinin fotoğrafını atmış gruba ertesi gün nişan yaptı ben de mal gibi üzüldüm yani instaya gruplara falan attığı fotoğraftan başka arkadaşımdan nişanı olduğunu öğrendim. Bana bir de üste çıkar gibi niye gruba hayırlı olsun yazmadı dedi ben de içimde ne varsa döktüm nişanı çağırmayı geçtim nişanım var bile demedin çok üzüldüm dedim. Ben de ağlamıştım. Sonra görüldü attı bana yani bir gönlümü almaya çalışssa ben de uzatmıcaktım ama görüldü atıp 1 ay sonra mesaj attı telefonla konuşmak istiyorum kızgınlığın geçsin diye bekledim demiş. 1ay nedir daşga geçer gibi. Ben de konuşmak istemiyorum soğudum o kadar yıllık arkadaş çöp oldu hala bi üzülüyorum ama yaptığını da kabul edemiyorum. İletişimsiz kalmak çok daha iyi. İnstada ekli bir arkadaş artık benim için.
Tam da bunları yazacaktım +1 diyorum.Yani kız derdini kederini anlatıp yüklemiş size. Mutluluğunu, önemli kararlarını gizlemiş.
Ben ilişkisini gizlediği icin degil ama 'sözlümle oyle karar verdik ve kimse bizim kararlarımızı sorgulayamaz' dedigi icin Nişana gitmem.
Sizin arkadaş olarak misyonunuz 'dert dinlemek'ti. Vesözlüsünü bulunca dert ortadan kalktı.
Yukarıda bir arkadas cok mantıklı bir yorum yapmış.. ilişkisinde sorunlar yaşamaya başlayınca gelir bol bol anlatır size
sevgililik zaten bence ilişki sağlamlaşmadığı veya ciddileşmediği sürece söylenmesi gereksiz bi konuE hamilelik gibi büyük şey 3 ay tutuluyorsa sevgililik gibi bir şey de 4 ay tutulabilir (max dört aydır beraberler dedi konu sahibi).
Benim için hamilelik haberini paylaşmamak da OK, sevgilini söylememek de. İnsan istediği şeyleri kendisine saklayabilir. Her şeye de alınmaya gucenmeye gerek yok bence. Herkesin sınırına saygı duymak lazım. Ha o bana duymadı hep sordu,anlattı vs derseniz de siz kendi sınırınızi koruyun, elin kızı sizi duygusal çöp kovası gibi kullanıp adına dostluk demesin