7 senelik arkadaşım ilişkisini gizlemiş mesajla 2 gün sonraki nişanına davet etti öfkelenmekte kırılmakta haksız mıyım?

Merhaba

Ben kendi hayatımdan örnek vermek istiyorum . Konu farklı olsa da ana fikir aynı.
Gebeliklerimi , eşimle birlikte ailelere ve yakın arkadaşlara söyleme kararı almıştık fakat 2 kez düşük yaşadıktan sonraki gebeliklerimi anneler dahi hic kimseye soylememeye karar verdik. Ben yapılacak olan dualara cok değer veriririm ve özellikle annelerin evlatları için yaptığı dualar çok kıymetlidir benim gözümde. Evet en yakınlara söylemek güzel fakat sonrasında yaşanılan düşük sonrası insanların sizi arayarak teselli vermeleri beni cok yordu. Asla niyet olarak kötü niyetli değiller biliyorum ama benim ruhum teselli cümlelerini kaldıramıyor bazen.
Sonrasi gebelliklerimde haber vermeden devam ettik esimle ve toplamda 4 düşük 1 bos gebelik yaşadım. Ailelerimizi cok sonra haberdar ettik ve artık ailelere diyorum ki biz eşimle böyle karar aldık. Arkadaşınız olduğu için kırılmış olabilirsiniz fakat herkesin kendi özeli olduğunu bazen unatabiliyoruz. Gerçekten nişana gidip arkadaşınızın mutluluğu ile mutlu olabilirsiniz.

Gerçekten yakın dost iseniZ kabul edilemez bir durum . Kimse ilişkisini Adan Zye anlatmak zorunda değil lakin siz daha ilişkiden haberdar değilken nişan haberinin patlatılmasınin 2 net ihtimali var ya nazardan çekindi ya da size guvenmiyor. İlk ihtimal kabul edilebilir lakin evet bir ilişkim var eh işte yuvarlanıyor uz diye durumu yuvarlayarak detay vermeden yüzeysel anlatabilirdi. Bu iş iki günde nişan boyutuna gelmedi. Arkadaşınızı iyi niyetli bulmadım , ben olsam nişana katiyyen katılmam. Yakın dostluk ilişkisi bu tarz şeyleri kaldırmaz .

Ne yapalım hak etmediğimiz negatif enerjinin içinde mi boğulalım ben neysem oyumdur her zaman,poker face olamam hiçbir zaman
Poker face olun demedim oyle hissedin dedim. Yani duygularinizi gizlemek ya da baska sekilde yansitmaktan bahsetmiyorum

Yediği "boklar" ne oluyor? Eski ilişkileri mi?
Eh,zihniyetler bu şekildeyse insanlar saklamakta haklı demek ki.

Yasadigi iliski ozel alan oluyorsa nisani dugunu de ozel alan oluyor cagirmasin o zaman kendi kendine calip oynasin hayret birsey
Mahalledeki cevriye teyzeye soylemezsin iliskin oldugunu gider davetiyeni verirsin ama surekli gorustugun arkadasindan ne diye saklarsin cok baska kafalar
Sozluşkosuyla oyle karar vermismis
Kocamkoylu olacak belli ki, hayirli olsun de gec fazla kafa yormaya degmez
Ayrica bebeginin yaninda da aglamazsan sevinirim, kicikirik arkadasin yuzunden yavrucagi huzursuz etme

Benim şuan ilişkim olsaydı ben de kimseye duyurmazdım. Çünkü kime neyimi anlattıysam hep nazar değdi. Ama tabi yakın arkadaşa belli bir süre sonra anlatılabilir. Kafaya takacak bir konu değil. Kendinizi üzmeyin.

Ya insanlar çeşit çeşit. Ben her şeyi anında söylerim. Kardeşimle aramız çok iyidir ona rağmen bazen bana önemli gelişmeleri söylemez bir süre saklar. Huyu öyle bir de belki korkuyor yayilmasindan bence ağzım sikidir ama. Duyunca aaaaa hiç haber vermiyorsun kiiiiiiz derim o kadar.

4 ay olmuş belki cidden kimseye soylemeyelim dediler ani gelişti filan. Ne olacak yani bence takılmayın

Ben sizi anladım, ancak konu sahibinin yaşadığı olay daha farklı gibi. Eminim siz yarın öbür gün biri size bana neden sormadın derse buldumcuk gibi müstakbel kocişimle böyle bir karar aldık kimse sorgulayamaz demezsiniz diye düşünüyorum.
Bir de o gün geldiğinde gizlediğiniz yakın arkadaşlarınız ne tepki vericek merak ettim açıkçası.

Ne derler bilmem ama benim tavır şu olur;
Kime ne yani, yakınız diye tüm hayatımı şeffaf bir şekilde paylaşmak zorunda mıyım?
Ama büyük tepki vereceklerini sanmam. Ablam da mesela biz artık ciddi kararlar almışken öğrendi. Tatlı tatlı anlattım, videoları,resimleri gösterdim. Benim adıma mutlu oldu, 'eğer ona da uygunsa bize gelin bir gün' diye davet etti. Hiç de "is isten geçtikten sonra mı söyledin, bunca zaman hiç belli etmedin, kırıldım" falan demedi. Arkadaşlarım da demezler bence. Dememeliler

Bir de bence konu sahibi olayi biraz kırpıp anlatmış.
Şöyle bir muhabbet olması çok normal gelmedi;
-nişanlanıyorum gelirsen sevinirim
+hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım
-sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz. Bana olumsuz dönüş yapmazsan sevinirim ,en iyisi görüşmeyelim
+anlıyorum böyle karar vermişsiniz ama ben de bana verdiğin değeri anlamış oldum. katılamicam maalesef
-sen bilirsin

Sence bu hayatin doğal akışına uygun bir mesajlaşma mi? Ya aralarında zaten gerginlik vardı kız mecburiyetten çağırdı, yakın arkadas falan değillerdi. Ya da konu sahibi daha aşırı bir tepki verdi. Kızın bu cevapları ona yönelikti. Açıkçası ben olayın Tam olarak böyle geliştiğine inanmadım.
Bir de benim yaptığım bir terbiyesizliğe hıçkıra hıçkıra ağlayacak kadar aşırı duygusal,kırılgan ve alingan insanlarla zaten arama coktan mesafe koydum. Çok yorucu bir şey. Beni o kadar seven (sevmek değil bana göre de neyse), o kadar değer verip enn üst sıraya koyan bir arkadaş gerçekten asla istemem. Bence normal insan davranışı değil. Çok geniş bir arkadas çevrem var, dostlarım çok, hayatta hiç yalnız kalmadım. Çoğu arkadasimla uzuuun yıllar devam eden ilişkim var. Ama kimse beni bu kadar hayatının merkezine koymasın çünkü ben kimseyi koymam. Bana çok korkunç geliyor arkadaşının bir hareketine böyle büyük tepkiler vermek, ağlayıp kahrolmak. Çoğu insan kendisini doğurup büyüten insan defalarca sorduğu halde "biri var mi" diye 'yok' diyor, is ciddiye binmeden söylemiyor. O zaman anneler ayilsa bayilsa "benden nasıl gizlersin, aynı evdeyiz. Kirildim" diye histerik histerik aglasa ne kadar gereksiz tepkiyse konu sahibininki de o kadar gereksiz,

Bu kk sitesinde dikkatimi çeken şey çoğu kişinin uzun yıllar görüşülen arkadaşlıkları yakın arkadaş sanmaları ve yetişkin insanların ilkokuldaki gibi yakın arkadaşlık yapıldığını sanması.

Yetişkin insanların sınırları özel alanları oluyor. Her arkadaşlıkta her şey paylaşılmıyor. Yüzeysel arkadaşlıklar vardır derin arkadaşlıklar vardır. Her arkadaşım dediğin kişi ile can ciğer olamazsın.

Ortada bu kadar kırılacak bir şey. Sizin samimi arkadaşlığınız olsa daha sık iletişimde olurdunuz.

Ben de aynı şeyi yaşadım 7 yıldan daha uzun süre olan yakın arkadaşım biriyle görüştüğünü üstün kapalı söyledi başka detay vermedi ok dedim ben de sormadım. Nişanım var demedi sadece elbisesinin fotoğrafını atmış gruba ertesi gün nişan yaptı ben de mal gibi üzüldüm yani instaya gruplara falan attığı fotoğraftan başka arkadaşımdan nişanı olduğunu öğrendim. Bana bir de üste çıkar gibi niye gruba hayırlı olsun yazmadı dedi ben de içimde ne varsa döktüm nişanı çağırmayı geçtim nişanım var bile demedin çok üzüldüm dedim. Ben de ağlamıştım. Sonra görüldü attı bana yani bir gönlümü almaya çalışssa ben de uzatmıcaktım ama görüldü atıp 1 ay sonra mesaj attı telefonla konuşmak istiyorum kızgınlığın geçsin diye bekledim demiş. 1ay nedir daşga geçer gibi. Ben de konuşmak istemiyorum soğudum o kadar yıllık arkadaş çöp oldu hala bi üzülüyorum ama yaptığını da kabul edemiyorum. İletişimsiz kalmak çok daha iyi. İnstada ekli bir arkadaş artık benim için.

Bu arada ben 27 yaşındayım, 3.5 yaşında başladığım anaokulundaki arkadaşım + ilkokula başladığımdan beri görüştüğüm nerdeyse 20-25 senelik arkadaşlıklarım var. Bunların hepsiyle paylaştığım şeyler farklı, hepsiyle sınırlarım farklı.

Çünkü her şeyi herkesle konuşamazsın. Mesela okul-iş üzerine her ayrıntımı anlattığım arkadaşıma özel hayatımı sevgili işlerimi anlatmam, çünkü o arkadaşımla arkadaşlık dinamiğimiz farklı. Mesela sadece 3 senedir tanıdığım arkadaşıma ise iç çamaşırımın rengine kadar hayatımın her ayrıntısını anlatabilirim. Bu iki örnektekiler hep yakın çok sevdiğim insanlar.

Bu arada 7 senedir "yakın" gördüğüm, nişanını böyle mesajla anlattı diye ağlayıp darıldığım arkadaşım bana böyle gelse kırılmaktan önce "bir sorun mu var çok acele değil mi iyi misin" diye sorarım. Çünkü gerçekten iyi niyetli arkadaşlıklarda önce bu sorulur. Dakika bir gol bir alınganlık car curt ağlama yapılmaz. Yani siz 7 senedir arkadaşsanız zaten ailecek görüşecek durumda olursunuz.

Yüzeysel arkadaşlıklar yaşayıp yakınız diyorsunuz ama bu yakın arkadaşlık değil. Siz sadece tanışan, arada sırada görüşen insanlarsınız.

Sacmalamayin kizlar, yakin arkadaslariniza da nisaniniz oldugunu 2 gun onceden haber vermezsiniz yani! Buna herkes kirilir? E hani arkadastik, en mutlu gunlerini yabanci gibi davetiyeyle mi ogrenecektim derler adama. Normallestirmeyin su durumu. Ya da illa ben davetiyeyle haber veriyorum; had, sinir, benim insiyatifim, benim ozelim bla bla diyorsaniz bilinki o sizin yakin arkadasiniz degil.

Nişan kitafet fotoğrafını atıp nişanina çağırmayan (üstelik aile arasında basit bir ev nişanı da değil,başkaları davet edilmiş) arkadaş 7 yıllık dost degil, 7 yıllık tanidiktir. Belli ki o sizi coktan yakın arkadaş kategorisinden çıkarmış ama siz geç farketmissiniz.
Benim enn sevdiğim, hatta bir aralar ev arkadaşı olup sonra uzak mesafeye düştüğüm arkadaşım da pandemide unutamadığı exi ile konuşamaya başlamış. Ne zaman aileler tanismis, o vakit benimle paylasti - şok oldum. Hic beklemediğim bir şeydi . Aradım öğrendim neymiş, nasıl başlamis:) sonra benim aradığım bir konuşmada nişan tarihini söyledi. Ben de kendimi, işimi iznimi falan ayarladım. Kızı Aradım , 'hangi saate bilet alsam daha uygun olur' diye.
Bana evde yapacaklarını, zaten pandemi olduğu için çok az kişi olacaklarını falan söyledi, 'gelmesen daha iyi olur' dedi. Tamam dedım, nikahina gittim :)) foto çekimine falan katıldım yardım ettim. Hiç alınmak, gücenmek aklıma gelmedi. Cunku bu onun hayatı, o yoğunlukta, streste, pandemi yasaklarinda evlenmeye calisirken bana zaman ayırmak zorunda değil :) şükür hala yakın arkadaşız. Ama ben alınıp kusseydim , 'nisanina çağırmayanin nikahına altin takmaya gidemem' modunda falan olsaydım gül gibi dostluğum bitecekti.
*sizin olayi yaşasam nişana beni cagirmamasi ok (ev nisaniysa) ona kızmazdım ama pişkin pişkin 'niye tebrik etmedi' diye bana laf attıysa ağzına edebilirdim :) cunku saçma bir davranış. Sen yalandan gelen tebriği bile önemseyen, çetelesini tutan bir karaktersen arkadaşını çağırmamazlik yapamazsın. Bence kasıt var

Tam da bunları yazacaktım +1 diyorum.
Sırf o cümlesi yüzünden gitmezdim, arkadaşlığımı da bitirirdim.Sana hesap mi vereceğim demek istedi resmen.
Tanışmış, aileleri tanışmış,soz isteme olmuş Nisan günü alınmış, alışverişler yapılmış,nisana iki gün kala lütfetmis hanımefendi.

sevgililik zaten bence ilişki sağlamlaşmadığı veya ciddileşmediği sürece söylenmesi gereksiz bi konu
benim arkadaşlarım da hayatımda sadece iz bırakmış ilişkilerimi bilirler, aralarda kimler geldi kimler geçti kimse bilmez
ilişkide belli bi zamana kadar zaten sen kendin bile emin olamıyorsun bazı şeylerden
bazı insanlar sadece bişilerden emin oldukları zaman söylemeyi tercih ederler
bu da öyle bi durum olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…