7 senelik arkadaşım ilişkisini gizlemiş mesajla 2 gün sonraki nişanına davet etti öfkelenmekte kırılmakta haksız mıyım?

sık sık iletişim kuruyorduk :)

Bu lafin ustune sozde sifatini bile haketmiyor yalniz.

Siz nasıl bir arkadaşsınız peki, arkadaşınıza karşı of takma aman salla onun için değmez amaaaan diyen biri misiniz?

Evlenmeden önce uzun 3-4 senelik ilişkilerim olmadı. Uzun zamanlı birlikteliği olan yakın bir iki arkadaşım vardı her ayrılık acısı yaşadığımda aman salla aman saçma ya da yeni biriyle mi tanıştın off pöf diye geçiştirirlerdi. Ki ben onların aynı sevgilileriyle 500. kavgasını dinlerdim. Sonra ben de ketumlaşıp anlatmadım bu sefer de neden anlatmıyorsun bizden mi gizliyorsun demeye başladılar.

Yani ben olsam bozulurdum baya ama ağlayacak kadar harap etmezdim kendimi.

Evet katılıyorum. Davranış tutarsızlıklarından artık görüşmek istemediğim birisi kapıdan, bacadan, kapı altından sızmak istiyor, sanırım reddedilmeyi kabullenemiyor:)
Ya arkadasım, ben seninle görüşmek istemiyorum, bitti, engelledim, eşime mesaj atıyor beni arasın, ortak tanıdıklara soyluyor beni arasın, baska no gonderiyor , bakıyorum daha once o noyu da engellemişim. İnsan sevilmedigini istenmediğini anlamaz mı ya?
Sadece gurur mu diyeyim ne diyeyim, gurur bu degil de neyse.
Konu sahıbı sozum sana degil, gecmiş konu canlandırdım fakat diyecegim vardı, dedum , bittu

Öfff leş bi davranış. Böyle insanlardan nefret ediyorum en yakinlarindan bile nazar falan degecegini düşünüyorlar midir nedir artik aşırı sinsi bi hareket ya. Ben bile sinir oldum demek ki o sizi o kadar yakin görmemiş üzülmeyin bu insan için.

Ya insanlar ilişkilerini ellerine megafon alıp duyurmak zorunda değiller ne kadar yakın olursanız olun.
Ben evleniyorum dediğimde yediğimin ictiğimin ayri gitmediği kuzenim,annem teyzelerim bile şok oldu çünkü normalde ilişkilerimi hep bilirlerdi.
Kimseye söyleme ihtiyacı hissetmedim zaten şuanki düşünce yapimla herkesin benim özel hayatımı o kadar bilmelerinede gerek yokmuş.

Valla bende kırılırdım. Hatta dediği laflara daha çok kırılırdım.
En iyisi görüşmeyelim lafından sonra da bir daha asla aramazdım.

Valla bende kırılırdım. Hatta dediği laflara daha çok kırılırdım.
En iyisi görüşmeyelim lafından sonra da bir daha asla aramazdım.
özrü kabahatinden beter beni de bu tavrı yaraladı zaten. yoksa okey nazardan korktum der geçersin ama hadsiz hadsiz konuşmazsın,bu arada evlenmiş ,ortak arkadaşlarımdanın hikayelerinde gördüm,resmen arkasından konuştuğu kızları düğününe çağırmış ve ben yokum ahaha ,laf taşımak bana yakışmaz deyip çekiliyorum aradan. Herkes kalbinin ekmeğini yer arkadaşlar,ben çok değer verip zamanında merak etme sen daha iyilerine layıksın diye epey motive ederek duygularını anlamaya çalışarak kendi yoğun zamanımda zaman ayırdığım için beklentiye girdim galiba. Şimdi anlıyorum ki bu dostluk sandığım şey fedakarlıkmış ve fedakarlıklar beklenti ve hayal kırıklığı doğuruyor,bu konuyu açalı 2 ayı geçti,inanın şuan kendime kızıyorum değmez bu kadar üzülmeye de kimse için.Ama hala beni anlayan güzel insanlar var teşekkür ederim.

Canlandırdın gerçekten ama sayende duygularımın yatıştığını hatırladım. He bundan sonra bende ketum takılıyorum o ayrı

Canlandırdın gerçekten ama sayende duygularımın yatıştığını hatırladım. He bundan sonra bende ketum takılıyorum o ayrı
Ketumluk cok iyi valla bak:)
Saklamam gereken hiç bir seyim yok, fakat sıradan seyleri bile paylaşmayı sevmem. Önce konuyu anlat, eleştiri gelirse cevapla, vakit geçince ne oldu o konu desinler cevapla, belki istemediğim gibi sonuçlandı, onu acıkla, akıl al, eleştiri gögüsle öfff şimdiden yoruldum
En iyisi Bitti gitti

Merhaba,

Size yapılan "drama queen, bir de bayıl istersen" şeklindeki yorumları dikkate almayın lütfen. Bazı insanlar insanları hissettiklerinden dolayı utandırma eğiliminde oluyor, kendileri çok cool olduklarından olabilir. Duygularınızı istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. İnsan üzüntüden veya sinirden ağlayabilir. Kaldı ki lohusaymışsınız.

Arkadaşınızla yaşadığınız şeye gelince: Evet yetişkiniz, hepimizin çeşitli meşguliyetleri var ve yakın arkadaşlarımızla bile her şeyi rapor eder gibi paylaşamayız. Ama ilişki, nişan, evlilik, gebelik, iş değiştirme, taşınma gibi önemli yaşam olaylarını da paylaşmayacaksak neden birbirimizin hayatındayız? Instagram'dan birbirimize reels göndermek için mi? Birbirimiz hayatını story'lerden izleyip like'layıp geçmek için mi?

Nazar diyenler var. Nazara bu kadar inanıp arkadaşlarından güzel değişiklikleri saklayan insanlardan oldum olası korkmuşumdur. Kendisine bu denli haset edileceğine inanan biri, kendi içinde güçlü bir haset taşır. Kaldı ki arkadaşımdan bana haset geleceğinden korkuyorsam o kişiyle arkadaşlık etmeyeyim, ondan bir şeyler gizlemektense ilişkiyi kesmek daha dürüst bir hareket olur.

Kimse kimseyle her şeyi paylaşmak zorunda değil diyenler var. Değil zaten. Kırıcı olan da bu oluyor. Anlatmayı, paylaşmadığı tercih etmediği kişi olmak. Çünkü evet, paylaşmak bir seçim.

Türlü sebeplerle bir şeylerin anlatılması ertelenebilir tabii. İlişki otursun, gebeliğin ilk 3 ayı tamamlansın, iş değişiminde sözleşme, taşınmada kontrat yapılsın vs. Böyle durumlarda herkes birbirini anlar zaten.

Ama yakın arkadaşımın nişanlanacağından nişanına bir hafta kala haberdar oluyorsam o kişi yakın arkadaşım değildir. Tamam zaten 4 ay içinde gelişmiş her şey ama ilişki bu denli ciddileşmeye giderken arkadaşım benimle bunu paylaşmadıysa onun için durduğum yeri sorgulama hakkına sahibimdir. Demek ki komşusuyla, uzaktan bir akrabasıyla aynı değerdeyimdir ki onlarla aynı zamanda öğreniyorumdur. Kaldı ki yakın arkadaşlarımın ilişkisini (nişan söz konusu olmasa bile) 4. ayda öğrenmem, ben de onlarla ilişkimi 4. ayda paylaşmam. Çoktan konuşmuş oluruz bunları.

Çünkü bir ilişkinin "yakın ilişki" olarak nitelendirilebilmesi için şunlar gerekli: paylaşımın sıklığı, paylaşımın derinliği, kendini açma.

Bu Lafayette cidden gülerdim. Benim de eskiden böyle erkek bulunca arkadasligimizi yok sayan bir "arkadasim" vardi. Iletisimi tamamen kestim. Ayrilinca tabi ki hemen tekrar iletisime gecmek istedi pisman olup, ama ne fayda. Yalnis insanlara fazla verici oluyoruz bazen. Nisana gittiniz mi

Degil mi, derdini de kendin deyip kendin aglayacaksın o zaman. Bazısı insanı çöp tenekesi kusmuk legeni olarak kullanır, bunu farkedeli kendime kusturtmuyorum artık..

Biz 3 arkadaşız. Ama aşırı yakınız. Aramızda hiç sır olmaz her şeyimizi ilk birbirimize söyleriz. Arkadaşımızdan birinin 2 yıldır ilişkisi varmış. Profil fotosu çok güzeldi birbirine oturup kollarını kenetleyen 2 kişi arkasını dönmüş falan ne güzel çıkmış dedim, evet ya babam dedi. Sonra işte “bi ben bulamadım birini derdi, görüşürdük hiç telefonla uğraşmazdı bile. Bi baktık ki hem nişanlanmış hem de evlenmiş. Ne nişana çağırdı bırak bahsetmeyi, ne düğüne. Hala görüşüyoruz güzelce söyledik aşk olsun nişanı söylemedin düğüne muhakkak haber ver gelicez dedik. Bi şok daha ve evlenmiş. Kalabalık düğün. Ama arkadaşları hiç yok sadece akraba. Aramıza çok aşırı soğukluk girdi, hala görüşürüz falan ama çok nadir.
Neden böyle yaptı bir türlü çözemedik diğer arkadaşımla.
Sizinki yine çağırmış

Benimde arkadaşım böyle bir şey yaptı. Geçen ay aradi ekim ayına gün aldik evleniyorum dedi. Bende oo hiç soylemiyorsun dedim. Oda daha belli olmadan anlatmak istemedim dedi. Çünkü daha önce defalarca nişan atti vs. Yani ben anladim hak ta verdim. Çünkü boşu boşuna yayiliyor. Dogrusu benim en yakin arkadaşım degildi o ayrı.
Takilmayin boş verin demekki bu kadar degerlisiniz onun gozunde sizde anlamis oldunuz. Bundan sonra buna göre davranirsinz sizde.

acaba bir şey den mi küstü. Yoksa hiç sorun olmadimi. Davranisinda falan degisikliktemi olmadi. Bak buna çok çok sasirdim. Sanırım ben gorusmezdim. Çok fena da gönül koyardim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…