sık sık iletişim kuruyorduk :)Bu kk sitesinde dikkatimi çeken şey çoğu kişinin uzun yıllar görüşülen arkadaşlıkları yakın arkadaş sanmaları ve yetişkin insanların ilkokuldaki gibi yakın arkadaşlık yapıldığını sanması.
Yetişkin insanların sınırları özel alanları oluyor. Her arkadaşlıkta her şey paylaşılmıyor. Yüzeysel arkadaşlıklar vardır derin arkadaşlıklar vardır. Her arkadaşım dediğin kişi ile can ciğer olamazsın.
Ortada bu kadar kırılacak bir şey. Sizin samimi arkadaşlığınız olsa daha sık iletişimde olurdunuz.
Bu lafin ustune sozde sifatini bile haketmiyor yalniz.Valla istediğin şekilde düşünebilirsin zihniyetimi. Benim on yıldır tanıdığım beni ağlama duvarına çeviren sözde dostum evlenirken “hayatım hakkında çok şey biliyorsun eşim varken görüşmeyiz” dedi. İnsanlar çok masum da bizim zihniyetimiz mi bozuk :)))
Evet katılıyorum. Davranış tutarsızlıklarından artık görüşmek istemediğim birisi kapıdan, bacadan, kapı altından sızmak istiyor, sanırım reddedilmeyi kabullenemiyor:)Ne derler bilmem ama benim tavır şu olur;
Kime ne yani, yakınız diye tüm hayatımı şeffaf bir şekilde paylaşmak zorunda mıyım?
Ama büyük tepki vereceklerini sanmam. Ablam da mesela biz artık ciddi kararlar almışken öğrendi. Tatlı tatlı anlattım, videoları,resimleri gösterdim. Benim adıma mutlu oldu, 'eğer ona da uygunsa bize gelin bir gün' diye davet etti. Hiç de "is isten geçtikten sonra mı söyledin, bunca zaman hiç belli etmedin, kırıldım" falan demedi. Arkadaşlarım da demezler bence. Dememeliler
Bir de bence konu sahibi olayi biraz kırpıp anlatmış.
Şöyle bir muhabbet olması çok normal gelmedi;
-nişanlanıyorum gelirsen sevinirim
+hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım
-sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz. Bana olumsuz dönüş yapmazsan sevinirim ,en iyisi görüşmeyelim
+anlıyorum böyle karar vermişsiniz ama ben de bana verdiğin değeri anlamış oldum. katılamicam maalesef
-sen bilirsin
Sence bu hayatin doğal akışına uygun bir mesajlaşma mi? Ya aralarında zaten gerginlik vardı kız mecburiyetten çağırdı, yakın arkadas falan değillerdi. Ya da konu sahibi daha aşırı bir tepki verdi. Kızın bu cevapları ona yönelikti. Açıkçası ben olayın Tam olarak böyle geliştiğine inanmadım.
Bir de benim yaptığım bir terbiyesizliğe hıçkıra hıçkıra ağlayacak kadar aşırı duygusal,kırılgan ve alingan insanlarla zaten arama coktan mesafe koydum. Çok yorucu bir şey. Beni o kadar seven (sevmek değil bana göre de neyse), o kadar değer verip enn üst sıraya koyan bir arkadaş gerçekten asla istemem. Bence normal insan davranışı değil. Çok geniş bir arkadas çevrem var, dostlarım çok, hayatta hiç yalnız kalmadım. Çoğu arkadasimla uzuuun yıllar devam eden ilişkim var. Ama kimse beni bu kadar hayatının merkezine koymasın çünkü ben kimseyi koymam. Bana çok korkunç geliyor arkadaşının bir hareketine böyle büyük tepkiler vermek, ağlayıp kahrolmak. Çoğu insan kendisini doğurup büyüten insan defalarca sorduğu halde "biri var mi" diye 'yok' diyor, is ciddiye binmeden söylemiyor. O zaman anneler ayilsa bayilsa "benden nasıl gizlersin, aynı evdeyiz. Kirildim" diye histerik histerik aglasa ne kadar gereksiz tepkiyse konu sahibininki de o kadar gereksiz,
Öfff leş bi davranış. Böyle insanlardan nefret ediyorum en yakinlarindan bile nazar falan degecegini düşünüyorlar midir nedir artik aşırı sinsi bi hareket ya. Ben bile sinir oldumyıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Özelini paylaşmayacak kadar hassas biriyse bunca zaman neden beni darladı? Söze gelince ben en güvenilir dostum davranışa gelince böyle.Ben de evlendim ve kimseye hatta gelemeyceğini tahmin ettiğim insanlara bile böyle laf sokarak cevaplar vermedim.Çok değer verdiğim dostum olduğunu düşünüyordum ,ummazdım böyle olacağını,ayrıca onu başkalarına karşı da hep öven arkasını kollayan bir dost oldum.bana olumsuz dönüş yapmazsan sevinirim ,en iyisi görüşmeyelim dedi sonra,anlıyorum böyle karar vermişsiniz ama ben de bana verdiğin değeri anlamış oldum,katılamicam maalesef dedim,sen bilirsin dedi.Yani şunu dese anlarım yaaa arkadaşım kusura bakma olaylar böyle gelişti böyle oldu işte,yanımda olsan mutlu olurum dersin bi gönül alırsın,pişkin pişkin laf sokmazsın yani.Bi ararsın en kötü ses atarsın,koca bulunca insanlar değişiyor inanamazsın diyen de kendi üstelik.Yahu onun adına en çok sevinip yanında olmak isteyen bendim belki de,güzel haber versin diye umuyordum,kendi bilir ,mutluluklar diledim ve takipten çıktım bitti benim için.
özrü kabahatinden beter beni de bu tavrı yaraladı zaten. yoksa okey nazardan korktum der geçersin ama hadsiz hadsiz konuşmazsın,bu arada evlenmiş ,ortak arkadaşlarımdanın hikayelerinde gördüm,resmen arkasından konuştuğu kızları düğününe çağırmış ve ben yokum ahaha ,laf taşımak bana yakışmaz deyip çekiliyorum aradan. Herkes kalbinin ekmeğini yer arkadaşlar,ben çok değer verip zamanında merak etme sen daha iyilerine layıksın diye epey motive ederek duygularını anlamaya çalışarak kendi yoğun zamanımda zaman ayırdığım için beklentiye girdim galiba. Şimdi anlıyorum ki bu dostluk sandığım şey fedakarlıkmış ve fedakarlıklar beklenti ve hayal kırıklığı doğuruyor,bu konuyu açalı 2 ayı geçti,inanın şuan kendime kızıyorum değmez bu kadar üzülmeye de kimse için.Ama hala beni anlayan güzel insanlar var teşekkür ederim.Valla bende kırılırdım. Hatta dediği laflara daha çok kırılırdım.
En iyisi görüşmeyelim lafından sonra da bir daha asla aramazdım.
Canlandırdın gerçektenEvet katılıyorum. Davranış tutarsızlıklarından artık görüşmek istemediğim birisi kapıdan, bacadan, kapı altından sızmak istiyor, sanırım reddedilmeyi kabullenemiyor:)
Ya arkadasım, ben seninle görüşmek istemiyorum, bitti, engelledim, eşime mesaj atıyor beni arasın, ortak tanıdıklara soyluyor beni arasın, baska no gonderiyor , bakıyorum daha once o noyu da engellemişim. İnsan sevilmedigini istenmediğini anlamaz mı ya?
Sadece gurur mu diyeyim ne diyeyim, gurur bu degil de neyse.
Konu sahıbı sozum sana degil, gecmiş konu canlandırdım fakat diyecegim vardı, dedum , bittu
Ketumluk cok iyi valla bak:)Canlandırdın gerçektenama sayende duygularımın yatıştığını hatırladım. He bundan sonra bende ketum takılıyorum o ayrı
yıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Degil mi, derdini de kendin deyip kendin aglayacaksın o zaman. Bazısı insanı çöp tenekesi kusmuk legeni olarak kullanır, bunu farkedeli kendime kusturtmuyorum artık..Bu Lafayette cidden gülerdim. Benim de eskiden böyle erkek bulunca arkadasligimizi yok sayan bir "arkadasim" vardi. Iletisimi tamamen kestim. Ayrilinca tabi ki hemen tekrar iletisime gecmek istedi pisman olup, ama ne fayda. Yalnis insanlara fazla verici oluyoruz bazen. Nisana gittiniz mi
Biz 3 arkadaşız. Ama aşırı yakınız. Aramızda hiç sır olmaz her şeyimizi ilk birbirimize söyleriz. Arkadaşımızdan birinin 2 yıldır ilişkisi varmış. Profil fotosu çok güzeldi birbirine oturup kollarını kenetleyen 2 kişi arkasını dönmüş falan ne güzel çıkmış dedim, evet ya babam dedi. Sonra işte “bi ben bulamadım birini derdi, görüşürdük hiç telefonla uğraşmazdı bile. Bi baktık ki hem nişanlanmış hem de evlenmiş. Ne nişana çağırdı bırak bahsetmeyi, ne düğüne. Hala görüşüyoruz güzelce söyledik aşk olsun nişanı söylemedin düğüne muhakkak haber ver gelicez dedik. Bi şok daha ve evlenmiş. Kalabalık düğün. Ama arkadaşları hiç yok sadece akraba. Aramıza çok aşırı soğukluk girdi, hala görüşürüz falan ama çok nadir.
Neden böyle yaptı bir türlü çözemedik diğer arkadaşımla.
Sizinki yine çağırmış