- 11 Ağustos 2018
- 1.265
- 2.638
- 40
Merhabayıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Ben kendi hayatımdan örnek vermek istiyorum . Konu farklı olsa da ana fikir aynı.
Gebeliklerimi , eşimle birlikte ailelere ve yakın arkadaşlara söyleme kararı almıştık fakat 2 kez düşük yaşadıktan sonraki gebeliklerimi anneler dahi hic kimseye soylememeye karar verdik. Ben yapılacak olan dualara cok değer veriririm ve özellikle annelerin evlatları için yaptığı dualar çok kıymetlidir benim gözümde. Evet en yakınlara söylemek güzel fakat sonrasında yaşanılan düşük sonrası insanların sizi arayarak teselli vermeleri beni cok yordu. Asla niyet olarak kötü niyetli değiller biliyorum ama benim ruhum teselli cümlelerini kaldıramıyor bazen.
Sonrasi gebelliklerimde haber vermeden devam ettik esimle ve toplamda 4 düşük 1 bos gebelik yaşadım. Ailelerimizi cok sonra haberdar ettik ve artık ailelere diyorum ki biz eşimle böyle karar aldık. Arkadaşınız olduğu için kırılmış olabilirsiniz fakat herkesin kendi özeli olduğunu bazen unatabiliyoruz. Gerçekten nişana gidip arkadaşınızın mutluluğu ile mutlu olabilirsiniz.