Merhaba,
Size yapılan "drama queen, bir de bayıl istersen" şeklindeki yorumları dikkate almayın lütfen. Bazı insanlar insanları hissettiklerinden dolayı utandırma eğiliminde oluyor, kendileri çok cool olduklarından olabilir. Duygularınızı istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. İnsan üzüntüden veya sinirden ağlayabilir. Kaldı ki lohusaymışsınız.
Arkadaşınızla yaşadığınız şeye gelince: Evet yetişkiniz, hepimizin çeşitli meşguliyetleri var ve yakın arkadaşlarımızla bile her şeyi rapor eder gibi paylaşamayız. Ama ilişki, nişan, evlilik, gebelik, iş değiştirme, taşınma gibi önemli yaşam olaylarını da paylaşmayacaksak neden birbirimizin hayatındayız? Instagram'dan birbirimize reels göndermek için mi? Birbirimiz hayatını story'lerden izleyip like'layıp geçmek için mi?
Nazar diyenler var. Nazara bu kadar inanıp arkadaşlarından güzel değişiklikleri saklayan insanlardan oldum olası korkmuşumdur. Kendisine bu denli haset edileceğine inanan biri, kendi içinde güçlü bir haset taşır. Kaldı ki arkadaşımdan bana haset geleceğinden korkuyorsam o kişiyle arkadaşlık etmeyeyim, ondan bir şeyler gizlemektense ilişkiyi kesmek daha dürüst bir hareket olur.
Kimse kimseyle her şeyi paylaşmak zorunda değil diyenler var. Değil zaten. Kırıcı olan da bu oluyor. Anlatmayı, paylaşmadığı tercih etmediği kişi olmak. Çünkü evet, paylaşmak bir seçim.
Türlü sebeplerle bir şeylerin anlatılması ertelenebilir tabii. İlişki otursun, gebeliğin ilk 3 ayı tamamlansın, iş değişiminde sözleşme, taşınmada kontrat yapılsın vs. Böyle durumlarda herkes birbirini anlar zaten.
Ama yakın arkadaşımın nişanlanacağından nişanına bir hafta kala haberdar oluyorsam o kişi yakın arkadaşım değildir. Tamam zaten 4 ay içinde gelişmiş her şey ama ilişki bu denli ciddileşmeye giderken arkadaşım benimle bunu paylaşmadıysa onun için durduğum yeri sorgulama hakkına sahibimdir. Demek ki komşusuyla, uzaktan bir akrabasıyla aynı değerdeyimdir ki onlarla aynı zamanda öğreniyorumdur. Kaldı ki yakın arkadaşlarımın ilişkisini (nişan söz konusu olmasa bile) 4. ayda öğrenmem, ben de onlarla ilişkimi 4. ayda paylaşmam. Çoktan konuşmuş oluruz bunları.
Çünkü bir ilişkinin "yakın ilişki" olarak nitelendirilebilmesi için şunlar gerekli: paylaşımın sıklığı, paylaşımın derinliği, kendini açma.