7 senelik arkadaşım ilişkisini gizlemiş mesajla 2 gün sonraki nişanına davet etti öfkelenmekte kırılmakta haksız mıyım?

E kız haksız mı? Bi yere gitmeyen ilişkilerini niye anlatsın ki?
Size de neden kızı darlıyorsunuz 'mesajlasiyorsun/sevgilin var/soylemiyorsun' diye.
Keşke herkes sınırlarını bilse.
Ben arkadaşa yüzde yüz hak verdim. Bir de insanlara ne kadar anlatırsan o kadar yorum yapma / elestirme imkanı doğuyor. Bunu istemediği için paylaşmamis da olabilir.

Ben sınırlarımı gayet iyi biliyorum, bu konuşma öncesi kendi benim tüm hayatımı didikliyordu ben de aramızda bu samimiyet var sanarak sordum

Özelini paylaşmayacak kadar hassas biriyse bunca zaman neden beni darladı? Söze gelince ben en güvenilir dostum davranışa gelince böyle.Ben de evlendim ve kimseye hatta gelemeyceğini tahmin ettiğim insanlara bile böyle laf sokarak cevaplar vermedim.Çok değer verdiğim dostum olduğunu düşünüyordum ,ummazdım böyle olacağını,ayrıca onu başkalarına karşı da hep öven arkasını kollayan bir dost oldum.bana olumsuz dönüş yapmazsan sevinirim ,en iyisi görüşmeyelim dedi sonra,anlıyorum böyle karar vermişsiniz ama ben de bana verdiğin değeri anlamış oldum,katılamicam maalesef dedim,sen bilirsin dedi.Yani şunu dese anlarım yaaa arkadaşım kusura bakma olaylar böyle gelişti böyle oldu işte,yanımda olsan mutlu olurum dersin bi gönül alırsın,pişkin pişkin laf sokmazsın yani.Bi ararsın en kötü ses atarsın,koca bulunca insanlar değişiyor inanamazsın diyen de kendi üstelik.Yahu onun adına en çok sevinip yanında olmak isteyen bendim belki de,güzel haber versin diye umuyordum,kendi bilir ,mutluluklar diledim ve takipten çıktım bitti benim için.

Ben sınırlarımı gayet iyi biliyorum, bu konuşma öncesi kendi benim tüm hayatımı didikliyordu ben de aramızda bu samimiyet var sanarak sordum
E onun sizin hayati didiklemesi yanlışsa sizin dediğiniz de yanlış
Ben de hiç çekinmez hep anlatırdım sevgililerimi. Bence çok keyifli bir aşk hayatım oldu. Ama sonra (yaşım otuzu geçtikten sonra diyeyim) bazı arkadaşlarımdan salak geri dönüşler aldım. Sanki ben denemisim denemisim, hep aşık olmuşum,bir türlü ilişkilerimde dikiş tutturamamisim gibi. Oysa ben ilişkilerimden hep çok zevk aldım, neredeyse hepsi kendi çapında romantik komedi gibiydi ama uzatmaya değmezdi. Önce arkadaşıma kızdım, sonra hatalı olanın kendim olduğunu farkettim. Ben her şeyi paylaştığım için insanlar yorum yapıyorlar. Sonra karar aldım, ketumluk yapmaya başladım. Kimse hayatıma aldığım erkekleri bilmek zorunda değil.

Bence de zorunlu değil ama işte bu olgunluğa ben daha yeni yeni geldiğim için artık önemsemiyorum

Yıllar önce kuzenimle babaannemlerin evindeydik, bayagidir görüşememistik ancak çocukluğumuzda, ilk gençlik yıllarımizda çok yakındık, hep birlikte vakit geçirirdik.neyse..o zaman ikimizde genç kızız tabii..hayatında biri var mı diye sordum laf arasında. Yok, hayır dedi...2 ay sonra annesi bir ortamda ben ve anneme "nurgül nişanlanıyor çok yakında" dedi. Ben şok oldum, sonradan laf arasında kuzenime "o gün sordum, neden söylemedin" dedim. Gülerek geçiştirdi, ben yapsam yüzüme bir daha bakmazdı. Benim içimde de ona karşı samimiyet kalmadı tabii.. Görüşüyoruz ama 40 yılda bir..Ben lafını bir daha edecek kadar kıymet vermedim ama sizin yerinizde olsam kan bağım olmayan bu kişiyi hayatımdan çıkartırım, size verdiği cevaplar da ukalaca üstelik..Üzülmeye değecek biri değil, hiç kendinizi üzmeyin o yüzden..

kesin böyle düşünmüştür çünkü ilk fırsatta herkes beni kıskanıyor muhabbeti yapan biriydi

ağzınıza sağlık aynen öyle

evet zaten o cevap sinirimi bozdu

Yakın arkadaşımdan -eğer gerçekten yakınsa- böyle bir muamele görsem sen kafayı mı yedin derim. Sanki gidip millete yetiştirecektiniz, ne saçma kafalar. Benim de yakın olduğumu düşündüğüm bir arkadaşım hamileliğini gizlemişti bir süre, o sıralar ben de hamile olmama rağmen. Yanında Lierac çatlak kreminden bahsediyordum, açıp internetten bakardı. Ben de avel, anlamazdım. 5. ayında anladım, sordum. Öğrenince şok olmuştum. Bazıları nazar konusunda böyle histerik olabiliyor. Arkadaşınız da buldumcuk bir şey belli ki. Mutluluklar dileyin geçin.

Saklar saklamaz kendi bileceği iş ama verdiği cevap çok rahatsız edici tipik "buldumcuk". Düzgün bir şekilde aniden gelişti söyleyemedim vs diyebilirdi. Ama sizin de bu kadar kırılıp ağlamanız abartı olmuş. Size uymayan ve canınızı sıkan bir tavır olduysa tavrınızı ve mesafenizi belirleyin. anlattığınız geçmişe göre ilk derdine kadar sizi gözden çıkarmış. İlk kaynana/görümce çatışmasında dert yanmak için kapınıza gelir ona göre davranırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…