7 senelik arkadaşım ilişkisini gizlemiş mesajla 2 gün sonraki nişanına davet etti öfkelenmekte kırılmakta haksız mıyım?

7 senelik arkadaş arada bir konuştuğun 7 senelik arkadaşsa normal öyle yapabilir. Ama sıkı fıkı sürekli konuştuğun biriyse o bir tuhaf bence. Ben gitmezdim muhtemelen nişana karar yine sizin

Ben olsam köprüye çıkar bunu bana nasıl yaptın diye bağırır ağlardım. 😢 Ya hu öyle karar vermişler öyle olmuş. Bunu sorgulamak size düşmez o kararı almış iki yetişkin insan. Ha çok zoruna gittiyse gitme nişanına
canım zaten sorun da üslubu zaten,kanka öyle denk geldi içimze sindi dese yine okeydi,yine samimi bir cevap bulurdum ben bunu,gitmicem bu saatten sonra,çok önem verseydi 2 gün öncesine kadar beklemezdi zaten

Ben size hak verdim. Gelip her türlü derdini sıkıntısını size yükleyen bir insanın, mutluluğunu öğrenmek istemek de en büyük hakkınız. Anlatmak istememiş olabilir, paylaşmayı sevmiyor olabilir diye de bir kafa yok. Bir şeyi anlatmak istemeyen insan derdini de anlatmaz.
değil mi yani çöpünü boşaltırken iyi,iyi bişeye gelince kaybol,yani ne geçti eline böyle yaparak bilmiyorum,güle oynaya nişandı kınaydı başı çekerdim ben ona her türlü yardımda.Hak etmiyormuş demek ki

Çok takılmayın emin olmak istemiştir. Yani yakın arkadaş gördüğümüze herşeyi anlatmak ya da paylaşmak değiliz bence.Tamam iyi anlaşıp anlıyoruz birbirimizi diye özel hayatımı ya da her olup biteni anlatmalı mıyım?
Bekarken hiç anlatmazdım şıpsevdiydim,evleneceğim zaman öğrendi herkes arkadaşı bırakın aile dahil. Hamile kaldım bir iki ay geçti öyle söyledim buna ailem dahil.Benim yapım bu.Bugün eşimle sorun yaşarım,yine anlatmam ikimiz çözüyorsak çözeriz,çözemezsekte yapacak birşey yok.Yakın arkadaşlarımla sırf devamlı aile içine kadar anlattıkları için uzaklaşmaya başladım rahatsız oluyorum,yazıp aramıyorum bu kez unuttun beni sitemi oluyor.
Benim için yakın arkadaş arada buluşup gülüp eğlendiğim,sohbet edip güvendiğim insan demek ama bu demek değil ki herşeyi anlatmalıyım.Netleşmeden kimseye birşey anlatmam,herşeyi paylaşmak benim alanımı kısıtlıyor gibi geliyor.Kişiselleştirmeyin bence bu durumu herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil? Bu değer vermemek değil benim için,sınırımı korumak.
Aşırı ilgiyi de sevmem çok bunalıp sorgu ya da baskı hissseder gibi olursam soğuyup kaçıyorum.Belki arkadaşınız böyledir?Büyütmeyin bence.
yine de onca derdini özelini bilen insana hırslı hırslı bir paragraf laf sokmazsın ama . kanka öyle denk geldi kusura bakma der geçersin en kötü,bunca yıldır beni tanıyan neye ne tepki vereceğimi de bilir de neyse

Ağlamanız fazla olmuş.
Ama yakın arkadaştan da nişan haberi son aşamaya kadar gizlenmez.
Hiçbir şey anlatmadığınız, hayatınız hakkında hiçbir şey paylaşmadığınız biriyle neden arkadaş olacaksınız ki? Birbirine reels atılan türden bir arkadaşlıksa onun adı zaten yakın arkadaş olmuyor.
Görüşmezdim ben olsam.
şuan düşününce ben de neden ağladım ki diyorum,salaklık işte,onun umrunda değil,ben birini güncendirip hayatıma tıkır tıkır devam edenlerden olamadım hiçbir zaman,belki de böyle tepki vereceğimi bile bile yaptı arkadaşlığımızı bitirmek istedi,çok fazla özelini bilmemi tehdit olarak mı gördü artık kafasında ne kurdu bilemiyorum.Yolu açık olsun

yıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Benımde kardesım dedıgım kuzenım buna benzer bırden cok sey yaptı bana..8 sene oldu hayatımdan çıkaralı..

İnsanlar bazen karsısındakını kendı gibi zannedip hayatının ortasına koyabılıyor..Aslında zorlu bır sürec oldu yalan yok..Onunla olan samımıyetımı ( yanı öyle sanıyormusum) çok özledim..

Beraber çocuķlarımızı buyutebılırdık...Neyse yıne de kötü enerjı besledıgını dusundugum kımseyı hayatımda tutmamaya devam edıcem..

Tavsıye ederım..

Arkadaşınız her şeyini size rapor etmek zorunda degil. Benimde çok samimi olduğum arkadaşlarım var kimsenin her şeyini benimle paylaşmasını beklemiyorum ve istemiyorumda. Aynı şekilde her şeyimide canım istemese paylaşmam.
kendisi her şeyimi soruyordu ama onu napıcaz be :)

Benımde kardesım dedıgım kuzenım buna benzer bırden cok sey yaptı bana..8 sene oldu hayatımdan çıkaralı..

İnsanlar bazen karsısındakını kendı gibi zannedip hayatının ortasına koyabılıyor..Aslında zorlu bır sürec oldu yalan yok..Onunla olan samımıyetımı ( yanı öyle sanıyormusum) çok özledim..

Beraber çocuķlarımızı buyutebılırdık...Neyse yıne de kötü enerjı besledıgını dusundugum kımseyı hayatımda tutmamaya devam edıcem..

Tavsıye ederım..
evet benim de böyle bir hayalim vardı,çocuklarımıza teyze olmak...

yine de onca derdini özelini bilen insana hırslı hırslı bir paragraf laf sokmazsın ama . kanka öyle denk geldi kusura bakma der geçersin en kötü,bunca yıldır beni tanıyan neye ne tepki vereceğimi de bilir de neyse
Mesajlaşmaları biz görmüyoruz netice de o yüzden birşey diyemem.
Mesela bir arkadaşım kendisini kardeşimle kıyaslar gibi yazmadığım zamanlarda "X geldi beni unuttun"tarzında şeyler yazıp duruyordu,dehşet sinir oldum tersledim hala yazdı,niye yazmıyorsun ben seni çok seviyorum vs.diye bu onun için belki samimi bir duyguydu ama beni dehşet boğdu ve çok ters davrandım derken uzaklaştım koptuk gittik,resmen hayatımdan çıksın diye tersledim.

İki taraflı bakarsak sizin ne yazdığınızı bilmiyorum çok irdeleyecek gibi yazdıysanız sinirlenmiş olabilir ama yazdığınız gibi kısaca yazar yazmaz terslediyse o da onun ayıbı.

Hadi diyelim sizi hiç önemsememiş,kendinizi üzmeye değer mi?

Üzgünüm, Arkadaşın haklı.
Üzgünüm haklı değil.

Anlatmamasi kabul edilebilir.
Aniden gelişti olabilir
Emin olamadan söylemedim olabilir çok da mantıklı

ama
SÖZĹÜMLE ALDIĞIMIZ KARARLARI KIMSE SORGULAYAMAZ kısmında çuvalladı.

Evet tamam kimse sorgulayamaz da ne bu buldumculuk. 7 sene gel omuzunda yat ağla zirla sevgilim yok diye sonra bulunca kıza mesaj at. 3 gün sonra nisanim var gelince sevinirim. Çok Çok çirkinnnnn

Konu sahibinin ağlaması lohusaligindan belki normal bir dönem olsaydı iki kızar geçerdi.

Alıntı yaptım niyetim polemik değil. Senin fikrin sana göre doğru

bu arkadaşla paylaşımlarınız ne üzerineydi genellikle ?
yani sadece dert mi anlatırdı, senden sık sık yardım isteyen (konu farketmez) biri miydi ?
yoksa çok fazla pozitif negatif paylaşımlarınız olan, sadece bu son ilişkisi hakkında bilgi vermemiş biri miydi ?

Benim ablam hamileliğini bize üçüncü ayı geçerken söyledi. Hatta bebegi öğrendik, birkaç haftaya cinsiyeti öğrendik. Bizimle paylaşmadan birkaç hafta önce annem bebekten konu açmak istediğimde "öyle bir düşüncemiz yok" demişti 😂😂
Ama hiç alınmadık, darilmadik. Vardır bildiği kendi hayatı dedik tebrik ettik :)
Benim teyzelerim, halalarim, aile dostlarımız falan "eee yok mu bir sey" diye sorunca "merak etmeyin, bir şey varsa da nisandan önce herkese haber veririz,ogrenirsiniz" diyorum 😅
hamilelik haberini yakınlara aileye vermek için 3 ay beklemesi gayet normal bu arada.
hamileliğin özellikle çok yeni olduğu zamanlar, her şeyin yolunda gittiğine emin olmak istemiştir
bebek haberi çok mutlu eden bir haber, riskli dönemdeyken bu haberi verip ters bi durum karşısında insanları boş yere heyecanlandırmak veya üzmek istememiştir

hamilelik haberini yakınlara aileye vermek için 3 ay beklemesi gayet normal bu arada.
hamileliğin özellikle çok yeni olduğu zamanlar, her şeyin yolunda gittiğine emin olmak istemiştir
bebek haberi çok mutlu eden bir haber, riskli dönemdeyken bu haberi verip ters bi durum karşısında insanları boş yere heyecanlandırmak veya üzmek istememiştir
E hamilelik gibi büyük şey 3 ay tutuluyorsa sevgililik gibi bir şey de 4 ay tutulabilir (max dört aydır beraberler dedi konu sahibi).
Benim için hamilelik haberini paylaşmamak da OK, sevgilini söylememek de. İnsan istediği şeyleri kendisine saklayabilir. Her şeye de alınmaya gucenmeye gerek yok bence. Herkesin sınırına saygı duymak lazım. Ha o bana duymadı hep sordu,anlattı vs derseniz de siz kendi sınırınızi koruyun, elin kızı sizi duygusal çöp kovası gibi kullanıp adına dostluk demesin

yıllardır evlenemedim diye bana dert yanan ,sık sık teselli ettiğim onun adına dua ettiğim güzel şeyler için motive ettiğim arkadaşım benden ilişkisini gizlemiş. ilişkisi de maksimum 4 aylık diye tahmin ediyorum. Mesaj üzerinden aniden ben nişanlanıyorum gelirsen sevinirim yazmış,şok oldum,hayırlı olsun da aşkolsun hiç haber vermedin kırıldım diyorum,sözlümle öyle karar verdik kararımızı bir tek biz sorgulayabiliriz diyor ?? O kadar kırıldım ki ağladım bebeğimden saklayamadım ağlamamı,dışlanmış hissettim diyorum bana hırslı hırslı bir tek sensin böyle olumsuz tepki veren demiş,değer verdiğim için gerçekten kendimi enayi gibi hissediyorum. 2 ay önce evime davet ettim onu güzel ağırlamak için bebekli olmama rağmen çok özendim gerçekten anlayamıyorum bu nasıl bi kafa?
Birazcık buldumcukkk olmuş evlenince okadarda yazmaz size vermiş sinyalleri

Bunun icin ağlanilirmi ya bende buna şok oldum. Insanları bu kadar onemsemeyin bence bakın arkadanisizda sizi onemsememiş.

Biri evlenememeyi dert edindi diye sizde oturup onunla dertlenmeyin. İllaki elde edilmesi gereken çok büyük bir başarı sanki.

Aman ne olacak birkaç aylık iliski alt tarafı yıllardır sürmemiş ki. Ciddiye gidene kadar etrafından tepki almak istememistir belki. Bebek haberi vermek gibi düşünün genellikle riskli haftalar geçene kadar ailelere bile haber vermiyor çiftler.

Fazla duygusal bir tepki vermişsiniz. Oturup kahırlanacak karalar bağlanacak bir şey değil. Ne düşünüp de enayi gibi hissettiniz?

X