7 aylık evliliğin sonuna geldik

Merhaba canim, öncelikle geçmis olsun Allahtan sifa diliyorum. Bir çok yorumlarida okuduktan sonra yazamak istedim. Bende 7 aylik evliyim allaha sukur hic bir sorunumuz yok simdilik. Fakat ilk 4 ay bazen ara tartismalarimiz oluyordu buda normalyani birbirimize alismaya çalisiyorduk o benim huylarimi ogreniyor bende onunkilerini ogreniyordum o yuzdendi.

Sana tavsiyem, esinin istemedigi yerlere istemedigi evlere istemedigi kisilere gitme canim. Birde esin eve gelmeden evde ol guzel yemekler hazirla, hatta süslen püslen onu güler yüzle karsila, günün nasil geçti askim diye sor. Sana karsi kirici sözler kullandiginda, kirildigini yüz ifadenle belirt ve sonra konus çok kirdin beni de eminim oda üzülüp özür dileyecek sakin sende ona kotu sözlerle cevap verme. Mesela evde butun gun SIKILDIN ya esine deki askim biraz hava alalimmi disarida de butun gun evdeydim ne dersin de. Yani konusma seklini degistir tatli konus güler yüzle karsila halini sakince arz et. Birde uyku sorunun onceden varmiydi bilmiyorum ama ona anlat haplardan dolayi oldugunu ama hiç bir zaman kirici olma. Her erkek,her kadin, her evlilik farklidir, baskalarina bakaraktan kendi evliligini yikmayi düsünme. Sizin durumunuza göre davran, kendini bi tart acaba nerde yalnis yaptim? acaba bu yalnislarimi nasil düzeltirim? acaba ne yapsam kocam benden hosnut olur? hatta al kocani yanina oturun ve sor bunlari seni nasil memnun ederim de ve kendin ondan beklentilerini söyle ona böylece konusarak anlasin. Insallah biraz yardimci olmusumdur. Allah herseyin hayirlisini versin canim.

yan zaten bu verdiğim kaçıncı şans ona son 4 aydır o hep ağlıyor yapıyor yapıyor sonra yalvarıyor özürdiliyor yemin ediyor birdaha yapmicana ama ilk kavgada veya ilk sinirlendiği şeyde yine aynı şey yine aynı şey eee ben salakmıyım ömrümü böyle geçireyim?? evlilik benim için hayat mayat meselesi kadar öenmli birşey değil iki insan evlendir ya geçinebilir ya geçinemez ben rahatlığa özgürlüğe alışkan bir insanım 24 yaşında evlendim ve ben 24 sene boyunca gece 5 de de sokağa çıksam kimseye hesap vermedim hiç kimseye veye hiç hata yapmadım aileme laf getirmedim özgür olmama rağmen !! ve eşim bunları biliyordu en başından biliyordu be ben ona en başından evlenmeden önce her defasında dedim bak ben giderim istediğim yere giderim istediğim saatde giderim ben kimseye hesap vermem bak bunları kaldırabileceksen benimle evlen dedim bak sorun olucaksa vazgec bu sevdadan dedim ama o hayır dedi tamam dedi malım eşyam olmicaksın tabii dedi bana sadece bir telefon yasda mesaj aşkım şurda şurdayım diye yeterlidir benim için dedi merakda kalmayım diye dedi biz öyle anlaşmışdık şimdi bana kakıpda sahibimiş muammelesi yapması beni çileden çıkarıyor..

ben bu şartlar altında bir insanla daha fazla evli kalabileceğime açıkcası inanmıyorum bana küfür ederek bana hakaret ederek itip kalkarak zaten birçok şeyi içimde bitirdi şimdi ağzıyla kuş tutsa ne tutmasa ne kimisi demiş dolduruşa gelmişdir gelmesin kardeşim niye küçük çocukmu eline ver şekeri kandır hersabı 27 yaşında eşşek kadar adam olmuş bu saatden sonra benmi eğiticem büyütücem onu ??

25 sene önce gümüşhaneden istanbula göç etmişler ama ne bir kendini gelişdirme ne birşey hem onda hem ailesine bu kadar kaba sapa kültürsüz ne bir ortamda konuşmayı bilir ne sohbet etmeyi nede hareket etmeyi eee bune yontulmamış odun benmi yontucam ben onun için bu saatden sonra annelik öğretmenlik falan yapamam evlenirken aklı nerdeydi evlenmeyi bilen kendinide gelişdirmeli diye düşünüyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum ama ben elalem için yaşayan bir insan değilim hiç olmadım birşeyde yürümüyorsa yürümez artık balık başdan kokar..

bir arkadaş demiş bebekden konuşun ALLAH aşkına ne bebeği ??
bir kere ben çocuk yapmam ondan ki annesine benzer diye ister paranoyak değin ister manyak ailesinden birine benzer korkusu yüzünden çocuk düşünmüyorum ondan bu şartlar altında zaten böyle birşey olamaz bende kendimi hazır hissetmiyorum ayrıca ben çocuk olursa onun ailesine göstermem eşimede dedim senin ailen zamanında beni istemdi ben hem o.. oldum hem rezil oldum elaleme yaydı beni dedikodumu yaptı anan olucak kadın beni istemeyen çocuğumuda istemesin göstermem dedim oda bana mağdem öyle doğurma yapma dedi benden senden çocuk istemiyorum madem ailem görmicek napim ben o çocuğu dedi yani bizim sorunumuz bir değil...

dün gece rüya gördüm eşim beni dövüyordu duvardan duvara vuruyordu oraya gitmicem buraya gitmicen diye bas bas bağararak emirler yağdırıyordu..
sonra ikinci rüyaya geçdim bu rüyada eşim beni bacağımdan silahla vuruyor ben kaçıp saklanıyor o ise hala peşimden kovalayıp gel buraya öbür bacağınada sıkıcam diye kabus olmuşdu.. bu rüyalarda yoruma açık buyrun...
gelen yorumlar için tşk ederim devamını bekliyorum..

sevgiler saygılar..

canım senin psikolojin bozulmuş evliliğinde gördüğün rüyalardan bunu çıkarıyorum ben....
sen en doğru kararı gene kendin verirsin fakat erkekler evlendikleri kadını sahipleniyorlar buna ne yapsan engel olamazsın ama tabi bunun da bir sınırı olmalı...karşılarındakinin de bir birey olduğunu unutmamalılar...

sevalcim sen zaten ayrılmayı kafana koymuşsun ama seni engelleyen tek şey annenin karşı çıkması galiba..ama tabiiki annen sırf kendi utanmicak diye onun istediğini yapcak değilsin bu mutluluğu ya da mutsuzluğu yaşayan sensin,öncelikle kendi mutluluğunu ve sağlığını düşün..annem hep damadına inanıyor diyorsun bence ona inanmıyor sadece ayrılmanı istemediği için onu senin gözünde haklı kılmaya çalışıyor ama bir anne kendi çocuğunun mutluluğunu böyle tehlikeye sokmamalı..senin sağlığın giderse ya da eşin tutup bigün de seni döverse annen nası vicdan azabı duymicak..babanın desteğine güven yalnız değilsin en azından..
eşinin kurduğu cümlelerden anladığım kadarıyla psikolojisi düzgün bi insan değil,bunun evliliğin ilk ayları olmasıyla,uyum süreci yaşamanızla da alakası yok,20 yılı da biarada geçirseniz seni üzer bu adam..ama şunu da söylemeden geçemicem,senin karşındakiyle tartışma tarzın da doğru değil,kullandığın cümleler kaba,eşinden ayrıl veya ayrılma bu senin bileceğin iş ama bu konuda kendini geliştir,iletişim üzerine şeyler oku,kendini olgunlaştır..ve anlaşılan psikolojin çok kötü,madem maddi sıkıntınız da yok bence psikolojik destek al mutlaka..kendi hatalarını gör hayatını daha iyi düzenle..
mutluluklar diliyorum sana..umarım kendin için en hayırlı kararı verirsin..

Bir kadın çocuktur aslında.....çocuk gibi davranmayı sever.erkeğin
kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister.
Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak sevmeli erkek kadını..ama hiç bir kadın çocuk muamelesi görmek istemez.söylediği şeyler çocukça da olsa dinlenilmesini,dikkate alınmasını ister.
Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz;
ama asla onu bir çocuk olarak görmeyeceksiniz..

Bir kadın güçlüdür aslında.hatta erkeklerden çok daha güçlüdür.ama
bu gücünü herzaman ortaya koymasını sevmez.ister ki,erkeğin gücü
kendisine huzur versin.kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin
yapmasını bekler.böylece hem daha kadın olduğunu hissedecektir hem de
erkeğinin ne kadar güçlü olduğunu görecektir.ancak kadın gücünü göstermek istediğinde
onu engelleyemezsiniz.yapmak istediği birşey
varsa mutlaka yapar.

Bir kadın sevgidir aslında.içinde her zaman sevgiyi >taşır.sevdiklerinden
kolay ayrılamaz.sevdiklerini kolay kolay kıramaz.zor sever;ama,tam
sever.bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için yüreğinin kabul
ettiğini beyninin de kabul etmesi gerekir ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız.belki kolayca yüreğine girebilirsiniz.ancak beyninde yer her an terk edilebilirsiniz.sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette.bunun tek nedeni ise engelleyemedikleri
acımak duygusudur.

Bir kadın yalnızdır aslında.hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz.kendisine ait bir dünyası vardır ve orada hep yalnızdır.o dünyaya kimsenin girmesine izin vermez.hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz.yalnızlık onun sığınağıdır.o sığınağa ne zaman gireceğine,ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir.sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız,onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz.

Bir kadın çılgındır aslında.neler yapabileceğini erkek aklı hayal bile edemez.üreticiliğinin sınırı yoktur.ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkeğini bekler.hoyratça harcamaz üreticiliğini.sadece
erkeğine saklar.bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz çok
şanslısınız demektir.çünkü hayatın içinde olan herşey ancak kadınlar olduğunda anlam
kazanıyor.yemek yemek,su içmek bile.bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağı doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyormusunuz?anlıyorsanız ne mutlu size.anlamıyorsanız ne yazık ki yaşamıyorsunuz

............bir kadını ağlatırken çok dikkat edin..!!! >
....... çünkü Allah gözyaşlarını sayar.....!!!!

kadın;erkeğin kaburgasından
yaratıldı,ayaklarından yaratılmadı..!!!
öyle olsaydı ezilirdi......!!! >
üstün olsun diye başındanda yaratılmadı......!!

AMA GöğSüNDEN YARATILDI......

Eşit olsun diye......
kolun biraz altında...Korunsun diye...!!! >
KALP HiZASINDA SEViLSiN DiYE!

canım ilk anlattığın olayları okudum.bence biraz da yanlış yapan sensin.eşin görüşmeni istemiyosa görüşme o insanlarla ve nedeninin eşin olduğunu da belirt.hemen bitirme bence biraz sabret.ilaçlar yüzünden belki bu şekilde görüyosundur olayları.bence biraz dayan.her insan çok sinirlenince istemediği şeyler söyleyebilir.bunları sürekli kafana takma unut lütfen ve evliliğine sıkıca sarıl.eğer boşanırsan yanlış yaparsın

ya adam sorunlu zaten. iyide olsa kotüde olsa bi bahane yaratıyomus hep. istediklerini yapacak sonra dahada baska seyler isteyecek. eeee bu kadınada yazık.

kadına dair yazdığın şeyler çok güzel tam KADINI anlatıyor erkekler bunu anlasa zaten mutsuz kadın olmazdıki bu dünyada..

ben hapları bu olaylardan sonra almaya başladım bu olayları görmeye başladığımda haplar sadece daha çok yıpranmamı kafama takmamı kendimi gerip ağrılarıma yol açmamı engelliyor..

sevgili pnr.cnr kadına daır son yazdıgı yazı, musevılerın kutsal kıtabı TALMUD'dan alıntıdır, bılgınız olsun...

sabah uyandım tesadüfen bakdım cebinin şarzı bitmiş saat 08.33 saat 09.00 da iş olması lazım evden 15 dk kaldım uyandırdım tşk edeceği yere ben yatım uyudukdan sonra gelmiş başımda bana bağrıyor neden ikide birde telefonların şarzını değişdiriyorsun diye ki ben telefonlar alındığından beri eylül2009 dan beri elemedim bile telefonların şarzını ikimizinde ayrı bütün sinirini benden çıkardı...

buyrun yoruma açık iyilikle yaklaş güzellikle yaklaş altan al diyenler buyrun yorumu sizlere bırakıyorum...

sevgiler saygılar..

seval yaaa daha ne bekliyorsun kuzum yaaaa.. Psikopatın önde gideni bu adam..senide sağlığından edicekk daha beTer edicekk mahvedicek psikolojinii uzaklaşşş lütfenn babanın yanına git tedavine başlaa

Evliliğin ilk aylarında olur böyle şeyler birbirinizi tanımıyosunuz daha tanıyamadığınız için bunları yaşıyosunuz biraz daha zaman ver ona bifırsat daha yazık etmeyin bir yuva hiç kolay kurulmuyo

Sevval senin istedigin hayat suandaki hayatin degil..
Ailen destek cikmazsa biliyorsun ki yurtdisinda
DEvlet aileden daha cok sahip cikiyor..

kolay gelsin sana

Ne diyim arkadaşa katılıyorummmm açıkcasıııı
Evliliğin çok yeni canım
İlk zamanlarda oluyor malesef böyle durumlar aynı evde yaşamak çok başka bişey
Erkekler kolay adabte olamıyorlar malefes
Kesin bir karar almadan önce bir kez daha düşün derim ben

Valla kusura bakma arkadaşımda sen evliliğe hazır değilmişsin
Evlenip TÜRKİYE ye geliyorsun sen yurt dışında gönlüce gezersin sabahı bir yerde edersin kimse laf etmez buralarda öyle işte gecenin bi saati çöp atmaya çıksan karşı komşun slm verse adın çıkar yani anlatmak istediğimi örnekledim sadece yanlış anlaşılmasın
Sen ne kadar anlaşma yaparsan yap hiç bir erkek kabul etmez ben canım isteyince çeker giderim karışmazsın lafını zaten bunu gerçekden söylediysen adamın gözünde bir kere kendi kafana buyruk durumuna düşmüşsün
Bence eşin tepkilerinde saçmalıyor belki şuan ama sen kafana esince kalkıp gidecek kadar rahatlık istiyor ve öyle davranıyorsan ya da hissetiriyorsan adam seni ya bu kararından vazgeçirmek için dediğim dedik ben bilirim havasında ya da kendi kafasına eseni yapamasın sorarım hesabını durumundaşutarafagitti
Evlendikden sonra bekarmış gibi yaşayamazsın ki
Diyeceksin şimdi zaten yaşamıyorum ama sen yaşayabiliirm karışamazsın havasını vermişsin bir kere en başta bu yanlış..
Çocuk için çok ama çok ağır konuşmuşsun ailene göstermem falan eşine çok dokunmuş olacak
Erkeler biraz sözüm geçsin isterler lider olmak isterler hepsi
Kadınlarda aynısı ister tabii ama şu var ki kadınlar çok akıllı erkekler biraz daha çocuksu
Evet diyip alttan alarak onun sözü dinleniyor onaylar ondan çıkıyor gibi davranıp aslında evi ve evliliği biz kadınlar çekip çeviriyor...
Kadınlar zaten çocuk yetiştirmeyi önce eşlerini idare ederek öğreniyorlar
Benim düşüncem bilmem kim ne der nasıl düşünür:1closedeyes:

arkadaşım,deryacıka katılıyorum.burası türkiye istediğin saatte istediğin yere gidemezsin,en önemlisi de evlisin.tabi,bunlar eşinin haklı olduğunu göstermiyor.karşılıklı fedekarlık canım.bu arada en önemli tehlike eşinin hazırcılığa alışması,bunun devamı tembellik demektirÇok üzgünüm çoookannene de çok kızdımkötükedihüso,onu bu kadar sahiplenmesi abartmışklava:.neyse,sen hele bir yurt dışına git de,kafanı dinlersin.ikiniz için de iyi olur,eşin de seni özler kıymetini bilir inşallah.

Sevgili tatlimseval, öncelikle hastalığınız için geçmiş olsun diyiyorum, acil şifalar diliyorum. Siz eşinizle istemeyerek ya da zorla mı evlendiniz? Eşinize karşı şu hitabınızdan böyle anladım "25 sene önce gümüşhaneden istanbula göç etmişler ama ne bir kendini gelişdirme ne birşey hem onda hem ailesine bu kadar kaba sapa kültürsüz ne bir ortamda konuşmayı bilir ne sohbet etmeyi nede hareket etmeyi eee bune yontulmamış odun benmi yontucam ben onun için bu saatden sonra annelik öğretmenlik falan yapamam evlenirken aklı nerdeydi evlenmeyi bilen kendinide gelişdirmeli diye düşünüyorum"

haklısınız hep doğru-düzgün insanlar evlenmiyor..saygı sevgiyi geçiyorum, evlilik ciddi "sorumluluk" da ister bu iki taraf içinde geçerli! siz evliliğe hazır olmadan evlenmişsiniz, bunun yontulmamış odunlukla ilgisi yok, hemen hemen her bey eşinin itaat etmesini bekler, on üniversite okusada bu böyle..istisnalar kaideyi bozmaz.

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin, özgürlüğünüzü kısıtlamak istemiyorsanız çok yıpranmadan boşanın derim, çünkü evlilik iki özgür hayat değil, ortak bir hayattır..güzel haberlerinizi bekliyoruz inşaallah.

hımm..haşarı kedi..meslektaşımkaydirigubbakcemile5yanlış anlaşılmayı düzelttik sanırıma.solumsuz anlamda yazmadığını söylediğin için teşekkür ederim..

aynen katılıyorum sana canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…