68den 58e iniyorum. Diyet arkadaşı arıyorum.

YAŞAMI UZATMANIN VE İLELEBET ZAYIF KALMANIN SIRRI: AKŞAM YEMEKLERİNİ ATLAYIN

YAŞAMI UZATMANIN VE İLELEBET ZAYIF KALMANIN SIRRI: AKŞAM YEMEKLERİNİ ATLAYIN Yüzyıllardır insanoğlunun en büyük emeli ölümsüzlüğü bulmak olmuştur. Her ne kadar bu konuda bir başarı elde edilemese de son yüzyıl içinde ortalama yaşama süresi uzatılabilmiştir. Kuşkusuz bu konuda bir çok hastalığı tedavi edecek ilaç ve cerrahi yöntemlerdeki gelişmeler çok büyük rol oynamıştır. Ancak yaşam tarzının düzenlenmesi de en az ilaçlar ya da cerrihi yöntemler kadar değerli görülmektedir. Yıllar geçtikçe teknolojideki ilerlemeler, besinlere çok kolay ulaşabilme ve hareketsizlik, şişmanlık gibi bir salgın hastalığın da ortaya çıkmasına ve her geçen gün bir çığ gibi büyümesine neden olmuştur. Ortalama yaşam süresi üzerine de bunca ilerlemeye rağmen negatif bir faktör olarak şişmanlık hala etkisini göstermektedir. Bu gün dünyanın en uzun yaşayan insanlarının hep daha zayıf olanlar olduklarının farkına varabiliyoruz. O zaman zayıf kalmayı başarmak aynı zamanda bir uzun ömür garantisi olabilir mi? Başa gelebilecek herhangi bir kazayı saymazsak evet zayıf kalmak ömrü uzatmanın bir yolu sayılabilir. Zayıf kalabilmek için çeşitli moda diyetler her zaman gündem de olsa da artık diyet yaparak kalıcı zayıflamanın başarılamadığını biliyoruz. Kalıcı zayıflama için yapılacak en önemli yaklaşım kuşkusuz yaşam tarzını değiştirmek olacaktır. Işte bu doğrultuda yaşam tarzını değiştirmek için uygulanabilir bir yöntem olarak akşam yemeğinin atlanmasını öneriyorum. Çünkü akşam yemeği atlandığında vücutta olan değişiklikler; · Vücutta hücre onarımında ve gençleşmede en önemli iki hormon olan Growth Hormon ve Melatonin akşam açlığında daha çok salgılanıyor. Bu iki hormon uykuda vücudu onarıyor ve hücresel bakımı sağlıyor. Gençleşmek için kullanılan yüksek maliyetli büyüme hormonunu bu şekilde davranarak vücudunuza maliyetsiz kendiniz salgılattırabilirsiniz.· Günlük kalori tüketiminin %14’den azını akşam yemeği öncesinde almak ciddi metabolik kontrol sağlıyor. Kan şekerinin daha düzenli olmasını sağlıyor.· Akşam yemeğini atlamak aynı zamanda kalori kısıtlaması için çok iyi bir alternatif. Kilo vermek için atılacak en önemli adımlardan biri.· Akşam yemeğinden sonra tam bir şeker bombası olan meyve yemek ise vücuda fazladan insülin salgılatıyor ve fazla insülin hızlı yaşlanmaya neden oluyor.· Akşam yemeği atlandığında uykular daha düzenli oluyor. Sindirim için harcayacağı çabayı vücut kendini onarım için harcadığı için kişi sabah daha dinlenmiş ve daha enerjik güne başlarken bulabiliyor. Her ne kadar günlük yaşantımızda akşam yemeği aynı zamanda bir sosyalleşme ve tüm aile fertlerinin bir araya geldiği bir paylaşım gibi görülse de daha fazla zaman kaybetmeden bu alışkanlığımızdan vazgeçmemiz gerekiyor. Akşam yemeğinizi mümkünse saat beşten önce yiyin ve akşam yemeğinizi yedikten sonra hiç bir şey yemeyin. Açlık duygusu yaşadığınızda bu durumu şekersiz bitki çayları içerek gidermeye çalışabilirsiniz. Saat başı içilecek bu şekildeki sıcak çaylar hem sindirimi rahatlatır hem bağırsakları yumuşatır hem de tokluk duygusu verir. Ilk günlerde çok acıkırsanız 1 tatlı kaşığı balla tatlandırılmış süt içebilirsiniz. Süt hem laktik asit seviyesini yükseltir vücudu gevşetir hem de açlıkta temel gereksinim olan şekeri vücuda verir. Akşam yemeğini atlamayı mümkünse her gün yapın. Bu durumda çok iyi kilo kontrolü sağlarsınız. Haftada en az iki gün yapabildiğinizde ise ortalama kilo kontrolü ile iyi bir metabolik iyileşme elde edersiniz. O halde ‘’ AKŞAM YEMEĞİNİ ATLAMAK’’ kalıcı kilo kaybının ve gençleşmenin en önemli anahtarı olabilir.

Bu arada yazıyı ayça kaya ile zayıflama web sitesinden aldım hoşuma gitti sizinlede paylaşnak istedim ben tam olarak akşam yemeğini atlayamıyorum ama geçiştirmeye çalışıyorum

YAŞAMI UZATMANIN VE İLELEBET ZAYIF KALMANIN SIRRI: AKŞAM YEMEKLERİNİ ATLAYIN

YAŞAMI UZATMANIN VE İLELEBET ZAYIF KALMANIN SIRRI: AKŞAM YEMEKLERİNİ ATLAYIN Yüzyıllardır insanoğlunun en büyük emeli ölümsüzlüğü bulmak olmuştur. Her ne kadar bu konuda bir başarı elde edilemese de son yüzyıl içinde ortalama yaşama süresi uzatılabilmiştir. Kuşkusuz bu konuda bir çok hastalığı tedavi edecek ilaç ve cerrahi yöntemlerdeki gelişmeler çok büyük rol oynamıştır. Ancak yaşam tarzının düzenlenmesi de en az ilaçlar ya da cerrihi yöntemler kadar değerli görülmektedir. Yıllar geçtikçe teknolojideki ilerlemeler, besinlere çok kolay ulaşabilme ve hareketsizlik, şişmanlık gibi bir salgın hastalığın da ortaya çıkmasına ve her geçen gün bir çığ gibi büyümesine neden olmuştur. Ortalama yaşam süresi üzerine de bunca ilerlemeye rağmen negatif bir faktör olarak şişmanlık hala etkisini göstermektedir. Bu gün dünyanın en uzun yaşayan insanlarının hep daha zayıf olanlar olduklarının farkına varabiliyoruz. O zaman zayıf kalmayı başarmak aynı zamanda bir uzun ömür garantisi olabilir mi? Başa gelebilecek herhangi bir kazayı saymazsak evet zayıf kalmak ömrü uzatmanın bir yolu sayılabilir. Zayıf kalabilmek için çeşitli moda diyetler her zaman gündem de olsa da artık diyet yaparak kalıcı zayıflamanın başarılamadığını biliyoruz. Kalıcı zayıflama için yapılacak en önemli yaklaşım kuşkusuz yaşam tarzını değiştirmek olacaktır. Işte bu doğrultuda yaşam tarzını değiştirmek için uygulanabilir bir yöntem olarak akşam yemeğinin atlanmasını öneriyorum. Çünkü akşam yemeği atlandığında vücutta olan değişiklikler; · Vücutta hücre onarımında ve gençleşmede en önemli iki hormon olan Growth Hormon ve Melatonin akşam açlığında daha çok salgılanıyor. Bu iki hormon uykuda vücudu onarıyor ve hücresel bakımı sağlıyor. Gençleşmek için kullanılan yüksek maliyetli büyüme hormonunu bu şekilde davranarak vücudunuza maliyetsiz kendiniz salgılattırabilirsiniz.· Günlük kalori tüketiminin %14’den azını akşam yemeği öncesinde almak ciddi metabolik kontrol sağlıyor. Kan şekerinin daha düzenli olmasını sağlıyor.· Akşam yemeğini atlamak aynı zamanda kalori kısıtlaması için çok iyi bir alternatif. Kilo vermek için atılacak en önemli adımlardan biri.· Akşam yemeğinden sonra tam bir şeker bombası olan meyve yemek ise vücuda fazladan insülin salgılatıyor ve fazla insülin hızlı yaşlanmaya neden oluyor.· Akşam yemeği atlandığında uykular daha düzenli oluyor. Sindirim için harcayacağı çabayı vücut kendini onarım için harcadığı için kişi sabah daha dinlenmiş ve daha enerjik güne başlarken bulabiliyor. Her ne kadar günlük yaşantımızda akşam yemeği aynı zamanda bir sosyalleşme ve tüm aile fertlerinin bir araya geldiği bir paylaşım gibi görülse de daha fazla zaman kaybetmeden bu alışkanlığımızdan vazgeçmemiz gerekiyor. Akşam yemeğinizi mümkünse saat beşten önce yiyin ve akşam yemeğinizi yedikten sonra hiç bir şey yemeyin. Açlık duygusu yaşadığınızda bu durumu şekersiz bitki çayları içerek gidermeye çalışabilirsiniz. Saat başı içilecek bu şekildeki sıcak çaylar hem sindirimi rahatlatır hem bağırsakları yumuşatır hem de tokluk duygusu verir. Ilk günlerde çok acıkırsanız 1 tatlı kaşığı balla tatlandırılmış süt içebilirsiniz. Süt hem laktik asit seviyesini yükseltir vücudu gevşetir hem de açlıkta temel gereksinim olan şekeri vücuda verir. Akşam yemeğini atlamayı mümkünse her gün yapın. Bu durumda çok iyi kilo kontrolü sağlarsınız. Haftada en az iki gün yapabildiğinizde ise ortalama kilo kontrolü ile iyi bir metabolik iyileşme elde edersiniz. O halde ‘’ AKŞAM YEMEĞİNİ ATLAMAK’’ kalıcı kilo kaybının ve gençleşmenin en önemli anahtarı olabilir.

Gerçekten öyle. Faydalı bilgiler var. Teşekkür ederiz zeyno :) AKşam yemeğini atlasak veya yemeyi akşam 5 gibi kessek eminim daha hızlı ve kolay zayıflıycaz.

merhaba kızlar
3-4gündür rahatsızdım.
salgınmı var nedir anlamadımki.
bugün iyiyim. tartılmadımda haliyle.
ne oldu bize böyle ya... ramazan gecince ne güzel toparlıcaktık ama biz :KK43: :KK43:

Sorma kralicem feci dağıldık. Ben kendi adıma düzenli beslenmeye çalışıyorum ama arada kaçamaklarım oluyor .Bu pazartesi doktorda geçirdim tüm günümü kan tahlili ekg röntgen ne varsa yaptılar. Kan değerim düşük çıktı. İlaç yazdı dr. Kilo bildirimi bile yapamadım. Hepinizden özür dilerim. Toparlanıcam söz veriyorum:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK36:

Azimli diyet arkadaşlarım dünki yediklerim
Sabah
Domates
Salatalık
Biber
Yarım kase yoğurt
Yağda yarım yumurta
Ara küçük bi salkım üzüm
Öğle
1 kase yogurt 1 yk pekmez bir avuç ben fıstık
1 porsiyon kıymalı kabak yemeği
Ara 3 yaprak çikolata

Akşam yok inş kilo veririz saygıdeğer zayıflama arkadaşlarım

Azimli diyet arkadaşlarım dünki yediklerim
Sabah
Domates
Salatalık
Biber
Yarım kase yoğurt
Yağda yarım yumurta
Ara küçük bi salkım üzüm
Öğle
1 kase yogurt 1 yk pekmez bir avuç ben fıstık
1 porsiyon kıymalı kabak yemeği
Ara 3 yaprak çikolata

Akşam yok inş kilo veririz saygıdeğer zayıflama arkadaşlarım

Zeyno akşamı atlamışsın ne güzel.Gün içinde yediklerin de hep sağlıklı.:KK71:

Günaydın kızlar. :KK3::KK3::KK3::KK3:
Bayramdan sonra az girebiliyorum çünkü bir iş değişikliği nedeniyle feci halde yoğunum. Fırsat bulduğumda hemen giriyorum. Diyeti de düşe kalka götürüyorum.
Dün Kahvaltıda yarım simit , domates, salatalık
Öğlen 4 yk yoğurt 4 yk zeytinyağlı fasülye 1 dilim kepekli ekmek
Ara az şekerli Türk kahvesi :KK54:
Akşam 4 yk sebzeli tavuk sote 1 kase cacık 4-5 parça karpuz

Ben gün içinde yediklerimi fırsat bulup yazamıyorum; ama hemen hemen ilk yazdığım menülerle eşdeğer. Kaçamak yok yani:KK66: Bugün 12. günüm. Dediğim gibi ben pazartesi değil geçen perşembe bir hafta olduğu için tartılmıştım. Tartıya çıktığımda çok şaşırdım. Çünkü 64'ü gösterdi. Artık ödem ve sıvı kaybı mı yoksa yaptığım yoğun spor mu etkili oldu bilmiyorum. Doğal olarak ikinci haftaya bu moralle başlayınca hiç kaçamak da yapmadım. Ben perşembeleri tartılsam ve buraya pazartesi bildirimi olarak yazılsa. Mesela 64'ü geçen haftanın bildirimi olarak yazalım. Bu perşembeninki de bu haftanınki olsun. Herkese tavsiyem azmedin, vazgeçmeyin. :KK70:

Merhaba :) Bildirimlerini pazartesi yapsan daha iyi olur aslında ama perşembe yapıcaksan ben sayfada aramıyım diye özelden de mesaj atar mısın kilo bildirimini?

Bayramdan sonra az girebiliyorum çünkü bir iş değişikliği nedeniyle feci halde yoğunum. Fırsat bulduğumda hemen giriyorum. Diyeti de düşe kalka götürüyo
Bayramdan sonra az girebiliyorum çünkü bir iş değişikliği nedeniyle feci halde yoğunum. Fırsat bulduğumda hemen giriyorum. Diyeti de düşe kalka götürüyorum.
Handecipim işine rağmen yinede diyetine devam edebiliyosun teprik ederim seni .sana bi önerim var gel seninle beraber şu hamur işlerini simidi yemeyelim biliyosun ben sana söz verince yemiyorum .hem burası sayesin 97.4 olmuşum

Merhaba arkadaşlar bugünli menüm
Sabah
Domates
Salatalık
Biber
5 zeytin
Yarım kase yoğurt
Öğle 2 kase tarhana çorbası
Salata

Akşam
1 kase cacık
Kavrulmuş az yağlı kıyma
3 dilim peynir
10 üzüm bu günlük yeme kotam dolmuştur arkadaşlar sizlerde menülerinizi paylaşın birbirimizn diyetini takip edelim

Sabah
Domates
Salatalık
Biber
5 zeytin
Yarım kase yoğurt
Yarım porsiyon patatesli yumurta
Salata

Akşam
1 kase cacık
Kavrulmuş az yağlı kıyma
3 dilim peynir
10 üzüm bu günlük yeme kotam dolmuştur arkadaşlar sizlerde menülerinizi paylaşın birbirimizn diyetini takip edelim
kahvaltıda patatsli yumurta yemiitimde onu eklemeyi unutmuşum

Sabah
Domates
Salatalık
Biber
5 zeytin
Yarım kase yoğurt
Salata

Akşam
1 kase cacık
Kavrulmuş az yağlı kıyma
3 dilim peynir

Zeynocum iki öğün yapmışsın çok güzel de olmuş bence . Tatlı ihtiyacını da üzümle geçiştirdin . Brova. Hande bunu beğendi.:KK45::KK45:

Ben de paylaşayım.
Kahvaltım , 1 dilim tam buğday ekmeği 1 dilim kaşar domates salatalık , 3 yeşil 3 siyah zeytin 1 haşlanmış yumurta
Öğlen müsli (süt ile 4 yk müsli)
Ara Kremalı Şekersiz nescafe
Akşam 1 kase yoğurt çorbası 3 yk yaz türlüsü :emir_bebek:

Bugün hareketliydim 4 km falan yürüdüm sanırım daha fazla olabilir. Suyu 2 lt ye tamamlıyorum:KK23:

Zeynocum iki öğün yapmışsın çok güzel de olmuş bence . Tatlı ihtiyacını da üzümle geçiştirdin . Brova. Hande bunu beğendi.:KK45::KK45:
Beğenmene sevindim hande kendimi tutmaya çalışıyorum ya bırakınca gidiyo bu kilolarımdan acilen kurtulmam lazım benimmmmm

H
Ben de paylaşayım.
Kahvaltım , 1 dilimtam buğday ekmeği 1 dilim kaşar domates salatalık , 3 yeşil 3 siyah zeytin 1 haşlanmış yumurta
Öğlen müsli (süt ile 4 yk müsli)
Ara Kremalı Şekersiz nescafe
Akşam 1 kase yoğurt çorbası 3 yk yaz türlüsü :emir_bebek:

Bugün hareketliydim 4 km falan yürüdüm sanırım daha fazla olabilir. Suyu 2 lt ye tamamlıyorum:KK23:
Handeciğim senin diyette gayet güzel gün boyunca sadece 1 dillim ekmek yemişşın ve de yürüyüş yapmışsın çok güzel devam durmak yok

Arkadaşlar yediklerim
Sabah
Domates
Salatalık
Biber ( bu üçlü sofranın vazgeçilmezleri vede demirbaşları)
5 dilim ğeynir yarım kase yoğurt
3 - 5 zeytin
Yumurtasız menemen
Ara şekersiz çayın ysnına ikram olmasaydı yenezdimm 15 tane fıstık yedim ( zamanı geçsrydide kurtulsaydım şu fıstıktan
Öğle arkadaştaydım
1 porsiyon köfte ( köftelik bulgurla etsiz yoğurulandan) domates
yeşil biber
Ayran
Kavun karpuz birer yedim sanki ( ortaya doğtanmıştı tam hesaplayamadım )
Ara
1 kase yoğurt1 tk pekmezle
Başkada bişe yemedim
Akşam yok
Suda fazla içemedim ya şimdi su ve sakızla devam ediyorum midem kazınıyor
Vede kazınak uyumayı düşünüyorum böyle uyuyunca zayıflayacağımı ümid ediyorum inş

Merhaba arkadaşlar
Güzel bir cumartesi günü. Ev misafir dolu. Erkenden kalkıp kahvaltı hazırladım şimdi uyanmalarını bekliyoruz:KK48: Hazırlarken de doydum sanırım.
Abartmadan güzel bir haftasonu geçircem umarım.:KK23: Sevgiler:KK39:

Kızlar bugünkü menüm :KK45:

Kahvaltı 1 dilim tam buğday ekmeği yarım haşlanmış yumurta domates salatalık 4 zeytin
Ara yarım elma
Öğlen 4 yk bulgur pilavı, yarım porsiyon kadar az yağda pişmiş tavuk , 1 kase cacık
Akşam YOK:KK22:

Su 2.5 lt Spor YOK :KK62:

Merhaba arkadaşlar ben dün biraz uçtum

Kahvaltı domates peynir
6 -7zeytin
yağda 1 yumurta
Ara 1 kahke
Öğle 1 tabak patlıcan sulu yemeği 3 tk bulgur pilavı
Akşam davetteydik
2 baklava 2 dilim yaş pastao_O 3 yk yoğurt bu günlük de böyle ıldu aslında baklava ve yaş pasta diyete grmek istemediğimiz şeyler

X