Daha neyi bekliyorsunuz ? Eşiniz eve başka bir bayan ile gelirse hiç şaşırmayın. Bu kadar şiddet içerikli, saygısız, terbiyesiz bir insanla ömür geçer mi ? Yapmayın. Yarın öbür gün çocuğunuz olduğunda ona da yazık. Elinizi çabuk tutun derim. Bana eşim daha o... muamelesi yaptığı anda açardım davayı, ama siz çok sabırlı davranmışsınız. Bence emeklerinizin karşılığını alamayacaksınız. Görücü usulüyle mi evlendiniz ? Eğer öyle değilse flört döneminiz nasıldı ? Ben bunu merak ettim açıkçası.
Inanın bunuda denedim. Denemez miyim. Eşimin huyuna gideyim dedim. Ben huyuna gittikçe beni ezdi.
Ben sesimi çıkarmadıkca üzerimde baskı kurdu. Ben sustukça hiç değişen birşey olmadı. Çözümü odur belki dedim ama değilmiş.
Eşim benim imtihanım ama 3 yıl sabrettim dayanamıyorum. Uzaktayken ailem bilmiyordu, galiba Allah'ın işi ki beni ailemin yanına gönderdi Rabbim. Onların yanında yapılan haksızlıkların farkına dahada çok vardım, çünkü onlara yapmaya başladı.
Ailemin yüzüne bile bakamıyorum artık. Onlara saygısız davranan bir adamın gece yatağına girmek nasıl bir işkence veriyor biliyor musunuz? Babam annem kardeşim yatağında bana üzülürken benim onun yatağında olmam çok acı.
Katlanamıyorum. Sabrımın sonu tükendi. Çok çabaladım düzelsin diye ama olmuyor. Karşınızdaki düzeltme yollarına gitmiyorsa evlilik tek taraflı yürümüyor.
Ben evliliği şu an tek başına yürütüyorum.
Madem ayrılmayı düşünüyorsun Babana söyle bir güzel pataklasın şu adamı ondan sonra defolup gitsin terbiyesiz herif...
çok şımartmışınız bu adamı ailende sende tepenize çıkarmışınız...
gitsin kendi ailesine yapsın tavrını şımarıklığını saygısızlığını...
Ahh ahh ne işim vardı bu adamla bilmiyorum ki. Keşke zamanı geri alabilsem.
Sevgiliyken ayrılmıştım keşke geri dönmeseydim. Benim için sabredip benle evleneceği günü bekleyen beni çoook sevdiğini söyleyen adamın evlendikten sonra ona sarılmak istediğimde bana o... gibi sırnaşma demesi... kurtulmak istiyorum acı veriyor bana.
Allah'a çok şükür hep ayaklarımın üzerınde durdum. Ailemin sayesinde çok iyi bir eğitim aldım, kimseye eyvallahım yok.
Ama yinede eyvallah ettim görüyorsunuz. Evliliğimi kurtarırım belki diye didiniyorum 3 yıldır.
Bir insana çözüm sunarsınız. A olmazsa B, B olmazsa C, C olmazsa D. Yok yok yok. Eşim için cözüm yok. Çıkmaz bir sokak.
Çocuk yok hayır. Eşim sürekli iş değiştirdiği için ve en son hazır işinden çıktığı için bir aile kuramadık. İyikide öyle olmuş, şimdi Allahıma diyorumki demekki tesadüf değilmiş bunlar.
Madem onun suyuna giderekte çözüm bulmaya çalıştınız olmadı. ben yinede korkuyorum ayrılın demeyi.. büyük bi sorumluluk bu. ama çözüm hiç kalmadı madem tek bişi kalıyo oda ayrılmak bu arada hep ama hep dua edin. ayrılma kararı almış bile olsanız. unutmayın ALLAH herşeye kadir ve herşeye gücü yetendir. O istesin düzelir herşey. siz tamam ayrılma kararı alın ama dua edin yinede düzelsin diye.. dediğim gibi ayrılmakta çok büyük bişi.. kendi ayakların üzerinde durabilirmisin. bunlaırnda cevabı önemli. eşine söylemeden önce annenizle konuşun. o da ayrıl derse.. sonuç belli.. yaşın kaç bu arada ablacım..
Çok kalabalık bır aıleler ve hep aile içi takılırlar. Bu annesine, babasına, amcasına, ablasına, teyzesıne bağırmış ama hepsi susmuş.
Onların canları ciğerleri çünkü. Sanıyorki el içine çıktığındada aynı hareketleri yapabilecek. Sen ailene davrandığın gibi benim aıleme davranabilir misin? Hangi mantık bunu kabul eder? Ama ona rağmen ailem hiç birşey demedi.Hiç.
çıkmaz bir sokakta yolunuzu bulmaya çalışmayın derim ben bende 8 yıl şans verdim ama şimdi verdiğim şanslara acıyorum yine olacağı aynı hiç direnmenin olmasını beklemenin manası yok üzülen ve hırpalanan kadın oluyor malesef bir an önce kararını verip kendi yolunu çizmelisin
Değişmiyor değil mi?
Ben inanmıyorum değişeceğine.
Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ama hala ayrılk kararını vermişken bile acaba bir yerden kurtarabilir miyim düşüncesindeyim.
27 yaşındayım.
Hep dua ediyorum hep. Düzelsin diye ne dualar ettim. Allah görüyorur tabiki, kabul edecektir belki belki etmeyecektir o onun takdiri.
Ama ben artık bu terbiyesizliğe dayanamıyorum. Ayrılmak istediğimi aileme açıklayacağım gün sevinecekler biliyorum.
Eşim babamı çok severdi, baban bana vursada dövsede ona birşey demem o mükemmel bir adam derdi. Ama dün adam kapıyı açık gençler iyi misiniz, sesiniz geldi bir sorun yok değil mi diye sordu diye babam ona posta koymuş oldu.
Bu dayanılacak birşey mi? Bu nasıl bir mantık? Hangi gezegenden gelmiş bu insan diye düşünüyorum bazen.
Haksızlık yapılıyor. Dayanamıyorum.
Eşinle ailenin yanında yaşıyor olman çok zorlayıcı senin açından.
Eşinin her an yapacağı bir falsoyu diken üstünde bekliyorsun.
Ailene karşı da mahçupsun.
Eşin modelindeki erkeklerin pek düzelme umudu yoktur.
Böyle eşleri olan ve evliliğini sürdüren kadınlar yok mu elbet var
ama insanüstü fedakarlık gösterip herşeyi sineye çekiyorlar, dert küpü oluyorlar.
Eşinin mesleği nedir,neden bu kadar uzun süre işsiz kaldı.
Tabi ki ayrılığa karar verecek sensin,eminim uzun uzun da tartmışsındır.
Eşin ailelenle iyice yüzgöz olmadan eşini uzaklaştırsan iyi olur gibi.
Ne bileyim an gelir baban ,kardeşin kendini tutamayabilir.
Bu derecedeki saygısızlıkları tolore edemeyebilirler.
Üzülen sen olursun yine.
Şu an evde yok.
Geldiğinde konuşmak istiyorum aslında ayrılık kararımı açıklamak istiyorum.
12 ekime kadar bekleyeyim mi dedim ama neyi bekliyorum ki.
Yarın gitsin.
Emin olun eğer ayrılırsak, ailenin yüzünden ayrıldık diyecek. Sen onların yanında benle tartıştığın için bana saygıları kalmadı diyecek.
Oysa hep tartışma konularını o başlattı ama kabul etmiyor etmiyor etmiyor!!! Beni rencide ettiğinde alttan alsamda bazen karşılık veriyordum kavga ediyorduk. Geçen gün babamın yanında karşılık verdim kavga ettik. Ben mi başlattım tartışmaları? Ben ne zaman kendimi savunsam onu ıdare etmesem, suçlu ben oldum.
Napayım yardım edin ne diyeyim?
Kardeşimle konuştum biraz, senin kararın ama bu adamın değişmeyeceğini biliyorum dedi. Ayrıldıktan sonra da kimi suçlarsa suçlasın dedi, bende ailesine yaptığı terbiyesizliği anlatırım dedi. Babamla annem yattığı yatağı size verdiler kapılarını açtılar onun yaptığı terbiyesizliğe ben katlanamıyorum, bırgün ağız burun dalacam sabredıyorum dıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?