......

Ne size,ne ailene,ne kendine saygılı bir adam bu...Aklıma abim geldi.Ne zaman nerede sorun çıkaracağı belli olmaz ve biz onsuz daha rahat ederiz...Resmen tonlarca yük altındasınız...İnşallah hakkınızda en hayırlısı olur...

böyle bir ailen varken bırak şu adamı da görsün gününü allah aşkına bu ne ya ne kadar ayıp şeyler bunlar okudukça sinir oldum resmen..

boşa gitsin...bazı erkekler vardır ilk evlendikleri aylarda işi varmış çalışıyormuş gibi yaparlar sırf kızı kendi ile evlenmeye ikna etmektir amaçlar hemen sonra işten çıkarlar çünkü çalışmayı sevmezler..karısından evi geçindirmesini beklerler o yetmez birde eziyetin biri bin para..böyle erkek müsveddeleri vardır..boşa hemen ama zor be..bırakırmı velinimetini çünkü zor bulur birdaha..

canım bütün bu sorunlar ailenin evinde kalmanızdan kaynaklanmasın?
dünyanın en iyi insanları bile olsa eşinle birlikte ailenin yanında kalmanız evliliğini yıpratır. Sen kaynananda kalsan neler yaşardın bir düşün her şey batardı gözüne.
Önce evi ayırın, durum devam ederse o zaman boşanmayı düşünün

böyle biriyle yaşamak inan çok zor. ayrılık kararı verememiş olman da çok normal. seni çok iyi anlıyorum çünkü benzerlerini ben de yaşadım. evli değildim ancak 4 yıl süren bir ilişkim vardı. o kadar çok benzettim ki eski sevgilime eşini. emin ol ki hatasını kabul etmeyen ve bencil bir kişiliğe sahip insan asla değişemez. özellikle rahatça yalan söyleyebilen biriyse. ben de bir türlü ayrılamadım 4 yıl boyunca belki düzelir diye çünkü çok seviyordum. onunla birlikteyken çok mutsuzdum ama yokluğu da korkunç geliyordu. bir türlü ayrılmaya cesaret edemiyordum. ancak artık evlenme zamanımız geldi ve benim kafamda bir sürü soru işareti. ya evlenecektim o soru işaretleriyle ya da pişman olmayı göze alıp ayrılacaktım. ayrıldım. inan bana biraz zaman geçtikten sonra bırak pişmanlığı ne kadar doğru bir karar verdiğimi daha iyi anladım. biraz sevgi biraz alışkanlık mantıklı düşünmemizi engelliyor. ancak uzak kaldıktan sonra idrak ediyor insan. bende 27 yaşındayım boşa geçireceğin yıllara yazık. mutlu olmak varken değiştirmeye çalışarak geçirme bence zamanını. herkes mutluluğu hak eder bunu unutma. bol şans diliyorum.

En çok canımın yanmasından, pişman olmaktan korkuyorum.
Hep düzelir umudum var onu kaybettim şimdi, ama ayrılırsamda acaba düzelir miydi düşüncesine kapılıp kendimi harap etmekten korkuyorum.
Çok korkuyorum :(

Canım sen bir defa ciddi adımı at, düzelecekse ancak burnu sürterse düzelir..
Ama siz böyle el üstünde tuttukça egosu daha da şişmekten öteye gitmez durum..
Bir defa sık dişini ve rabbimden hakkında hayırlısını dileyerek ayrılmak istediğini söyle..
Zaten boşanmak öyle kolay değil yani aman ayrılalım dedim bitti olmuyor..
O zaman mahkeme falan olunca mecburi psikolojik danışma gibi şeyler de oluyor..
Belki vesile olur bu adım senin için..
Hiç değilse seni kaybedeceğini anlar belki aklı başına gelir..
Zaten bundan da aklı başına gelmezse bir ömür daha hiç gelmez canım...
Korkma, hayat ondan ibaret değil..
Zor biliyorum ancak tahmin ediyorum ve eskiden yaşadıklarıma bakarsam geçiyor da zamanla..
Sen elinden geleni yapmışsın bundan sonrasını ALLAH'a bırak ve sen yapacağını yap ona tevekkül et..
Gerisini hayırlısını dileyerek ALLAH'tan bekle..
Eminim rabbim sana bir çıkış yolu verecek yardımcın olacaktır..

Çok şanslısın ki ailen arkanda/yanında. Bırak gitsin, gidince doğruyu yanlışı görecektir.

bence bir evlilik nasıl baslarsa öyle devam eder..
Bu kadar tedirginlik korkarım ilerde kaygı bozukluguna bile neden olabilir..
Arkanızda aileniz olması sizi çok şanslı kılıyor..Evet boşanmak üzücü , ağır ... Ama herkes yanlış tercih yapabilir , hata yapabilir neticede bu da telafisi olan bir durum..Eğer geçici bir buhran değilse eşinizin durumu tamamen kendi kişiliğiyse bence kendinize daha fazla haksızlık yapmayın..

Eşinin içine resmen şeytan kaçmıs boyle ılgı sevgıye boyle nefret saygısızlık ınsanlıktan cıkmıs aılene uzuldum o kadar oglum canım demısler ama o resmen onlar canım dedıkce canınız cıksın dıyo boyle ınsanmı olur hayret ettım yanı Allah boyle sevgısız saygısız ınsanlardan korusun bu nedır ya boyle bence kafasından sorunlu bırı ya gıtsın bı tedavı olsun yada bosanın yanı yazık degılmı sıze aılenıze bu adam cekılırmı..

kızlar mesajlarınızı okuyorum ama cevap veremiyorum ayrı ayrı kusura bakmayın.
Eşim 1 saat önce eve geldi.
Moreli bozuk bir şekilde geldi. Neyin var dedim. Bundan sonra sizin evde bana kahvaltı hazırlama, kendi evimiz olduğunda istersen hazırlarsın dedi. Neden dedim? Babam bu sabah bana neden erken kalktın uyusaydın daha erken dedi. Eşim gidecek ona kahvaltı hazırlıyorum, sende duşunu al gel baba dedim. Tamam dedi, eşin lavoboya gitti mi, ben duşa girecem dedi. Yani girmediyse bekleyeyim onu demek istedi.
Eşimde yukarıdaki konuşmayı duymuş, sizin evde bir kadının kocasına kahvaltı hazırlamasının bile yanlış olduğunu düşünüyorlar, o yüzden sen benim dediğimi dinle bundan sonra kahvaltı hazırlama ben kendim birşeyler atıştırırım dedi.
Yanlış düşünmüşsün dedim öyle bir durum yok, herşeyden birşey çıkarma yeter artık dedim. O kadar kurnaz ki her konuşmadan bir kötülük çıkarıyor.
Senin benim aileme saygın yok, bana yapılanları sineye çektim ama onlara yapılanları sineye çekmeyeceğim dedim.
Sen hep aileni koruyorsun hep onları seviyorsun beni onlar kadar sevmiyorsun oysa ben seni ailemden çok sevdim hep seni korudum dedi.

Beni ailene karşı nasıl ne zaman korudun merak ediyorum dedim? Ben ailen ile bir sorun yaşamadım ki beni korudun dedim.
Ablasında temizlik yaptım birgün eşimde o gün geldi, bu kızı çalıştırmayın devamlı dedi. Beni korumuş güya böylece. Sinirimden ağlayasım vardı ama tuttum kendimi. Kimse bana zorla bir iş yaptırmadıki o gün beni koruyasın dedim. Ben kendim isteyerek iş yaptım. Düşünün karşılaştırdığı şeye bakın.
Birde senin bilmediğin şeyler var dedi o konulardada hep seni aileme karşı korudum dedi. Ne dedim bilmediğim şeyler, anlat dedim. Herşeyi bilemezsin dedi. Gözleri yine yalan söylüyordu. Dayanamıyorum artık yalanlarına!!! sırf kendını haklı çıkarmak için attığı bu yalanlara tahammülüm yokkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evliliğimiz iyi gitmiyor dedim. Farkındayım dedi. Senin beni sevdiğini zannetmiyorum dedim.Peki o zaman neden hala benimle evlisin dedi. Ben beni sevmeyen biri ile evli olmazdım salak mısın sen dedi. Bende beni bırak artık dedim. Durdu beş dakika. Yani boşayayım mı dedi? Evet dedim bırak beni. Sen kaybedersin dedi odaya gitti kapıyı kapattı.

Rahatladım. Ama akşam babam eve geldiğinde ne olacak bilemiyorum. Akşam yemeği yemek istemeyecek kesin eşim babamda odasına gidip çağıracak. Gelmeyecek. Sonra soracak ne oldu diye.
Bir kere daha böyle kendini odaya kapatmıştı.
arkadaşım senin hayatın hep diken üzerinde mi geçecek...

neden bir iş bulup çalışmıyor...tembel adam..

herkese sarmayı herkesten gocunmayı biliyor da neden evde oturuyor....

bu kadar zaman katlandığın hata..

benim eşim de bir dönem böyle olmuştu..

issiz kalmamıştı ama terbiyesiz ve kaba saba hareketleri vardı..

benim pisikolojimi bozdu..

ben de boşanıyordum..hatta babama gitti..

yalvardı yakardı vs..

öylelikle düzeldik..ama yine de kaba bir adam olarak yaşamaya devam etti..lafının sözünün nerelere gittiğini bilmiyor benim eşim de..

ama araba alcam gezcem vs. gibi istekleri olmamıştı..sadece saygısız konuşuyordu bana kardı..aileme de yaptı tabi..

o saygısız oldukça ben de saygısız konuşmaya başladım..

kaba bir adamın yanında sen istediğin kadar kibarlığını koru..o daha da azıyor...ama ben de kabalaşınca umursuz davranınca kendisi gibi yani...bir durdu kaldı...

iki durdu kaldı...

hala arada var dengesizlikleri...yapmıyor mu.yapıyor..

ben de 2 ay önce üniversiteye atandım...ekmeğimi elime aldım 35 imden sonra..

artık hiç eyvallahım yok..

baktıkı eyvallah etmiyorum bir kibarlık..bir hoşgörü...offffff...

yani bunlara pabuç bırakmayacaksın arkadaşım..

sinirlendim mi kendimi kaybediyordum bir ara ben..sabır sabır nereye kadar..

artık yaptıklarının karşısında elimde ki avucumdakileri yerlere fırlatır çığlık atarken buldum kendimi..ben böyle biri değildim..kendime şaşırıyordum..ama artık hepsi geçti..benim kocam artık dengesiz dengesiz konuşmuyor aileme karşı ..ne de bana karşı..

çünkü artık memur oldumm..ve onunla hiç ilgilenmiyorum...çok yoruldum çünkü..

o zaman kuzu kuzu benimle ilgileniyor..

bir ilgi bir alaka..bu kadar olur..

bunu yapan eşim de veteriner yani..okumuş adam...

işte böyle ne hayatlar var arkadaşım..

çocuğun çoluğun yoksa yolla gitsin..hayate sen onu çekmeye idare etmeye mi geldin..bir huzur bul arkadaşım ..

Son düzenleme:
İnsanın bir tanecik hayatı var. Bir daha bu dünyaya gelmeyeceğiz. Hayatını bu adamla 3 yıldır zehir etmişsin zaten. Daha fazla uzamadan bitir bence.

Back
X