6 yıllık ilişkide ara vermek

Evet kızlar buluştuk, konuştuk...Aklımdan ve kalbimden geçen her şeyi anlattım. Bu belirsiz aranın beni çok yıprattığını, iyi gelmeyeceğine inandığımı, herşeyi konuşarak, birlikte çözebileceğimizi, benim artık olaylara daha pozitif, daha sağduyulu yaklaşacağımı...Onu deli gibi sevdiğimi, ilişkimiz için mücadele etmekten çekinmeyeceğimi...Hepsini dinledi, çok güzel konuşuyorsun tamam ama kaldığımız yerden devam ettiğimizde gene hiçbir şey yokken birden parlamalar kavgalar olursa ben bunları gerçekten kaldırabilecek durumda değilim, çok yoruldum dedi. Bu bir haftada enine boyuna düşündüğümü, zaten problemler benim uzakta ve stres altında olmamdan kaynaklandığı için artık olaylara çok daha sağlıklı yaklaşabilecğimi vs söyledim.

Aslında bir sürü şey konuştuk kızlar, inanın hepsini anlatmaya kalksam sayfalar sürer :) Ama özetle şu; bizden vazgeçmediğini anladım. Evet bazı yıpranmaları ve soğumaları olmuş, bu açık. Ama eğer bitirmeyi düşünseydim bunun provasını filan yapmazdım dedi. Bu konuda çok net. Seni bu kadar çok seviyor olmasaydım bu kadar şeyi kaldırmazdım, arkamı dönüp gitmek çok daha kolay olurdu ama seviyorum dedi. Bunu biliyorsun dedi. Hakikaten öyle, cidden bitirecek olsa böyle ara verme vs gibi şeylere girecek bir insan değil. Ara vermek istedim çünkü benim de tahammül seviyem düştü, seni istemeden de olsa kırabilirim, küçük tartışmaları büyütebilirim dedi. Bunu yapmamak, kendimi dinlemek içn ara vermek istemiştim dedi.

Ben gene bir süreçte olalım, gene düşün, üzerinde hiçbir baskı hissetme dedim. Seni hiçbir şey için zorlamayacağım, üzerine gelmeyeceğim. Nasıl hissediyorsan öyle davran. İlla bir araya geldiğimizde veya konuştuğumuzda bu sorunlardan konuşmak zorunda değiliz, biraz eskiden nasıl olduğumuzu hatırlayalım dedim. Sonuçta biz sadece sevgili değil, çok iyi iki arkadaştık da. Tamam dedi, kabul etti. Bu konuşmalardan sonra havadan sudan konuştuk muhabbet ettik. Akşam ayrıldıktan sonra mesajlaştık, sabah da günaydın mesajı atmış.

Ama bir arkadaş gibi davranıyor bana şu an. Elini tuttum, sarıldım mesela. Karşılık verdi, reddetmedi ama ben istiyorum diye yapıyor sanki o belli Off, buna nasıl alışacağım ve sabredeceğim onu hiç bilemiyorum işte. Umarım fazla uzun sürmez...

olsun buda güzel bekle bakalim biraz neler olacak, vazgecmediyse bence eskisi gibi olursunuz merak etme.
bence sevgilinde fazla dayanamaz ve sana yakinlasir.

Bence eski olumsuzluklardan korkuyor ve burnunu surtmek istiyor senin ams sevdigi belli sabahta tekrar bir iletisim baslatip gunaydin demezdi.. Soguk duruyor sen eski haline donme diye.. inan bitiren erkek arkasina bile bakmaz. Hayirlisi olsun hakkinda sevindim senin adina

Bundan sonraki surecte senin tavirlarin cok onemli. Simdi ben degistim artik eskisi gibi olmayacagimi veriyosun ama onun buna inanci pek yok. Cidden ona degistigini eskisi gibi olmayacagini inandirmalisin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet söylerken iyi hoş ama gene aynı şeylerin olmasından korkuyor...bir de hep içine atma huyu var, mesela taa bizim yıllar önce olan tartışmalarımızı kafaya takmış. o zaman atlattık hallettik denen şeyler şimdi gene karşıma çıkıyor. iyi de biz bir şekilde halletmişiz ki yolumuza devam etmişiz, 1,2,3 sene değil 6 sene beraber olmuşuz dediğimdeyse o zamanlar konuşarak halledemeyeceğimiz için, sen kendini hep savunacağın için konuşmadım. sevgimden dolayı kaldırabildim herşeyi, demek ki benim de tahammül eşiğim yüksekmiş o zamanlar diyor. artık değil diyor. kesinlikle yorulmuş, çok yormuşum...onun sevgisine o kadar güvenmişim ki, ilgisinin azalacağını, soğuyabilecrğini hiç hesaba katmamışım. hakikaten dünyada inanmazdım. ben herşeyi hallettik yolumuza devam ettik derken onun kırgınlıkları kızgınlıkları hep kalmış...ama ben konuşarak halletmekten yanaydım hep, keşke içine atmasaydı, keşke kavgalarımızı zamanında etseydik de şimdi bu kadar birikmeseydi...

teşekkür ederim canım. ben hala tam anlamıyla sevinemiyorum mutlu değilim. çünkü eskisiyle aradaki fark o kadar büyük ki...bana dokunmadan sarılmadan duramayan adam gitmiş, yerine bir buz dolabı gelmiş adeta...bilmiyorum belki de eskiyle kıyaslamam hata şu anda, çünkü belli kırgınlıkları var ve onları aşmadan eskisi gibi olamıyor. ben de bunu hep beni artık eskisi gibi sevmiyor gibi algılıyorum, seven adam böyle yapamaz diyorum. ama yapabiliyor demek ki işte...

olsun buda güzel bekle bakalim biraz neler olacak, vazgecmediyse bence eskisi gibi olursunuz merak etme.
bence sevgilinde fazla dayanamaz ve sana yakinlasir.

umarım deidğin gibi olur ve fazla uzun sürmez bu ara, çünkü onun eskisi gibi olmadığını görmek bana çok acı veriyor....çok zor çok...

Eskiden kalma kizginliklar,kirginliklar ve o dediginiz artik tahammul sinirinin olmamasi dogal ve artik eskisi gibi sabirli olmasini sende bekleme..Sartlanmis artik biraz eskiden kalma kavgalariniz sebebiyle ve su anlik duzelecegine inanci yok iste o inanci olusturmak senin elinde.Ama eskisi gibi olacagini bekleme iliskinin cunku oyle olmuyor malesef.Eskisi gibi olsun beklentisiyle kendini sartlama yani uzulursun.Bu klasik uzun sureli iliskide sureci yipratma oluyor.O yipranma surecini fazlasiyla yasamissiniz..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ona eski hataları yapmayacağını düzeldiğini göstermen lazım. bu süreçte üzerine gidip hiçbir şeyi üsteleme bence. daha çok yorulur. kendi haline bırak ama ona sevgini ilgini kesme. o zaten karşısında sorunsuz ve ilgili bir insan görünce kendiliğinden gelecektir. şu an soğuk durması normal. onu çok iyi anlıyorum çünkü ben de yaşadım aynısını. ama inan sevmedğinden değil yorulduğundan ve sana inanmak istiyor şu an. onun sana inanmasını sağla. bunaltmadan ve sıkmadan eskisi gibi olacaksınız inanıyorum:)

Ben de kendi dusuncelerimi yazmak istedim.

Her ne kadar su an onu kaybetme korkusunun verdigi bir hisle ona sımsıkı sariliyor olsan da, bu acinin ve hayal kırıklığının sende birakacagi seyler olacak. Hakli bulsan da bile ofken olacak ona karsi nasil bunu yapar diye (ki ben onu hakli bulmuyorum o da ayri konu). Yeniden biz yaratacagim kaygisindan siyrilip kendine zaman ver.

Sevgilin seni seviyorsa zaten sana gelecektir sevmiyorsa da gelmesin deyip bir kenara çekil. Motoru bozuk bir arabayi arkadan ne kadar itebilirsin ki...

Sevgilin sensizligi bir tatsin bundan korkma. Sonunun hayırlı olmasi icin dua et gerisini Allaha birak. Kalpleri eviren ceviren O'dur.

Onu yeniden kendime aşık edicem dusuncesi ve bu yonde tavirlar seni cok yoracak.

Uc senenin ardindan sevgilim benden sogumustu ve aglamaktan gozlerim kan canagi olmustu. Sonra ben de senin gibi yaptim aradim bi sekilde yeniden basladik ve evlendik de...ama sonra yine terketti ve bosandik ve bir bebek varken ortada.

Simdi en buyuk pismanligim keske o universitede kafam karisik falan dediginde hic umursamasaymisim. Ya daha cok anlayacakti kiymetimi ya da defolup gidecekti ki her ikisi de hayirli olacakti.

Birak gitsin canim bırak...

Canım aslında aklımdan geçenleri yazmışsın...Gerçekten bu süreç benm için çok ama çok yıpratıcı...En son buluşmamızdan sonra mesajlaşmaya, telde konuşmaya devam ettik. Bugün onun iş yerine çok yakın bir yerde işim vardı. Öğle arasında beraber yemek yiyelim istersen dedim, kabul etti. Oturduk, bir saat yemek yedik sohbet ettik. Görünürde bir sıkıntı yok, en azından benim o katlanılmaz bulduğum belirsiz grüşmeme süreci ortadan kalktı. Ama ben gene mutlu değilim. 6 yıldır bir an olsun elimi bırakmayan, dokunmadan, öpmeden, sarılmadan duramayan adam gitmiş, yerine sanki çok samimi olmadığım bir arkadaşım gelmiş. Bana hiç yaklaşmıyor (( Bu o kadar incitici ki...Ne kadar dayanabilirim bilmiyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:

her şeyi anlıyorum ama madem dediği gibi duygularında değişme yok ve beni hala seviyor; nasıl o kadar mesafeli duruyor bunu hiç anlayamıyorum.

Sürekli eskiyi hatırlayarak acı çekiyorum...Sanırım hemen eskisi gibi olmayı, düzelmeyi beklemek büyük hata. Ama bu süreç uzadıkça bize zarar verecek...

her şeyi anlıyorum ama madem dediği gibi duygularında değişme yok ve beni hala seviyor; nasıl o kadar mesafeli duruyor bunu hiç anlayamıyorum.

bazen insan öyle çok yorulur ki en sevdiği kişiden bile uzaklaşabilir. bu geçici de olabilir kalıcı da. o kişinin düşüncelerine verdiği karara göre değişir.

şu an soğuk olması eğer anlattığın gibi çok bunalttıysan normal. çünkü insan bir yere kadar içine atar sonra bir süre sonra dayanamayıp kendini çekebilir. bazen karşındakinin sevgisine güvenir kırılmayacağını düşünürsün ama aslında en çok kırılan en çok sevendir. o kırılganlıklar birikip yorabilir insanı. dedim ya ben de yaşadım aynısını. zaman verdim kendimize. ve sonunda ikimizde ayrı yapamadığımızı anladık. eğer ki o da gerçekten sensiz yapamayacağını düşünürse ve size yeniden inanırsa eskisi gibi olacaktır. senin şu süreçte yapman gereken, fazla üstüne gitmemek ve ilgiyi sevgiyi dozunda göstermek. bazen sevgi, ilgi de ters teper. kaçan kovalanır mantığı. kararında yaklaş yani. hayırlısı olsun hakkınızda. fazla hırpalama kendini. her şey olacağına varır.

Anlaşılmayacak birşey yok.Yıpranmış ve o eski tutkulu hali şu anda yok.He olur mu onun garantısı de yok.Umut edelim ki eskisi gibi olsun.

Sürekli eskiyi hatırlayarak acı çekiyorum...Sanırım hemen eskisi gibi olmayı, düzelmeyi beklemek büyük hata. Ama bu süreç uzadıkça bize zarar verecek...

Senin haraketlerin çok önemli işte.Çok sabırlı olmalısın.Insallah tekrardan başladıgınızda sana karşı mesafeli duruşu gider ama söyleyeyim o en eski hali gibi olmasını bekleme hiçbirşeyin.Üzülürsün çok.Çünkü o duygular bu yıpranmışlıklarla köreliyor ve bir daha aynısı olmuyor.Sen sabırsız olursan çok daha kötü olur.O yuzden sabırlı ol.Bir yere kaçacak değil ya.

Onu çok yıprattığım doğru...Geri dönüp baktığımda kendimi eleştirdiğim pek çok nokta var. Fakat onu yıpratmamın, onu bu kadar yormamın ve hırçınlaşmamın sebebi ise onun günden güne azalan ilgisiydi. Bunu fark ettim, önlemek istedim ama önlemek için yanlış yolları seçtim...Çalışma hayatı onu çok yoruyor, bazen hafta sonları da çalışıyor. Aslında işlerin kötüleşmesi benim başka şehre gitmemle değil, onun işe girmesiyle başladı. Bir şekilde uzaktam da idare edebiliyorduk ama ne zaman ki işe girdi, yorgunum halim yok vs sızlanmalar başladı...Ankara'ya defalarca çağırmama rağmen asla gelmedi, hatta zaten en büyük kavgalarımız hep bundan çıkardı. Ben hep beni özlemedin mi, bak kaç zamandır görüşmüyoruz vs diye hep onun bir gece de iki gece de olsa gelmesini kalmasını istedim, o da hep senle alakası yok ama bir hafta sonum var, onu da evde dinlenerek geçirmek istiyorum diye cevap verdi. Ben onun yanına geldiğimde ise mesela pazarları hiç buluşmazdık, çünkü pazar günü onun pazartesi sendromu yaşama günü...Evden hiç çıkmak istemiyor. Veya buluşacağımız zaman hep onun evine yakın yerlerde vakit geçirmemizi isterdi...Bütün bunlar beni yorduğu üzdüğü için ben de onun üstüne gittim, değişsin diye. Seven adam böyle mi yapar, sen hiç böyle değildin eskiden, başbaşa vakit geçireblmek için elinden geleni yapardın vs dedim. O da hep senle alakası yok, elbette seviyorum özlüyorum ama çok yoruluyorum inan vs derdi...

Şu anda alttan alıyorum ve ilişkimizin düzelmesi için sabrediyorum ama bu adamın bu halleri değişecek mi ,işte pek umudum yok...

şunu da söylemeden geçmeyim, insanların genelinde şöyle bir mantık var; karşındaki insana değer verirsin ve bir yerden sonra kırgınlıklar anlayışsızlıklar vb yüzünden soğursun. sen soğuyunca bu sefer karşıdakinin nazını çekmediğin ve kendini geri çektiğin için bu sefer karşıdaki insan çabalamaya başlar seni tekrar kazanmak için. ve sen zamanla bu durumdan hoşlanmaya başlar ve bugüne kadar boşuna dert çekmişim hadi birazda o uğraşsın dersin ve kaçan kovalanır mantığıyla hareket etmeye başlarsın. yani diyeceğim şu ki çok üstüne düşmen her şeyi ters tepebilir ve düzelse bile bütün yükü sana yıkabilir. bu erkek kadın fark etmez herkeste olan bir mantıktır.
dikkat et bu duruma düşme.

anladığım kadarıyla sevgilinizin soğukluğundan çok fazla etkilenmişsiniz. ama bir de karşı taraftan bakalım mı? bilemiyorum tabii ama belki de size çok kırgındır. bu kırgınlık yüzünden içinden daha fazlasını yapmak da gelmiyordur. böyle bir durumda, hatalarınızı da kabul ediyorsanız, ona kızmak veya kırılmak olmaz. ama illa ki acıtır...
genellikle okul döneminde başlayan ilişkiler taraflar iş hayatına başlayınca biraz yıpranıyor, benim karşılaştığım bir çoğu sona erdi. mesafeli ilişkiler de son derece yıpratıcı. her ikisini birlikte yaşamak biraz fazla olmuş bence. ama öte yandan, araya mesafe koymak sorunları da çözmüyor.ortada bir sorun varsa, bu konuşarak, kırgınlıkları, kızgınlıkları dile getirerek çözülebilir ancak...
bir keresinde buna benzer bir şey yaşamıştım. ama ilişkinin sevgiliniz tarafındaydım. "konuşalım, çözelim" dediğinde "ben artık hiçbir şeyi çözmek istemiyorum" demiştim. eğer o bunu kabul etseydi, konuşmak için dayanmamış olsaydı ilişkimiz oracıkta biterdi.
bahsettiğiniz olay tam olarak ne zaman oldu bilmiyorum, ama bunun üzerinden biraz zaman geçtikten sonra ben olsam arardım ve görüşmek isterdim. görüşmeyi de "hadi yine sevgili olalı" doğrultusunda değil, "seni nasıl kırdım, ilişkimiz devam etmese bile sana verdiğim değer büyük olduğu için, daha fazla üzülmeni istemediğim için hatamı düzeltmek istiyorum" doğrultusunda yönlendirirdim.
umarım her şey yoluna girer.

evet işin bu boyutunu bilmiyordum bak. onunda hataları olmuş dört dörtlük değilmiş. o zaman sadece kendini suçlamayı bırak. onunla konuşurken neden böyle olduğunu dile getirmişsindir umarım. biraz da o empati kursun. ne iş yapıyor sevgilin? ya insan ne kadar yorulursa yorulsun sevdiğinin yanına koşa koşa gider. ama erkekler bir tuhaflar. zaman geçtikçe eski ilgileri azalır. hayat monotonlaşır heyecanları kalmaz. onların fıtratında var sanırım bu. çok şahit oldum bu tür olaylara arkadaşlarımdan falan. o zaman sen elinden geleni yaptın ve şu an sadece bekle. üstüne düşme bırak o çağırsın seni bırak o konuşmak istesin. her uzandığında elinin altında olmadığını anlasın. sensizliği tatsın. zaten sensizken daha mutlu olduğunu düşünüyorsa yolu açık olsun. ama yok ben hatamı anladım sen de anladın hadi mutlu olmaya bakalım derse ne ala. sakın ama sakın fazla şımartma canım benden tavsiye. sen yapman gerekeni yaptın gerisini zamana ve sevgiline bırak. madem beklemek ara vermek istedi istediği kadar beklesin. elinin altında olmadığını hissettir ki gerçek sensizliği tatsın bi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…