6 yıllık ilişkide ara vermek

Tam üç gündür aralıksız ağlıyorum, o kadar ki gözümde arpacık çıkmak üzere. Yemek yiyemiyorum, uyuyamıyorum, sağlıklı düşünemiyorum...Üniversitenin 2.yılında tanıştığım, o gün bugündür beni deli gibi seven, benim de delicesine aşık olduğum, sevgi ve saygıyı hiç yitirmediğimiz harika bir ilişki yaşadım. Herkesin gıptayla baktığı, evleneceklerine kesin gözüyle bakılan bir ilişkimiz vardı...Di li geçmiş zaman kullanmak bile delicesine acı veriyor...Aramızdaki saygı hiçbir zaman yok olmadı, benim gözümün içine bakan, sadece bir dokunuşu, bir bakışıyla bile bana olan sevgisini gösterebilen bir erkekti. Son derece dürüst, gözüm kapalı güvenebileceğim bir insan...Hala dahi öyle. İlişkimiz benim 2 sene evvel üniyi bitirdikten sonra yksek lisans yapmak için başka şehre gitmeye karar vermemle yara almaya başladı. Sevgilim bana destek oluyor, içten içe seviniyor gözükse de benim bir gün içerisinde gitmeye karar verio apar topar başka şehre gitmemi kaldıramadı...İkimizin de hayatında kocaman bir boşluk oluştu. 4 sene boyunca üniversite esnasında gecesini gündzünü bir arada geçiren, bir gün görüşmesek birbirimizi deli gibi özleyen, mesajlaşan, konuşan, her gördüğümüz duyduğumuz şeyi birbirimizle paylaşmak isteyen insanlarken, birden ben gidince ikimiz de yapayalnız kaldık...

Ben çok ağır bir programda yüksek lisans yaptım, yurtta yaşamaya başladım. Çok stresli günler geçirdim ve içine girdiğim arkadaş ortamı da son derece fesat, dedikoducu tiplerden oluşunca ben inanılmaz yıprandım. Hem derslerin, tezin baskısı, hem de arkadaş ortamındaki yıpranmalarım işin içine girince ben sinirli, agresif bir insan oldum. Şimdi geri dönüp bakınca bu özeleştiriyi yapabiliyorum ama o zamanlar sevgilim bunu dillendirdiğinde kabul etmiyor, aksine onu anlayışsızlıkla suçluyordum. Halbuki gitmemle ilgili beni bir kez bile suçlamadı...Kendince sorunlarıma uzaktan destek olmaya çalıştı...Ama olmadı. İnsanın nazı en sevdiğine geçermiş ya, kimseyi kırmamak için özen gösteren imtina eden insan olan ben, onu çok rahat kırdım. Belki de bunla deşarj oldum.

Bu süre içinde o da askere gitti ve zorlu bir 6 ay geçirdi. Bu süre içinde 2 kere onu ziyaret ettim, biri doğum günü süprizi biri yemin töreni olmak üzere. Gelir gelmez işe girdi ve o da yoğun bir tempoda çalışmaya başladı. Gitmeden önce devamlı nişanlanmak istediğini, benle yaşamak ve yaşlanmak istediğini söyleyen o adam artık kendisini geri çeken, ilgisini sevgisini daha az gösteren veya benim itelememle gösteren biri olmuştu. Belki de ben orda yapayalnız kaldığım için ondan daha fazla ilgi sevgi bekleyen biri olmuştum.

Ben ondan daha çok ilgi sevgi bekledikçe, beni Ankara'da hafta sonları ziyaret etmesini istedikçe o daha da geri çekildi. İşte mutsuz olduğunu, çok yorulduğunu, geriye sadece hafta sonu kaldığını (bazı ctesileri de çalışıyordu) ve o zaman da dinlenmek istediğini, hem ikimiz çin para biriktireceğini söyleyerek gelmedi. Ben hep beni özlemedin mi diye onu suçladım, beni görmek istemiyor musun diye üstüe gittim. Senlik bir durum yok dse de inanmadım. Daha uzatmayayım, bizim kavgalarımız sıklaştı. Günlerce konuşmamaya başladık. Derken 6 gün önce temelli dönüş yaptım. Dönmeden son bir hafta önce de kavgalıydık konuşmuyorduk. Döneceğimi ona söylemedim, ortak bir akadaşımızdan öğrenip bana şöyle çok soğuk bir mesaj attı:" Mezuniyetini tebrik ederim. Müsait olduğunda telefonda veya yüzyüze görüşelim."

Ama hala birbirimizi görünce herşeyin düzeleceğine olan inancım tamdı...Çünkü artık bitmişti, kavuşmuştuk. Resmi şeyler olabilirdi aramızda. Buluştuk, son derece uzak ve soğuktu. Şöyle bir yanağımdan öptü, geçtik bir kafetye oturduk. İkimiz de zar zor konuşuyorduk. Bir haftadır düşündüğünü, artık birbirimizi çok yıprattığımızı, denediğimizi ama düzeltemediğimizi söyledi. Düşünmeye, kafasını tıplamaya ihtiyacı olduğunu, bu zamana kadar hep kalbini dinlediğini ama artık mantığını dinlemek istediğini söyledi.

Beni terk ettiğini sandım, kulaklarım uğuldadı. Başım dönmeye başladı. Ağlamaya başladım, ki hiç sulu gözlü biri değilimdir. Ama hiç etkilenmedi. Bunu negatif bir şey olarak algılama, bu zaman belki de bendn çok senin için gerekli dedi. Kafamı toplamam için bana zaman ver dedi. Hislerinde hiçbir değişme olmadığını, beni hala çok sevdiğini, ama şu anda ikimizin de mutsuz olduğunu ve beni asla mutsuz etmek istemediğini söyledi. Soğudun mı dedikçe öyle bir şey yok diye vurguladı. Yaalan söylemediğinden eminim, zaten hiçbir zaman söylemedi. Aslında son buluşmamızda daha pek çok şey yaşadık ama inanın yazmaktan yoruldum.

Sonuç şu ki, bu aranın bize iyi gelecğini hiç sanmıyorum,zaten herşey mesafelerden kaynaklandı. Beni görmeynce bensizliğe alışacağından korkuyorum, ayrılık provası gibi geliyor bana. Ama o ısrarla bunu olumsuz bir şey olarak görme vs dedi. Br de çok inatçı bir insandır. Mntık da mantık diye ttturdu. Aramak konuşmak istesem o soğuk tavırlarını duyunca içim mahvolacak, onda da geri tepecek diye korkuyorum...Sizce uzun ilişkilerde tıkanılan yerde ara vermek iyi midir, yoksa ilişkinin tamamen kopmasına zemin mi hazırlar...Nefes alamıyorum, yardım edin...Onu çok seviyorum, kaybetmeye dayanamam....

:14: selam canım... üzüldüm yazdıklarına benimde 6 senelik ilişkim var. bizde 3 defa ara verdik.. :14: çok kötüydüm o dönem. bensizliğe alışırsa diye ödüm kopuyodu. elim telefonda acaba aradı mı diye bakmaktan yorulmuştum. benm sevgilimde aynıydı mantık derdi hep. kalbini susturmasını bilirdi. 1 ay hiç bir şekilde haber almadık birbirimizden. :50: o 1 ayın sonunda yaşadığı şehre gittim hemde hiç haber vermeden. sadece 1 mesaj attım. beni hala seviyosan otogardayım gel. sevmiyosan hiç gelme dedim. sonuç; çalıştığı yerden kaçarcasına gelip otogarda boynuma sarıldı dakikalarca.
o son ayrılığımızdı zaten. söylediği senin beni sevdiğin inancını kaybetmiştim. önceliğin derslerin işin ailen olmuştu son dönem. bu yüzden uzaklaşmak istedim senden, geri dönen sen ol ki bana aşık olduğu öğreneyim bir kez daha diye yaptım dedi.
ne kadar olursa olsun insan diliyle sevgiyi bağı anlatamıyor. belki seninde harekete dökme vaktin gelmiştir canım. dilerim sonunuz mutlu olur. :14:

Nikah olmasa da olur mu diyorsunuz yani?

Evliliği altı dolu olan ve olmayan evlilikler diye ayırmaya ne gerek var ki?

Hukuka göre evliğin tanımında bağlılık ve aile bütünlüğü kavramları var zaten. Sizin dediğiniz bağların olmaması durumunda söz konusu birliktelik aile olarak tanımlanmıyor ki, hatta bu tür durumlarda çiftlerden herhangi birisine boşanma hakkı doğuyor...

Aile kavramı konusunda hukuk kuralları son derece hassas, eşlerden birisi diğerini başka birisinin yanında küçük düşürdü diyelim, doğrudan boşanma sebebidir bu. En bilinen şiddetli geçimsizlik mesela. Örneğin bu ilişkide uyumsuzluk var ama insanlar sürdürmeye çalışıyorlar, hukuk bunu zorunlu kılmıyor mesela, aile kavramına karşı bu kadar hassas yani.

O dedikleriniz sorunlu evlilikler ki her ilişkinin sorunlu olanı vardır muhakkak.

Velhasıl;

O basit imzayı attığınız anda sizin haklarınız devlet tarafından güvence altına alınmış oluyor, bir insanın vicdanına, keyfine kalmıyorsunuz yani...

Ben evliligin gereksiz oldugunu dusunsem zaten evlenmezdim. Ama sevgilim olan insana da davranisim evlendim diye degismedi. Konu burda evlenince ne hukuki hakkin oluyor vs degil ki. Siz sapla samani karistiriyorsunuz. Farkinda misiniz bilmiyorum ama evlilik deyince sadece hukuki haklardan bahsediyorsunuz. Ben sizin evlenmemissin tabi ki kendi kafana gore davranacaksin gorusune katilmiyorum. Sadece burdaki konu icin soyluyorum altini cizeyim. Ciddi ve kac yillik bir beraberligin varsa ayrilinca da boyle perisan olacaksan, seviyorsan, seviliyorsan tabi ki karsindakinin fikrini alacaksin en azindan ikna edeceksin. Yoksa karsindaki umursanmadigini hisseder. Neyse ben sizden alinti yaparak fikrimi soyledigim icin ozur dilerim bunu direkt olarak da soyleyebilirdim. Yanlis anlasilmalar olmasin.

Durust bir iliskiniz varmis madem o zaman bence konusun. Acik acik kendi hatalarinizi ve ondan beklentilerinizi de soyleyin. Olmuyorsa olmaz demesini de bilin ama. Sizn de sinirlarinizi oldugunu bilsin.
Gene iyi davranmjs bazi hareketlerinize yalniz, siz de sanki senelerdir bir birlikteliginiz vardi gibi davranmamis onun hislerine deger vermemissiniz. O da cok yipranmis. Ustune gitmeyin, konusun ve onun karar vermesini bekleyin. Israr ederseniz ters olur bence.

Evet ben geri dönüp baktığım zaman o zamanki yanlışlarımı görebiliyorum, anca şimdi fark edebiliyorum...Bana olan sonsuz aşkına, bağlılığına güvenerek gittim. Aramızdaki mesafeler sorun olmaz sandım. Aramıza soğukluk girbileceğini açıkçası hiç ama hiç düşünmedim. Çünkü alt tarafı yüksek lisans diyordum, lisanstaki gibi ağır olmaz. Alt tarafı bir kaç ders alırım bir sene, ikinci sene de döner tezimi evimden yazarım diye düşünüyprdum ama hiç beklediğim gibi olmadı...İnanılmaz yoğun ve stresli geçen, yurt içi yurt dışı stajlar olan ve projeden başımı kaldıramadığım bir iki sene geçirdim. Çoğu zaman onu arayamadım, haber veremedim. Hatırımı sorduğunda hep problemlerimi anlattım. Üstüne üstlük arkadaş çevresi de hiç beklediğim gibi olmahyınca, bir sürü olumsuzluk yaşayınca hayatımda ilk defa çok sorunlu bir dönem geçirdim...Elinden geldiğince gene destek oldu ama araya onun da askerliği, ,iş bulma süreci ve iş yoğunluğu girince benim onu artık dinlemediğim,i, sadece kendimi anlattığımı vs söyledi...Belki de burnumu sürtmek veya daha normal tabirle düşünmem ve bunların farkına varmam için bana zaman tanıdı. Zaten son buluşmamızda da "Bu araya benden çok senin ihtiyacın var aslında. Sen de mantıklı düşünürsen haklı olduğumu anlayacaksın. Artık o stresli ortamdan uzaklaştın, ailenin yanındasın, kafanı toplayabilirsin." dedi.

Onu kaybetmeyi asla istemiyorum, çok seviyorum...Bu akşam arayacağım ve buluşmak isteyeceğim...

:14: selam canım... üzüldüm yazdıklarına benimde 6 senelik ilişkim var. bizde 3 defa ara verdik.. :14: çok kötüydüm o dönem. bensizliğe alışırsa diye ödüm kopuyodu. elim telefonda acaba aradı mı diye bakmaktan yorulmuştum. benm sevgilimde aynıydı mantık derdi hep. kalbini susturmasını bilirdi. 1 ay hiç bir şekilde haber almadık birbirimizden. :50: o 1 ayın sonunda yaşadığı şehre gittim hemde hiç haber vermeden. sadece 1 mesaj attım. beni hala seviyosan otogardayım gel. sevmiyosan hiç gelme dedim. sonuç; çalıştığı yerden kaçarcasına gelip otogarda boynuma sarıldı dakikalarca.
o son ayrılığımızdı zaten. söylediği senin beni sevdiğin inancını kaybetmiştim. önceliğin derslerin işin ailen olmuştu son dönem. bu yüzden uzaklaşmak istedim senden, geri dönen sen ol ki bana aşık olduğu öğreneyim bir kez daha diye yaptım dedi.
ne kadar olursa olsun insan diliyle sevgiyi bağı anlatamıyor. belki seninde harekete dökme vaktin gelmiştir canım. dilerim sonunuz mutlu olur. :14:

Sizin için herşeyin yolunda olduğuna sevindim. Umarım bizim için de aynısı olur. En büyük korkum bensizliğe alışması ve bu arayı benden uzaklaşmak, bensiz yapabildiğini kendine kanıtlamak için kullanması...Belki bazen uzun ilşşkilerde özletmek, araya zaman girmesi iyi olabilir ama biz zaten 2 senedir başka şehirlerde yaşıyoruz ve son bir aydır da görüşemiyorduk...Özlemin tavan yapması gerekirken bunlar oldu...Demek ki özlem tek başına yetmiyormuş. Ben de harekete geçeceğim bu akşam :)

Bugun 152. Gun ayni konusmalari yaptik ve en az senin kadar kahroldum bir telefon konusmasi uzun uzun yiprandik 4 sene senide benide yordu bu zaman ikimizede iyi gelecek diye devam eden cumleler.uzun iliskiyi bitirmek zordur pat diye bitiremezsin once zaman dersin,sonra olmuyor.sonra bir gun baskasi girer hayatina gecelik veya her neyse duymana gerek yoktur zaten hissedersin.ve birkac kirici soz,bir kac bagiris karsindaki sana cevap bile vermeye tenezzul etmez cunku o artik senin senelerini gecirdigin,sardigin,sevdigin adam degildir.cok sancili bir donem dedim ya bugun 152. Gun artik sonsuz zamanim var zaman ikimizede iyi gelecek...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

:((( Canım çok üzüldüm..Umarım kısa sürede atlatırsın. Ben bu kafaya girmeden önce elimden geleni yaptığıma emin olmak istiyorum çünkü 6 sene boyunca harika bir ilişki yaşadık, çok sevdim ve sevildim. Bana kızgınlıkları ve kırgınlıkları var. Bunları telafi etmeye kararlıyım o izin verdikçe...

Her insan, her ilski kendine ozeldir. Buna inan oncelikle. Ara verme olur ilskide, hatta ayrilip, yeniden bir araya gelip 20. Yillarini kutlayan insanlar taniyorum. Benim de uzun sureli bir ilskim var ara vermeyi de ayriligi da yasadik. Ara vermek degil de tamamen ayrilmak basra deli gibi uzdu ama geri donus umidi yoktu. Yapamadik, hani derler ya kiymetini anladik. Düşünün ce o ayriligi yasamasaydik su anda evimizi dosuyor olmazdik sanirim.
imsan uzun sure olunca, acaba hala beni seviyor mu, yoksa aliskanlik mi, acaba ayrilmak istiyor da bana mi soyleyemiyor diye endiselere kapilabiliyor. Saygisizlik yok aranizda tamamen mesafeler ve uzun surenin etkisi olarak gordum. Bizim de elle tutulur hicbir nedenimiz yoktu. Tabii ki tekrar bir aaya gelmeme ihtimali de var ama o zaman zaten arada bir sey kalmamis demektir. Ama tekrar bir arada olur ya da ayrilmazsaniz diyeyim kesinlikle tazelenmis hissedeceksiniz.

Umarım dediğin gibi olur ve eskisinden daha güçlü bir biçimde devam ederiz =)

bence arama.. beklemek zordur ama en mantıklısı bu.. biraz onunda senin bundan sonra hayatında olmayacağını hissedip o acıyı yaşaması lazım.. sen şimdi ararsan senin yokluğunu hissedemeyecek.. uzaktaydım zaten diyeceksin ama o yokluk sayılmaz.. çünkü istediğnde bi telefonun ucundaydın..yada atlasa bi arabaya seni görebilirdi.. hayatındaydın yani.. soğuyacak dmeişsin birde merak etme unutmak soğumak o kadar kolay olmuyor..

şu durumda araman ısrarlı görünmen bu ilişki için en kötü karar olacak.. bırak kafasını dinlesin.. istiyorsa dönecektir.. ama istemiyorsada senin ısrarınla sürecek bi ilişki ister misin?

Sizin için herşeyin yolunda olduğuna sevindim. Umarım bizim için de aynısı olur. En büyük korkum bensizliğe alışması ve bu arayı benden uzaklaşmak, bensiz yapabildiğini kendine kanıtlamak için kullanması...Belki bazen uzun ilşşkilerde özletmek, araya zaman girmesi iyi olabilir ama biz zaten 2 senedir başka şehirlerde yaşıyoruz ve son bir aydır da görüşemiyorduk...Özlemin tavan yapması gerekirken bunlar oldu...Demek ki özlem tek başına yetmiyormuş. Ben de harekete geçeceğim bu akşam :)

seviyosan yap bence canım. belkide sevgini hissetmek istiyordur. uzun ilişkiler böyle kolay bitemez. sen onu o seni beklerken zaman kaybetme. :16::16:

bence arama.. beklemek zordur ama en mantıklısı bu.. biraz onunda senin bundan sonra hayatında olmayacağını hissedip o acıyı yaşaması lazım.. sen şimdi ararsan senin yokluğunu hissedemeyecek.. uzaktaydım zaten diyeceksin ama o yokluk sayılmaz.. çünkü istediğnde bi telefonun ucundaydın..yada atlasa bi arabaya seni görebilirdi.. hayatındaydın yani.. soğuyacak dmeişsin birde merak etme unutmak soğumak o kadar kolay olmuyor..

şu durumda araman ısrarlı görünmen bu ilişki için en kötü karar olacak.. bırak kafasını dinlesin.. istiyorsa dönecektir.. ama istemiyorsada senin ısrarınla sürecek bi ilişki ister misin?

Elbette benim ısrarımla sürecek bir ilişki istemem. Ancak onun derdi hep onun verici olması ve benim bildiğimi okumamsa, şimdi ben de kendi üstüme düşeni yapıyorum işte...İlişkimiz için mücadele ediyorum...Mantık mantık diye tutturarak bu zamana kadarki bütün kırgınlıklarını hesaba katıp, kalbine kulak tıkayıp bu ilişkiyi bitirme ihtimali de var ve eğer bekleyip bekleyip bana sonra dönüp düşündüm olmuyor derse işte o zaman kahrımdan ölürüm...

:((( Canım çok üzüldüm..Umarım kısa sürede atlatırsın. Ben bu kafaya girmeden önce elimden geleni yaptığıma emin olmak istiyorum çünkü 6 sene boyunca harika bir ilişki yaşadık, çok sevdim ve sevildim. Bana kızgınlıkları ve kırgınlıkları var. Bunları telafi etmeye kararlıyım o izin verdikçe...

Elimden ne geliyorsa yaptim aklina gelebilecek herseyi beni birakma dedim sardim sarildim gitme dedim optum ozlemissindir dedim cabaladim hediyeler mektuplar yazilar.ama ben eski olmustum coktan onun icin cabalamak anlamsiz yeniyi tercih ediyorlar cunku o daha cazip geliyor malesef.sende dene ama icinde keske kalmasin ama sonucun seni yikabilme ihtimalini benim yaptigim gibi gozardi etme lutfen.insan kaldiramiyor sonra canim.

Konu çok uzun
Kısacası biri bana ara verelim derse, madem sıkıldın yolun açık olsun derim dönmemek üzere

Tam üç gündür aralıksız ağlıyorum, o kadar ki gözümde arpacık çıkmak üzere. Yemek yiyemiyorum, uyuyamıyorum, sağlıklı düşünemiyorum...Üniversitenin 2.yılında tanıştığım, o gün bugündür beni deli gibi seven, benim de delicesine aşık olduğum, sevgi ve saygıyı hiç yitirmediğimiz harika bir ilişki yaşadım. Herkesin gıptayla baktığı, evleneceklerine kesin gözüyle bakılan bir ilişkimiz vardı...Di li geçmiş zaman kullanmak bile delicesine acı veriyor...Aramızdaki saygı hiçbir zaman yok olmadı, benim gözümün içine bakan, sadece bir dokunuşu, bir bakışıyla bile bana olan sevgisini gösterebilen bir erkekti. Son derece dürüst, gözüm kapalı güvenebileceğim bir insan...Hala dahi öyle. İlişkimiz benim 2 sene evvel üniyi bitirdikten sonra yksek lisans yapmak için başka şehre gitmeye karar vermemle yara almaya başladı. Sevgilim bana destek oluyor, içten içe seviniyor gözükse de benim bir gün içerisinde gitmeye karar verio apar topar başka şehre gitmemi kaldıramadı...İkimizin de hayatında kocaman bir boşluk oluştu. 4 sene boyunca üniversite esnasında gecesini gündzünü bir arada geçiren, bir gün görüşmesek birbirimizi deli gibi özleyen, mesajlaşan, konuşan, her gördüğümüz duyduğumuz şeyi birbirimizle paylaşmak isteyen insanlarken, birden ben gidince ikimiz de yapayalnız kaldık...

Ben çok ağır bir programda yüksek lisans yaptım, yurtta yaşamaya başladım. Çok stresli günler geçirdim ve içine girdiğim arkadaş ortamı da son derece fesat, dedikoducu tiplerden oluşunca ben inanılmaz yıprandım. Hem derslerin, tezin baskısı, hem de arkadaş ortamındaki yıpranmalarım işin içine girince ben sinirli, agresif bir insan oldum. Şimdi geri dönüp bakınca bu özeleştiriyi yapabiliyorum ama o zamanlar sevgilim bunu dillendirdiğinde kabul etmiyor, aksine onu anlayışsızlıkla suçluyordum. Halbuki gitmemle ilgili beni bir kez bile suçlamadı...Kendince sorunlarıma uzaktan destek olmaya çalıştı...Ama olmadı. İnsanın nazı en sevdiğine geçermiş ya, kimseyi kırmamak için özen gösteren imtina eden insan olan ben, onu çok rahat kırdım. Belki de bunla deşarj oldum.

Bu süre içinde o da askere gitti ve zorlu bir 6 ay geçirdi. Bu süre içinde 2 kere onu ziyaret ettim, biri doğum günü süprizi biri yemin töreni olmak üzere. Gelir gelmez işe girdi ve o da yoğun bir tempoda çalışmaya başladı. Gitmeden önce devamlı nişanlanmak istediğini, benle yaşamak ve yaşlanmak istediğini söyleyen o adam artık kendisini geri çeken, ilgisini sevgisini daha az gösteren veya benim itelememle gösteren biri olmuştu. Belki de ben orda yapayalnız kaldığım için ondan daha fazla ilgi sevgi bekleyen biri olmuştum.

Ben ondan daha çok ilgi sevgi bekledikçe, beni Ankara'da hafta sonları ziyaret etmesini istedikçe o daha da geri çekildi. İşte mutsuz olduğunu, çok yorulduğunu, geriye sadece hafta sonu kaldığını (bazı ctesileri de çalışıyordu) ve o zaman da dinlenmek istediğini, hem ikimiz çin para biriktireceğini söyleyerek gelmedi. Ben hep beni özlemedin mi diye onu suçladım, beni görmek istemiyor musun diye üstüe gittim. Senlik bir durum yok dse de inanmadım. Daha uzatmayayım, bizim kavgalarımız sıklaştı. Günlerce konuşmamaya başladık. Derken 6 gün önce temelli dönüş yaptım. Dönmeden son bir hafta önce de kavgalıydık konuşmuyorduk. Döneceğimi ona söylemedim, ortak bir akadaşımızdan öğrenip bana şöyle çok soğuk bir mesaj attı:" Mezuniyetini tebrik ederim. Müsait olduğunda telefonda veya yüzyüze görüşelim."

Ama hala birbirimizi görünce herşeyin düzeleceğine olan inancım tamdı...Çünkü artık bitmişti, kavuşmuştuk. Resmi şeyler olabilirdi aramızda. Buluştuk, son derece uzak ve soğuktu. Şöyle bir yanağımdan öptü, geçtik bir kafetye oturduk. İkimiz de zar zor konuşuyorduk. Bir haftadır düşündüğünü, artık birbirimizi çok yıprattığımızı, denediğimizi ama düzeltemediğimizi söyledi. Düşünmeye, kafasını tıplamaya ihtiyacı olduğunu, bu zamana kadar hep kalbini dinlediğini ama artık mantığını dinlemek istediğini söyledi.

Beni terk ettiğini sandım, kulaklarım uğuldadı. Başım dönmeye başladı. Ağlamaya başladım, ki hiç sulu gözlü biri değilimdir. Ama hiç etkilenmedi. Bunu negatif bir şey olarak algılama, bu zaman belki de bendn çok senin için gerekli dedi. Kafamı toplamam için bana zaman ver dedi. Hislerinde hiçbir değişme olmadığını, beni hala çok sevdiğini, ama şu anda ikimizin de mutsuz olduğunu ve beni asla mutsuz etmek istemediğini söyledi. Soğudun mı dedikçe öyle bir şey yok diye vurguladı. Yaalan söylemediğinden eminim, zaten hiçbir zaman söylemedi. Aslında son buluşmamızda daha pek çok şey yaşadık ama inanın yazmaktan yoruldum.

Sonuç şu ki, bu aranın bize iyi gelecğini hiç sanmıyorum,zaten herşey mesafelerden kaynaklandı. Beni görmeynce bensizliğe alışacağından korkuyorum, ayrılık provası gibi geliyor bana. Ama o ısrarla bunu olumsuz bir şey olarak görme vs dedi. Br de çok inatçı bir insandır. Mntık da mantık diye ttturdu. Aramak konuşmak istesem o soğuk tavırlarını duyunca içim mahvolacak, onda da geri tepecek diye korkuyorum...Sizce uzun ilişkilerde tıkanılan yerde ara vermek iyi midir, yoksa ilişkinin tamamen kopmasına zemin mi hazırlar...Nefes alamıyorum, yardım edin...Onu çok seviyorum, kaybetmeye dayanamam....
Farkındamısın önce kendi isteklerin.Önce snein ne istediğin.Kariyer yapmak için yurtdışına gitmeni normal,buna 1 günde karar verip apar topar gitmeni anormal karşılıyorum.Sonuçta her ne kadar hayat senin hayatın olsa da,bu ayrılık sürecini ve kararını onu incitmeden,alıştırarak söyleyebilirdin.Senin hayatında olsa,bekleyecek olan,ilgisini istediğin insan o.Gitmişsin.Yaşadığın stres ve olumsuzluklarda ondan fazla ilgi beklemişsin.Ama unutma ki,onun dabir hayatı,duyguları,hissettikleri var.Sonuçta seni bırakmamış ve yapabildiği kadar destek vermiş.Onun sevgisine ve alttan almasına güvenerek daha hoyrat olmuşsun ona karşı.Ama ne sen üniversitedeki öğrencisin ne de o.Hayat akıyor ve insanın fikirleri de tahammülleri de aynı yerde kalmıyor.Senin hırçınlıklarının ve mesafenin verdiği soğuklukla şu an yanlış bir adım atmak istemiyor.Ama sen onun bu fikrine saygı duymak yerine,yine senin istediğin olsun istiyorsun.Onu bıraktığın yerden,kaldığınız yerden devam etmek istiyorsun.Zaman ver.Bu zaman zarfında daha ılımlı ol.Onun hayatını fikirlerini kararlarını hisettiklerini önemse.Sakin ve olgunlukla karşıla.Normal bir arkadaş gibi sevecen davran.Eğer sevgi varsa,sana gelecektir.Biraz şefkat ve ilgi bekliyor.

Erkek arkadaşının niyeti ayrılık değil, araya mesafe koyup senin özeleştiri yapmanı bekliyor ki yapmışsın zaten. Şu süre zarfında sakın üzerine gitme, onun istediği biçimde ara verin o da düşünsün sende zaten 6 yıllık bir ilişkinin birdenbire bitmesi pek mümkün değil.Kendini topla ve ağlama artık.

Kendini uzme canim
Ogrencilikte yasanmasi muhtemel bir iliski zaten basladiginizda cocuktunuz aradan gecen zamanda birbirinize alistiniz asik oldunuz belki de asik oldugunuzu sandiniz ama inan uzulmeye degmez sonuc her ne olursa olsun ayrilmayi istediyse birak bitsin gitsin
Ayrilmayi isteyen sen de olabilirdin
Uzulme ve kendi hayatina kendi yoluna bak
Ara veren zaten geri donmez donmemelidir de

cesaretimi toplayıp bir arayamadım ya...ya açmazsa endişesi var bir de...Hey Allahım...Hayatta kendimi en yakın hissettiğim insana karşı böyle şeyler hissedeceğime dünyada inanmazdım.

cesaretimi toplayıp bir arayamadım ya...ya açmazsa endişesi var bir de...Hey Allahım...Hayatta kendimi en yakın hissettiğim insana karşı böyle şeyler hissedeceğime dünyada inanmazdım.

bu düşünce bana o kadar tanıdık geldi ki...

bir de sonraki aşaması vardır; hay Allah niye bu kadar stres yapmışım ki... ne kadar keyifli konuştuk...
keşke daha önce arasaymışım....:31:

Hala neden ustune gidiyorsun ki? Zaten konusmamismiydiniz karar vermemismiydiniz? Eger oyleyse yanlis yapiyorsun arayarak bulusmak isteyerek

Back