Yok okul 20 yıllık ve bakımsız. Arşiv odası diye bir yer var. Dolap vs hiçbir şey yok. Bomboş odada dosyalar üstüste yığılmış. Boyası eskimiş.Devlet okuluysa bır sekılde soyuluyorsunuz. Hanı bagıs yaparsın mesela benm babam bıze yenı okul bınası yapılmıstı oranın ıcını mahalle sakınlerınden rıca ettıler cunlu koy okulunda okuduk. Babamda sınıfın bırını kendısı odedı ıste her sınıfın ustune tabela yapıp bu sınıf x kısısı tarafından donatılmıstıe dıye belırtmıslerdı. Bende resım yarısmasında turkıye 2.si olmustum 4 bın tl kazanmıstım artı slovenyada sergı kazanmsıtum.okudugum okul 4 bın tl yı aldı ıste arkadasınız okulumuza bır fotokobı makınesı bagıslamstır dıyetek andımızda herkesn ıcınde benı cıkarıp ornek gosterır gıbı parayı aldılr.haberm bıle yok. Slovenga seyahetıde resım hocası gıttı benm yerımebabamda bosver okula hayır olsun dedı bısey drmedı. Bunlarda okul bınası yenıyse belkı dosenmesı ıcın velılerden destek beklıyorlardır ama bakagı emri vakı olms
Diğer okullara bakıyorum soruyorum çoğunda bağış usülü varmış.Ögretmene sene de 1 defa yatırılan 1000tlye de göz dikildi ya neyse!Zaten çogu ögretmen o 1000 lirayı aşan harcama yapıyor yıl boyunca ögrencilerine emin olabilirsiniz.
Ayrıca konu sahibi devlet sadece elektrik su telefon internet faturasını ödüyor.gerisine karışmıyor.ortaokul ve liselere akıllı tahta takılıyor.ilkokullara yok.ama ortaokulla ortak kullanılan bina varsa o zaman takılır akıllı tahta.
Aslında para çok değil.okulun bulunduğu mahallenin sosyo-ekonomik durumuna bağlı. ben de ögretmenim.kızim 1. Sınıfa başladı sadece ilkokuma yazma setini 100 liraya aldık kırtasiyeden.bilgisayar yazıcı projeksiyon eklenince ,üstüne mobilyalar( muhtemelen kitaplık ve dolap) çok d sayılmaz.Ama yöntem yanlış bir toplantı yapılir.velilere tek tek ihtiyaçlar ne sayılır.belki bir veli mobilyacı öburü kumaşçı, bilgisayarcı ya da tanıdıkları var.belki ücretsiz bile yaptirilabilir bazı ihtiyaçlar.velilerin onayı alindıktan sonra zaten veliler kendisi çıkarıp veriyor o ihtiyaç olan parayı.çat diye 300 lira vereceksiniz denmez.çok ayıp.velilerle 4 sene yüz yüze bakılacsk.nasıl öğretmenlik yapıyorlar anlamıyorum.
Bu kadar anlattım ama ben bu prosedürü 30 liralık set alabilmek için uyguluyorum.bazen bir veli sıra örtüsü de olsun diyor.gidip yaptırıp getiriyor.parasını kabul etmiyor.digeri perdeleri yenileyelim diyor gibi gibi...
7 farklı okulda çalıştım böyle bir para isteme biçimi ilk defa duyuyorum.
Okullarda yazici oluyor aslinda. Bazi ogretmenler de izguzarlik yapiyor. Sira beklemeyim rahat rahat çıkarayım vs diye dusunuyor herhalde. Ogretmenlerin kullanmasi icin pc ve yazici oluyor okulda.
konu sahibini tanımam ama inanın konusu fake değil
keşke fake olsa da eğitimde halimiz bu olmasa
sınıfa bilgisayar ve dolap aldırma konularını Bursa Balıkesir illeri ve ilçelerinde bizzat gördüm
sizin anlattığınız öğretmenin para verip hizmetli ayarladığı yahut fotokopi kağıdını evden getirdiği örnekleri de gördüm
ek kitap evet fiilen gerekli ama şikayette yine huzursuzluk çıkıyor
geçen X anadolu lisesinde X ek yabancı dil dersinde kitap aldırmışlar devlet kitapları haftada 2-3 saatlik ek yabancı dil dersi ile değil de temel yabancı dil ile uyumlu geldiği için, bunu da zümre toplantı tutanağına ayrıntılı yazmışlar
sonuçta şikayet edilince başları ağrıyacak diye okul müdürü de dahil çocuğu ilgili dersten düşük not alan velinin gönlünü etmek için neler yapmışlar zira benim çocuğum bu kitap yüzünden düşük aldı diye şikayet ediyor oysa çocuğun tüm dersleri düşük mesela
Evet bir de o var.Kaynak kitap aldirmak yasaktir.Ogretmenin konforu icin yazici vs aldirmak ta suctur.Lutfen gerekli yerlere sikayet edin korkmayin cocugunuz mimlenmez aksine guzelce bir sorusturma gecirirler daha bir ilimli yaklasirlar cocugunuza.Bimer cimer gibi yerlere de kimliginiz gizli kalsin olarak yazarsaniz 3 5 gun icinde o okulu sallarlar mufettisler.Cok sinir bozucu ogretmeninin uslubu.Devletin sagladigi imkanlarla pekala egitim ogretim yapiliyor kimseyi zorlayamazlar.
Olayların akışı bu şekilde olsa ne güzel olur. Çünkü veliler içinde mobilyacı, teknisyen, fabrika müdürü vs var. Bu insanlar taşın altına elini koyar.ya bu nasıl bi üslup? belki durumum yok böbreklerimi mi satıcam da emredersiniz cumaya kadar vericem.az para mı 300 lira?sen kime sordun da verdin o siparişi , nerden ne aldın kaça aldın? okula mı aldın sınıfıma mı aldın? okula aldıysan ben 4 sene sonra paramı geri mi alıcam yoksa okul malzemelerini almak bana mı denk geldi? diğer sınıflardan da istemişlerse okul 20 kişilik mi? 6000 anca öyle eder çünkü.vb ne demek?detaylı fatura nerde? en uygun araştırıldı mı? mesela bizim sınıfta bi kızın babası marangozdu dolabı çok daha uyguna yaptırdık.birinin babası teknik servisçiydi onun aracılığıyla çok uyguna projeksiyon almıştık.önceden liste çıkartılmış bunun için bir toplantı yapılmıştı ve veliler de böyle listede yazdıkları fiyatlardan da uyguna gelmesi için yardımcı olmuştu.alınan şeylerin detaylı faturası zarflara kondu dağıtıldı ve her şey sınıfa alında.bir miktar para da arttı onunla da öğretmen hanım gitti kitap aldı sınıfa.o konuşmanın screenshotını alıp meb'i ara konuşmalar bu üslup bu durum bu.cimer ve bimer'de sorun yazdığında çok ilgililer.olur mu öyle saçma şey.
Çocuğumun okulda kullanacağı dolap, bilgisayar, yazıcı vs için 1000 TL yetmez. Çok çok kabaca hesap etseniz yine içinden çıkamazsınız. Kaynak kitabın, görsel olarak işlenecek bir derste ki meteryalin israfla ne alakası var. Ortalama 1000-1500 öğrencinin okuduğu okula tek yazıcı yeterli olur mu? Memur maaşı alan bir öğretmen niye yazıcısını, bilgisayarını, kaynak kitabını alsın ki. Çocuk benim, devlet çocuğum için gerekli meteryalleri karşılamıyor öğretmenin suçu ne?
Kendi zamanınızda ki el işi kağıdını örnek vermişsiniz, siz çocuğunuzu kendi çocukluğunuzda ki gibimi yetiştiriyorsunuz. Ben liseye gidene kadar sinema görmedim, kendi çocuğumu 3-4 yaşında tiyatro ile tanıştırdım. Çünkü zaman değişti, ihtiyaçlar değişti. Ve böylede olmalı bence. Şikayet edeceğiniz yeri karıştırıyorsunuz siz, gidin o zaman devlete şikayetinizi edin. Vergilerim nereye gidiyor diye. O zaman samimiyetinize inanırım.
Öğretmenlik yaptım demişsiniz açın o zaman, devletin verdiği kitapları inceleyin. Konular çocuklarımızın gireceği ortak sınavlarda yeterli mi diye? Bize öğretmenlerimiz açıkladı, örnekler verdi, ikna olduk.İdealist bir öğretmen bunu yapmalı bence. Önüme bu geldi, dersi işler çıkarım kafasında olmamalı. Özel okulda ki çocuğun yılda 20-50 bin masrafla gördüğü eğitimi, kitabı, soru çeşidini devlet okulunda ki öğretmen 100-200 TL ile vermeye çalışıyorsa şikayet etmeyi bırakın, elini öperim.
Gönüllülük esas olmalı zaten.Sevgili konu sahibi okulun isteme tarzı son derece yanlış..biz de oğlumuz sınıfının sıralarını değiştirdik ama gönüllülük esasti.. biz birkaç veli cebimizden fazla verdik. Para denkleşti.
Ben de öğretmenim ayrıca cebimden çıkan para sene başından beri 500'ü geçmiştir. Helal hoş olsun öğrencilere.. bazı şeyler olmayınca eğitim gerçekten ilerlemiyor. Bazen gönüllü velilerim oluyor onlardan destek istiyorum etkinlik faaliyet için..çevremdeki çoğu öğretmen ödeneğinin belki de daha fazlasını sadece öğrencilere harcıyor.. öğretmenlere çok yükleniliyor.. çünkü bilinmiyor eğitime cepten yapılan masraf..
Tek başıma adım atmak istemiyorum çünkü veliler de dışlıyor.Ne şanslı öğretmenler var maşallah. Ben bu sene başında 3.500₺ kendi cebimden sınıfıma masraf yaptım. Kalkıp bir teşekkür eden bile olmadıkaldı ki milli eğitim mdr yrd utanmadan velilere o malzemeleri ben yolladım dedi ürünlerin faturasını yolladım da ancak sustu öncelikle milli eğitimin yollayacağı malzemeler belli tahta, sıra, pano, varsa akıllı tahta bilgisayar vs. Öğretmeniniz kendisi sınıfı dizayn etmek istemiş yine kendi isteği dahilinde mevcut ürünleri almış (ya da okul idaresi kendi idare katına almış) faturayı da size kesmişler. Ödemek zorunda değilsiniz yasal bir zorunluluğunuz yok. Zira size sorularak Veli toplantısında ya da okul aile birliği tarafından alınmış bir karar yok. Yerinizde olsam milli eğitimle görüşüp durumu anlatırım. Zira ne yazık ki bu tür durumlarda parayı cebine atan idareler de var. Ayrıca sene başlarında her öğretmene yaklaşık 1000₺ kırtasite yardımı yapılır. Bu da öğretmenin kendi kırtasiye malzemelerini karşılaması içindir (kalemi silgisi dosyası vs) her neyse kısacası böyle bir hakları yok ödemeyin. Zorlarlarsa da milli eğitime söyleyeceğinizi bildirin.
Hemen 300 tl toplasın eşiniz :)Esim kendi bilgisayarını kullanıyor. Üzerine benimkine de el koydu. Kendisininki okulda.benimkini de evde işgal ediyor.
Ben mağdurum. Millet kendi bilgisayirini yormazken bizimki benimkine bile el koydu. Ş an Boşanmaya karar verdim.
Keşke bu konu gerçek olmasa.5 yıllık öğretmenim çevrem arkadaşlarım da hep öğretmendir hiç öyle şeylerle karşılaşmadım da duymadım da. Her gün burada açılan öğretmen konularını ağzım açık okuyorum ve kusura bakmayın ama inanmıyorum buna ya. Okulda hiçbir zaman veliden kişisel ihtiyaçlar için para toplamadık 3 bine sınav optiklerini okusun, kırtasiyeler ile uğraşmayalım, sonuçlar sınavın oldugu gün anında çıksın diye ogretmenler arasında para toplayıp aldık, okula hizmetli 1 tane verilmişti bir tane de biz kendimiz ayarladık her ay maaş zamanı para verip görevlinin parasını biz ödedik. Bir öğrenciye akülü sandalyeyi yine bizler aldık.
Sadece kaynak kitap ne kadar yasak olsa da ek kitap isteyen öğrencilere tavsiye edip aldırıyoruz kirtasiyeden getirip kitabı asıl fiyatından biraz aşağıda veriyoruz üzerini biz tamamlıyoruz. Parasını vereceğim deyip kitabı alıp giden para getirmeyen en az 5 öğrencinin parasını da biz veriyoruz. Sizler nerede yaşıyorsunuz nerede bu olaylar vuku buluyor anlamıyorum anlamak da istemiyorum.
Konununuz bana fake gibi geldi
1. SınıfKaçıncı sınıf merak ettim bizdede 1.sinifta istemişlerdi dolan parası temizlik parası gibi gibi
siz şikayet edin , kimseye ben şikayet ettim diye duyurmak zorunda değilsiniz ki.şimdilik ödeyin parayı gerekirse ama siz o ekran görüntülerini alın arayın mail atın mebe bimere cimere.durumu bildirin.Tek başıma adım atmak istemiyorum çünkü veliler de dışlıyor.
Hemen 300 tl toplasın eşiniz :)
vermese kötü mü davranacakmiş nasıl öğretmenlik ya.Velilerin hepsi verecekmiş öğretmen çocuğa kötü davranmasın diye.
Maalesef öyle.vermese kötü mü davranacakmiş nasıl öğretmenlik ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?